Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Suđenje vladici Pahomiju: Jedan od dečaka razmišljao da se ubije  (Pročitano 42518 puta)
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

dajte da uploadamo svoje avatare

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 312
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6630
To sve je samo  dokaz da se nikom više nemože vjerovat.Moraš bit i otac i tigar da zaštitiš svoju djecu,ja bi njemu sudio sam.
IP sačuvana
social share
I'm going to make him an offer he can't refuse...

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
LG 4X HD
sta reci posle ovakve presude,koliko drugih zlostavljanih ce odustati od tuzbe i cutati.
ne znam sta je strasnije i gore,sam cin zlostavljanja ili potpuno negiranje problema od strane crkve.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sta reci!!!!!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 18675
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
meni se ovo ne svidja ni u kom slucaju, sramno je za crkvu
zao mi je te dece i posledica koje ce imati
IP sačuvana
social share
....................................
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
Apple 15
Kako će sud obrazložiti oslobađanje vladike

Tužilac sprema žalbu na presudu Pahomiju

NIŠ - U niškom Opštinskom sudu juče je „Blicu“ zvanično potvrđeno da će pismeni otpravak prvostepene presude, kojom je vladika vranjski Pahomije oslobođen odgovornosti za krivično delo bludnih radnji, biti završen do 21. marta. Portparol ovog suda Miško Radivojević objasnio je da je u složenijim predmetima zakonski rok za izradu presude 15 dana, posle čega se pismeni otpravak dostavlja tužilaštvu i strankama.

Kako je „Blic“ pisao, vladika Pahomije, čije je svetovno ime Tomislav Gačić (53), oslobođen je optužbi da je u 2001. i 2002. godini izvršio bludne radnje nad dvojicom dečaka, budućih bogoslova, dok je za dva krivična dela iz 1999. i 2000. godine konstatovano da su zastarela.

Opštinski javni tužilac u Nišu Aleksandar Petković rekao je za „Blic“ da će po dobijanju pismenog obrazloženja presude odlučiti po kom osnovu će podneti žalbu.

- I nas interesuje sadržina obrazloženja da bismo videli čime se veće rukovodilo u donošenju presude. U kontaktu smo i sa republičkom javnim tužiocem, jer je predmet izazvao veliko interesovanje javnosti. Zbog toga ću se, nakon podnošenja žalbe, sigurno preko medija obratiti saopštenjem.

On je za naš list ponovio da sama činjenica što je tužilaštvo u završnoj reči ostalo pri optuženju za dva krivična dela obavezuje tu instituciju „i zakonski i etički“ da podnesu žalbu, jer rodbina po zakonu na to nema prava.

U Vranju se još ne stišavaju strasti zbog odluke niškog Opštinskog suda da vladiku Pahomija oslobodi optužbi za bludne radnje nad četvoricom budućih bogoslova.

Jedan od zastupnika četvorice oštećenih dečaka, advokat Aleksandar Stojković, juče je za naš list izneo da se odbrana optuženog Gačića u celosti zasnivala na nekakvoj teoriji zavere.

- Ono što je konkretno stavljeno na teret optuženom, zamenom teza predstavljalo se ne samo kao napad na njega već i na SPC, Boga, Srbiju i srpske nacionalne interese. Optuženi je prvo izneo tezu da iza ovog slučaja stoji albanski lobi, zatim su mu bili krivi neki novinari, pa i strane obaveštajne službe. Kada je postalo jasno da je ova teza postala „crkveni film“ koji ne prolazi ni kod dece, izašlo se s novom. Navodno, iza ovog slučaja stoje policija i SDB - kaže Stojković.

Mnogi u Vranju veruju da je vladiki Pahomiju zasmetala policija zbog toga što je još u oktobru 2002. godine, dakle pre nego što su oštećeni dečaci Opštinskom tužilaštvu u Vranju podneli krivičnu prijavu protiv vladike, vodila pretkrivični postupak. U prvoj polovini januara 2003. godine policija je podnela krivičnu prijavu protiv Tomislava Gačića na osnovu koje je vranjsko tužilaštvo 14. januara 2003. godine podnelo zahtev za sprovođenje istražnih radnji.

Izvor: Blic \ V. Pešić - B. Janačković
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
Apple 15
Šta stoji iza oslobađajuće presude Pahomiju
Vladika nagrađivao svoje svedoke

VRANJE - Odugovlačenjem pretresa, vladika Pahomije je postigao da dva krivična dela protiv njega zastare, a brifovanje svedoka iz redova sveštenstva umnogome mu je pomoglo da bude oslobođen optužbi za seksualno zlostavljanje dečaka, smatraju mnogi pravnici u Vranju.

Oni ukazuju na to da je u novembru 2005. godine, Opštinskom sudu u Nišu Pahomijeva odbrana predložila još 18 svedoka!

- Sud je prihvatio samo sedmoricu svedoka, koji su naučeni i instruisani da što više napadnu i ocrne oštećene dečake i njihove porodice. Svih sedam svedoka su sveštenici i direktno hijerarhijski podređeni Pahomiju - kaže za „Blic“ advokat Dragan Nikolić, jedan od zastupnika oštećenih dečaka.

Nikolić objašnjava i razloge zašto se ovi svedoci nisu pojavili još pre više od tri godine, kada je počeo sudski proces, već pri kraju suđenja.

- Svedoci su imali na umu da su trojica sveštenika i dve monahinje, koji su svedočili u korist oštećenih dečaka, raščinjeni i sklonjeni iz Eparhije vranjske. Da nisu prihvatili da budu svedoci u korist vladike, to jest Tomislava Gačića, sigurno bi izgubili posao i prošli kao njihove kolege, koje je stigla kazna i osveta vladike Pahomija. Zato su posle toliko vremena svedočili u Nišu protiv oštećenih dečaka i svi do jednog napredovali u službi - tvrdi advokat Nikolić.

Advokat iznosi i da je sveštenik Zoran Trajković, koji je držao versku nastavu i brinuo o duhovnom životu oštećenih dečaka, imao zadatak da baci ljagu na B.P. i ocrni ga kao svedoka. Po Trajkovićevom kazivanju, B.P. je navodno pokušao da organizuje progon vladike Pahomija. Tačnije, Trajković je uveravao sud da ga je B.P. nagovarao da tvrdi da episkop Pahomije ima seksualno devijantno ponašanje.

Svešteniku Trajkoviću je, po kazivanju advokata Nikolića, na „obradi“ u Vladičanskom dvoru rečeno i da ocrni svedoka M.T., koji je, navodno, dolazio kod njega i predlagao mu da sa još dvojicom sveštenika u sudu terete vladiku.

- Svedoci vladike Pahomija toliko su bili brifovani i naučeni da lažu, da su na pretresu ispadali smešni. Kada su punomoćnici oštećenih postavljali unakrsna pitanja, svedoci su počeli da se zbunjuju, da daju izjave koje su bile kontradiktorne u odnosu na ono što su svedočili na početku svojih iskaza. O tome, međutim, javnost ništa nije znala, jer je suđenje bilo zatvoreno za javnost. To je odgovaralo vladiki Pahomiju, a ne dečacima, zbog kojih je i uveden medijski embargo - ističe advokat Nikolić.

Izvor: Blic  \ Veselin Pešić
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

all you need is my uhn tiss uhn tiss uhn tiss

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 3008
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.52
mob
SonyEricsson k700i
 Smile   Smile ..
IP sačuvana
social share
zzzzz Ladies and gentlemen,Butthead has left the building..HEH heh HEH heh, Beavis :No he hasn't. He's in the toilet! heh HEH heh HEH! Ladies and gentlemen,Butthead is in the toilet yea that was cool..
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
Apple 15
Dečaci traže novo suđenje Pahomiju

VRANJE - Iz Opštinskog suda sam dobio potvrdu da je presuda vladiki Pahomiju urađena i očekujemo da nam sutra ili narednih dana bude uručen pismeni otpravak - izjavio je juče za „Blic“ opštinski javni tužilac u Nišu Aleksandar Petković.

- Rok za podnošenje žalbe je 15 dana, ali će tužilaštvo nastojati da to učini u maksimalno kratkom roku - rekao je Petković.

Advokat Aleksandar Stojković, jedan od punomoćnika četvorice dečaka koji su vladiku Pahomija optužili za pedofiliju i bludne radnje, juče je javno pozvao opštinskog tužioca u Nišu Aleksandra Petkovića da u žalbi na oslobađajuću presudu predloži da se pred višim, odnosno Okružnim sudom održi novo suđenje.

- Niškog opštinskog javnog tužioca ću i pismeno obavestiti da oštećeni dečaci mole, žele i zahtevaju, da pred krivičnim većem Okružnog suda u Nišu ponovo budu saslušani i neposredno suočeni sa Tomislavom Gačićem. Dečaci nemaju šta da kriju jer su uvek govorili istinu i pravo na novi pretres im i pripada. U prvostepenom postupku pred Opštinskim sudom u Nišu dovoljno su prekršena njihova dečja i ljudska prava. Održavanje glavnog pretresa pred drugostepenim sudom u ovoj situaciji bilo bi jedina prava stvar. Verujem da će opštinski javni tužilac ovakav zahtev uneti u svoju žalbu na presudu Opštinskog suda - rekao je Stojković za „Blic“.

Stojković podseća da odredbe Zakonika o krivičnom postupku predviđaju i dozvoljavaju mogućnost da se u težim sudskim predmetima pred drugostepenim sudom održi glavni pretres. To će, po njegovom mišljenju, omogućiti da se izvedu svi ključni dokazi i činjenice koje je prvostepeni sud u potpunosti ignorisao.

Oštećeni dečaci i njihovi punomoćnici, podsetio je Stojković, u podređenom su položaju u ovom postupku, jer nemaju pravo da se žale na prvostepenu presudu Opštinskog suda u Nišu. Pravo žalbe na pomenutu oslobađajuću presudu ima isključivo opštinski javni tužilac, ali je odbrana oštećenih dečaka i tu nemoćna, jer ne može da utiče na tužioca.

Izvor: Blic \ V. P. - B. J.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
Apple 15
 Novi detalji o bludničenju vranjskog vladike

Pahomije svešteniku priznao blud nad dečakom

VRANJE - Vladika Pahomije je svešteniku B.P. priznao da je 1995. godine u tri navrata seksualno zlostavljao R.S, tada maloletnog učenika bogoslovije u vranjskoj eparhiji, koji nije bio u grupi oštećenih dečaka čija se imena navode u optužnici.

Pomenuti sveštenik Pahomijevo priznanje je izneo pred istražnim sudijom vranjskog Opštinskog suda krajem marta 2003. godine, a isti iskaz ponovio je i na suđenju u Nišu.

Sveštenik B.P. je rekao da je o ovom događaju saznao po dolasku u Vranje krajem 1995. godine.

„Ono što sam čuo za mene je bilo neverovatno, jer sam vladiku dobro poznavao. Bio je moj duhovni ispovednik, čak me je i rukopoložio u čin sveštenika. Svi moji razgovori sa vladikom bili su početkom 1996. godine, posle Božića. Vladika mi je rekao da R.S. pravi probleme u eparhiji. Zbog tog sam od vladike zatražio i dobio odobrenje da R.S. potražim i ispitam. Dečaka sam našao i doveo u svoj stan u okviru Parohijskog doma u Vranju. Kod mene je bio tri dana. O onome što mu se dogodilo s vladikom ispričao mi je u normalnom razgovoru, a ne u okviru svete tajne ispovesti. O tim razgovorima sam obaveštavao vladiku, a svojoj ženi sam na kraju rekao kako verujem da je tačno ono što dečak R. S tvrdi,“ svedočio je B.P.

Kada je saslušao dečaka , B.P. je smislio plan kako da proveri vladiku.

„Otišao sam kod vladike i rekao mu da sam se sa prijateljem iz Saveznog SUP-a dogovorio da R.S. podvrgne detektoru laži. Dodao sam da sam došao samo da od njega uzmem blagoslov i da sutradan vodim R. S. u Beograd. Posle nekoliko trenutaka, doslovno sam rekao vladiki:

„Recite, ako su tačne dečakove tvrdnje, da ne idemo u Beograd. U tom slučaju, daćete mi uslovni kanonski otpust, ja ću napustiti eparhiju , a R.S. ostaje vaš problem. Ako nije tačno, onda da idem za Beograd sa R.S“. Na to mi je vladika rekao: „I da je to tako, zašto se ti time baviš“. Ja sam ga pogledao i rekao: „Znači, vladiko, sve je tačno“. On mi je odgovorio: „ Eto, dogodilo se“. Ja sam ga upitao kako je moguće da se to dogodi, a on je rekao: „Dok u grob ne legneš, ne možeš biti siguran šta će ti se dogoditi“.

B.P. i arhimandrit Pajsije pokušavali su da ubede vladiku Pahomija da se povuče i da ode iz eparhije vranjske. Neki sveštenici su podneli krivičnu prijavu Eparhijskom crkvenom sudu, a je protiv ??? pokrenut crkveno-sudski postupak. Kada je pozvan na Crkveni sud, B.P. je shvatio da od pomeranja vladike nema ništa i da se deo sveštenstva priklonio vladiki. Svedok B.P. nije gonjen u sudu jer je potpisao kompromisnu izjavu u kojoj je naveo da od svega odustaje i odlazi u raško-prizrensku eparhiju.

Izvor: Blic \ Veselin Pešić
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Nisam zgodan,al sam zato nezgodan!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6249
Zastava Konoba kod Goce i Renata
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Note 10+
Taj svestenik je u najmanju ruku cudan i prekrsio je kanon Pravoslavnih crkava,odao je svetu tajnu ispovedanja ako je istina ono sto prica ili je obican lazov.
U oba slucaja on vise ne moze da bude svestenik.

A vi ostali ne znam cemu takvi komentari,kao da vi znate sta se stvarno desilo.
Ako ste uvereni da crkva ima toliki uticaj na sudstvo,zar ne mislite da prvo pokusali da vrate svoju otetu imovinu.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.53
Detalji o skandaloznom ponašanju vladike vranjske eparhije - Zlostavljani dečak hteo da baci bombe na Pahomija

Vranje - Raščinjeni sveštenik Goran Arsić oglasio se u nedeljniku „Novine vranjske“ s tvrdnjom da su dvojica od četvorice dečaka, koji su pre nešto više od tri godine optužili vladiku Pahomija za bludne radnje i pedofiliju, svojevremeno hteli da izvrše samoubistvo. Jedan od dečaka je čak sa dve ručne bombe došao kod Arsića, koji je jedva uspeo da ga odvrati od paklenog nauma da se osveti vladici za seksualno zlostavljanje.

„Bio sam paroh u Vrtogošu kada je u parohijski dom sav utučen i ogorčen došao R.S. Uznemiren i uplašen ispričao je da ga je vladika Pahomije zlostavljao krajem decembra 1999. godine. U torbi je imao dve ručne bombe. Rekao je da ide kod vladike da mu se osveti. Pitao sam ga da li je bio u policiji i sudu, a on mi je odgovorio da nije. Dečak je tada imao 17 godina. Jedva sam ga ubedio da ne ode u eparhijski dom i baci bombe na vladiku Pahomija“, ispričao je Goran Arsić.
Planirao osvetu

Bivši sveštenik Arsić rekao je i to da je maloletnog R.S. tri dana sa sobom vodio po parohiji. Tada se dečak primirio i odustao od osvete.

„Nas sedmoro smo svedočili na sudu o onome što su nam deca ispričala. Kao čovek, roditelj i sveštenik ne mogu da zaboravim dečije suze dok su pričali šta im se sve dešavalo. Crkveni sud vladike Pahomija pokušao je da nas zaplaši, ali bezuspešno. Pred Bogom, svojom savešću i pred narodom u Vranju i okolini, kao običan, grešan čovek, kao roditelj i sveštenik, znam jedno: apsolutno verujem dečijim suzama“, rekao je Arsić.

Zbog svedočenja u korist oštećenih dečaka, bez posla i na ulici ostali su bivši jerej Goran Arsić i đakoni Vladimir Savić i Milorad Milosavljević. Osveta vladike Pahomija stigla je i monahinje Jovanu Stanković i Nadu Ćerilić, koje su u Eparhiji vranjskoj postale nepoželjne.

Monahinje su pod pritiskom napustile Vranje i jedno vreme boravile u Eparhiji niškoj. Čim je izbila afera, one su se hrabro oglasile.
Prognane monahinje

„Manastir Svetog Nikole trebalo je da zaživi kao duhovni centar, a nas nekoliko sestara je bilo tu da da održava crkvu i novoizgrađeni konak. Od samog početka, na našu veliku radost, oko manastira su počela da se okupljaju najpre deca iz komšiluka, a potom i druga deca - sadašnji i budući bogoslovi, koji su pomagali oko manastirskog imanja“, ispričale su monahinje.

Posle izvesnog vremana, monahinje su primetile da deca više ne dolaze na liturgiju. Kada su ih upitale zbog čega više ne dolaze, dečaci su počeli da im se poveravaju.

„Priča dece je bila potresna i na sve nas je ostavila snažan utisak. Deca su pričala svoje lične tragedije. Za nas nije bio potreban nikakav istražni postupak ili utvrđivanje činjenica jer su to sve dobra deca. Ona nemaju nikakav razlog da blate bilo koga, a kamoli crkvu u kojoj će uskoro da služe. Njihov pretrpljeni bol izbijao je iz svakog njihovog stava, govora, srca“, tvrdile su monahinje.

Monahinje su rekle i to da su dvojica dečaka bili na ivici samoubistva i da su deca počela sa poverenjem da dolaze kod njih, uplašena pretnjama da će im biti ukinute stipendije, ukoliko ne povuku izjave date u vranjskom SUP-u.
Podrška deci

„Dale smo podršku deci da istinu, bez obzira koliko ona bolna bila, treba da iznesu do kraja. Svesne smo koliko je ovo bolno i nekome možda neprihvatljivo, ali smo čvrsto uverene da je istinito. Optužbe da se neko i nešto ruši, nerealne su iz razloga što su i deca, i mi deo Hristove Crkve, i kao takvi, nelogično je da uništavamo ono čega smo i sami deo. Rane su rane i treba ih lečiti, a ne skrivati, jer u suprotnom, ozdravljenje je nemoguće“, saopštile su Jovana i Nada.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.092 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.