Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sve shto ste zeleli da znate o S-300/400 a niste imali gde da prochitate.  (Pročitano 63393 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Наша војска је јад и беда али у мозговима војних лица где прва мисао није одбрана земље и у том смислу преко потребна обнова војне технике, него веће плате (које су савим пристојне,  изнад просека) и када ће већ више добити 3-ћи стан по реду. Све остало за њих је споредно. Колики год буџет да одвојимо они ће тежити да 99% гурну у плате, пензије и станове. Дакле ако би одвојили 10 пута више пара за војску све ће то отићи у 10 пута веће плате и станове. Наша војска је БАГРАSmile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Ne lupaj gluposti, preko dvadeset hiljada vojnih lica su podstanari, tako da to sto pricas nema veze sa realnoscu, raspitaj se malo pre nego sto ispljujes nepravedno ljude. Drugo, plate im nisu iznad proseka, procitaj recimo ova dva clanka pa tek onda sudi o tome, ali uzmi u obzir da je potrebno privuci ljude da rade u vojsci i da im je zbog posla kojim se bave potrebno dati stimulans da taj posao rade kako treba.
http://www.danas.co.yu/20070920/hronika1.html
http://www.mod.gov.yu/vojska/lat/index.php?action=fullnews&id=338
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

nisam ljubitelj moderatora....grrrr

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 629
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
SonyEricsson z1010
vojne plate su manje nego policijske...a drugo,na plate politicara mesecno odlazi oko 500,000evrica...vidite sad gde bi vojska bila da joj se daje polovina tih sredstava mesecno... Smile
IP sačuvana
social share
Edit by Anea: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

..šic po guzi..

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 868
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
0drzavanje nasih politicara kosta preko 500,000evra mesecno i jos niko nije postavio pitanje zasto je to tako?a S300 bi bar nama sluzio za cuvanje vazdusnog protsora dok politicari ne sluze nicemu... Smile

..e to je to što ja pričam na politici, ali jbg..popljuju me pa me pošalju ovamo ''da se raspitam koliko to sve košta''..
IP sačuvana
social share
Trust No One
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
0drzavanje nasih politicara kosta preko 500,000evra mesecno i jos niko nije postavio pitanje zasto je to tako?a S300 bi bar nama sluzio za cuvanje vazdusnog protsora dok politicari ne sluze nicemu... Smile
pa,sta reci...dembelani... neki su bolji,neki gori,ali svi pre ili kasnije(kako napreduju na lestvici) postanu ista govna...
Мислим да само гславиц може да ти одговори на то питање.
on kad na nesto odgovori,odgovori kao doktor nauka,Bog te!!!  Smile i ja koristim pasuse i teze u postovima i vecina postova su mi dugacki,ali nekad umem da trosim previse reci za isti iskaz,ali on svaku recenicu formulise i objasnjava kao ekspert...i na politickom forumu,takodje...  Smile Smile
ne znam gde se denuo sad...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 339
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia E90
hoće li mi neko ovde najzad odgovoriti...eto kad vas lepo molim...

ponavljam pitanje:

na političkom forumu mi kažu da je 'dan održavanja' ovog sistema jako skup i da nam zato ne treba..jel može neko ko se razume da mi kaže da li je to istina? koliko košta održavanje i šta sve spada u to održavanje?

Odrzavanje sistema nije naivna cifra (nikada nije ni bila, niti ce ikada biti). MEDJUTIM istovremeno neshto ne verujem da je budzenje, krpljenje i sirotinsko unapredjivanje sistema koje trenutno posedujemo (a koje se chesto svodi na kanibalizovanje starih/rashodovanih sistema ili neadekvatne i basloslovno skupe rezervne delove) IOLE jeftinije. Specijalno shto smo se i sa krntijama iz 70-tih ODLICHNO pokazali 1999-te chime se da zakljuchiti da bi izdatci za moderni pvo sistem bili samo manji !!!
1. Najkomplikovanije odrzavanje je odrzavanje samih raketa. A rakete kako sistema baziranih na S-300P tako i na S-300V konceptu se pohranjuju u hermetizovane kontejnere i podlezu garanciji od 10 GODINA od strane Almaz-Antey-a (i to bez potrebe za BILO KAKVIM odrzavanjem) ti troshkovi mogu biti opet samo manji.
2. Zamena radarskih komponenti usled sacaste strukture radara (fazna reshetka) omogucava da isti radi i sa 25% otkazanih primopredajnika kao i parcijalnu zamenu pojedinachnih primopredajnika bez znachajnog prestanka rada sistema (12-24 sati) chime i odrzavanje tih komponenti nije narochito skupo i zahtevno.
3. Ne zaboravimo da iskljuchivanje jednog radara NE znachi deaktiviranje celokupnog sistema (samo delimichnu degradaciju performansi) chime je moguce takozvano "cirkularno odrzavanje" (potrebno je 3 radara za pravilan rad, kupi se 4 i onda vrshi rotacija).

Molba. UBIO sam se pishuci tekst sa samog pochetka ove teme. Molio bih da ljudi prvo prochitaju njega i komentare npr. do strane 10. Pa da tek onda nastavimo sa diskusijom. U tim post-ovima sam razjasnio detaljno i precizno i shta je i kako izgleda i kako se dele, kako izgledaju i shta je svrha SVIH verzija i varijanti sistema familije S-300 (razlika izmedju S-300P, S-300PMU i S-400 medjusobno su velike, a razlike svih njih grupno u odnosu na S-300V i S-300VM su PREVELIKE da bi se objedinjeno o njima uopshte prichalo !!!) Zaista je to sluchaj meshanja "baba i zaba". Jedno je zashtita teritorije a neshto SASVIM DRUGO zashtita jedinica u nastupanju (specijalno kopnenih).
SVE ovo sam (specijalno razlike i slichnosti) shto u tekstu - shto u komentarima i postovima koji isti objashnjavaju JAKO DETALJNO objasnio i razjasnio. Samo treba da izdvojite vreme i to ischitate. A apsolutno SVE se nalazi do 10 stranice ove teme !!!
Malo mi je smeshno da argumente i stavove moram da ponavljam i ponovo kucam kada je tema samo od 15 strana, i vec sam ih izrekao, objasnio I razjasnio.
Bash sad pogledah, SVI odgovori na pitanja u intervalu 13-16 strana, nalaze se na temi PRE 8-me !!! Dajte ljudi, ne budite lenji prochitajte temu iz pochetka.  Smile

pa,sta reci...dembelani... neki su bolji,neki gori,ali svi pre ili kasnije(kako napreduju na lestvici) postanu ista govna...
Мислим да само гславиц може да ти одговори на то питање.
on kad na nesto odgovori,odgovori kao doktor nauka,Bog te!!! Smile i ja koristim pasuse i teze u postovima i vecina postova su mi dugacki,ali nekad umem da trosim previse reci za isti iskaz,ali on svaku recenicu formulise i objasnjava kao ekspert...i na politickom forumu,takodje... Smile Smile
ne znam gde se denuo sad...

Gde se denuo ? gslavic se denuo tamo gde za svoju ekspertizu dobija neke parice :-) Shala. Stvarno sam u poslovima zadnjih meseci tako da stvarno za forum vremena nemam. Sa druge strane ne vidim zashto bih intervenisao na temi kada sam odgovore i pojashnjenja pitanja koja mi se postavljaju VEC REKAO !!!!  Smile Smile Smile
Da ima neshto novo - pa hajde. ali pvako da se ponavljam - mi se bash i nece ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

..šic po guzi..

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 868
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
hvala ti puno na detaljnom odgovoru.

..počeo sam ja da gledam od početka, ali mene vojna tehnika ne interesuje do tolikih detalja. samo sam tražio cifru, koliko šta košta, a to nije na početku niti je uočljivo. znam da različiti modeli  vuku i različite cene, samo ja uopšte nisam imao predstavu u kom opsegu cena varira..

elem, hvala još jednom. sad znam sve što me interesuje.
IP sačuvana
social share
Trust No One
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
kao sto rekoh... ekspert... Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
@ Bf_109_G_6
od cega bi se po tebi sastojao divizion a od cega baterija S-300 (izaberi verziju po zelji)?
i koja bi cena bila za dati sistem opet po tvom misljenju?

. Sastojala se od 2 bataljona (8 baterija) S-300PMU1 sa mocnijim 48N6E raketama. Ovaj paket je kostao 400 miliona dolara i sadrzao je 32 vozila 5P85SE/5P85DE (MAZ 543) sa 196 raketa. 50% aranzmana je placeno kroz barter, dok je 50% placeno kesovinom. Ove rakete su takodje bile rasporedjene u okolini Pekinga.
Treci ugovor je potpisan izmedju 2000. i 2001. godine, bio je vredan 400 miliona dolara i sadrzao je 2 bataljona (8 baterija) sa 32 vozila 5P85SE/5P85DE 198 raketa (48N6E). ove rakete su navodno rasporedjene u provinciji Fujian naspram Tajvana.

pa sam si dao odgovor na svoje pitanje - podeli 32 sa 8 i videcesh shta je jedna baterija ....  Smile

Citat
2003. godine Kina je ponovo kupila 2 bataljona (8 baterija) za 980 miliona dolara, ovoga puta S-300PMU2 sistema. Ugovorom je isporuceno 32 vozila 5P85SE2/5P85DE2 i 256 raketa 48N6E2.
Svi ovi sistemi su kompatibilni medju sobom i PMU2 moze da integrise i kontrolise starije sisteme po potrebi.

iz ovog podatka , kao i podatka o padu vrednosti dolara zakljuchujemo da je okvirna cena od 150 mil $ za bateriju realna ...  Smile

naravno ,cela rasprava je na chisto akademskom nivou - nasha judeo-liberalna vlast ne zeli chak ni da ulozi pare u modernizaciju kub i neva koju su smislili nashi struchnjaci ,a kamoli da kupuje PVO sisteme od rusa ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Pogledaj iznad toga sta sam napisao za Antey i  videces da se ne moze primeniti isti princip, baterija moze da varira u zavisnosti od potreba i zato i cena varira. Nama jedna baterija nista ne znaci, niti moze da znaci bilo kome, potrebno je uzeti ceo bataljon ili divizion kako se negde pominje, i to ne jedan, siguran sam, pisalo se vec o tome na ovoj temi. To je mnogo novca.

Sto se tice modernizacije PVO citiracu text sa sajta vojske Srbije:
Citat
У Нацрту стратегијског прегледа одбране као један од приоритета за период до 2010. године  наводи се модернизација РС ПВО Куб-М уградњом уређаја који ће омогућити пасивни мод рада у случају изложености активном електронском ометању у условима превласти противника у ваздушном простору
Ista modernizacija je planirana i za Neve. Ja nisam siguran ali mislim da je ovaj proces modernizacije pomenutih sistema vec poceo, tako sam barem procitao na nekim forumima, pa ako su lagali mene i ja lazem vas. Evo i jedan zanimljiv link:
http://www.odbrana.mod.gov.yu/odbrana057/VOJSKA%20U%202008..pdf

Ne secam se da smo imali strategiju razvoja vojske tokom devedesetih kada su na vlasti bili cobe i seki.

Citat
  naravno ,cela rasprava je na chisto akademskom nivou - nasha judeo-liberalna vlast ne zeli chak ni da ulozi pare u modernizaciju kub i neva koju su smislili nashi struchnjaci  ,a kamoli da kupuje PVO sisteme od rusa ...

Fasisti tesko da mogu da raspravljaju na akademskom nivou, suvise su skloni vredjanju na rasnoj, verskoj i nacionalnoj osnovi da bi se bilo koja izjava takvih ljudi mogla nazvati akademskom. Dokazujes to svakodnevno na ovom forumu vredjajuci jevreje, a i srbe.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.