Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 18:52:00
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 36 37 39 40 ... 50
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sveti Georgije ubiva azdahu  (Pročitano 107331 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1294
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Неће јер је то државни пројекат пљувања самих себе...
То је наређено са стране и наша власт то врло добро спроводи... Наравно убијање сопствене историје се подразумева...  Smile

Јебени Тито је правио боље историјске српске филмове...  Smile
Je l' to bilo naredjeno i za Lepa sela lepo gore?  Smile

Citat
Ne, ozbiljno, na šta je otišao budžet od pet miliona?
Службене аутомобиле, плате глумаца, помало у џеп када нико не гледа. Стандардни трошкови. Smile
E ovo si dobro rekao  Smile

dobro ae necu da se smaram vise, svi ste vi pametni
ja sam glup  Smile Smile Smile

Smile
IP sačuvana
social share
Nemanja.Rodoljubi
Citat
Ваш став о најваљеној геј паради у Београду заказаној за 10.10.2010. године?

RASMC
Citat
Lock!

Rasim je peder!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 11. Jan 2010, 07:15:51
Ne spominje se ta činjenica kao ni pravi razlog zašto je Srbija napadnuta.

Navedeno je kada je receno da je neki ucenik pucao u prestolonaslednika

Film počinje Borinom konstatacijom da je u Parizu noću svetlo kao po danu.To je tačno ali je i tačno da je zahvaljujući Teslinom geniju Pariz bio prvi osvetljen grad na svetu.

Jasno, ne spominje se ni Edison koji je napravio te lampe, ni Alfred Nobel koji je napravio dinamit, ni Dzems Vat koji je napravio parnu masinu, sve su izostavili.

.Ali sigurno ne odgovara istini da su naše prababe šetale po dvorištima sa zadignutim suknjama sve čekajući da prevare muževe sa invalidima ili prosjacima.

Jasno, tad je narod bio posten, niko nije svercovo, krao, kurvo se, karto, sveci hodali zemljom  Smile

Taj film nije snimao stranac sa tuđim parama već S.Dragojević,naš državljanin sa parama države Srbije.I taj naš državljanin je odmah po završetku snimanja ovog projekta poćeo sa snimanjem drugog.

Pa drzavljanin Kusturica snima sa parama Srbije filmove gde nema reci na Srpskom, svi zive pri samom kraju milenijuma pored reke ko pre iljadu godina, jasu svinje i svercuju i ujedno prodaju decu za pare i to isto ide u svet i dobija nagrade. Posle stvarno stranci misle da su Srbi lud narod.
Nego ljudi, ajde da popljujemo sve, filmove, rezisere, srpske zene, kurvare, politicare i na kraju Srbiju. E, kad sve ispljuvasmo, onda cemo da skacemo i pljujemo u vis, u nebo, i sami sebe  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
  Ala sam ja ovde citiran.Idemo redom,kao kod islednika.

Srbija nije napadnuta zbog atentata Gavrila Principa (državljanina Austro-Ugarske) već zato što nije pristala na Austrijski ultimatum.A u njemu je taženo da Srbija (suverena država) prihvati da austrijski policajci i islednici uđu u Srbiju,dobiju na raspolaganje sve spise srpske policije,da ispituju i hapse svakog za kog misle da je sumnjiv i da za to nikom ne polažu račune.Pošto Srbija koja je bila država koja drži do sebe nije pristala na taj ultimatum bila je napadnuta 28 VI 1914.Znači na Vidovdan.To je oravi uzrok agresije a ne škrto objašnjenje u filmu.Ova istorijska činjenica (kao i mnoge druge) u ovom filmu koji pretenduje da bude istorijski nije navedena.Možda zato što ide Srbiji u prilog.Ovo što sam napisao se vlo lako može proveriti,ja ne pišem i ne komentarišem ono što ne znam.
  U prilog ide i činjenica da je Tesla bio Srbin od kog je upravo Edison "pozajmio" izum zvan sijalica.Inače Teslu zahvaljujući propustu mnogih ljudi iz vlasti Hrvati smatraju Hrvatom.Idu toliko daleko u falsifikovanju da pravoslavnu crkvu pored koje je kuća u kojoj se Tesla rodio snimaju tako da se ne vidi zvonik.To jest,da se ne zna čija je.Inače su ti isti "ljudi" prvom prilikom digli u vazduh Teslin spomenik (kopiju spomenika u Beogradu).
  Naravno da postoje izuzeci koji su ovde predstavljeni kao pravilo.Narod tada jeste bio pošten.Da nije bio takav ne bi se posle Pakla zvanog Prelaz  preko Albanije vratio istim putem trčećim korakom nazad.Moj pradeda koji je bio dobrovoljac i koji je došao iz Amerike mi je pričao o tome.
   Kusturica,koga ja lično ne smatram nekim rediteljem  je praksu snimanja gore opisanih filmova počeo mnogo pre nego što je došao i nastanio se u Srbiji.Verovatno mu novac poreskih obveznika (nas) daju isti ti koji finasiraju ovakve i slične filmove.
  Molim lepo.To su činjenice koje se sve daju proveriti,nisam ih ja izmislio.Ne znači da ako iznesem svoje mišljenje o nekom filmu i to potkrepim činjenicama  pljujem po Srbiji.Po Srbiji po mom skromnom mišljenju pljuju ljudi koji stoje iza ovog i sličnih projekata.

« Poslednja izmena: 12. Jan 2010, 21:19:20 od zoranjurkovic5@gmail.com »
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2941
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Ma uvek je bilo sto ljudi-sto ćudi,tako i za ovaj film postoje različita mišljenja,meni se svideo,ako ništa drugo ovaj film uz Čarlston za Ognjenku je korak napred što se tiče vizuelnog izgleda (kamera,efekti)...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9046
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Alcatel One Touch
Ne spominje se ta činjenica kao ni pravi razlog zašto je Srbija napadnuta.

Navedeno je kada je receno da je neki ucenik pucao u prestolonaslednika

Film počinje Borinom konstatacijom da je u Parizu noću svetlo kao po danu.To je tačno ali je i tačno da je zahvaljujući Teslinom geniju Pariz bio prvi osvetljen grad na svetu.

Jasno, ne spominje se ni Edison koji je napravio te lampe, ni Alfred Nobel koji je napravio dinamit, ni Dzems Vat koji je napravio parnu masinu, sve su izostavili.

.Ali sigurno ne odgovara istini da su naše prababe šetale po dvorištima sa zadignutim suknjama sve čekajući da prevare muževe sa invalidima ili prosjacima.

Jasno, tad je narod bio posten, niko nije svercovo, krao, kurvo se, karto, sveci hodali zemljom  Smile

Taj film nije snimao stranac sa tuđim parama već S.Dragojević,naš državljanin sa parama države Srbije.I taj naš državljanin je odmah po završetku snimanja ovog projekta poćeo sa snimanjem drugog.

Pa drzavljanin Kusturica snima sa parama Srbije filmove gde nema reci na Srpskom, svi zive pri samom kraju milenijuma pored reke ko pre iljadu godina, jasu svinje i svercuju i ujedno prodaju decu za pare i to isto ide u svet i dobija nagrade. Posle stvarno stranci misle da su Srbi lud narod.
Nego ljudi, ajde da popljujemo sve, filmove, rezisere, srpske zene, kurvare, politicare i na kraju Srbiju. E, kad sve ispljuvasmo, onda cemo da skacemo i pljujemo u vis, u nebo, i sami sebe  Smile
     Amin...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 12. Jan 2010, 04:45:31

U prilog ide i činjenica da je Tesla bio Srbin od kog je upravo Edison "pozajmio" izum zvan sijalica.

Pa pogledaj malo istoriju, Edison patentiro sijalicu 1881 a Tesla dosao u Njujork 1884 godine  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
  Pogrešio sam samo u imenu.Henri Vudvard i Matju Evans su sijalicu patentirali 1875.Iako je 1881,došao u Njujork Tesla je već bio radio za Edisona u Edisonovoj firmi u Parizu.Edison je u samom početku obećao Tesli 50000$ ako uspe da unapredi njegove generatore.Kad je Tesla uspeo i kad je zatražio obećanje pare Edison mu se nasmejao u olice i rekao kako on ne shvata američki smisao za humor.Podrazumeva se da nije dobio zarađeni novac.Skandal oko radio signala i Markonija koga i danas uprkos sudskoj presudi u Teslinu korist zovu ocem radija neću da komentarišem.
  Zadovoljan sam ako je ova nesvesna greška učinjena sa moje strane jedina zamerka onom što sam napisao.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Svaka cast Tesli al pricamo o filmu u kome se ovaj cak ni ne spominje  Smile
IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
  Zadovoljan sam ako je to još jedna od zamerkii na moje pisanje.Napiši ako ih ima još a tiču se mog viđenja filma.Na primer u filmu Lečić (oficir) ni jednom nije izdao komandu Za mnom.Poznato je da je to bio ratni poklič srpskih oficira koji su išli ispred svojih vojnika.Ta je praksa na žalost dovela do toga da vojsku na kraju nije imao ko da vodi.Komandni kadar su popunjavali na kraju učenicima viših razreda gimnazije kojima su na brzinu prišivali činove.Tako je nastalo 1300 kaplara.I takve ljude ovaj film između ostalog ponižava i sramoti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Citat
Je l' to bilo naredjeno i za Lepa sela lepo gore?

Ne kapiras koncept... Neko ti kaze sa strane kakve filmove smes da pravis a kakve ne... I ti to slusas... Jebe se njima da li ce to biti lepa sela ili azdaja...  Smile

Naravno dramskoj "eliti" ne smeta da ih obasipaju parama i tako sire krug pljacke i pljuvanja po Srbima...

Nama se istorija satire i to nasa vlast radi decenijama... Da mislim da rade svojom voljom bio bih naivan...
Kapiram da ne mozes da zamislis dubine svega toga i da samo branis film ali jbg neko mora i moze to ostalo da vidi...

Mi smo zatrovani komunistickim vidjenjem sopstvene istorije i zato nesposobnjakovici koji sebe nazivaju vodjama ove drzave prave ovakve propuste... Sto bi rekao Skorpi prodaju srpstvo na kilo...

Film je golo sranje i uvreda za sve sto ovaj narod predstavlja...
Sad cete vi reci pa sigurno je bilo i losih Srba i kurvi i lopova i dezertera...  Smile

Naravno da jeste ali nek filmove takve sadrzine snima svako iz svog dzepa, a ne od drzavnih para...

Vau ima par specijalnih efekata, jadnu glumu, i naravno obavezan osecaj sramote jer te neko predstavio takvim...

Kazem moze neko da snima rovovske bitke na Ceru, dezertere, kurve, i lopove ali za svoj sopstveni novac...

Sramim se pred zrtvom onih 1 200 000 predaka sto ih ovako drzavnim novcem predstavljamo i time se jos dicimo...

« Poslednja izmena: 12. Jan 2010, 19:39:14 od Feanor11985 »
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 36 37 39 40 ... 50
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 18:52:00
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.089 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.