Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Okt 2025, 06:57:26
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 35 36 38 39 ... 50
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sveti Georgije ubiva azdahu  (Pročitano 107345 puta)
Poznata licnost

ಠ_ರೃ

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3824
Zastava Ratkovac - Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
Posteno.
IP sačuvana
social share

┌─┐
┴─┴
ಠ_ರೃ
┌─┐     ┌─┐
┴─┴     ┴─┴
ಠ_ರೃ     ಠ_ರೃ
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
dobro ae necu da se smaram vise, svi ste vi pametni
ja sam glup  Smile Smile Smile

Eto, nesto pametno i od tebe
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u jurkovićevim porukama, to nije do njega već do sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 681
Zastava Banja Luka
OS
Linux
Browser
Mozilla
mob
LG SPIRIT
Ako ima Carlston za Ognjenku, ovo je Carlston za Ognjena....
IP sačuvana
social share
i love rekbu
Od svog posla koji završim, uvjek je vredniji onaj koji nisam završio.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Nista ne vredi NOVAC, zivot tezak k'o PELINKOVAC.

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 2456
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.38
mob
Samsung 
dobro ae necu da se smaram vise, svi ste vi pametni
ja sam glup  Smile Smile Smile

Eto, nesto pametno i od tebe
ali nemoj da zab
ko priznaje,pola mu se prasta  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Film nije toliko los koliko jednu ratnu pricu predstavlja na pogresan nacin. 

Lepo rečeno.
Film kao film je odličan. Ali na našu žalost opet nam menjaju istoriju. I to na naj pokvareniji način. To je ono što je u ovom filmu za ocenu 0.
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19906
Zastava Šabac , Srbija
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.38
mob
Sony 
Film nije toliko los koliko jednu ratnu pricu predstavlja na pogresan nacin. 

Lepo rečeno.
Film kao film je odličan. Ali na našu žalost opet nam menjaju istoriju. I to na naj pokvareniji način. To je ono što je u ovom filmu za ocenu 0.
a i film ima mnogo ne logičnosti , trebao bi da se odvija negde na 13km od Šapca , a nigde u okolini Šapca nikada nije bilo onako kako je prikazano u filmu , koji je ako se ne varam sniman u Deliblastskoj pešcari....Kada je bila scena u gradu Šapcu , grad je bio brdovit , što Šabac nije ni u kom slučaju , na nejvećim nagibima u centru Šapca nema ni 2% , a uglavnom je ravno , zatim bitka se odvija na planini Cer , a uopšte je poznato da je Cer brdovito područije , na kojem se nisu vodile rovovske borbe i frontalni napadi kako je u filmu urađeno i to se sve još odvijalo u Ravnici.....ima još mnogih ne logičnosti , te sa istorijskog i geografskog aspekta film nije dobar , a inače je vrlo dobro urađen....lepo opisuje karakter naših ljudi...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Pa možda oni nisu ni želeli da u fulmu kažu: Da ovo je Cerska bitka i ovo je... Možda su jednostavno želeli da samo da snime film. Ono što je loše, jeste da su u njega uneli neke istinite događaje koje su prikazali na prilično netačan način. Ja na to nisam obraćao pažnju gledajući ovaj film, ali čitajući kasnije komentare ovde na forumu vidim da su se igrali opet sa ocrnjavanjem srpskog naroda. A to da li je bitka bila pored Šapca ili ne, na Ceru ili ne, možda i nema nekog značaja kako je to prikazano u filmu. Ili možda ima? Ovo je ipak samo film. Na žalost sa nekim istinitim elementima koji pogrešno reprezentiraju neke događaje.
Upoređivanje istinite istorije i ovog filma ostaviću boljim poznavaocima iste. Silom prilike ja sam dosta toga zaboravio.

Eh da, da su karakter načih ljudi dobro predstavili to jesu sigurno.  Smile
« Poslednja izmena: 10. Jan 2010, 20:57:29 od Sasha019 »
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
  Film jeste sniman u Peščari.To je lep kraj,poznajem ga.Film obiluje nelogičnim scenama.Scenama koje me podsećaju na filmove o Divljem Zapadu.Vodenica u onako mirnoj vodi,skro bari,koja konjima jedva dopire do kolena postoji samo u dečjim crtankama i kič čestitkama.U takvoj vodi pored obale pliva onolika riba koju pogađaju iz puške.Pa odlazak Laze sa kolima i konjem na groblje.Scenu sa vašara sam već komentarisao.Šta da se napiše.Teška kaubojština.Ljudi koji poznaju Šabac i okolinu su rekli svoje impresije.Ja samo mogu da kažem da me je nastavnik iz Istorije učio da je skoro sve radno sposobno stanivništvo pomagalo dobrovoljno vojsci u Cerskoj bitci.Tamo gde nisu mogli da vuku topove konji i volovi vukli su ljudi.Vojska to nije mogla tako brzo sama da izvede.I ta bitka koja se izučava uporedo sa Hanibalovom bitkom kod Kane ili Leonidovom kod Termopila u svim vojnim školama sveta je oskrnavljena na ovako ružan način.
  Film počinje Borinom konstatacijom da je u Parizu noću svetlo kao po danu.To je tačno ali je i tačno da je zahvaljujući Teslinom geniju Pariz bio prvi osvetljen grad na svetu.Ne spominje se ta činjenica kao ni pravi razlog zašto je Srbija napadnuta.
  To da su građani Kraljevine Srbije onakvi kao u filmu je stvar koja nije sasvim tačna i koja je za diskusiju.Ono pisanje policiji sigurno odgovara istini.Ali sigurno ne odgovara istini da su naše prababe šetale po dvorištima sa zadignutim suknjama sve čekajući da prevare muževe sa invalidima ili prosjacima.
  Sve su to vrlo ružne neistine koje će svet videti ove godine bar na smotri filmova za Oskara.Moći će sa razlogom da kažu da je Milosrdni Anđeo stvarno bio milosrdan i human kad nije pobio svu tu bagru koja je kao na filmu.Pomislioće da smo svi odreda stvarno takvi ako ne i gori.Taj film nije snimao stranac sa tuđim parama već S.Dragojević,naš državljanin sa parama države Srbije.I taj naš državljanin je odmah po završetku snimanja ovog projekta poćeo sa snimanjem drugog.Imate ga u temi S.Dragojević snima film Parad.Film o Romeu i Romeu (ili Juliji i Juliji) u Srbiji prepunoj,gle čuda, navijača.Čovek ne treba da bude genije da bi zaključio šta ga je to kvalifikovalo za snimanje ovog a možda i drugih filmova.Mašala!
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
sinoć je bio na TV "Tamo i ovde", koji je primarno trebalo da bude naš kandidat za oskara.... jaaaaooooj ! hoće li prestati da prave sranja i da nas brukaju ?!!??!
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
Неће јер је то државни пројекат пљувања самих себе...
То је наређено са стране и наша власт то врло добро спроводи... Наравно убијање сопствене историје се подразумева...  Smile

Јебени Тито је правио боље историјске српске филмове...  Smile
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 35 36 38 39 ... 50
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Okt 2025, 06:57:26
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.