Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 23:28:22
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 58 59 61 62 ... 71
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sukob nauke i religije  (Pročitano 229637 puta)
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49789
Zastava Босна
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
Samsung Galaxy S24
Sta ima mogucnost da se desi, desice se...simple enough

... ako imas neogranicen broj pokusaja na raspolaganju. A posto je univrzum nastao iz prvog i jedinog pokusaja i  sve je tako savrseno rekao bih da tu nema nikakve lutrije... 
« Poslednja izmena: 20. Jun 2009, 18:55:10 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 6809
Zastava Beograd,Vozdovac, Brace Jerkovic
OS
MacOS X
Browser
Mozilla AppleWebKit 530.1
mob
Nokia Neka stara nokia
Sta ima mogucnost da se desi, desice se...simple enough

... ako imas neogranicen broj pokusaja na raspolaganju.
Kao prvo,kakvi brojevi pokusaja??? Smile
Ako imas neogranicen broj pokusaja,naravno da ce se sve desiti...Beskonacnost je to...Sve kombinacije postoje u beskonacnosti...
Citat
A posto je univrzum nastao iz prvog i jedinog pokusaja
Ko ti je to rekao ?
Citat
rekao bih da tu nema nikakve lutrije... 
Ja sam i rekao da lutrija ne postoji,i sansa ne postoji
Sve sto imam mogucnost da se desi,tj ako su svi uslovi za desavanje toga uradjeni - to ce se i desiti
« Poslednja izmena: 20. Jun 2009, 19:02:47 od ColdOne »
IP sačuvana
social share
Edit by Belgrade: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Kvantna mehanika i elektrodinamika opisuju kretanje, energije i stanja elementarnih cestica. To je u osnovi statisticka disciplina koja govori o verovatnocama pojedinih dogadjaja, recimo da elektron ima energiju u nekom opsegi ili da se nalazi u nekom delu prostora. Medjutim, nase nepoznavanje i nemogucnost predvidjanja nekog dogadjaja na mikronivou ne znaci da se oni desavaju slucajno, nedetirminisano, vec da mi ne posedujemo naucni aparat kojim bismo sa sigurnoscu mogli da predvidimo ponasanje ovih sistema u nekom trenutku vremena. Drugo je pitanje sto se zakoni koji vladaju u mikrosvetu ne mogu primeniti na makroskopske pojave. Ajnstajn je govorio o nedostatku bolje naucne teorije, jer se prema kvantnoj mehanici Bog zaista igra kockicama.
Bor pominje i nemogucnost nastanka sveta putem sleda slucajnih dogadjaja. Svaki uredjeni sistem, kao sto je zivot, da bi nastao iz neceg neuredjenog morao je proci kroz dejstva spoljnih uticaja koji bi dodavanjem rada (energije) smanjili entropiju u njemu, sto je nuzan uslov usloznjavanja sistema. Slozeni sistemi se mogu samoorganizovati, ali se postavlja pitanje kako se doslo do njih.

P.S. Klićo, jesi li razumeo ili da ti jos pojasnim?  Smile
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49789
Zastava Босна
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
Samsung Galaxy S24
Svemir je stvoren iz jednog jedinog pokusaja.

Medjutim, bez obzira na to, sve sile i parametri koji ga cine odrzivim i zbog kojih uopste moze da psotoji (gravitacione, elektromagnetne sile itd.) u savrsenom su skladu. Da je nesto za 000,1% drugacije ovaj svemir ne bi postojao.
« Poslednja izmena: 20. Jun 2009, 19:12:22 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 6809
OS
MacOS X
Browser
mob
Nokia Neka stara nokia
Svemir je stvoren iz jednog jedinog pokusaja.
Odakle ti to ?
Citat
Medjutim, bez obzira na to, sve sile i parametri koji ga cine odrzivim i zbog kojih uopste moze da psotoji (gravitacione, elektromagnetne sile itd.) u savrsenom su skladu. Da je nesto za 000,1% drugacije ovaj svemir ne bi postojao.
Mozda je nastajao i nestajao dok te sile nisu bile u skladu ?
000,1 je isto sto i 0,1,sigurno si mislio 0,001,ali nema veze...

Tako je,kako je...Svi uslovi su bili zadovoljeni za stvaranje ravnoteze i nastala je...
Lepo je to objasnio NennadS
Kvantna mehanika i elektrodinamika opisuju kretanje, energije i stanja elementarnih cestica. To je u osnovi statisticka disciplina koja govori o verovatnocama pojedinih dogadjaja, recimo da elektron ima energiju u nekom opsegi ili da se nalazi u nekom delu prostora. Medjutim, nase nepoznavanje i nemogucnost predvidjanja nekog dogadjaja na mikronivou ne znaci da se oni desavaju slucajno, nedetirminisano, vec da mi ne posedujemo naucni aparat kojim bismo sa sigurnoscu mogli da predvidimo ponasanje ovih sistema u nekom trenutku vremena. Drugo je pitanje sto se zakoni koji vladaju u mikrosvetu ne mogu primeniti na makroskopske pojave. Ajnstajn je govorio o nedostatku bolje naucne teorije, jer se prema kvantnoj mehanici Bog zaista igra kockicama.
Bor pominje i nemogucnost nastanka sveta putem sleda slucajnih dogadjaja. Svaki uredjeni sistem, kao sto je zivot, da bi nastao iz neceg neuredjenog morao je proci kroz dejstva spoljnih uticaja koji bi dodavanjem rada (energije) smanjili entropiju u njemu, sto je nuzan uslov usloznjavanja sistema. Slozeni sistemi se mogu samoorganizovati, ali se postavlja pitanje kako se doslo do njih.

P.S. Klićo, jesi li razumeo ili da ti jos pojasnim?  Smile
E,sad gde tu dodje Pepeljuga,i cetvrti patuljak  Smile
IP sačuvana
social share
Edit by Belgrade: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49789
Zastava Босна
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
Samsung Galaxy S24
Mozda je nastajao i nestajao dok te sile nisu bile u skladu ?

Ne znam koju teoriju zastupas. Ako je teorija velikog praska istinita sve je nastalo iz pra/atoma - jajeta i to na neobjasnjivo savrsen nacin... Mislim neobjasnjiv na nacin da se bezbroj djelova slagalice tacno uklopi tokom ovog praska tj. pokusaja stvaranja svemira.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 6809
OS
MacOS X
Browser
mob
Nokia Neka stara nokia
Ako su svi uslovi bili zadovoljeni,onda se to i desilo...
Ali ko ce ga znati,to je bilo bas davno,kad sam ja bio mali  Smile
Citat
Mislim neobjasnjiv na nacin da se bezbroj djelova slagalice tacno uklopi tokom ovog praska tj. pokusaja stvaranja svemira.
Pa sad,tebi se to ne svidja zato sto su "mnogo male sanse da se to desi"...Kad razmisljas na taj nacin... Smile
Kad gledas tako,znas koje su male sanse da se ti stvoris...Da je tvoj cale svrsio(oprostite na izrazu)1 milisekund kasnije,tebe ne bi bilo...i uopste tu postoji milion faktora...po tvojoj teoriji ti ne bi trebao ni da postojis,jer su mnogo male sanse za to
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
Zastava Restoran na kraju vaseljene
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 6630, valjda
1. Ravnoteza u univerzumu ne postoji i bash zato svemir postoji (narushavanje simetrije), tj da bi ravnoteza postojala mora da bude antimaterije koliko ima materije.
2. Anshtajn je bio u zabludi shto se tiche kvantne, jer nikada nije znao matematiku. (uspeo je da iskoristi laplasove transvormacije za neshto shto se inache zove STR ili specijalna teorija relativiteta) Opshta teorija je druga pricha. Mislim shta reci o choveku koji nije mogao da pojmi da se univerzum po njegovoj teoriji shiri i da je uveo konstantu koja dovodi univerzum u statichko stanje (koja u stvari i nije konstanta).
3. kvantna ne opisuje kretanje... kvantna se bavi stanjem sistema, verovatnocom da neki sistem ima neku energiju ili da se nadje u nekom stanju. Ni Bor nije mogao da je razume pa je definisao aproksimaciju elektronskog oblaka na nekakve orbitale. (Borov sistem atoma je neodrziv, ali hemicharima dovoljno aproksimira stvari)
A shto se tiche religije i nauke... Pa kvantna fizika je kao gledanje Bozijeg plana, inache svi kvantni fizichari pre ili kasnije postanu veliki vernici.
« Poslednja izmena: 20. Jun 2009, 19:57:21 od lerr »
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Sony xperia
Citat
Ali sta je kraj?
Smile Kraj moze biti ujedno i pocetak. Dve manifestacije istog. Zakrivljenost prostor/vremena. Npr, gramofonska ploca. Ako bi njen spoljni precnik smanjivali, do tacke u centru, i da se poklope, da li to znaci da i pesama nema ?? Spoljni obod ploce je razvucen u prostoru a time i u vremenu. a nasa prisutnost je u jednoj od tacaka izmedju. To ne znaci da drugo nista ne postoji sem tacke sa koje reprodukuje igla. A ta tacka smo mi. Znaci mi smo aktivni posmatrci. To kvantna fizika lepo objasnjava. Mi kao aktivni posmatraci svojim posmatranjem uticemo na dogadjaje. Biramo jednu od beskonacnih mogucnosti. Da imamo pogucnost pasivnog posmatranja, bili bi izvan prostor/vremena a u isto vreme i sami bi bili prostor/vreme.
Bili bi u sveprisutnosti. Bili bi sve i sve bi bilo mi. Imali bi uvid u sve i sve bi imalo uvid u nas.

Malo zeznuto.  Smile

Citat
Pa kvantna fizika je kao gledanje Bozijeg plana
Odkad to pricam.  Smile
« Poslednja izmena: 20. Jun 2009, 20:01:31 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
Zastava Restoran na kraju vaseljene
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 6630, valjda
Citat
Ali sta je kraj?
Smile Kraj moze biti ujedno i pocetak. Dve manifestacije istog. Zakrivljenost prostor/vremena. Npr, gramofonska ploca. Ako bi njen spoljni precnik smanjivali, do tacke u centru, i da se poklope, da li to znaci da i pesama nema ?? Spoljni obod ploce je razvucen u prostoru a time i u vremenu. a nasa prisutnost je u jednoj od tacaka izmedju. To ne znaci da drugo nista ne postoji sem tacke sa koje reprodukuje igla. A ta tacka smo mi. Znaci mi smo aktivni posmatrci. To kvantna fizika lepo objasnjava. Mi kao aktivni posmatraci svojim posmatranjem uticemo na dogadjaje. Biramo jednu od beskonacnih mogucnosti. Da imamo pogucnost pasivnog posmatranja, bili bi izvan prostor/vremena a u isto vreme i sami bi bili prostor/vreme.
Bili bi u sveprisutnosti. Bili bi sve i sve bi bilo mi. Imali bi uvid u sve i sve bi imalo uvid u nas.

Malo zeznuto.  Smile

prosto morash da volish kvantnu Smile tj. nishta nije nemoguce, samo je malo verovatno...
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 58 59 61 62 ... 71
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 23:28:22
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.