Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Svedska-- raj? Ili pakao???  (Pročitano 8015 puta)
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.134
mob
Samsung S7
Muslimani se kote svuda kao komarci. To je svetski problem. Ali kod mnogih to nije neka globalna politika ili strategija. Vise nesto kao prirodni tok stvari. Muslimanke zele da imaju decu, a muslimani ih fircaju samo tako. Ako dobiju pomoc drzave super, ako ne, vec ce se male muje snaci sami.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 856
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.130
Hvala svim dragim ljudima koji su izdvojili svoje vreme da komentarisu bez obzira na boju komentara...
Bilo je pitanja koje se ticu autora... Autor sam ja, zapisao sam svoja iskustva, s obzirom da sam rodjen u Svedskoj i tamo proveo zvoj zivot do zrelog doba... Sto se tice relevantnosti, dovoljno je da posvetite par minuta svog vremena, da izguglate i shvaticete da se svaki fakt zasniva na stvarnom dogadjaju- ako imate problem sa prevodom, obratite mi se, rado cemo savladati ignoranciju...

Ono sto je dominantan ton svakog negativnog komentara je potreba da se ismeje autor i da se prica ismeje... To jeste sarmantno u socijalnim kontaktima, ali bojim se da ovde, ta usiljena saljivost prikriva nekompetenciju... Uglavnom mi se suprotstavljaju ljudi koji su Svedsku gledali preko nacionalne geografije... I dalje mi Srbi robujemo nasim zabludama nego faktima... Zato smo tu gde jesmo... Duboko iracionalan narod... To je nas blagoslov i prokletstvo...

U svakom slucaju lepo sto je tema ispracena... Zahvaljujem se svima i obecavam da cu nastaviti da pisem kako izgleda socijalisticki raj iznutra... Da je to jedna najgora totalitarna zemlja... Da mogu, svima bi vam priustio da boravite tamo godinu dana... Onda bi cenili nasu majcicu Srbiju... Zemlju gde imamo koliko-toliko slobode...

Svako dobro dragi ljudi....  Smile
« Poslednja izmena: 15. Jul 2015, 17:55:48 od Mrvoksa »
IP sačuvana
social share
Si vis pacem, para bellum...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 39.0
Hvala svim dragim ljudima koji su izdvojili svoje vreme da komentarisu bez obzira na boju komentara...
Bilo je pitanja koje se ticu autora... Autor sam ja, zapisao sam svoja iskustva, s obzirom da sam rodjen u Svedskoj i tamo proveo zvoj zivot do zrelog doba... Sto se tice relevantnosti, dovoljno je da posvetite par minuta svog vremena, da izguglate i shvaticete da se svaki fakt zasniva na stvarnom dogadjaju- ako imate problem sa prevodom, obratite mi se, rado cemo savladati ignoranciju...

Ono sto je dominantan ton svakog negativnog komentara je potreba da se ismeje autor i da se prica ismeje... To jeste sarmantno u socijalnim kontaktima, ali bojim se da ovde, ta usiljena saljivost prikriva nekompetenciju... Uglavnom mi se suprotstavljaju ljudi koji su Svedsku gledali preko nacionalne geografije... I dalje mi Srbi robujemo nasim zabludama nego faktima... Zato smo tu gde jesmo... Duboko iracionalan narod... To je nas blagoslov i prokletstvo...

U svakom slucaju lepo sto je tema ispracena... Zahvaljujem se svima i obecavam da cu nastaviti da pisem kako izgleda socijalisticki raj iznutra... Da je to jedna najgora totalitarna zemlja... Da mogu, svima bi vam priustio da boravite tamo godinu dana... Onda bi cenili nasu majcicu Srbiju... Zemlju gde imamo koliko-toliko slobode...

Svako dobro dragi ljudi....  Smile
Ljudi vole iluzije. Ja sam pisao kako je u USA, bilo je drugih koji su pisali kako im je bilo po svetu, ali svi mi lazemo jer ne zelimo da oni odu i da zive kao "bogovi."  Svaka zemlja ima dobre stvari, i ima lose stvari. Srbi su drustveni narod, i vecinom iskren (mada ni to vise nije istina) jer niko ne voli da gleda sebe u ogledalo i da vidi kakav je stvarno.  EU i USA pa i Kanada u neku ruku su zemlje gde su kulture mnogo drugacije od nase, i mnogo je teze uklopiti se, jos pogotovo ako odrastes u Srbiji.  Uvek ces biti stranac, bio 5 dana ili 50 godina.  Zivot provedes viseci na kompu, jer tesko nalazis dijalog sa ljudimma oko sebe, jer danasnja kultura je da niko ne prica ni sa kim, neko samo da se drka FB, twitter i ta sranja.  Ta kultura je globalna. 

Svako ima neku shansu da uspe, ali mora biti spreman da zrtvuje dosta za to. Hoces posao, dobra kola, kucu ili stan? Moze, evo kredit koji ces otplacivati 50 godina i mozda ne otplatis ikada, mozda umres pre toga, ili se razbolis i izgubis posao pa zavrsis na ulici, jer ovde nema porodice da pomogne, a da pitas Srbe, dobices kurac za pomoc, jer nesto se desi velikom procentu Srba u inostranstvu, postanu nesto drugo, postanu zveru i za razliku od Albanaca koji se drze zajedno, Srbi se tuku i zabijaju noz u ledja jedno drugom, samo da taj drugi ne bude bolji.  Ali dobro, Pravoslavci, pravi vernici i sve to, daj mu i sekiru da zavrsi posao pa da pravi pokajnicu posle.

Naravno, ima onih koji su se snasli, i na sve su bili spremni, ali koliko njih u stvari uspe? Ima ovih koji rintaju cisteci klozete i dodju u Srbiju pa se prave face, to je vec seljacki, ali oni su uspesni, samo ako ih pitas. I naravno, pare rastu na drvecu u inostranstvu i med i mleko svuda, a Srbija je govno za koje ce posle mozda nekada kukati, jer u stranim zemljama nema milosti i sasecanja, nema kasnjenja na posao, ispijanje kafe rano ujutru tokom smene, ili druzenja u vecernjim satima, itd, itd. 

Pozdravljam ovo sto si pisao, istina je istina bez obzira sta neko imao da kaze o tome.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 856
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.130
@RavenDark

Hvala na lepim recima... Smiley

Pogadjas sustinu- sto se tice naseg preumljenja kad napustimo Srbiju... Mi smo narod koji se vrlo lako "turci"- bez obira dal je to kroz formu amerikanizovanja, germanizovanja, svedjenja.... nebitno, lako se asimilujemo u tudje, neretko slabije kulture... Odricemo se svog jezika, koji je najvece dostignuce naseg duha i koji je u svakom pogledu ravnopravan ako ne i u pojedinim segmentima superiorniji od drugih jezika, pa cak i najvecih... To sto je danas engleski svetski jezik, nije zbog njegove savrsenosti vec zbog specificne istorije...

Da se vratim, to sto se lako asimilujemo, to samo znaci da ne cenimo svoj narod, svoje nasledje, svoju kulturu... Uvek smo imali taj kompleks, koji je danas na vrhuncu da smo inferiorni u odnosu na druge.... U pitanju je jedan ozbiljan psiholoski nedostatak, koji je utoliko opasniji jer je na nivou naroda...
Mozda je kljuc problema i to sto mi nikad nismo evoluirali u naciju, dok su Albanci u tome uspeli...
Mozda zato sto smo se odrekli svoje kulture, usli u jugoslovenstinu i to na samom pragu stvaranja autonomnog kulturnog modela...

Tuzno je sto i danas imamo takve Srbe, kojima sve u ovoj zemlji smeta i koji ce svoj bes iskazati do poslednjeg kilobajta... Zato smo tu gde jesmo... Lenjost, a iz nje nastaje samomrznja... Nama ne trebaju drzavnici, nama trebaju psihijatri...

U svakom slucaju, vrlo pametne stvari si pomenuo.... Raduje sto postoje ljudi koji umeju da gledaju iza secernih vrata...
Budi pozdravljen...  Smile
IP sačuvana
social share
Si vis pacem, para bellum...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 39.0
@RavenDark

Hvala na lepim recima... Smiley

Pogadjas sustinu- sto se tice naseg preumljenja kad napustimo Srbiju... Mi smo narod koji se vrlo lako "turci"- bez obira dal je to kroz formu amerikanizovanja, germanizovanja, svedjenja.... nebitno, lako se asimilujemo u tudje, neretko slabije kulture... Odricemo se svog jezika, koji je najvece dostignuce naseg duha i koji je u svakom pogledu ravnopravan ako ne i u pojedinim segmentima superiorniji od drugih jezika, pa cak i najvecih... To sto je danas engleski svetski jezik, nije zbog njegove savrsenosti vec zbog specificne istorije...

Da se vratim, to sto se lako asimilujemo, to samo znaci da ne cenimo svoj narod, svoje nasledje, svoju kulturu... Uvek smo imali taj kompleks, koji je danas na vrhuncu da smo inferiorni u odnosu na druge.... U pitanju je jedan ozbiljan psiholoski nedostatak, koji je utoliko opasniji jer je na nivou naroda...
Mozda je kljuc problema i to sto mi nikad nismo evoluirali u naciju, dok su Albanci u tome uspeli...
Mozda zato sto smo se odrekli svoje kulture, usli u jugoslovenstinu i to na samom pragu stvaranja autonomnog kulturnog modela...

Tuzno je sto i danas imamo takve Srbe, kojima sve u ovoj zemlji smeta i koji ce svoj bes iskazati do poslednjeg kilobajta... Zato smo tu gde jesmo... Lenjost, a iz nje nastaje samomrznja... Nama ne trebaju drzavnici, nama trebaju psihijatri...

U svakom slucaju, vrlo pametne stvari si pomenuo.... Raduje sto postoje ljudi koji umeju da gledaju iza secernih vrata...
Budi pozdravljen...  Smile
Nema na cemu brate. Istinu si rekao, i meni je to draze da cujem nego neko proseravanje i komentare tipa "otiso mi ortak, brat, ujak, sestricina i super im je, sta ti seres?" a da pri tome nema osnovo znanje kako je i sta je u stranoj zemlji.

Problem sa nama je sto smo posle Prvog Svetskog izgubili identitet gotovo potpuno. Cim smo postali Jugosloveni sve je otislo u kur''. Dok su Hrvati, Muslimani i ostalo cuvali svoje, mi smo pljuvali nase i gurali pod tepih.  Raspao se najgori experiment multikulturalizma i mi smo kao po obicaju izvisili. 

Dok su drugi prihvatali svoje bez obzira na mesto, veru ili politicko glediste mi smo se delili i cepali.  Samo su Srbi Pravoslavci, ostale ko jebe. Onda, imamo Beogradjanje i "smrdljive dodjose," pa komunjare i demokrate, pa ne znam teletabise.  Dijasporasi su govna i izdajnici dok ne zatreba lova, onda su ok.  Ti isti koji su pljuvali dijasporase, odu u inostranstvo i onda je druga prica.

Ja govorim sa Americke perspektive kako je ovde, ti iz Svedske, i immamo manje vise iste zakljucke. Nastavi da pises, ja cu da dodam moje vidjenje, a ako ima jos nas izdajnika iz drugih zemalja, neka i oni ubace koju rec. Rusinu ne racunam, jer tu su sve sami rodoljubi i prave Srbende Smiley
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.134
da pitam sve ove koji su otisli a tamo im nevalja sto su uopste odlazili i sto se ne vrate
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows
Browser
Chrome 43.0.2357.134
Pa ko posle da nam salje informacije  Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.134
mob
Samsung 111111
da pitam sve ove koji su otisli a tamo im nevalja sto su uopste odlazili i sto se ne vrate

A ja one koji odavde pricaju da je tamo mega odlicno .. sta rade ovde ?!
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows
Browser
Chrome 43.0.2357.134
Pa sada Madjari digli ovaj zid tesko da se ode  Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.134
mob
Samsung 111111
Ne ozbiljan sam , maksimalno.

Jedini gori od ovih degena , sto odu preko pa im tamo nista ne valja..su oni koji jedu govna kako je sve preko odlicno .. a i dalje smrde u Srbiji Smiley
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: raj Svedska pakao

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.083 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.