Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 47
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Svemir, Bog, postanak,... mogu li se naucno objasniti ??  (Pročitano 186460 puta)
Zvezda u usponu

:)

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 2261
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Citat
al se ovaj raspisa

Smile  Treba se videti kompleksnost istrazivanja i komplikovanost zkljucaka u nauci. Dokle se sve ide, a ne pojam Boga svoditi samo na " ja verujem ", " onom ili ovom se onako ili ovako prikazalo "......
Ako se nauka bavi stvarima koje se granice sa mastom, zar se misli da se Tvorac moze tek tako objasniti, da je to tako prosto, ajd' zamislimo ovako ili onako.
Ako su stvari u nauci ovako kompleksne, pa, valjda, Tvorac nije manje kompleksan.

Naravno,slazem se.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Sony xperia
Citat
Питање када се звезда сажме до сингуларитета, шта значи термин да је ту бесконачан притисак, густина и закривљеност простор-време? Па види шта овде пише...

Singularitet
Singualritet je predstavljen tackom. U toj tacki je beskonacan pritisak, gustina i zakrivljenost prostor-vremena. To je centar crne rupe. Do ovog zakljucka dosli su naucnici Rodzer Penrouz i Stiven Hoking, smatrajuci da ovde otkazuju svi zakoni fizike. Sam pojam singulariteta je nije precizno odredjen, odnosno jako je tezak za objasnjavanje, jer se ono pomalo kosi sa zdravim razumom. Matematicar Rodzer Penrouz je radio na matematici urusavanja materije pod jakom gravitacijom, koristeci pojedine teoreme iz topologije (topologija je grana matematike koja proucava i koristi razlicite oblike, njihove osobine i pretvaranje jednog u drugi). Openhajmer je zajedno sa Snajderom dao eksplicitno resenje Ajnstajnovih jednacina objasnjavajuci da se crna rupa formira od oblaka prasine u cijoj se unutrasnjosti nalazi singularitet, ali ga mi ne vidimo, jer se oko njega nalazi horizont dogadjaja koji je propustan samo u jednom smeru. "...Prica se da su Penrouzove zamisli nadahnule slikara Esera da naslika dve slavne zbunjujuce slike 'Vodopad' i 'Uzlazno stepeniste', u kojima se vide sasvim ubedljive strukture koje, medjutim, u stvarnom svetu nikako ne bi trebalo da budu moguce..."

Ако је сам појам тежак за објашњавање, коси се са разумом, шта онда значи то бесконачно... Колико се ја сећам из школе, бесконачност је теоријски појам, а није још доказан у пракси. Да ли се мисли да је екстремно висок притисак, густина и закривљеност простор-времена или баш бесконачно?

E u tome je i najveci problem. Za sada fizika, kao da je segmentno podeljena. Na sta mislim. Keplerovi zakoni mehanike, ne vaze pri relativistickim brzinama. Tu na scenu stupa Anstajnova teorija.

Citat
smatrajuci da ovde otkazuju svi zakoni fizike. Sam pojam singulariteta je nije precizno odredjen, odnosno jako je tezak za objasnjavanje, jer se ono pomalo kosi sa zdravim razumom.

I sami naucnici u skorije vreme govore, kako bi trebali krenuti u pisanju nove fizike. Zbog te podeljenosti u fizici, je potraznja za " Jedinstvenom teorijom ".
Ne mora znaciti da bi i ona sve objasnila, vec odgovorila na jedno pitanje. Nakon Velikog praska, u kratkom vrmenu je postojala jedna sila, koja se podelila na cetiri danas nama poznate, gravitacionu, elektromagnetnu, jaku i slabu nuklearnu. E potraga je za tom pocetnom prvom. Stvar je u tome sto se u Crnim rupama ogleda visedimenzionalnost, gde ne vaze zakoni 3D prostora. U samoj Crnoj rupi brzina moze biti od nulte do beskonacne.
Jer svodjenjem u jednu tacku dolazimo do pocetka univerzuma. Po teoriji, prvo i momentalno je nastao prostor univerzuma. Neko ce reci, pa to je onda brze od svetlosti. E nije, jer je brzina svetlost i okviru prostora, ne van njega.
Sam singularitet bi se mogao objasniti u smislu kruga, zvuci poznato ? Pocetak i kraj su isto, nulta i beskonacna brzina su isto, ...

Mislim da je tu pocetak odakle treba tragati za Tvorcem.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Citat
Video sam sto imate dokaze nekih kome se prividja nesto i to smatrate za vidjenje Boga ili Njegovo javljanje. Pa gde su Vasi dokazi o dusi ?? Sta si dokumentovao, Bibliju ? Koje su tu cinjenice ?
Ne zelim vise da se natezem. Dokazi mi konkretno postojanje za sta tvrdis.
Ja sam ozbiljan, i slusam sadasnje price po svetu, ko sto si reko, bajke koje su ispricali  Hoking, Anstajn, ....a ne bajke za koje tvrdis da su cinjenice.

Isus je živeo među ljude,i ta čuda činio među puno svedoka.To su činjenice da Bog postoji.A što se duše tiče,propustio si mnoge naučne emisije koji se bavio dokazivanjem kroz činjenice, postojanje duše čoveka.
Ali vidim ti kakve dokaze imaš kada tvrdiš da postoje intergalaktička putovanja,i antigravitacioni pogon.Dokaži mi ti to fizičkim dokazom,to što tvrdiš.Jer to može biti veća bajka. To što možda Amerikanci imaju,ili možda Rusi imaju,ali niko nema dokaza za to,to nisu nikakve naučne činjenice,već bajke.

Jedino se slažem sa naučnim dokazima iz astronomije koje kopiraš sa raznih sajtova.
Samo zašto si u naslov Svemir, Bog, postanak... stavio Bog, kada ništa negovoriš o Bogu,niti imaš nameru da govoriš o njemu, što više protiv Boga govoriš, a po tebi nesmem ni ja ni drugi da govorimo o njemu. Zašto mi nesmemo da iznesemo mišljenje o Bogu u svemiru kada si već stavio njega u naslov?

Citat
Samo se ti smej, ali zaboravljas ko se najsladje smeje.
Smejaće se Bog, jer pre 2000 godina rekao da će ljudi nestati sa zemlje u kataklizmi a ostaće jako malo ljudi,i to isključivo vernici. I čudo kako to nevidite,da ste počeli stradati od kataklizme,a ti tvoji naučnici najavljuju da će za koju godinu na milione ljudi stradati.Džaba naduveno znanje i nauka,kada nemogu sprečiti  kataklizmu.
Čućemo se za koju godinu kada vas nevernika na zemlji jedva bude bilo,pa ćemo videti ko će najslađe da se smeje.

Citat
Koje gluposti odvaljujes. Sada si faca. A neznas da je u psihologiji poznato da onaj ko nema argumenata, a zeli nesto da dokaze ili da tezinu nekoj izjavi, pocinje da vice, da se podsmeva ...

Antigravitacija

http://news.nationalgeographic.com/news/2005/11/1111_051111_junk_patent.html

http://www.slate.com/id/2072733/

Teleport

http://www.research.ibm.com/quantuminfo/teleportation/

http://www.newscientist.com/article.ns?id=dn1888

Gluposti su te novinarske patke,i lovci na senzacije.Da to sve istina već bi primenjivali u vojnu industriju,ili u komercijalne svrhe.Pogotovo antigravitacioni pogon bi primenili u vozilima, umesto da svetski ekonomisti kukaju za naftom i ulažu ogromna sredstva za razvoj  električnih automobila, i automobile na hidrogenski pogon. I ovo su činjenice,a ne novinarske patke,i bajke lovaca na senzacije.Dokaži fizički da ti uređaji postoje potpuno funkcionalni.

Citat
Ako mislis da cu odgovarati ili citirati nadalje nesto ovako,  Smile  jok vise
Izvini, niko te ne tera da odgovoriš na moje postove.Forum je za diskusiju,gde ima svako slobodu da iznese svoje mišljenje, ili si trebao naglasiti da je ova tema samo tvoj monolog,i zabranjeno drugima iznositi svoje mišljenje.Ali onda trebaš Boga izbaciti iz naslova pošto neverujem da išta želiš reći o Bogu,već samo ga ponižavati.

Citat
Bog, bog, bog, .... ima li neceg drugog. Pa ako ti je toliko stalo, sto ne ides kod njega ?? Eto samo ceka da se kod njega dodje. Spremio med i mleko i samo ocekuje.

Dovoljno je i ovo.

Nauka,nauka,nauka,....ima li nečeg drugog. Pa ako je nauka toliko moćna što nas ne spašava od propasti zbog kataklizme. Zahvaljujući nauci samo čekamo kad će se srušiti neka nevolja na nas.Nauka obećava med i mleko,a dobijamo da ni mi ,ni naša deca ni naši unuci nemaju više budučnosti, već samo smrt.Zato će zemlja vas počistiti,sa svom vašom naukom. A to čišćenje već počelo.

Citat
Sada vec i zalim sto otvorih ovu temu. Imate pravo, lakse je verovati u nesto sto mozes zamisljati kako hoces, i objasnjavati kako se kome ucini za shodnim.

Zašto žališ što si otvorio ovu temu.Ja inače više podržavam nauku,nego što ti se čini.Ali je problem u tome što ti nepodnosiš da neko ima malo drugačije mišljenje.A ja prirodno branim moja ubeđenja. Trebao si naglasiti u prvom postu da zabranjuješ iznošenje mišljenja.Ili da naučiš da poštuješ mišljenje drugih,kao i ja što treba da poštujem tuđe mišljenje.

Inače sve ove naučne informacije što si postavio je za pohvalu,da ljudi imaju malo predstavu gde žive.Ali za neke delove za koje imam svoje mišljenje,nemožeš ti silom nametnuti tvoje mišljenje,pa da moram misliti onako kako ti zamišljaš.I to nebi trebalo da bude razlog za tvoju ljutnju,pošto ni ja neteram tebe da misliš onako kako ja mislim.Već iznosim moje mišljenje,pa neka čitaoci odluče,šta je ispravnije.A ne kako ti ili ja mislimo.

« Poslednja izmena: 19. Dec 2007, 01:13:01 od Pirox »
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Sony xperia
Necu te citirati, vec samo ponoviti receno.

Citat
Treba se videti kompleksnost istrazivanja i komplikovanost zkljucaka u nauci. Dokle se sve ide, a ne pojam Boga svoditi samo na " ja verujem ", " onom ili ovom se onako ili ovako prikazalo "......
Ako se nauka bavi stvarima koje se granice sa mastom, zar se misli da se Tvorac moze tek tako objasniti, da je to tako prosto, ajd' zamislimo ovako ili onako.
Ako su stvari u nauci ovako kompleksne, pa, valjda, Tvorac nije manje kompleksan.

Puno ima tema gde se sa verskog, religijskog stanovista govori o Bog-u. Zar se nesme na drugaciji nacin govoriti ?? Nije samo moj monolog, uskoro ces se uveriti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Ja sam već rekao.postojanje Boga zapisano od ljudi koji su se sreli sa njim i videli sva čuda, koji samo Bog mogao činiti. Isto kao što ti vidiš samo trag svetlosti zvezda iz prošlosti u svemiru,a nemožeš da ga opipaš,niti da dođeš do te zvezde,što više pitanje dali ta zvezda u ovom vremenu i postoji,ako razumeš šta hoću da ti kažem,tako i mi vidimo  trag Boga iz prošlosti,njegov sjaj,i delovanje.
Ako ti veruješ da ta zvezda koji gledaš na nebu,koja ostavlja svetlosni trag postoji,isto tako verujemo i mi u Boga koji gledamo u tragove koji Bog ostavio.
Pa i ti postojanje te zvezde svedeš na verovanje kao i mi,bez mogućnosti da dodirnemo isto.
Pa u čemu se onda mi razlikujemo?
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Citat
Isto kao što ti vidiš samo trag svetlosti zvezda iz prošlosti u svemiru,a nemožeš da ga opipaš,niti da dođeš do te zvezde,što više pitanje dali ta zvezda u ovom vremenu i postoji,ako razumeš šta hoću da ti kažem,tako i mi vidimo  trag Boga iz prošlosti,njegov sjaj,i delovanje.

Sto, dakle, implicira da je pitanje da li Bog u ovom vremenu uopste postoji.
A to dalje implicira da vernici svojevoljno odlucuju da i dalje veruju iako ne znaju postoji li zaista, vec je to njihovo opredeljenje, a sto dalje implicira da nauka zaista i objasnjava postojanje nekog nebeskog tela, jer je ono neminovno postojalo, iako se ne zna sta se sa njim u medjuvremenu desilo, ali sta god da se desilo, u buducnosti ce biti prikazano, jer se vidi. Zvezda se vidi. umiruca zvezda gubi sjaj, supernova eksplodira i mesecima je mozemo videti kako zraci svotlostima hiljada galaksija, pulsari rotiraju kao cigre po nepreglednoj galaksiji kao svici u mrklom mraku. I to se na nebu vidi. Ne mozemo ih dotaci, niti se mozemo odvesti do tamo da vidimo kako je i sta ima, ali vidimo scenario proslosti na nebu. I to je tako, taj scenario ne laze. Dogodilo se upravo tako i nikako drugacije.Niko recimo, nece podici revoluciju i reci da je Struve lazov jer je smatrao da je na mestu Gumove magline bila supernova. Nece, jer je astrofizika dokazala.

Citat
Ako ti veruješ da ta zvezda koji gledaš na nebu,koja ostavlja svetlosni trag postoji,isto tako verujemo i mi u Boga koji gledamo u tragove koji Bog ostavio.

I opet, ako povlacis takvu jednu paralelu, kada pogledas prema nebu sada, ovog trenutka, videces zvezdu koja je nesumljivo i neoborivo sijala pre odredjenog vremena, nebitno koliko strasno je to vremenski daleko. Nisi siguran postoji li ona danas, ali si siguran da je tada postojala, jer ti sada to o njoj saznajes. Sa druge strane, "ljudi koji su se sreli sa njim i videli sva cuda" - kakav je to dokaz i za postojanje cega? Susreli su se sa KIM ? Necega sto ljudski um ne moze da definise ili naucno i racionalno rasclani i objasni. Nekada davno ljudi su na nebu ugledali "zvezdu padalicu" ili kometu i tada su smatrali to neobjasnjivim. Dakle to je Bozije delo, to je Bog na delu, ne umemo da objasnimo- mora da je Bog. Ili kada freska place, recimo, mi vidimo da se to desava, ali ne umemo da objasnimo zasto se to desava. Vernik ce reci, to je dokaz da On postoji. Ali kakav je to u sustini dokaz? Nije naucan, niti se moze otkriti uzrok takvom dogadjaju. To je jednostavno cudo. Ali to nije dokaz da postoji Bog, vec da postoje naucno neobjasnjiva desavanja koja se mogu objasniti samo i jedino uvrstavanjem u razmisljanje necega sto nije naucno. Tu dolaze na red nauke kao sto je filozofija i njene oblasti kao sto su metafizika, epistemologija, ontologija i cela obimna prica o prirodi i njenim zakonitostima i nezakonitostima, a ovo je bas tema o tome. O tome kako uvrstiti   dusu u nauku, kako pomesati neobjasnjivo sa objasnjvim, a iz toga izvuci neku zakonitost, kad neobjasnjivo tumacimo po sopstvenim nahodjenima i verovanjima?

Etc, etc... evo samo kratko i tako. rekla sam da necu ucestvovati, jer su ovo teme koje cepaju mozak, a teenutno nisam u mogucnosti za cepanje mozga  Smile Zelim vam uspesnu debatu  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Bosch ima centrifugu
I ja se slazem da treba pisati novu fiziku - mozda bi smo je mogli nazvati ne-fizika - gde u svim knjigama nece pisati nista. Zato sto nista nije ni potrebno.

Bog je stvorio nas a mi smo stvorili sve ostalo - da li zaista treba da se ponosimo onime sto smo stvorili na ovoj planeti? Sve sto smo stvorili poteklo je od naseg "razumevanja" prirode i nas samih. Nesto mi govori da ni u jednom ni u drugom nismo odmakli mnogo od praistorije. I dalje patimo i dalje robujemo vremenu i prostoru, i dalje ne razumemo sopstvenu svrhu i dalje se ubijamo medjusobno za hranu i resurse. Cemu je doprinelo svo to znanje koje posedujemo - NICEMU - samo produbljivanju patnje. Kada se budemo okrenuli sebi i nadjemo u sebi zvezde koje trazimo na nebu stvari ce poceti da se menjaju.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Citat
Sto, dakle, implicira da je pitanje da li Bog u ovom vremenu uopste postoji.

To nisam naveo da bi se bukvalno uporedio time,već da se uporedi kao simbolika. Uostalom zvezdu,i Boga nikakva logika nemože uporediti.Jer zvezda posle nekog vremena sagori,i eksplodira, dok za Boga nemožeš reći da sagoreva i nestaje.

Citat
A to dalje implicira da vernici svojevoljno odlucuju da i dalje veruju iako ne znaju postoji li zaista
Ako već pominjemo viđenje kao činjenicu, jeli iko video kako izgleda atom. To nijedan instrument nemože snimiti ,a mi treba da verujemo samo zato što Bor sanjao u svom snu,kako bi atom mogao izgledati.Zar to nije slepo verovanje,nečeg što nemožemo videti.Pa čak ni molekule nemogu snimiti,sve je to teorija, ubeđenje i mašta.Jeli vidiš sličnost sa postojanjem Boga.A nemožete reći ni da instrumenti registruju atome,pošto atome nemogu registrovati,već samo jonizaciju,to jest energetski uticaj na instrumente.Ali to nije dokaz kako atom izgleda i dali postoji.Jer i kod nas ima puno vernika koji oseća Božju energiju,kao ti instrumenti.Ako to nije istina,zašto bi bila istina i očitavanje instrumenata.I jedno i drugo je uticaj sile energije.

Citat
sto dalje implicira da nauka zaista i objasnjava postojanje nekog nebeskog tela
Kao što vi imate naučnika koji objašnjava postojanje nebeskog tela,tako postoje i naučnici koji zaista potvrđuju da je Jevanđelje napisano pre 2000 godina,pogotovo što se nalaze stare spise koje to potvrđuju,da u to vreme jeste moralo to da se desi,inače 99% naše istorije nebi bilo tačno.Otkud vi znate da je drugi svetski rat bilo,kada niste ni bili tamo.A rekla kazala,ili što su zapisali,otkud znate da je to tačno.Mislim da je takav pristup vrlo neozbiljan.

Citat
....iako se ne zna sta se sa njim u medjuvremenu desilo, ali sta god da se desilo, u buducnosti ce biti prikazano, jer se vidi.

Isto je slučaj i sa Bogom.Tragovi postojanja Boga,i njegovo delavanje na zemlji se jasno vidi.

Citat
Zvezda se vidi. umiruca zvezda gubi sjaj, supernova eksplodira i mesecima je mozemo videti kako zraci svotlostima hiljada galaksija, pulsari rotiraju kao cigre po nepreglednoj galaksiji kao svici u mrklom mraku. I to se na nebu vidi. Ne mozemo ih dotaci, niti se mozemo odvesti do tamo da vidimo kako je i sta ima, ali vidimo scenario proslosti na nebu. I to je tako, taj scenario ne laze. Dogodilo se upravo tako i nikako drugacije.Niko recimo, nece podici revoluciju i reci da je Struve lazov jer je smatrao da je na mestu Gumove magline bila supernova. Nece, jer je astrofizika dokazala.

Vidiš,isto je i sa Jevanđeljem od Isusa. On je došao na zemlju,i napravio bum sa Jevanđeljem u religiji,koji niko pre ni posle nije pravio.Tragove Jevanđelja Isusovog koji je od Boga, i dan danas se vide,iako više nemožemo dotaći Isusa.Ali njegova snaga,energija i toplota ljubavi kroz njegovo delo mi osećamo i dan danas,i kroz Jevanđelje vidimo scenario koji se onda odigrao kada je bio na zemlji.Vidiš koliko sličnosti ima sa tvojim opisom.Boga i nauku teško razdvojiti,jer zakonitosti u nauci stvorio on,to jest to je njegova priroda.

Citat
I opet, ako povlacis takvu jednu paralelu, kada pogledas prema nebu sada, ovog trenutka, videces zvezdu koja je nesumljivo i neoborivo sijala pre odredjenog vremena, nebitno koliko strasno je to vremenski daleko. Nisi siguran postoji li ona danas, ali si siguran da je tada postojala, jer ti sada to o njoj saznajes. Sa druge strane, "ljudi koji su se sreli sa njim i videli sva cuda" - kakav je to dokaz i za postojanje cega? Susreli su se sa KIM ? Necega sto ljudski um ne moze da definise ili naucno i racionalno rasclani i objasni.
I kod tebe,i kod mene stvar verovanja i fascinacija pojave koju gledamo.

"Nisi siguran postoji li danas, ali si siguran da je tada postojala,jer ti sada o njoj saznaješ" Upravo tako mi saznajemo za Boga Isusa.Pre kao ateista nisam bio siguran da Bog Isus postojao,ali kada sam saznao i proučio njegovo Jevanđelje,ja sada saznajem o njemu.
A što se čuda tiče,jeli znaš da te naučne činjenice 90% ljudi nerazume,a barem 50% njih u to neveruje.
Naučnicima 70% događanja u svemiru nejasno,čudo.Neznaju odakle energija za veliki prasak,jer po Ajnštajnu energija nemože da nastane iz ništa.Sama činjenica odakle tolika koncentracija energije na tako malom mestu naučnici nemaju objašnjenja,kao i na mnoga druga pitanja koji možemo reći da su čuda u svemiru.Pa otkud onda da se pomene nerazumevanje čuda u Jevanđelje.Uostalom mi imamo objašnjenje i nije to nikakvo čudo u odosu na naučnike koji pola čuda u svemiru nisu razjasnili.I nagađaju,izmišljaju,i teraju da slepo verujemo u nešto u šta ni oni neveruju.

Citat
Vernik ce reci, to je dokaz da On postoji. Ali kakav je to u sustini dokaz?
Evo kada je astronomija u pitanje,samo prostudiraj zakonitosti u svemiru i putanje svih objekata u svemiru.Videćeš da su putanja svakog objekta u milijardu galaksija vrlo precizno postavljena, kako nebi došlo do lančanog sudara i lančane ekplozije,je dokaz da svim time upravljao jedna inteligencija.Jer da se sve tako slučajno rasporedi bez ijednog kataklizmičkog događaja u svemiru, verovatnoća je jedan prema milion.Isto tako zakonitosti fizike čestica neko morao unapred postaviti,jer ti zakonitosti nisu mogli evoluirati,jer ti zakonitosti su isti od početka postojani,nepromenjljivi,i postavljeni od strane nekog.
Znači energija,materija i zakonitosti iz ničega nije mogao da se stvori,jer bi to bio u kontradiktornosti sa proračunima,i naučnim zaključcima vaših naučnika,pre svega Ajnštajna.
Drugo vi nas pogrešno shvaćate kada mislite da mi verujemo u Boga bez da ga vidimo. Boga nevidimo,ali njegovu snagu snažno i jasno osećamo u sebi uz sve promene koje to zračenje vrši,isto kao kada vaši instrumenti registruju zračenje.I kako možete reći da verujemo u nepostejeće,kada mi jasno osećamo tu snagu.

Citat
Nekada davno ljudi su na nebu ugledali "zvezdu padalicu" ili kometu i tada su smatrali to neobjasnjivim. Dakle to je Bozije delo, to je Bog na delu, ne umemo da objasnimo- mora da je Bog.

Jeste onda su govorili da je to Božje delo,ali su ljudi i njihova deca imali budućnost,da ostare i da vide svoje potomke.Ali danas gledamo delo nauke.I kaži mi kakav budućnost imaju ljudi i njihova deca danas.Jeli ti misliš da time što znaš sve naučno,garantuje sigurnost na zemlji,da tebe i kuću ne pokupi neka poplava,ili zemljotres.Jesi siguran da za koju godinu bićeš tu gde si,kada svaki dan sve više ljudi gube svoju kuću,i beže pred kataklizmom,sve zahvaljujući nauci.Pa ja mislim da bi ti što beže i mnogi drugi radije gledali sve kao Božje delo,i da žive u sigurnosti,nego da bude ovo što im se dešava,i na koju sudbinu ćemo uskoro i mi doći na red.

« Poslednja izmena: 19. Dec 2007, 23:51:35 od Pirox »
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Samo se zapitajte ko ima koristi od od vernika i sve vam je jasno.Govorim o stanju na celoj planeti.Kad kome zatreba gomila-samo treba reći da se vrednosti vere dovode u pitanje ili da je ova ili ona opcija bezbožnička i eto topovskog mesa... Smile
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.10
Pirox,
Imas interesantna stanovista, ali potpuno  pogresne paralele i kroz tvoje postove uocava se da si  veliki vernik, sto ja uvek pozdravljam i postujem, ali isto tako se uocava da nemas bas puno dodirnih tacaka sa naucnim otkricima itd... Lepo je verovati i biti odan gospodu Bogu. ali bi bilo najbolje napraviti spregu izmedju razumevanja i jednog i drugog sveta. Sveta dokazivog i sveta nedokazivog, tj sveta duse i vere. A ti si na nekoliko mesta u svom odgovoru mene ubedio u suprotno, bez ljutnje  Smile Kategoricki odbijajuci jedan od ova dva sveta, pobijajuci i njegove dobre strane, ti u stvari pokazujes da si iz ateiste presao u drugu krajnost, pobijaca nauke. Odlazeci iz krajnosti u krajnost, covem mimoilazi zlatnu sredinu, onu u kojoj vlada ratio, ono sto nas izdvaja od ostalih vrsta i omogucava nam, sto bi fizika rekla, da delujemo poput "polu-propustljive membrane".
Citat
Evo kada je astronomija u pitanje,samo prostudiraj zakonitosti u svemiru i putanje svih objekata u svemiru.Videćeš da su putanja svakog objekta u milijardu galaksija vrlo precizno postavljena, kako nebi došlo do lančanog sudara i lančane ekplozije,je dokaz da svim time upravljao jedna inteligencija.
Kako onda objasnjavas sudaranje elektrona? Haoticno kretanje? Ili presretanje galaksija koje su omogucile astrofizici i astronomiji utvrdjivanje postojanja tzv "crne materije" u momentu kada nauka nije uspela da objasni nezakonitosti u crvenim i plavim pomacima? Nauka ne zna sta je crna materija, niti zna je li ona zaista crna Smiley ali je saznala da postoje uslovi u kojima se elektromagnetni talas ponasa drugacije. Za to joj je posluzio upravo nesklad u kretanju, susret tela, sudar i posledica. Neocekivano ,doslo je do otkrica. Ti si unapred ubio svako otkrice tumaceci nauku kao zlo koje ce nas sve oterati u grob. Pa sta? Svi cemo umreti pre ili kasnije. Sutra ce nam mozda pasti klavir na glavu. Problem je sto se u nauku ne ulaze dovoljno sredstava. Problem je sto se ogromna stredstva ulazu u ratnu tehnologiju umesto u istrazivanje nepoznatog. Problem je sto je vodecim svetskim silama isplativije da stogodisnju zalihu starog vojnog materijala isprazni u Avganistan i Irak, nego da ulozi novac u istrazivanje Marsa. E zato ce civilizacija ispastati, zato sto ljudi koji drze konce ovoga sveta u ruci ne veruju niti u Boga niti u majku prirodu, veruju samo u zelenu novcanicu.
Ti si svojim poslednjim pasusom u principu sve rekao i tako ostavio citaocu da zakljuci da nikada nisi bio posvecen nekom naucnom iztrazivanju niti si video nesto lepo i produktivno u tome. Ili jos gore, mozda nekad i jesi, a sada si postao drugi ekstrem, onaj koji sve to pobija. Dakle nisi relevantan sagovornik za raspravu o nauci. Moja preporuka je da pocnes da pricas sa ljudima koji su svoj zivot posvetili recimo astronomiji ili astrofizici, a vernici su. Ja sam sa takvima odrasla i nisam mogla dobiti bolju kombinaciju ni da sam trazila. Tek tada pocnes da koristis svoj pravi ratio bez da bezis u ekstrem. Kada budes stao za teleskop, nekada negde, i usmerio pogled ka necemu sto je bilo, jeste i bice, a stvoreno je mnogo pre nego sto je ikome bilo dato da donese svoj sud o tome, bice ti jasno zasto ne moze da postoji samo jedna strana ili samo druga strana price. Prava nauka nije tu da bi pobila Boga formulom. Prava nauka je tu da podstakne coveka na razmisljanje i van formule. Astrofizika je toga svesna  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 47
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.083 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.