Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sve shto ste zeleli da znate o S-300/400 a niste imali gde da prochitate.  (Pročitano 63237 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
siriji je ponudjen divizion po ceni od 600 miliona $.

a te priche o "srpskom predsedniku -reformatoru" koji ce " da modernizuje vojsku" prichaj nekom drugom - na ovaj pdf ne dolaze veverice  Smile ...
Znas li razliku izmedju diviziona i baterije kod S-300? Znas li koliko moze da se razlikuje "jedinica" S-300 od primera do primera? Procitaj celu temu pa mi javi. Smile
A kukanje na predsednika ostavi za politicki deo foruma, samo kukas nista ne doprinosis ovoj temi tim kukanjem. Smile

znash li ti uopshte razliku izmedju diviziona i baterije  Smile ... baterija u PVO se obichno organizuje oko 1 osmatrachkog i 1 nishanskog radara ,sa vishe lansera . naravno ovo zavisi od sistema do sistema ,ali je baterija osnovna jedinica koja moze samostalno da funkcionishe ...

protiv tadica ne kukam , nego upozoravam narod - judeo-liberalima nije u interesu nezavisna i jaka srbija . prema tome , njima i ne treba vojska ,osim kao pretorijanska grada za njih i njihove gazde ,i eventualno topovsko meso za NATO avanture u inostranstvu.
  prema tome , dok god je tadic&co na vlasti , bice "reformi" a vojske ce biti sve manje i manje ...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
vidim..i RSK su hrvati vratili mozgom..

da smo imali skalameriju ne bi nas redovno čistili avijacijom i u ušetali gde hoće. možda nas opet za par godina hr i nato zapraše pa uđu u banja luku, ili nas izbombarduju pa ocepe rašku ili šta već..ne razumem se u tu vojnu tehniku ali jbg, mislim da je očigledno da nam to sokoćalo jebeno treba

na političkom forumu mi kažu da je 'dan održavanja' ovog sistema jako skup i da nam zato ne treba..jel može neko ko se razume da mi kaže da li je to istina? koliko košta održavanje i šta sve spada u to održavanje?

eh,sad...pretera ga.Pa,mi smo posle Bugara i Rumuna,najjaca drzava u okolini(Grcku ne racunam.naravno da je ona najjaca na Balkanu,ali ja pricam o regionu)problem je samo NATO,inace da nema njega,ma ja mislim da bi smo mi realno za 2 dana mogli da povratimo Kosovo...al,dokle god je smrdljivi NATO tu,nista nam to ne vredi...
tjaoj,gde se sad dede @Gslavic...  Smile on se bas dosta razume u to...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

..šic po guzi..

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 868
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
zašto sam preterao? misliš da je nemoguće?.. puno toga je delovalo nemoguće, al' tek kad nas lupi po glavi onda se pitamo 'šta bi?'

ajd' nek mi neko kaže koliko košta to održavanje...
IP sačuvana
social share
Trust No One
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11709
Zastava Okolina "Venerinichinih brezuljaka"-najcesce !
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
I-mate il` nemate
Citat
zashto nemamo - pa jel vidish ko je predsednik drzave , ko je ministar odbrane ...
За почетак нисмо ни ја ни ти. Smile

Smile Ne mislis , valjda , da su " zaista oni"  ?  Smile  Smile
« Poslednja izmena: 20. Mar 2008, 22:28:47 od lorimel »
IP sačuvana
social share
Jedem da bih ziveo , a zivim da bih - jeVao...Pa sta ?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1074
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
@ramon23
Moje vidjenje svih stvari vezanih za vojsku i drzavu u celini je da ovo sa KiM uopste nije zavrseno i da ce jednog dana, verovatno kada ti i ja budemo penzioneri, a mozda i ranije, da to pukne isto kao sto je pukla SFRJ. Mislim, ako smo cekali 500 i vise godina da se oslobodimo Turaka, sta je 50, pa da opet bude sranja. Tako nam je, pitanje je samo da li cemo da opet budemo mentoli kao 90-ih ili cemo spremno da docekamo taj momenat. Do tog trenutka imacemo dosta kriza, priznavanje KiM od strane BiH i konstantna borba za ocuvanje Republike Srpske i Srba u njoj, sranja u Makedoniji, proglasenje ujedinjenja KiM i Albanije, konstantne provokacije u Presevskoj dolini itd. i to sve u periodu od recimo 30-50 godina kada ce buknuti sve.
E sad, ajmo malo brojke da ukljucimo. Recimo da je 5% BDP prihvatljiva i iznudjena cifra za vojsku koja nece ometati razvoj ekonomije i standarda. BDP za 2007 je bio 31 milijardu evra, 2.7% od toga je 837 miliona evra. Negde sam ranije video na netu da je valjda 20% budzeta vojske za kupovinu novih sredstava. To je 167 miliona evra. Recimo da u periodu od 5 godina povecamo izdatke za vojsku na 5% BDP-a. To ti je povecanje za 0.46% godisnje. Recimo da cemo odrzavati prosecan rast BDP-a 5% i da ce se uvek 20% od budzeta vojske izdvajati za kupovinu novih i obnovu starih sredstava i da ce pola od toga ici na PVO. I ajde da izracunamo koliko nam treba godina da otplatimo tih mojih famoznih 3 milijarde evra za famozni raketni kisobran oko Srbije i republike Srpske.
Prvo da izracunamo za period od 5 godina u kom bi trebali da povecamo izdatak za vojsku na 5%, koliko u tom periodu imamo para za nabavku
2008 - BDP 31 milijarda € 2.7% budzet - 837 000 000.00, sredstva za nabavku 20% - 167 000 000.00, sredstva za PVO 50% - 83 500 000.00
2009 - BDP 32.55 milijarda € 3.16% budzet - 1 028 580 000.00, sredstva za nabavku 20% - 205 716 000.00, sredstva za PVO 50% - 102 858 000.00
2010 - BDP 34.178 milijarda € 3.62% budzet - 1 237 225 500.00, sredstva za nabavku 20% - 247 445 100.00, sredstva za PVO 50% - 123 722 550.00
2011 - BDP 35.886 milijarda € 4.08% budzet - 1 464 164.00, sredstva za nabavku 20% - 292 832 820.00, sredstva za PVO 50% - 146 416 410.00
2012 - BDP 37.681 milijarda € 4.54% budzet - 1 710 703 496.00, sredstva za nabavku 20% - 342 140 699.00, sredstva za PVO 50% - 171 070 349.00
2013 - BDP 39.565 milijarda € 5.00% budzet - 1 978 236 421.00, sredstva za nabavku 20% - 395 647 284.00, sredstva za PVO 50% - 197 823 642.00
Da zbrojimo malo pare. Ukupno para za nabavku - 1 650 781 903.00€, za PVO - 825 390 951.00€
Pogledaj @ramon23 koliko smo skupili para za PVO za samo 5 godina. Veoma lepa cifra. Ovakvim tempom za sledeci period od 5 godina, do 2018, imamo sledece, ukupno para za nabavku - 2 294 766 896.00€, za PVO - 1 147 383 448€. Znaci do 2018, za 10 godina imamo skoro 2 milijarde evra za PVO. Sto ce reci do 2023 imamo tih mojih famoznih 3 milijarde i vise za raketni kisobran, a gde je ta moja famozna 2050 od koje pocinje period kada je pitanje vremena kada ce da bukne. Sta cemo sa tolikim parama  Smile
Naravno, preduslov za ovo je da guramo nasu ekonomiju i da pazimo da ne upadnemo u zamke vezano za KiM koje ce nam Ameri sigurno priredjivati.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
@ Bf_109_G_6
od cega bi se po tebi sastojao divizion a od cega baterija S-300 (izaberi verziju po zelji)?
i koja bi cena bila za dati sistem opet po tvom misljenju?
Ono sto hocu da kazem, baterija koja je deo sistema S-300 moze da funkcionise nezavisno od celog sistema, ali kada se kupuje, kupuje se ceo sistem sa odredjenim brojem baterija koje se vezuju u zajednicki sistem koji mi svi ovde zovemo S-300. Primer koji ti mogu dati je Antey 2500 koji na nivou diviziona sadrzi sledece komponente (cenu ne znam, nisam do sada cuo da je neko kupio ovu varijantu):
    * 1 kom. 9S15M (ili M2 zavisno od izvora informacija i/ili varijante sistema) kruzno-akvizicijski radar
    * 1 kom. 9S19M sektorsko-akvizicijski radar
    * 1 kom. 9S457M komandna stanica
    * 4 kom. 9S32M visekanalna stanica za vodjenje raketa
    * 24 kom. 9A93M lanseri
    * 24 kom. 9A84M vozilo za prevoz, pretovar i lansiranje raketa
    * 48 kom. (ili 96 varira od izvora) 9M82M raketa
    * 96 kom. 9M83M raketa
kao sto vidis, u literaturi se za ovaj sistem kaze da je divizion. Da ne bi bilo zabune, pronasao sam u stranoj literaturi takodje podatak u kojem se za PMU1 navodi da tipicna baterija sadrzi 48 raketa 48N6 sa 12 lansera, sto je mozda dovelo do zabune u nasem dijalogu. Ja upravo iz tog razloga navodim cesto termin "jedinica" ili "sistem", obzirom da je svaki sistem na neki nacin unikatan, sto po broju vozila, sto po broju i vrsti raketa koje pojedinacni lanseri poseduju i mogu da lansiraju. Vec je govorio o tome gslavic na prethodnim stranama ove teme.
Vidim ne prestajes da kukas oko izbora Srbije za predsednika, ako ti se ne svidja, kandiduj se sam, mada ne verujem da ces imati mnogo pristalica obzirom kakve fasisticke bljuvotine prosipas svakodnevno, ipak je ovo Srbija, a mi ne volimo fasiste. Smile

U medjuvremenu sam pronasao neke podatke kako su izgledale kineske kupovine raznih verzija S-300:
Prva narudzba se desila 1991. godine i sastojala se od dva bataljona (osam baterija) koji su isporuceni 1993. godine. Paket koji je kostao 220 miliona dolara se sastojao od 32 lansirne stanice 5P85T (KrAZ-260V), svaka sa po 4 rakete 5V55U i 4 do 8 komada u rezervi, ukupno oko 256 do 384 raketau paketu. Ovaj sistem je koristio PVO divizion zaduzen za odbranu prestonice.
Ugovor za kupovinu dodatnih S-300 sistema je usledio 1994. godine, a isporuka je usledila krajem devedesetih. Sastojala se od 2 bataljona (8 baterija) S-300PMU1 sa mocnijim 48N6E raketama. Ovaj paket je kostao 400 miliona dolara i sadrzao je 32 vozila 5P85SE/5P85DE (MAZ 543) sa 196 raketa. 50% aranzmana je placeno kroz barter, dok je 50% placeno kesovinom. Ove rakete su takodje bile rasporedjene u okolini Pekinga.
Treci ugovor je potpisan izmedju 2000. i 2001. godine, bio je vredan 400 miliona dolara i sadrzao je 2 bataljona (8 baterija) sa 32 vozila 5P85SE/5P85DE 198 raketa (48N6E). ove rakete su navodno rasporedjene u provinciji Fujian naspram Tajvana.
2003. godine Kina je ponovo kupila 2 bataljona (8 baterija) za 980 miliona dolara, ovoga puta S-300PMU2 sistema. Ugovorom je isporuceno 32 vozila 5P85SE2/5P85DE2 i 256 raketa 48N6E2.
Svi ovi sistemi su kompatibilni medju sobom i PMU2 moze da integrise i kontrolise starije sisteme po potrebi.

Ove podatke sam nasao na dobro poznatom sajtu koji se bavi kineskom vojskom i naoruzanjem, www.sinodefence.com , i preveo kako bih olaksao svima koji prate temu. Ceo clanak je na ovoj adresi

Vidimo da je koriscen izraz baterija i bataljon, sto ranije tesko da sam mogao negde da nadjem, jer se u nekim strucnim clancima koristi i izraz divizion. U svakom slucaju, to je podlozno promenama po zelji kupca i verovatno zavisi od terena koji treba da se brani. Cene ocigledno rastu sa generacijom opreme koja se kupuje, sto je i logicno, a i vrstama raketa koje se isporucuju uz sistem.

Nadam se da ce neko napraviti malo ozbiljniju analizu ove teme, mislim na cene i formacijski sastav, mozda ako bi nam se pridruzio gslavic, on bi verovatno mogao najbolje da objasni razlike u formacijskim sastavima ovog sistema.
« Poslednja izmena: 21. Mar 2008, 03:35:03 od ramon23 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Citat
5% nam ne bi pomoglo da povratimo Kosovo, tu moramo mozgom a ne silom, i tu vojska ne moze mnogo pomoci, a dugorocno gledano, bolje je za nasu zemlju da je tih 2,4% nego 5%, a sa time ce brze vojska da uznapreduje jer ce brze da raste tih 2,4% u keshu gledano nego 5%.

Није поента у враћању КиМ. Од тога нема ништа док је НАТО доле...
Поента је да живимо у најтруснијем делу Европе и да нам пола суседа отима земљу признајући КиМ...
Стање је тренутно јадно. Ми немамо способности да водимо копнени одбрмабени рат месец дана...
Ти у тим околностима говориш да је довољно 2,4 % буџета годишње... То је скандал...

Убрзо ће доћи на тапет југ Србије. Такође и Рашка и Војводина...
Начуо сам да је бугарска академија науке и уметности "тражила" од Србије да јој се "врате" Пирот и Врање...

То се дешава јер смо јадни и бедни. Подељени на пола у политичком животу. Нација нам је уништена а млади се окрећу инстант забави и задовољствима...

Поред обнове земље и нације потребно је да имамо и неку силу којом можемо да представљамо опасност за онога који нам комада земљу! Мислим да је 5 % минимум за тако нешто... Ако Грчка може да скроји буџет са 6 % мжемо и ми са 5 %.
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

..šic po guzi..

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 868
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
hoće li mi neko ovde najzad odgovoriti...eto kad vas lepo molim...

ponavljam pitanje:

na političkom forumu mi kažu da je 'dan održavanja' ovog sistema jako skup i da nam zato ne treba..jel može neko ko se razume da mi kaže da li je to istina? koliko košta održavanje i šta sve spada u to održavanje?
IP sačuvana
social share
Trust No One
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Мислим да само гславиц може да ти одговори на то питање.
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

nisam ljubitelj moderatora....grrrr

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 629
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
SonyEricsson z1010
0drzavanje nasih politicara kosta preko 500,000evra mesecno i jos niko nije postavio pitanje zasto je to tako?a S300 bi bar nama sluzio za cuvanje vazdusnog protsora dok politicari ne sluze nicemu... Smile
IP sačuvana
social share
Edit by Anea: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.