Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sutra potpuna obustava rada u školama  (Pročitano 14302 puta)
Svedok stvaranja istorije

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
Zastava Restoran na kraju vaseljene
OS
Linux Ubuntu
Browser
Chrome 37.0.2062.120
mob
Nokia 6630, valjda
mrgi u to vreme su uchenici shtrajkovali jerbo nije bilo struje i grejanja u shkolama...  Smile
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 38.0.2125.101
Код нас је било струје и грејања Smile

Једини штрајк ученика је био кад су хтели да за сваки предмет одреде учионицу која ће као бити кабинет. Који ће нам кабинет за психологију, социологију и музичко? Smile Било безвезе да се после сваког часа пребацујемо из учионице у учионицу па смо кренули са штрајком и сутра је све враћено на старо Smile
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 38.0.2125.101
Mislim da je ovo bila 1999-a kada sam krenuo u srednju. Ali npr. tom istom direktoru nikakav problem nije bio da nas pusti iz skole, popakuje sve u autobus i odveze da sacekamo tog istog Milosevica. To mu nekako nije smetalo.  Smile A pamtim i par strajkova iz moje osnovne neku godinu pre toga sa sve smanjenjem casova od pola sata. Tako da, nista ti se nije promenilo do dana danasnjeg od tog vremena sa tim. Smile

a profesori su (sa surovo ekonomske strane) troshak, troshe novce a ne zaradjuju...
Isto i lekari. Zar i jednima i drugima trebamo dozvoliti to da ih svedemo na minimalac dok neko bez skoro ikakve skole zaradjuje vise nego oni?

Mislim shvatam sta hoces da kazes, ali te profesije su takve. Ne zaradjuju ali su vrlo bitne i daju dosta. Inace, ako tako gledas za GSP sta tek da kazes za profesora koji se brine i odgovoran je za dvadesetak(ako je ucitelj) ili stotinak dece dnevno(ako je profesor)? Njegova plata bi trebala da bude makar kao lekarska. Mislim ako gledamo po tome cime se bavi, ne uspesnoscu istog...
« Poslednja izmena: 22. Okt 2014, 12:03:43 od marko 284 »
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 38.0.2125.101
Citat
Ali npr. tom istom direktoru nikakav problem nije bio da nas pusti iz skole, popakuje sve u autobus i odveze da sacekamo tog istog Milosevica.

Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 3536
Zastava r djen tina hebote...
OS
Windows 7
Browser
Chrome 38.0.2125.104
koliko neko treba da bude retardiran da stavi nastavnike i lekare u isti kos? jel treba i hirurge tu ubaciti... Smile
IP sačuvana
social share
Non nobis domine, non nobis, sed nomine tuo da gloriam.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
OS
Linux Ubuntu
Browser
Chrome 37.0.2062.120
mob
Nokia 6630, valjda
Izvini, lekari koji rade u privatnom sektoru imaju fine plate, oni koji su poznati i dobri imaju josh lepshe plate...
Treba ljudima da bude jasno da ako si u drzavnom sektoru, tj drzavi na sisi ne mozesh da imash vecu platu od prosechne plate, tj ne mozesh da budesh bolje placen od choveka kome se uzima novac svakog meseca na ime toga da ti budesh placen... matematika, ekonomija ili kako god hocesh... surova istina... moj prijatelj je profesor na katedri arheologije na kembridzu, i ima prosechnu platu, dovoljno da prezivi... ono gde profesori i nastavnici trebaju da uzimaju para tj zarade je nauchnim radom, da skupljaju projekte od raznih ministarstava... i da stalno rade na sebi...

opet, imaju profesori malu platu ali imaju i oni koji 10 sati dnevno rade bez socionog i penzionog...
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 32.0
Što, pa ako mogu ovde svi profesori da se stavljaju u isti koš, što se ne bi stavljali i profesori i lekari...

Vidiš da već pršte generalizacije. Šta fali ako se napravi još jedna.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
OS
Linux Ubuntu
Browser
Chrome 37.0.2062.120
mob
Nokia 6630, valjda
pa nije isto...
nije isto biti sistem admin u drzavnoj firmi i u privatnoj.
nije isto biti taj isti admin u firmi koja je IT i onoj koja nije...

nije isto, muka mi bre svi se neshto zale a niko da uradi neshto... makar za sebe, promeni posao, probaj sam, drzi privatne chasove... ali ne, svima je kriva drzava ili neki strani placenik... za drzavu smo sami krivi, sami smo dovodili govna na vlast zadnjih trijes godina... kad je doshlo vreme da se plati ceh e sad su nas drugi zajebali...

uglavnom, treba javno pogubiti sve politachare koji su se pojavili na sceni zadnjih 30 godina... ma treba pogubiti sve koji su se uchlanili u stranke koje u vremenskom periodu dok su te stranke na vlasti...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 3536
Zastava r djen tina hebote...
OS
Windows 7
Browser
Chrome 38.0.2125.104
Treba ljudima da bude jasno da ako si u drzavnom sektoru, tj drzavi na sisi ne mozesh da imash vecu platu od prosechne plate, tj ne mozesh da budesh bolje placen od choveka kome se uzima novac svakog meseca na ime toga da ti budesh placen...

jel ti ocekujes da ce neki hirurg zaista dobro da radi za 300, 400 ili 500 eur?
nemoj srati molim te... Smile
IP sačuvana
social share
Non nobis domine, non nobis, sed nomine tuo da gloriam.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 33.0
ISPOVEST porodice prosvetnih radnika: Kad nam smanje platu, štedećemo i na hrani

Miljana Leskovac | 21. 10. 2014. - 18:11h izmena vesti 18:11h | Komentara: 477

Odrekli smo se svega, a i pored toga živimo na ivici egzistencije, priča u ispovesti za “Blic” portal Boban Marić, mašinski inženjer i nastavnik u srednjoj školi “Tehnoart”. Kad mu narednu platu smanje za 10 odsto, preostaje mu jedino, kaže, da štedi na - hrani.

- I supruga i ja smo u prosveti. U našoj profesiji inače je veliki broj bračnih parova. Oboje zavisimo od istog Ministarstva, od iste odluke Vlade. Imamo dvoje dece. Jedan sin studira, drugi ide u osnovnu školu - priča Marić.

Sa trenutnim platama koje nisu smanjene, njegova porodica, kaže, živi na ivici egzistencije.

- Imamo i stambeni kredit. Kada smo stupili u brak, država nam nije omogućila da rešimo stambeno pitanje, kredita tad nije bilo. Mi nismo imali drugi način da steknemo krov nad glavom. Tako smo pre tri godine konkurisali za kredit i nekako, mada smo bili na granici, uspeli da ga dobijemo - priča on.

Mesečna rata im je 350 evra, a ukupni kućni budžet jedva dostiže 800. Sa smanjenjem plata od 10 odsto više nisu ni kreditno sposobni.

- Sa diplomama koje imamo nismo očekivali raskošan, već samo pristojan život. Supruga je inače završila muzičku akademiju i radi u muzičkoj školi. Odrekli smo se svega. Na posao idemo u staroj odeći i obući. Na letovanja i zimovanja odavno smo zaboravili. Kad smo poslednji put bili na moru? Ne znam, ne sećam se. Ali, voleo bih da deci mogu da omogućim da odu na more. Ove godine smo nekako uspeli samo starijeg sina da pošaljemo na letovanje. Ipak je upisao fakultet -  dodaje naš sagovornik.

Nastavnik je već 15 godina, a po struci je mašinski inženjer. Kad je počeo da studira, nije mu padalo na pamet da će raditi u školi. Međutim, mašinska industrija je već tada bila na izdisaju, a u poslu sa đacima se, kaže, odmah pronašao.

- Uvek sam se trudio da učenici ne trpe zbog toga što ja od države primam malu platu. Trudiću se i dalje, ali ne mogu da garantujem da ću uspeti. Već sada mi se po glavi vrzma kako da prehranim porodicu, kako da platim račune - ističe on.

Kao porodica su se, dodaje, svega odrekli. U stvari, skoro svega.

- Samo još hrane nismo. Kad nam se kućni bužet smanji za 10.000, onda jedino preostaje da smanjimo obroke. Ne, nije me sramota da govorim o tome. Možda ćemo biti gladni. Pokušaću da nađem još neki posao, jer ne znam šta mi drugo preostaje. Znam samo da je moja dužnost da ne izneverim decu. Onu u klupama, ali i svoju - zaključuje ovaj nastavnik.

Извор

Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.