Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sutra potpuna obustava rada u školama  (Pročitano 14304 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 32.0
pa nije isto...
nije isto biti sistem admin u drzavnoj firmi i u privatnoj.
nije isto biti taj isti admin u firmi koja je IT i onoj koja nije...

Pa naravno da nije isto. Ali iz ove teme ispada tako. Svi profesori su jajare, zabušanti i muljatori. Jebeš to da li je u pitanju neki pijanac koji predaje fizičko i samo sedi u svojoj kancelariji, ili je u pitanju izvrstan matematičar koji trenira svoje đake i pokušava da ih pripremi za dalje obrazovanje i rad u životu. Nebitno. Po ovoj temi, oni su obojca isti neradnici i ne zaslužuju ništa iznad kolko beše... 30.000?

Ne sporim ja da među profesorima ima svakavih budala koje ne zaslužuju bilo gde da rade, a kamoli da nekog uče nečemu... Ali isto tako ima i ljudi koji žele da odrade svoj posao kako treba i koji se trude da naprave nešto od te dece, a ne samo da im izrecituju program. Po ovom sistemu, ispada da je isto da li ćeš da budeš neradnik i parazit ili neko ko se stvarno trudi i radi.

Ista priča je i sa zdravstvom. Sve je manje novih lekara koji se zaista trude i kapiraju koliku odgovornost imaju i koliko ozbiljnosti i predanosti ta profesija traži. Jer što bi se neko ubijao od posla i truda kada će dobijati istu platu kao njegov kolega koji sedi u kancelariji ceo dan, ladi jaja i piše recept ili terapiju kako mu se digne? Jer država neće da sprovede oštru kontrolu i pootpušta sve izrode koji ne rade ništa a sišu pare iz nje... nego joj je lakše da klepi sve pa kako ispadne.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
Zastava Restoran na kraju vaseljene
OS
Linux Ubuntu
Browser
Chrome 37.0.2062.120
mob
Nokia 6630, valjda
Treba ljudima da bude jasno da ako si u drzavnom sektoru, tj drzavi na sisi ne mozesh da imash vecu platu od prosechne plate, tj ne mozesh da budesh bolje placen od choveka kome se uzima novac svakog meseca na ime toga da ti budesh placen...

jel ti ocekujes da ce neki hirurg zaista dobro da radi za 300, 400 ili 500 eur?
nemoj srati molim te... Smile

Evo poente: pregled lekara specijaliste u privatnom domu zdravlja u proseku koshta oko 3800 dinara (sa ultrazvukom) oko 1800 bez ultrazvuka. Za te pare dobijesh: zakazan termin kod velikih domova zdravlja, adhoc termin kod malih domova zdravlja. Ako zakazujesh, zakazu te za taj dan ili za sutra... Dobijesh pregled, izveshtaj, terapiju i kontrolu za 3,5,7...  dana bez dodatnog placanja da se proveri da li terapija deluje... Dobijesh osmeh, odprate te iz ordinacije, neko popricha sa tobom, sestra ti donese vodu i uzmu ti pare...

U drzavnom domu zdravlja dobijesh sestru koja se dere na tebe jer tvoj izabrani lekar tog dana ne radi, hocesh da zakazesh-zakazesh za dva-tri-pet dana... dodjesh kod lekara na zakazan dan, chekaonica puna ko oko i svi su zakazani u isto vreme kad i ti... dodjesh na red, sat/dva kasnije... nema veze, lekar nadrkan jer mora da radi u radno vreme, tretira te kao lutku na stolu i onda te otpusti kuci sa parchetom papira... sestra ti kaze da dodjesh na kontrolu ako ti nije bolje... krenesh, izadjesh i vishe ti se ne dolazi... to koshta drzavu oko 5300 dinara...

I onda kako privatni dom zdravlja moze da od tih para koje su manje moze da plati sve dazbine, i radnike koji realno imaju vecu platu, i zakup prostora i da ima nove i funkcionalne uredjaje a drzavni domovi zdravlje ne mogu?
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 38.0.2125.101
Citat
država nam nije omogućila da rešimo stambeno pitanje

Мени је ово феноменално Smile

Морам да питам ћалета ко му је обезбедио стамбено питање Smile 
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6212
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 20
Ćale ti profesor?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 3536
Zastava r djen tina hebote...
OS
Windows 7
Browser
Chrome 38.0.2125.104
ISPOVEST porodice prosvetnih radnika: Kad nam smanje platu, štedećemo i na hrani

Miljana Leskovac | 21. 10. 2014. - 18:11h izmena vesti 18:11h | Komentara: 477

- Imamo i stambeni kredit...

Mesečna rata im je 350 evra, a ukupni kućni budžet jedva dostiže 800. Sa smanjenjem plata od 10 odsto više nisu ni kreditno sposobni.

u leskovcu? kredit 350eur/mesecno? pa odakle su ti cobani onda? locirajte mi tu cuku molim vas na kojoj nisu mogli da zive?

[size=16pt]
 Na letovanja i zimovanja odavno smo zaboravili. Kad smo poslednji put bili na moru? Ne znam, ne sećam se. Ali, voleo bih da deci mogu da omogućim da odu na more. Ove godine smo nekako uspeli samo starijeg sina da pošaljemo na letovanje. Ipak je upisao fakultet -  dodaje naš sagovornik.

jest qrac! eno ih na forumu putovanja, svaki drugi poster se zali kako ne moze u septembru nego mora da ide na more u sezoni jer ''mi smo prosvetni radnici... Smile  ''

@tribiani
nisam video da si mi odgovorio na ovo:
to što su poštari, telekom i još neki lezilebovići "ničim izazvani" izuzeti od smanjenja plata

odakle ti ovo?
ko su ti lebilezovici jos? molim te SVE ih nabroji...

@lerr
ne smaraj...
« Poslednja izmena: 22. Okt 2014, 14:16:19 od Hunab_Ku »
IP sačuvana
social share
Non nobis domine, non nobis, sed nomine tuo da gloriam.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 38.0.2125.101
Ćale ti profesor?

Какве то везе има?

Коме у САД држава решава стамбено питање?
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
Zastava Restoran na kraju vaseljene
OS
Linux Ubuntu
Browser
Chrome 37.0.2062.120
mob
Nokia 6630, valjda
Nemam pojima za tebe mrgi ja sebi stambeno pitanje reshavam tako shto svakog meseca dan 200 jura na ime kirije... Al jbg, ja sam hteo da zivim u velegradu i da radim u IT-u...

IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6212
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 20
Pa ništa onda, pošto su profesori toliki ološi, predlažem da se trećini da otkaz, trećina da se strelja, a trećini da se još smanje plate da se nateraju da traže drugi posao... tako će procvetati mića megatrend, a pravo (čitaj: pare) na školovanje imaće samo mali mitrovići, vučići, nikolići...

Citat
@tribiani
nisam video da si mi odgovorio na ovo:

brat mi radi u ptt-u i znam iz prve ruke da su do sad bili izuzeti od smanjenja plata... za telekom već znaju i vrapci da krkobabić nije dao da im se smanjuju primanja i da je uspeo u tome, čak im je isplaćena i neka 13. plata... naravno to ćeš teško naći u našim "slobodnim medijima"...

Ćale ti profesor?

Какве то везе има?

Коме у САД држава решава стамбено питање?

Aha, sad se pozivamo na SAD, a kad su plate, ljudska prava, sloboda medija... u pitanju, onda pustite SAD, daleko smo mi od njih...

Mnogim džabalebarošima i lovcima u mutnom je država rešila stambeno pitanje, što ne bi i profesorima?
« Poslednja izmena: 22. Okt 2014, 14:27:36 od tribiani »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 32.0
mob
Nokia 
pa nije isto...
nije isto biti sistem admin u drzavnoj firmi i u privatnoj.
nije isto biti taj isti admin u firmi koja je IT i onoj koja nije...

Pa naravno da nije isto. Ali iz ove teme ispada tako. Svi profesori su jajare, zabušanti i muljatori. Jebeš to da li je u pitanju neki pijanac koji predaje fizičko i samo sedi u svojoj kancelariji, ili je u pitanju izvrstan matematičar koji trenira svoje đake i pokušava da ih pripremi za dalje obrazovanje i rad u životu. Nebitno. Po ovoj temi, oni su obojca isti neradnici i ne zaslužuju ništa iznad kolko beše... 30.000?

Ne sporim ja da među profesorima ima svakavih budala koje ne zaslužuju bilo gde da rade, a kamoli da nekog uče nečemu... Ali isto tako ima i ljudi koji žele da odrade svoj posao kako treba i koji se trude da naprave nešto od te dece, a ne samo da im izrecituju program. Po ovom sistemu, ispada da je isto da li ćeš da budeš neradnik i parazit ili neko ko se stvarno trudi i radi.

Ista priča je i sa zdravstvom. Sve je manje novih lekara koji se zaista trude i kapiraju koliku odgovornost imaju i koliko ozbiljnosti i predanosti ta profesija traži. Jer što bi se neko ubijao od posla i truda kada će dobijati istu platu kao njegov kolega koji sedi u kancelariji ceo dan, ladi jaja i piše recept ili terapiju kako mu se digne? Jer država neće da sprovede oštru kontrolu i pootpušta sve izrode koji ne rade ništa a sišu pare iz nje... nego joj je lakše da klepi sve pa kako ispadne.

40.000 profesorska. Plus staresinstvo, plus sindikat, plus provizija od knjiga i od izdavaca....plus ekskurzije, novine, odbori...putni trosak, topli obrok, uzina sa decom u skolama(uciteljice redovno jedu uzinu na racun skole)....

Moze tu lepa parica da se zaradi mesecno, privatni casovi, dodatni casovi po privatnim skolama (na crno naravno)...

Nemoj pogresno da me shvatis, ne mislim ja da su oni neradnici samo da su bez obraza.
U ovakvom stanju u drzavi, sa ovim minimalnim platama, sa ovoliko nezaposlenih -mislim da treba da ih je sramota.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 3536
Zastava r djen tina hebote...
OS
Windows 7
Browser
Chrome 38.0.2125.104
brat mi radi u ptt-u i znam iz prve ruke da su do sad bili izuzeti od smanjenja plata... za telekom već znaju i vrapci da krkobabić nije dao da im se smanjuju primanja i da je uspeo u tome, čak im je isplaćena i neka 13. plata... naravno to ćeš teško naći u našim "slobodnim medijima"...

pazi ovo ti je ozbiljna tvrdnja za telekom i ptt. ne budu li i njima smanjenje plate, ne moraju mediji da pisu o tome, doznace se to a onda otvoriti vrzino kolo vrlo brzo...
IP sačuvana
social share
Non nobis domine, non nobis, sed nomine tuo da gloriam.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.