Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 14:58:06
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Da li ste za priznanje KiM (Kosova) zarad clanstva u EU?
Da
26%  (13)
Ne
74%  (37)
Ukupno glasova: 50
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Šulc: Uslov za EU priznanje Kosova  (Pročitano 11128 puta)
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Žena
Poruke 30
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.62
не треба никад признати, доћи ће и наших 5 минута.  
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
mob
LG Nexus 5
Dobro znaci Republika Srpska je Srbija ?

Nemoj tako teska i zbunjujuca pitanja. Smiley

Dačić: I da nam traže priznanje, neće ga dobiti

Izjava predsednika Evropskog parlamenta Martina Šulca je pogrešno protumačena, a Srbija neće priznati Kosovo. To je jasan odgovor premijera Ivice Dačića posle njegove posete Briselu, u kojoj je od svih evropskih zvaničnika dobio snažnu podršku za približavanje Srbije Evropskoj uniji. Dačić poručuje da je Srbija spremna za nastavak dijaloga, a ideja da se sve podigne na viši, politički nivo, dobija podršku i u evropskoj administraciji.

Vaša prva poseta Briselu u funkciji premijera ostala je u senci poruke da nas na kraju evropskog puta, kao uslov za prijem u EU, čeka priznavanje Kosova...

- Poruke su, i s naše, i sa strane EU, veoma jasne. EU pozdravlja stavove Vlade Srbije kada je reč o nastavku našeg evropskog puta. Javno ističu da će evropske integracije najviše zavisiti od same Srbije, odnosno od ispunjenja onoga što je Evropski savet postavio kao uslove u decembru prošle godine. To se, naravno, najviše odnosi na unutrašnje reforme koje Srbija treba da vodi i na vidljive znake “relaksiranja” odnosa između Beograda i Prištine, što pretpostavlja implementaciju onih dogovora koji su već postignuti, uz pokušaj da se dođe do dogovora za preostala pitanja iz tehničkog dijaloga, ukljujući i funkciju Euleksa, koji bi trebalo da bude u svim oblastima prisutan na celoj teritoriji Kosova.

Da li EU, ipak, od nas očekuje priznavanje, a da vlast to ne želi da prizna?

- Više puta sam isticao da će Vlada Srbije voditi iskrenu i otvorenu politiku. To znači da ćemo jasno istaći šta možemo da uradimo, da neće biti neiskrenosti u svemu tome, i da, s druge strane, od EU očekujemo da ne postavlja “pokretne ciljeve”, odnosno uslove koji se stalno menjaju. Shodno tome, stav je da nema nekih dodatnih i novih uslova za Srbiju, kada je reč o datumu za otpočinjanje pregovora. Srbija od EU očekuje da jasno kaže šta je cilj trke koju trčimo.

Možete li da objasnite šta je tačno dogovoreno oko fusnote s imenom Kosova, da li smo otišli korak dalje u priznavanju nezavisnosti?

- Opredeljenje nove Vlade Srbije je, kao što je poznato, da se sprovedu svi dogovori koji su postignuti u Briselu. Problem je što postoje različita tumačenja oko toga šta je u stvari u Briselu ranije dogovoreno. U Srbiji se, očigledno, taj deo dogovora tumačio drugačije. Istina je da, u dogovoru koji je postignut, nigde ne stoji obaveza da na tabli moraju da budu i zvezdica i fusnota. Ali, ja bih podsetio na to šta je bio naš cilj. Cilj je bio da Kosovo bude predstavljeno asimetrično, odnosno drugačije nego što su predstavljene države koje su međunarodno priznate. To što će na tabli stajati Kosovo sa zvezdicom, samim tim ukazuje na asimetričnost. I zvezdica i fusnota će se pojaviti u pratećim dokumentima, kada se prvi put pomene Kosovo. To je upravo i stav Evropske unije i način na koji oni tumače postignuti dogovor. O tome su već obaveštene sve zemlje koje organizuju skupove.

Očekujete li da i to ne bude izmanipulisano i da i vaša uveravanja o objavljivanju teksta fusnote na pratećim dokumentima ne budu mrtvo slovo na papiru?

- Kada mi je komesar File uputio zvanično pismo povodom mog izbora, i kada je pomenuo Kosovo, u tekstu je stavio zvezdicu, a ispod teksta objasnio u fusnoti da je to “u skladu s Rezolucijom 1244 SB UN i sa Savetodavnim mišljenjem Međunarodnog suda pravde”. Dakle, ukoliko na skupovima Kosovo bude predstavljeno na drugačiji način, bez zvezdice na tabli, ili bez fusnote u dokumentima, ili ukoliko postoje državna obeležja Kosova, naši predstavnici neće učestvovati na tim skupovima, niti će potpisivati takva dokumenta.

Od “normalizacije” odnosa sa Kosovom zavisi datum pregovora. Kad ćemo ga dobiti?

- Tu postoji jedna otežavajuća okolnost, objektivne prirode, da su u Srbiji bili izbori i da je njima praktično bio posvećen značajan deo godine. U to vreme nije bilo napretka kada je reč o ispunjavanju postavljenih uslova. Sve će, tako, zavisiti od dinamike daljeg rada, imajući u vidu da će u oktobru biti objavljen izveštaj o napretku Srbije. Ne postavlja se pitanje opredeljenosti Vlade Srbije. Postavlja se samo vremenska dimenzija, da li će to vreme do decembra biti dovoljno da EU istakne pozitivan utisak o onome što je Srbija uradila. Mi, na kraju krajeva, za razliku od nekih prethodnih vlada, i nismo postavljali vremenska limitiranja i obećanja da će to biti do kraja godine ili u prvoj polovini sledeće godine. Za nas je suštinski bitno da postoji odnos međusobnog poverenja i zajedničkog opredeljenja da je to najbolja budućnost za Srbiju.

Koliko su ekonomske prilike u zemlji kritične? Po nekim tumačenjima, preti nam “grčki scenario”...

- One su takve da je zaista neophodno da Vlada Srbije hitno, a to će biti već naredne nedelje, izađe s predlogom ekonomsko-socijalnih mera koje će imati za cilj stabilizaciju ekonomskih prilika u našoj zemlji, a to znači zaustavljanje deficita i njegovo smanjenje u sledećoj godini. Deficit će u ovoj godini biti sigurno mnogo veći, zato što je prethodna vlada, umesto 4,5 odsto, dovela do deficita od 7 odsto. Za normalno funkcionisanje države biće neophodno da se ovaj deficit svede u realne okvire. Zato su nam neophodni razgovori i s MMF-om, i sa Svetskom bankom i s evropskim bankama. Naravno, i s EU, ali i s drugim državama širom sveta koje žele da doprinesu ekonomskoj stabilizaciji Srbije.

Evropa se sve više okreće konceptu potrošnje i otvaranju novih radnih mesta, a ne samo štednji, kao mogućem rešenju za izlazak iz krize?

- To je upravo i moja politika. Više puta sam isticao da politika fiskalne odgovornosti, odnosno stezanja kaiša jeste neophodna u ovim uslovima, ali da ona pre svega treba da se odnosi na smanjenje nepotrebnih troškova države i birokratije. Pored toga, međutim, neophodno je da postoji i politika razvoja. To znači da su privredni rast, rast bruto društvenog proizvoda, a samim tim i otvaranje novih radnih mesta i povećanje potrošnje, ciljevi koji mogu najlakše da nas izvade iz ekonomske krize. I zato će Vlada u najavljenim merama značajan segment, pored štednje koja se odnosi na državu a ne na građane, posvetiti upravo podsticanju privrednog razvoja.

EU insistira i na daljoj borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala. Šta će se raditi na tom planu?

- U oblasti borbe protiv kriminala uopšte, i organizovanog kriminala, imali smo dobre rezultate u prethodnom periodu, tako da Evropska komisija nikada nije imala primedbe na taj deo našeg rada. I građani su na izborima ocenili da je Ministarstvo unutrašnjih poslova bilo najbolje u Vladi Srbije. Samim tim sam i ja dobio dvostruko više glasova nego na prethodnim izborima. Cilj nam je da nastavimo tu borbu. Namera nam je i da se borbi protiv korupcije pristupi sistemski. Borba protiv kriminala i korupcije će, naravno, biti oštra, ali razlika će biti u tome što ćemo se pre svega truditi da se iskoreni sistemska korupcija, da bi se iz strukture vlasti izbacile sve mogućnosti za korupciju. U tome ćemo neposredno sarađivati s EU, i s nezavisnim regulatornim telima u Srbiji, pre svega s Agencijom za borbu protiv korupcije. Radićemo na pronalaženju i analiziranju praktično svakog radnog mesta u državnoj upravi koje omogućuje korupciju. Kada do toga dođe i kada to iskorenimo, kada se odstrani mogućnost da neko svojim položajem može da ima mogućnost za korupciju, mislim da smo rešili problem.

Tražićemo novac iz pomoći

Srbija dosta očekuje od Evrope i na ekonomskom planu. Hoće li Brisel dozvoliti da iskoristimo deo novca iz pristupne pomoći za budžetske namene?

- Srbija bi želela da jedan deo tih sredstava bude iskorišćen za makrofinansijsku stabilizaciju, i to će biti tema nekih sledećih razgovora. Međutim, sigurno je da ta količina novca nije odlučujuća za ekonomsku situaciju u Srbiji.

Malo se razlikujemo od komšija

Kakvi su odnosi Srbije s njenim susedima?
- Mislim da su dobri. Naš cilj je da Srbija bude faktor mira, stabilnosti i bezbednosti u regionu. Tim povodom sam već imao kontakte s gotovo svim mojim kolegama premijerima u regionu. Za nedelju dana ću biti u Bosni i Hercegovini i razgovaraću s njenim najvišim predstavnicima. Cilj nam je da, posle svih problema u poslednjih dvadesetak godina, tražimo zajedničke interese. Siguran sam da ih imamo mnogo više nego onoga po čemu se razlikujemo.

Izvor: Vesti Online
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Mac OS X v: 10.7.4
Browser
Safari 534.57.2

Da li je nemački kanton Švajcarske Nemačka? Nemci jesu, u drugoj državi su pa nikom ništa.

Nismo mi jedini narod koji živi u više država. Nijednom evropskom narodu nije pošlo za rukom da objedini sve teritorije na kojima živi, zašto bismo mi bili drugačiji  Smile ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.89
Razlika je u tome sto Nemci fakticki imaju 3 svoje drzave, dok Srbi imaju 3 drzave u kojima zive u velikom broju.

Srbija-maticna drzava
Bosna- vise od 50% stanovnistva neprijateljski nastrojeno.
Crna gora- vlast i dobar deo stanovnistva neprijateljski nastrojeni.

Ne znam koji je to evropski narod tako rasparcan kao mi?
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0

Da li je nemački kanton Švajcarske Nemačka? Nemci jesu, u drugoj državi su pa nikom ništa.

Nismo mi jedini narod koji živi u više država. Nijednom evropskom narodu nije pošlo za rukom da objedini sve teritorije na kojima živi, zašto bismo mi bili drugačiji  Smile ?
Да ли би Баварска добила независност ако су тамо Турци већина?

Такође, ако претпоставимо да Косова има право на самоопредељење, зашто исто то право не би имала и Српска?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0
Lunaček: Na kraju- priznanje Kosova

Brisel -- Jasno je da na kraju pregovora o pridruživanju Srbije mora doći do međusobnog priznanja Srbije i Kosova, kaže izvestilac EP za Kosovo Urlike Lunaček.

Srbi severno i južno od Ibra ne treba da se boje predstojećeg kraja nadgledane nezavisnosti Kosova, a od Srbije se očekuje da “na neki način” prizna kosovsku državu, izjavila je izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo.

Lunaček je na konferenciji za novinare u EP rekla da zatvaranje Međunarodne civilne kancelarije u Prištini Kosova, najavljeno za ponedeljak, 10. septembar, označava kraj nadgledane, i početak pune nezavinosti Kosova, što je ocenila kao “veliki uspeh”.

“Srbi na Kosovu ne treba da se plaše, ni oni na severu ni oni na jugu”, rekla je Lunaček, izrazivši uverenje da su kosovske vlasti sposobne da u punoj meri štite prava nacionalnih manjina i njihove kulturne spomenike.

Ona je podržala nedavnu izjavu predsednika Evropskog parlamenta Martina Šulca da Srbija treba da prizna Kosovo pre pristupanja EU.

“Jasno je da na kraju pregovora o pridruživanju Srbije, koji još nisu ni počeli, mora na neki način doći do međusobnog priznanja Srbije i Kosova”, rekla je Lunaček, i istakla da je to i stav većine u Evropskom parlamentu.

Ona je pohvalila odluku vlade Srbije da Kosovu bude omogućeno da učestvuje na regionalnim skupovima bez teksta fusnote na tabli, ali je napomenula da bi više volela kada na toj tabli ne bi bilo ni zvezdice, koja je prema dogovoru Beograda i Prištine obavezna.

Lunaček se založila za što skoriji nastavak dijaloga Beograda i Prištine, kao i za primenu dosadašnjih dogovora, pogotovo onog o integrisanim graničnim prelazima.

Poslanica austrijske stranke zelenih je na kraju ocenila da nije dobro što kosovski sportisti i zabavljači na međunarodnim takmičenjima sve češće nastupaju pod zastavom Albanije, i da se time Kosovo “gura” u Veliku Albaniju.

Lunaček je u istom kontekstu komentarisala i inicijativu kosovskog parlamenta da međunarodni pozivni broj za Kosovo bude isti kao i za Albaniju.

“Više bih volela da Kosovo ima sopstveni pozivni broj, jer je nezavisna država”, rekla je ona.

Izvor: B92
« Poslednja izmena: 07. Sep 2012, 17:04:59 od cg_ac »
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
Јел ова Луначек или Лунатик? Елем, ако је, као што она тврди, Косова (Велика Видранија, Пингвинлед, Кљунарска, свеједно) независна земља - у чему је проблем ако хоће да се припоји матици?

(Друга је ствар што је то наша окупирана земља, али она је посматра као независну.)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.28
Citat
Poslanica austrijske stranke zelenih

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
"Srbija će morati da prizna Kosovo"

Berlin -- Tokom pregovora o pristupanju EU, Srbija će morati da prizna Kosovo i to bitno pre samog stupanja u EU, kaže predsednik Odbora Bundestaga za spoljnu politiku.

Rupreht Polenc je to rekao odgovarajući na pitanje dopisnice Bete šta je potrebno da bi Nemačka načelno postojeću, ali poslednjih meseci uveliko zamrlu podršku Srbiji na njenom putu u EU ponovo aktivirala.

Ponec je najpre naveo da se za to očekuje ispunjenje više uslova. Na prvom mestu je, kako je rekao političar Hrišćansko-demokratske
unije (CDU) kancelarke Angele Merkel, "Akcioni plan koji je Srbija dogovorila sa EU sada mora da bude sproveden i ostvaren, pre svega
kada je reč o reformi pravosudnog sistema".

"Drugo, i to je karakteristično nemačka tačka, mi očekujemo da bude postignut napredak u rasvetljavanju i krivičnom gonjenju počinilaca napada na Ambasadu SR Nemačke u februaru 2008. godine", istakao je Polenc.

Pored toga, dodao je Polenc, od Srbije se očekuju "signali da se proces regionalnog pomirenja nastavlja i da nema pokušaja novog interpretiranja istorije, kao što je delimično učinjeno sa genocidom u Srebrenici".

"Dalje, veoma značajan je način na koji se Srbija odnosi prema Srbima na Kosovu. Mi želimo da vidimo da se paralelne strukture u bezbednosnom i upravnom aparatu razgrađuju i da se smanjuje finansijska podrška. Jasno nam je da je to postepen proces, ali i tu očekujemo ne samo najave i reči, već i dela", istakao je Polenc u razgovoru za Betu.

Dodao je i da je "veoma značajano, s obzirom da je Nemačka zastupljena u KFOR-u i u EULEX-u, da vidimo i da Beograd utiče na Srbe na severu Kosova da bi se ostvarila bolja saradnja sa KFOR-om i EULEX-om na severu".

Zapitan da li smatra da bi na kraju procesa stabilizacije i pključivanja Srbije u EU trebalo da stoji priznanje Kosova od strane Srbije, Polenc je dao jasan odgovor.

"To sam mojim sagovornicima iz Srbije poslednjih godina i meseci uvek ovako formulisao: moglo bi, kada je predat zahtev za otpočinjanje pregovora o pristupanju EU, da se kaže i 'pošaljite kartu vaše zemlje sa granicama'. To nećemo učiniti", rekao je Polenc.

Ali, kako je dodao, "čvrsto je očekivanje da se ne doživi po drugi put kiparski slučaj".

"Zato, u određenom trenutku, tokom pregovora o pristupanju neće moći da se zaobiđe da Srbija nezavisnost Kosova prihvati i prizna, i to bitno pre pristupanja Evropskoj uniji", naveo je predsednik Odbora Bundestaga za spoljnu politiku.

IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
Moguć referendum: Evropa ili Kosovo

Beograd -- Država odlučuje o daljoj kosovskoj politici posle GS UN. Ako Brisel bude insistirao na priznavanju, građani će odlučiti, saznaju Novosti.

Na pomenutom zasedanju GS će govoriti predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Kako je rečeno za "Novosti", državni vrh je potpuno svestan da je politika - i Kosovo i EU - praktično udarila u zid posle nemačkog zahteva da Srbija uspostavi dobrosusedske odnose sa Kosovom.

Ukoliko se bude ogoljeno ispostavljao uslov da Srbija faktički prizna Kosovo da bi nastavila evropske integracije, nije isključeno da se u našoj državi raspiše referendum sa pitanjem - Kosovo ili Evropa - potvrđeno je i u Vladi i u Predsedništvu.

Jer, kako je rečeno za "Novosti", o takvoj dilemi, koja bi odlučivala o odbrani Ustava i teritorijalnog integriteta i strateškog državnog pravca sa druge strane, mogli bi da odluče samo građani Srbije.

Očekuje se da, odmah posle zasedanja GS UN, predsednik Srbije Tomislav Nikolić okupi političke prvake vlasti, opozicije i vodećih državnih institucija kako bi se usaglasila zajednička politika prema velikim izazovima koji čekaju državu.

Opozicija očekuje da dobije poziv od Tomislava Nikolića:

"Srbija u vreme prošle vlasti nije imala ovakve zahteve od zemalja Evropske unije. Očekujemo da vlast formuliše politiku koja će da odgovori na ove izazove. Kao opoziciona stranka, još nismo imali pozive od vladajuće garniture da razgovaramo o ovoj važnoj državnoj temi", rekao je Borislav Stefanović, funkcioner DS i bivši šef pregovaračkog tima za Kosovo.

Petar Petković, portparol DSS, rekao nam je da su nemački zahtevi dobar povod da se u Srbiji povede ozbiljna i odgovorna rasprava da li Srbija treba da proglasi političku neutralnost ili treba da nastavi evropske integracije:

"Nemoguće je da se više izbegava ta rasprava. Već i sam Zapad sve više pominje priznavanje Kosova kao uslov. Smatramo da je u najboljem interesu da Srbija proglasi političku neutralnost."

Prema informacijama "Novosti", vladajuće stranke će, već početkom oktobra, inicirati široke konsultacije kako bi se uspostavio nacionalni konsenzus za buduće poteze prema južnoj srpskoj pokrajini. Pre toga, u kuloarima UN na Ist Riveru naši državnici će pokušati da opipaju puls svetskih sila kada je u pitanju politika Srbije prema Kosovu i Evropskoj uniji.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 14:58:06
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.402 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.