Zanima me misljenje forumasa, pre svega simpatizera DSS-a, kako ce DSS preziveti vladu sa ideoloskim neistomisljenicima iz DS ? Za Kostunicu i njegove pristalice ovo je i izbor izmedju Srbije sa KiM i E.U. (macka u dzaku). Znamo da je bar 40 % simpatizera DSS-a, pro-radikalski orijentisano, jer DSS odlicno balansira izmedju SRS i DS, ali ovog puta nece moci da formira manjinsku vladu, jer obe stranke su najavile da nece prihvatiti ulogu SPS-a.
Znaci, po svemu sudeci, a culi smo i naredjenja sa zapada, formirace se vlada DS+DSS+G-17, pa ako tako bude, ja mislim da ce DSS skupo platiti tu cenu, ako vec znamo da je oslabljena za 15 mandata. Ostale vladajuce stranke su takodje strogo kaznjene, G-17+ je prepolovljen, a SPO je postala vanparlamentarna stranka. Da ne pominjem da je opozicija dobila nove bukace, zeljne dokazivanja, koji ce da kidisu na njihove prociscene drugove koji misle isto sto i oni , ali ne smeju to da kazu javno.
p.s. o medjusobnim optuzbama i aferama da ne govorimo...
Slazem se da je DSS u velikim govnima, ali isto tako njima uzasno imponuje sto su opet nezaobilazni faktor u stvaranju nove vlade. Po meni postoje dve opcije. Ponudice DS-u da Kostunije ostane premijer, s tim sto bi zauzvrat DSS podrzao Tadica na predsednickim izborima i jos nekoliko ministarskih resora. Ukoliko DS odbije, onda bi se DSS okrenuo radikalima i ponudio opciju da vladu formira samo DSS, uz podrsku radikala. Ma koliko to Toma sada negirao, mislim da bi to uspelo i kod biraca SRS i kod biraca DSS jer je i dosad podrsku vladi davala jedna stranka bivseg rezima pa se to nesto nije odrazilo na stav biraca. Naravno radikali ne bi de facto ucestvovali u vladi, ali bi svakako dobili mesta u upravnim odborima i direktorske fotelje mnogih javnih preduzeca. Evropi bi se zamazale oci, u fazonu kao eto "nisu radikali vlast". Mislim, to je vec oproban recept.
Не могу да замислим коалицију ни са ДС ни са СРС, али ако баш мора лакше бих поднео коалицију са ДС. Али у принципу ДСС треба да иде на нове изборе овог пута без Веље Илића. Кампања треба да буде достојанствена без народњачко сељачких елемената јер то није миље ДСС. По мом неком убеђењу тврдо језгро ДСС чини неких 300.000-400.000 и на то Коштуница увек може да рачуна.
U DSS-u još uvek ima poštenih ljudi i onih koji rezonuju glavom što se kaže...tu pre svega mislim na Vladetu Jankovića...kada bi se pitalo biračko telo DSS-a uglavnom bi bili svi protiv koalicije sa radikalima mada nikad se ne zna...ipak,uveren sam da će Koštunica formirati vladu sa DS-om jer jedino tako može da opstane na političkoj sceni...u suprotnom njegova stranka odlazi u zaborav kao što je to slučaj sad sa SPO, a Srbija bi se vratila u period od pre 2000.godine tj. u tešku bedu i izolaciju
Budi jako oprezan da ne rasplaces zenu jer Bog broji njene suze. Zena je nastala od muskarcevog rebra. Ne od njegovih stopala da se po njoj gazi. Ne od njegove glave da se njome vlada, nego od boka da mu bude jednaka. Ispod ruke da bude zasticena i pokraj srca da bude voljena.
Ewig dein, Ewig mein, Ewig uns
Nicht alle sind glücklich, die glücklich scheinen. Manche lachen nur um nicht zu weinen.
U mraku vidim kako ti oči sjaju, a kad nam se lica dotaknu i tvoj dah ukrsti sa mojim, ja osetim sve godine naše ljubavi sažete u jedan jedini tren, i znam samo da postojimo ti i ja, ali pretopljeni na silnoj vatri naše duge, tajne i tajanstvene ljubavi, i pomešani nerazdvojno, zauvek.
Look, when you love someone, it's worth fighting for, no matter what the odds. Why do I keep doing this to myself? I must be a masochist or something.
Нису велике разлике између ДС и ДСС. Посебно ако је веровати чедоидима. Проблем је што је ДС слаб на притиске споља, слаб када се почне помињати "бољи живот", "евроатлантске интеграције"... У том смислу рецимо не верујем много Тадићу да ће одржати тренутни курс према Космету. Проблем ДСС-а може бити ако коалициона влада промени курс, а они остану у тој влади.
Други проблем је што је Тадић као председник (свих грађана?!?) пречесто делио Србију. ДСС ако буде слабији партнер у влади имаће ту донекле комотну позицију, као рецимо у првим данима ДОС-а. Ако Коштуница некако успе да буде премијер, може имати проблеме и бити изложен притиску да нагази радикале.
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима... Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу. Јамага Соко
Da li je nama potrebna EU-MOZDA Da li smo mi potrebni EU-NISMO i to je ispricana prica,pa koliko je godina bilo potrebno Sloveniji i Ceskoj da udju u istu a krenuli su sa neuporedivo boljih startnih pozicija Izmedju DS i DSS postoji ta slicnos sto su u DS svi lopovi,a u DSS samo neki i to retki. DS je komunisticka partija clanica Internacionale i pod rukovodstvom je Dobrice Cosica,pa zar takvi da nas vode bilo gde osim u propast! Kostunica naravno NEMA PETLJU da formira vladu koju zeli skoro polovina ljudi koja razmislja o bilo cemu i to je ona polovina kojoj je dosta Tadiceve izdaje,Vlahoviceve rasprodaje privrede ili Dinkicevih nereseni afera.Ideja o manjinskoj vladi ne prolazi jel DSS ima duplo manje mandata nego SRS jedini izlaz je vlada DSS sa SRS na cijem ce celu biti Kostunica,..........a svaka druga opcija je propast za Srbiju!
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“