Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Studentski problemi i informacije ~ 2008/2009.  (Pročitano 85867 puta)
Supervizor foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 20016
Zastava Novi Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Apple iPhone
Studenti krenuli ka zgradi Vlade Srbije
Politika - Pre 6 minuta

BEOGRAD - Više stotina studenata Univerziteta u Beogradu krenulo je danas oko 14.15 u protestnu šetnju sa platoa ispred Filozofskog fakulteta ka zgradi Vlade Srbije.

Studenti će u zgradi Vlade predati četiri zahteva čija je svrha, kako navode, da se omogući studiranje svima, bez obzira na imovinsko stanje.

Prvi zahtev je da se svim studentima koji su ispunili uslov za upis naredne godine studija i dobili 42 boda omogući prelazak u status budžetskih studenata.

Studenti traže i bezuslovni upis završnih godina studija za sve studente Univerziteta u Beogradu, upisane zaključno sa generacijom 2005/2006. godine.

Oni traže i ukidanje naplaćivanja prenetih bodova iz prethodne godine studije. Studenti traže i smanjenje školarina na fakultetima.

Studenti su se u 14 sati okupili na Trgu Republike odakle su otišli ka zgradi Filozofskog fakulteta i Rektorata. Odatle su krenuli u protestnu šetnju, a centralne beogradske ulice zatvaraju se za saobraćaj kada kroz njih prolazi kolona studenata.

Kako je agenciji Beta ranije rečeno u studentskim organizacijama, zvaničnog organizatora protesta za sada nema, jer dolaze studenti sa više fakulteta, sa nekoliko razlicitih zahteva.

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
Preporuka za clanove: Srpski pravopis 

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 18034
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
mob
HTC 
Sajtovi za lenje studente
 Utorak, 21. oktobar 2008. 11:15     

Izreka da se znanje ne može kupiti u Srbiji je davno pobijena. Tome su doprineli pojedini korumpirani profesori, ali i snalažljivost nekih studenata za koje bi se u normalnim uslovima reklo da su na fakultete - zalutali.

Oni kojima ni na pamet ne pada da zagreju stolicu uvek pronađu rešenje da bez muke dođu do cilja. A u svemu tome, neko vidi i način za laku zaradu. Tako su brojni "entuzijasti" smislili kako da profitiraju na neradu nekih akademaca, pišu "Večernje novosti".

Osim iznajmljivanja "bubica" koje koriste prilikom polaganja ispita, hit je kupovina seminarskih, maturskih i diplomskih radova putem Interneta.

Na specijalizovanim sajtovima postoje spiskovi svih predmeta i tema, pa se za 800 dinara mogu kupiti radovi iz botanike, etike, marketinga, filozofije...

Dovoljno je samo da zainteresovani student izabere temu, pošalje poruku na određeni broj telefona i uplati novac na žiro-račun. U roku od 24 časa, na njegov mejl stići će rad.

Tako nema potrebe da student čita obimnu literaturu i provodi sate ispred kompjutera kucajući tekst. Sve je za njega uradio neko drugi, a ostaje mu još da odnese indeks da bi mu profesor upisao ocenu.

Maturski radovi za srednjoškolce i diplomski su skuplji, pa za njih treba izdvojiti oko 3.500 dinara.

Profesori na univerzitetima u Srbiji kažu da su upoznati sa svim studentskim prevarama i tvrde da uspevaju da se sa njima izbore. Ne ide im, međutim, u prilog činjenica da je samo na jednom sajtu u protekloj godini prodato čak 7.000 seminarskih radova.

"Znamo da postoje oni koji su se specijalizovali za pisanje seminarskih radova. Da bi sprečili da se to događa, svake godine profesori daju novi spisak tema za seminare, od kojih student bira jednu. Kada određena tema bude obrađena, ona se briše sa spiska i niko od studenata ne moževiše pisati rad o tome, objašnjava profesor dr Marko Backović, dekan Ekonomskog fakulteta.

Na beogradskom Filološkom fakultetu uvereni su da njihovi studenti ne varaju, jer postoji sistem kontrole njihovog znanja.
"Nismo imali takve slučajeva, ali smo čuli da se takve stvari dešavaju. To nisu prevare na duge staze, pošto se na ispitu lako može proveriti ko je učio. Studenti za pisanje seminarskog rada dobijaju literaturu koju moraju pročitati kako bi napisali rad, tako da iako pokušaju, na ispitu će se videti da nisu pročitali ono što je trebalo", kaže profesor dr Predrag Bunjak, prodekan za nastavu na Filološkom fakultetu.

Na sajtovima koji se bave prodajom radova stoje i poruke studentima da mogu da oslobode vreme za neke druge stvari, a da brigu oko rada prepuste "stručnjacima". Profesori, ipak, poručuju da za akademce nema pametnijeg posla nego da se sami potrude i da zarade svoje ocene.

Pivatni fakulteti su posebno ozloglašeni, kada su u pitanju razne prevare, a među studentima je uvreženo mišljenje i da se manje uči i lakše diplomira.

Profesor dr Milovan Stanišić, rektor Univerziteta "Singidunum", tvrdi da to nije tačno.

"Ne može da se desi da studentu neko drugi napiše seminarski rad. Kod nas je takva organizacija, da deo rada studenti pišu na fakultetu, a deo kod kuće. Oni ono što su napisali i usmeno obrazlažu, dok dvoje profesora čita rad. Ako se bilo šta posumnja studentu se postavljaju dodatna pitanja kako bi se proverilo da li je on autor seminarskog", objašnjava profesor Stanišić za "Večernje novosti".

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Sinoć sam slučajno naleteo na jedan naš studentski portal, na kojem se može otvoriti besplatan e-mail nalog na različim domenima:
@ekonomski.   rs, @pmf.   rs, @pravni.   rs, @fonbg.   rs, @poljoprivredni.   rs, @ftn.   rs, @masinski.    rs, @filozofski.    rs.      .    .    .    

To mi je skroz cool, jovanris@ekonomski.  rs Smile .      Inače, webmail nije ništa lošiji od Google- ovog!

Da, sajt je ****************

Ima i gomila zanimljivih i korisnih informacija za studente  Smile

[Edit by Mikele: Svaka poruka cija je svrha iskljucivo reklama komercijalnih sadrzaja, drugih foruma, drugih sajtova krsi Pravilnik Burek Foruma, i bice cenzurisana i reciklirana.]
« Poslednja izmena: 26. Okt 2008, 07:15:24 od Mikele »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 20016
Zastava Novi Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Apple iPhone
Većinu fakulteta treba zatvoriti
Blic - Pre 7 sati

U Srbiji je oko 1.100 ljudi zaposleno u medicinskim istraživanjima. U prethodni pet godina više od 500 njih nije objavilo ni jedan jedini rad. Da bi neko mogao da predaje na doktorskim studijama, mora da ima objavljen bar jedan rad u nekom vodećem časopisu.

Na pojedinim beogradskim fakultetima oko 70 odsto ljudi ne ispunjava taj uslov, odnosno nisu objavili nijedan rad u nekom vodećem časopisu, objašnjava Ljubiša Rajić, profesor na Filološkom fakultetu, i dodaje da kada bi se stvarno vodilo računa o kvalitetu nastavnog kadra, mnogi fakulteti bi ostali bez akreditacija.

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
Preporuka za clanove: Srpski pravopis 

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 18034
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
mob
HTC 
42 boda prvi uslov za budžet
3. novembar 2008. | 03:54 | Izvor: Beta
Beograd -- Fakulteti u Srbiji danas treba Ministarstvu prosvete da dostave podatke o broju studenata koji su stekli uslov za upis naredne godine studija.

Kako je rekao student prodekan Fakulteta političkih nauka David Bakić, danas će biti nastavljeni razgovori predstavnika studenata i Ministarstva prosvete na kojima bi trebalo da budu saopšteni konačni podaci o broju studenata koji su postigli 42 boda, što je prvi uslov za upis naredne godine studija na teret budžeta.

"Nakon što dobijemo precizne podatke sa Ministarstvom finasija razgovaraćemo o tome da li svi studenti koji su ispunili uslov za upis naredne godine studija mogu da pređu na budžetsko finasiranje", kazao je Bakić.

Predviđeno je da broj studenata koji se finansira iz budžeta fakulteti mogu povećati za najviše 20 odsto i da se samofinasirajući studenati rangiraju na osnovu broja osvojenih bodova i prosečne ocene.

Prema Bakićevima navodima, ta kvota za upis buđzetskih studenata biće premašena na pet beogradskih fakulteta - Fakultetu političkih nauka, Fakultetu orgzanizacionih nauka, Fakultetu za bezbednost, Geografskom fakultetu i Arhitekturi.

Na većini beogradskih fakulteta upis studenata obavljen je tokom protekle nedelje, dok na nekim visokoškolskim ustanovama, poput Fakulteta političkih nauka, upis traje i naredne sedmice.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 18034
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
mob
HTC 
Nastavak razgovora sa studentima
4. novembar 2008. | 08:29 -> 16:57 | Izvor: B92
Beograd -- Pregovori Ministarstva prosvete i studenata o uslovima za upis naredne godine studija nastavljaju se jer svi fakulteti nisu dostavili potrebne podatke za upis.

(Beta)

Pregovori su počeli pre desetak dana, a nastavljaju se nakon što je u ponedeljak istekao rok predviđen da fakulteti u Srbiji predaju Ministarstvu prosvete podatke o broju studenata koji su stekli uslov za državno finansiranje istekao je juče.

Pošto mnogi fakulteti rok nis ispoštovali, odnosno nisu poslali podatke koje je zahtevalo Ministarstvo, ministar prosvete Žarko Obradović kaže da će se tek po kompletiranju ove dokumentacije znati koliki će iznos sredstava biti izdvojen za finansiranje budžetskih studenata.

„Već smo počeli da dobijamo neke podatke. Moramo ih kompletirati i kada dobijemo podatke, kompletne, ostajem pri onome što sam rekao- idemo zajedno sa studentima kod ministra finansija pa ćemo videti kakve su finansijske mogućnosti države“, kaže Obradović.

"Ja bih voleo da se svima status reši, da im pomognemo studiranje. Ne bih želeo da neki fakultet ili univerzitet ne dostavi podatke pa da opet naknadno pravimo neku računicu", kaže on.

On podseća da su već produženi svi rokovi, i za studentske kredite i domove i da Ministarstvo pokušavao da budemo što efikasnije i da pomogne studentima.

Pregovori Ministarstva prosvete i studenata o uslovima za upis naredne godine studija biće nastavljani danas.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 50
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Imam jedno pitanje,trenutno zavrsavam IV stepen vanredno,smer je pogonski tehnicar masinske energetike.E sad planiram sledece godine da upisem fax i sad bi logican izbor za fax bio masinski ali ja bih hteo da upisem elektronski jer me masinstvo ne zanima i to sam upisao jer sam bio balavac i nisam zeleo da ucim.Svi mi govore da je elektronski EXTREMNO tezak i da cu morati mnoogo da se zrtvujem da bih ga zavrsio,da li je tacno da je ovoliko tezak ili je ovo preterivanje?Mislim ja znam da moram da ucim ali po njihovom ja treba da se odreknem svega da bih ga zavrsio...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
Zdravo  :D Pre par dana sam upisala visoku poslovnu skolu u Cacku,a vec sledece nedelje imam kolokvijum :cry:  Da li neko moze da mi kaze pitanja za kolokvijum i za ispit iz sociologije i makroekonomije za prvu godinu.   :flower:
« Poslednja izmena: 10. Dec 2008, 22:20:25 od analuk »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 8
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
ljudi pomagajte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

e ovako zelim da upisem Kriminalistiku u BL pa me zanima posto sam cuo od mnogih ljudi da je to usko povezano sa pravnim faxom...da li vi znate sta o tome...da li je nekoliko ispita razlika pa da upisem oboje...aj plz ko zna provereno da mi odg!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

If I ever hurt you your revenge will be so sweet..

Zodijak Leo
Pol Žena
Poruke 4432
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Samsung D900
Imam jedno pitanje,trenutno zavrsavam IV stepen vanredno,smer je pogonski tehnicar masinske energetike.E sad planiram sledece godine da upisem fax i sad bi logican izbor za fax bio masinski ali ja bih hteo da upisem elektronski jer me masinstvo ne zanima i to sam upisao jer sam bio balavac i nisam zeleo da ucim.Svi mi govore da je elektronski EXTREMNO tezak i da cu morati mnoogo da se zrtvujem da bih ga zavrsio,da li je tacno da je ovoliko tezak ili je ovo preterivanje?Mislim ja znam da moram da ucim ali po njihovom ja treba da se odreknem svega da bih ga zavrsio...

znas kako, ako ti imas volje i dosta zivaca sve se moze kad se hoce.. da je tesko, zaista je tesko, pogotovi ti smerovi koji se ticu elektronike, ali da je nemoguce niko ga ne bi zavrsio.. moj savet ti je probaj i ne odustaj i spremi se za nepravdu  Smile gde ti niko nece izaci u susret  Smile
IP sačuvana
social share
...but I'm a supergirl, and supergirls don't cry...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.081 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.