Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Света Литургија за особе са оштећеним слухом  (Pročitano 4036 puta)
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
mob
Samsung S8 Plus
Ne, ja ne mislim da ih je neko naterao da budu u crkvi. Nije ni mene niko terao pa sam isla za neke velike praznike zajedno sa porodicom a delom i jer sam htela da vidim kako izgleda bozicna liturgija i prepuna crkva. A onda sam se skenjala kako ovaj pop zapeva kao skoro crknuta macka, drugog sam prepoznala po tome sto nam je 3 puta menjao cenu za ocevu sahranu, treceg sam skontala po tome da vozi najnovijeg audija, da ima sinove blizance koji se rastapaju od kesa u kafanama a muzika ih prosto obozava...\...
...
....Da ne govorim kako je Paja na sve reagovao kad je video kakva auta voze svestenici....

Kazem da je crkva izgubila mnogo vernika, i sada pokusava i ove gluvoneme jadne da navuce na tanak led sto se donacija tice....

Koliko ja znam, jos uvek ne postoji zakon sta ce ko da vozi i na sta ce da trosi svoj novac.Ukrao ga sigurno nije.
Sve ja to razumem. Naravno da u svakom poslu ima i neodgovornih i tog posla nedostojnih ljudi. I svestenika i lekara i nastavnika...Ali ima i onih koji savesno i rade i mislim da su vecina, u svakom poslu.Samo sto ih mi ne primecujemo vec uvek vidimo ono sto je lose i to pamtimo.Uostalom u crkvu ne idem zbog njih, vec zbog Boga.
« Poslednja izmena: 06. Dec 2012, 11:24:14 od GoxyMaster »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Nokia 
Ne, ja ne mislim da ih je neko naterao da budu u crkvi. Nije ni mene niko terao pa sam isla za neke velike praznike zajedno sa porodicom a delom i jer sam htela da vidim kako izgleda bozicna liturgija i prepuna crkva. A onda sam se skenjala kako ovaj pop zapeva kao skoro crknuta macka, drugog sam prepoznala po tome sto nam je 3 puta menjao cenu za ocevu sahranu, treceg sam skontala po tome da vozi najnovijeg audija, da ima sinove blizance koji se rastapaju od kesa u kafanama a muzika ih prosto obozava...\...
...
....Da ne govorim kako je Paja na sve reagovao kad je video kakva auta voze svestenici....

Kazem da je crkva izgubila mnogo vernika, i sada pokusava i ove gluvoneme jadne da navuce na tanak led sto se donacija tice....

Koliko ja znam, jos uvek ne postoji zakon sta ce ko da vozi i na sta ce da trosi svoj novac.Ukrao ga sigurno nije.
Sve ja to razumem. Naravno da u svakom poslu ima i neodgovornih i tog posla nedostojnih ljudi. I svestenika i lekara i nastavnika...Ali ima i onih koji savesno i rade i mislim da su vecina, u svakom poslu.Samo sto ih mi ne primecujemo vec uvek vidimo ono sto je lose i to pamtimo.Uostalom u crkvu ne idem zbog njih, vec zbog Boga.

Posteno. Nema potrebe da se glozimo oko svestenika a svakko bira hram za soju dusu Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
mob
Samsung S8 Plus
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 17.0
mob
Nokia Luvmya 520
Liturgija nije gubljenje vremena vec je centar svih zbivanja u crkvi. Na Liturgiji su svi ljudi isti, ne postoji direktor ni prosjak, postoji samo covek. I naravno da crkva ima materijalna dobra, ne vidim razlog zasto ih ne bi imala. Ali naravno da deo tog materijalnog dobra odlazi i na pomoc ljudima kojima je potrebna.
Kada bi svi ljudi bili isti bas kao sto i jesu ne bi bilo ni crkve ni liturgije. Crkva i liturgija postoje zato sto su oni koji su iskoristili druge za postojanje crkve i liturgije misljenja da su iznad onih koje su iskoristili i nastavljaju da iskoristavaju.
Crkva ima materijalna dobra zbog naivnosti onih koji su omogucili da ih crkva dobije. O materijalnim dobrima koja su usla u crkvu i onome sto iz nje selektivno izlazi bi mogli da pricamo u nedogled.
Citat
Dokaz za to je i Versko dobrotvorno starateljstvo u Francuskoj ulici u Bg. Tamo postoji narodna kuhinja, besplatna nastava,ucenje engleskog, francuskog, grckog, srpskog... zdravstvena nega, organizuju se posete siromasnima i izbeglicama, besplatna pravna pomoc. Ako nekome treba novac za lecenje takoze moze da se obrati tamo, naravno iz potrebnu dokumentaciju. Kroz taj centar je proslo hiljade i hiljade ljudi. A postoji ih jos u Srbiji. Samo sto to ljudi ne primecuju vec vide samo ono sto zele  Smile
Koliko god neprimetno da crkva nekome pomaze, ne pomaze nikoga svojim novcem.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
mob
Samsung S8 Plus
Citat
Koliko god neprimetno da crkva nekome pomaze, ne pomaze nikoga svojim novcem.

Nego cijim? Crkva je taj novac skupila, zaradila kako god hoces isto kao sto i drzava sakupi porez ili ti zaradis platu. Nije ukrala i nije naterala nikoga da joj da novac. Pa taj novac koji imas kod sebe nije tvoj vec ti ga je neko dao, zaradio si ili sta vec...

Citat
Kada bi svi ljudi bili isti bas kao sto i jesu ne bi bilo ni crkve ni liturgije.

Kakve to ima veze? Crkva ne pravi razlike izmedju ljudi
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.95
mob
Samsung S7
Pa velika je razlika izmedju radnika i popa.

Kao prvo ja kao radnik ulazem svoje znanje, svoj koristan rad i na kraju to je proizvod koji ima upotrebnu vrednost.

Bio to recimo namestaj, knjiga, kompjuterski program ili nesto drugo. Taj moj proizvod moze da se koristi dalje, ako recimo prozivodim poluprozivode. U slucaju usluga, te usluge takodje imaju vrednost, recimo usluga korekture teksta za finalni product ima povecanje kvaliteta dokumenta. Ili recimo sudski vestak svojom uslugom moze pomoci u resavanju komplikovanog slucaja ubistva.

Crkva ne proizvodi nista, niti to sto radi ima bilo kakvu upotrebnu vrednost. Na kraju krajeva ja kao njen korisnik to ne mogu nigde da iskoristim, cak ne mogu ni da prodam trecim licima. Ne mogu cak ni da poklonim nekom drugom kao sto mogu recimo stolicu. Takodje za tu crkvenu uslugu, ne mogu cak  ni da se zalim, jer ne postoji organ koji bi presudio da li odredjena usluga ima i odredjeni nivo kvaliteta. Nikad neces cuti kako je pop odradio nesto dobro ili lose.

U svetlu gore napisanog, crkva ne zaradjuje novac. Ona iznudjuje novac od lakovernih ljudi koji misle da ce ako nesto plate bolje proci u zivotu od onih koji to ne rade. Jer postoji direktna veza izmedju obicnog coveka i boga u vidu novca. Imamo brojne primere u vidu zaduzbina i ogromnih novcanih priloga pojedinaca samo da bi njihovo ime stajalo na ploci od crkve.
« Poslednja izmena: 07. Dec 2012, 22:39:09 od bluesoniq »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
Browser
Nokia 070
mob
Samsung 
Dobro ljudi ne morate odmah da hejtujete. Nije ovde bitno šta crkva radi, kako zarađuje i slično.
Radi se o ljudima sa hendikepom kojima to znači, ne u smislu da će početi da čuju, nego da će po prvi put moći da prate nešto do čega im je stalo. Lepo je što su se ovog setili. Ovakve akcije ću uvek pozdraviti, bez obzira ko ih organizuje.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 17.0
mob
Nokia Luvmya 520
Nego cijim? Crkva je taj novac skupila, zaradila kako god hoces isto kao sto i drzava sakupi porez ili ti zaradis platu. Nije ukrala i nije naterala nikoga da joj da novac. Pa taj novac koji imas kod sebe nije tvoj vec ti ga je neko dao, zaradio si ili sta vec...
Rekao sam cijim novcem, novcem naivnih ljudi koji veruju u bajke o "zivotu posle smrti".
Crkva koja je neprofitna organizacija nema nikakvu zaradu.

Nemam apsolutno nista protiv crkve ili vernika, kao i svi drugi ljudi i oni rade ono sto moraju da rade.

Govorim o cinjenicama koje se odnose na funkcionisanje crkve i poreklu novca kojim raspolaze.
Ja radim za novac koji imam, za ulozeni rad dobijam dogovorenu novcanu nadoknadu.
Citat
Kakve to ima veze? Crkva ne pravi razlike izmedju ljudi
To ima veze sa cinjenicom da crkvu predstavljaju oni koji su zaposleni u crkvi. Crkva ima svoje stado i sa ljudima koji nisu deo tog stada nema apsolutno nista.
Zaposleni u crkvi ne jedu u narodnim kuhinjama u kojima jede deo crkvenog stada.
" Crkva ne pravi razliku izmedju ljudi " ?!? Ne prave razliku izmedju "svestenstva" i "vernika" ?
Ne prave razliku izmedju "svojih vernika" i onih koji nisu njihovi vernici ?
Jel si ti neki komicar ili bi voleo da to budes ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
mob
Samsung S8 Plus
Citat
oni rade ono sto moraju da rade.

E gresis, ti ljudi imaju slobodu da izaberu da li cu da budu vernici ili ne.

Citat
Ne prave razliku izmedju "svestenstva" i "vernika" ?
Ne prave razliku izmedju "svojih vernika" i onih koji nisu njihovi vernici ?
Jel si ti neki komicar ili bi voleo da to budes ?

Ne prave razliku. Bar ne tu na koju ti mislis
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50105
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
mob
Samsung Galaxy S24
Pa, svaka im cast...

Lep gest... napokon se SPC trudi oko svoje pastve, umesto sto drzi politicke govore... Smiley

Dobro ljudi ne morate odmah da hejtujete. Nije ovde bitno šta crkva radi, kako zarađuje i slično.
Radi se o ljudima sa hendikepom kojima to znači, ne u smislu da će početi da čuju, nego da će po prvi put moći da prate nešto do čega im je stalo. Lepo je što su se ovog setili. Ovakve akcije ću uvek pozdraviti, bez obzira ko ih organizuje.

Ово су коментари критичара који се баве темом. Све остало је лупетање, оф-топик, хејтовање, троловање,... назовите то како хоћете, али у сваком случају просипање негативне енергије по Бурек форуму.
« Poslednja izmena: 09. Dec 2012, 19:25:57 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.