Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sud: Šandor Kepiro nije kriv  (Pročitano 5341 puta)
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0.1
kako ne znaci da jedan covek bude optuzen za ratni zlocin protiv Srba Jevreja i Roma?  Smile

Sta je vama bre  Smile

Njemu to sada znaci bas pa nista. Da je to bilo pre pedeset godina pa ajde da je jos dan danas ziv negde u zatvoru, ovako, dzabe, taj verovatno ni ne moze da izidje sam iz stana
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Linux
Browser
Chrome 12.0.742.100
mob
HTC One
Osecam... ironiju... u vazduhu...

Ili mi je otisao freon na klimi.  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
bojim se da ti je klima u savrsenom redu.

i temperatura.

idealnih 24...uzivas ti...bas te briga Smile
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17

sta sad, Munka...pa nismo navikli... Smile

sto jes jes...

kako ne znaci da jedan covek bude optuzen za ratni zlocin protiv Srba Jevreja i Roma?  Smile

Sta je vama bre  Smile

Njemu to sada znaci bas pa nista. Da je to bilo pre pedeset godina pa ajde da je jos dan danas ziv negde u zatvoru, ovako, dzabe, taj verovatno ni ne moze da izidje sam iz stana

Maradicu... nije poenta sto njemu to ne znaci.. poenta je da takve presude potvrdjuju genocide nad nasim narodom (ne nipodastavam druge zrtve, ali stvarno vise) i sto je to zapravo bilo znacajno sudjenje ..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0.1
To stoji, mogli su da ga presude zbog simbolike
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
ili istine.

kad cujem ovakve stvari gdje mi istorijski jesmo spremni da priznamo i preuzmemo breme, cak i kolektivne krivice, koju nam nesebicno naturaju...a pri tom se cuti, zataskava ili karikiraju usudi i stradanja koji su se nama desavala...

sta drugo nego li da se covjek nekad sakrije iza ironije i cinizma...makar da sacuva to malo dostojanstva i zdravog razuma...
« Poslednja izmena: 19. Jul 2011, 00:13:02 od sesircic »
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Nokia 
On je bio dva puta osuđen u bekstvu ali je nova, demokratska vlast, odlučila da te presude povuče i da nagradi zlikovca.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0.1
Bilo bi zanimljivo da se ubace neki detalji sa sudjenja, dokazi, izjave svedoka, osnova po kojoj je oslobodjen optuzbe, ili je samo oslobodjen zatvora  Smile
IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows XP
Browser
Chrome 12.0.742.122

Sta je vama bre  Smile

Naravno da je važno, drvila sam ja o tome na nekoj drugoj temi...a Šeširića sam razumela...teško da "trezan" možeš da prihvatiš ovu činjenicu.
I šta ja pričam sve vreme o Mađarima?Samo meni niko ne veruje.
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 4.0
Za ratni zločin u Novosadskoj raciji oslobođen Šandor Kepir
Srbi i Jevreji nastavljaju sudski da gone nacistu
Hana Dunđerov Vuk Z. Cvijić | 19. 07. 2011. - 00:02h | Komentara: 0

BEOGRAD, NOVI SAD - Srpski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević i direktor Centra “Simon Vizental” Efraim Zurof razgovaraće o daljoj strategiji u slučaju Šandora Kepiroa (97) nakon što je juče prvostepeno oslobođen u sudu u Budimpešti od optužbi za ratne zločine protiv Srba, Jevreja i Roma u Drugom svetskom ratu, saznaje “Blic”.

Šandor Kepiro na jučerašnjem čitanju presude

U srpskom Tužilaštvu za ratne zločine i Centru “Simon Vizental” veoma su nezadovoljni prvostepenom presudom Kepiru i neće odustati od utvrđivanja njegove odgovornosti da je kao oficir nacističke žandarmerije Mađarske učestvovao u ubistvu najmanje 1.246 civila od 21. do 23. januara 1942. tokom zloglasne Novosadske racije.

- Ova presuda je nečuvena, nema druge reči kojom se ona može opisati. Sramna je i predstavlja uvredu za sve porodice žrtava. Obećavam da ću učiniti sve što je neophodno da se ovakva presuda poništi i da porodice žrtava dočekaju pravdu - rekao je juče direktor Centra “Simon Vizental” Efraim Zurof.

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević potvrdio je da će se sastati sa Zurofom i razgovarati o tome šta mogu da urade u slučaju Kepiro.

- Iznenađen sam presudom suda u Budimpešti kojom je Kepiro oslobođen.

Haos u sudnici

Tužilac Vladimir Vukčević, koji je bio u sudnici u Budimpešti, kaže da je bio neprijatno iznenađen ponašanjem publike koja je aplauzom propratila oslobađajuću presudu Kepiru. Boris Kopilović, koji je takođe bio u sudnici, kaže da je nakon skandalozne presude usledilo potpuni haos.
- Pristalice Kepira, uglavnom mladi ljudi, počeli su da obasipaju uvredama i uvredljivim gestovima posetioce koji su bili na strani tužilaštva. Atmosfera je postala takva da posetioci nisu do kraja mogli da čuju ni obrazloženje presude - kaže Kopilović.

Očekivao sam osuđujuću presudu. U komunikaciji sam sam s mađarskim tužiocem i on je najavio da će se žaliti. Videćemo šta će biti povodom te žalbe. Ovakvom odlukom suda u Budimpešti poslata je negativna poruka javnosti - rekao je tužilac Vukčević.

On je napomenuo da će se čitanje presude na mađarskom jeziku nastaviti i danas, tako da će tek kada vidi razloge zbog kojih sud nije prihvatio dokaze mađarskog tužilaštva, moći i da ih komentariše.

Inače, srpsko tužilaštvo za ratne zločine mađarskim kolegama ustupilo je dokaze koje je prikupilo u ovom slučaju u okviru istrage koja je bila pokrenuta u Srbiji.
Ovakva odluka budimpeštanskog suda zgranula je i šokirala kako porodice žrtava, tako i predstavnike jevrejske zajednice, naročito ako se uzme u obzir i to da je Kepiro na prethodna dva suđenja osuđen na ukupno 24 godine zatvora, zbog čega je bio primoran na beg i sakrivanje.

- Ovo je samo jedna izgubljena bitka, rat mora biti nastavljen. Mađarsko društvo mora da se suoči sa svojom fašističkom prošlošću, jer samo tako mogu se stvoriti zdrave osnove za budućnost. Apsolutno da imamo sreću da sarađujemo sa glavnim tužiocem Mađarske, čovekom koji se usudio da posle pet godina povede postupak u takvom okruženju i izdrži sve pritiske. On će nas i dalje podržavati - kaže i Ana Frenkel, istaknuti član novosadske Jevrejske opštine.

U šoku su ostali i članovi porodica nastradalih u raciji, a Novosađanka Elvira Fišl (92) samo je kratko komentarisala da se nada da će pravda ipak biti dostignuta, da to mora da bude, ali da je svakako ceo ovaj postupak, bez obzira na presudu, stigao sa velikim zakašnjenjem.

- Nikada nisam bio ovako šokiran kako zbog pravnog dela te cele priče, tako i zbog ljudske priče. Kakva je ovo poruka? Dva puta je bio osuđen, kako sada odjednom nije kriv? I šta reći ljudima, gde je ovde pravda? - ogorčen je i Boris Kopilović, potpredsednik Jevrejske opštine Novi Sad.

Koji su zločinci bili  na srpskoj poternici

- Milovoje Ašner, četvrti najtraženiji naciste na svetu, šef policije u Slavonskoj Požegi u vreme NDH, okrivljen za genocida protiv Srba, Jevreja i Roma umro je 14. juna 2011. u Klagenfurtu (Austrija) u 98. godini života.
- Peter Egner, osumnjičen da je kao oficir SS za vreme Drugog svetskog rata u Srbiji učestvovao u ubistvu oko 17.000 ljudi, i za kim je Srbija raspisala međunarodnu poternicu, umro je u 89. godini nedaleko od Sijetla (SAD) 30. januara 2011.

Blic
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.