Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Stravicno: Pijani vozac ubio dvojicu biciklista!  (Pročitano 10558 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.18
Ја сам бициклиста, правда за бициклисте
И хоћемо стазе свуда 

Ai, ai... Smile
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
HTC Tattoo
Pusti ga, izlupeto se decko i ostao ziv  Smile

Najbolje bi bilo kad biciklistima uopste ne bi bilo dozvoljeno da ucestvuju u saobracaju, to bi on izgleda najvise voleo... a i to je moguce, neka finansra neku deonicu biciklisticke staze... recimo od Galenike do hotela Jugoslavija... da se sastane sa postojecom biciklistickom stazom  Smile

Mi bre na magistralnom putu za Novi Sad nemamo zaustavnu traku, nego imamo pola ... ne mogu dva auta da se preteknu ako jedan ne ode do pola u kukuruz... o cemu vi pricate, koje strogo pridrzavanje propisa  Smile

Izadji sad na raskrsnicu u kneza milosa i zaustavi jedno po jedno vozilo, da vidim koliko njih ce da imaju cebe.

Prema tome... aj ne serite na temi gde je pijani vozac ubio dva dvadesetogodisnjaka na biciklima ko 1+1  Smile
Naravno da biciklisti ne treba da učestvuju u saobraćaju,jer uopšte nije bezbedno po njih,i koje je to prevozno sredstvo,možda po nekim selima,i majnim mestima,ali u većim gradovima je suludo pokušavati kroz centralne ulice voziti bicikl,veoma rizično,jer su nam i vozači automobila slabo obučeni,ne poštuju pravila.

Biciklističke staze su rešenje,ali daleko smo mi od toga.

I dalje tvrdim da je bicikl sredstvo za rekreaciju a ne prevozno sredstvo.

I ako za bicikl važe ista pravila i propisi kao za druga vozila,onda biciklom ne može da se udje u jednosmernu ulicu,ili da se okreneš gde hoćeš,nego na mestu gde je dozvolejno polukružno okretnaje i milion drugih propisa koje mora da ispoštuje,a sve je to sasvim suludo jer je reč o smrdljivom biciklu,a ne o vozilu,zato bicikl ne može da bude prevozno sredstvo.

I kome je bicikl tehnički ispravan da ima sve što zakon traži,većini nije,ali to je nebitno jer većina bicikl koristi za rekreaciju.

« Poslednja izmena: 29. Jun 2011, 20:09:48 od diletant »
IP sačuvana
social share
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero
prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji
a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti.
Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1661
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.18
mob
Motorola 
@diletant,biciklista ima pravo da vozi najvise pola metra od ivice kolovoza,moze da vozi putem cak i ako ima pored biciklisticku stazu,niko ga ne moze naterati da vozi biciklistickom stazom ako on nece!
Biciklisti su takodje ucesnici u saobracaju i vidljivi si ucesnici,pogotovo kad imaju biciklisticke odecu koja upravo sluzi da ih vozaci bolje vide. Biciklista ima pravo da ucestvuje u saobracaju i svuda po svetu broj biciklista je rasprostranjen i u sve vecem porastu,pogledaj Svedsku,Holandiju,Francusku itd...

Bicikl je jedino prevozno sredstvo koje coveka i nakon nekoliko sati cini aktivnim i punim energije,dok ga na primer voznja automobila,kamiona,autobusa dovodi u stanje pospanosti i pasivnosti. Da ne pricamo o tome da ne trosi gorivo tj.pare,ne zagadjuje okolinu itd...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
Citat
I ako za bicikl važe ista pravila i propisi kao za druga vozila,onda biciklom ne može da se udje u jednosmernu ulicu,ili da se okreneš gde hoćeš,nego na mestu gde je dozvolejno polukružno okretnaje i milion drugih propisa koje mora da ispoštuje,a sve je to sasvim suludo jer je reč o smrdljivom biciklu,a ne o vozilu,zato bicikl ne može da bude prevozno sredstvo.

Smile Smile

Citat
Naravno da biciklisti ne treba da učestvuju u saobraćaju,jer uopšte nije bezbedno po njih,i koje je to prevozno sredstvo,možda po nekim selima,i majnim mestima,ali u većim gradovima je suludo pokušavati kroz centralne ulice voziti bicikl,veoma rizično,jer su nam i vozači automobila slabo obučeni,ne poštuju pravila.

To sine nije problem biciklista nego vozača automobila Smile biciklisti imaju svako pravo da voze uz trotoar a to što ima idiota za volanom je druga priča.

A video bih tebe da imaš samo biciklu (ili da ne umeš kola da voziš) da li bi govorio da je bajs samo za rekreaciju i ništa više Smile

Citat
pogledaj Svedsku,Holandiju,Francusku itd...

Ne mora tu... bliži mu je Novi Sad Smile
« Poslednja izmena: 29. Jun 2011, 22:00:50 od Tepachenko »
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
HTC Tattoo
@diletant,biciklista ima pravo da vozi najvise pola metra od ivice kolovoza,moze da vozi putem cak i ako ima pored biciklisticku stazu,niko ga ne moze naterati da vozi biciklistickom stazom ako on nece!
Biciklisti su takodje ucesnici u saobracaju i vidljivi si ucesnici,pogotovo kad imaju biciklisticke odecu koja upravo sluzi da ih vozaci bolje vide. Biciklista ima pravo da ucestvuje u saobracaju i svuda po svetu broj biciklista je rasprostranjen i u sve vecem porastu,pogledaj Svedsku,Holandiju,Francusku itd...

Bicikl je jedino prevozno sredstvo koje coveka i nakon nekoliko sati cini aktivnim i punim energije,dok ga na primer voznja automobila,kamiona,autobusa dovodi u stanje pospanosti i pasivnosti. Da ne pricamo o tome da ne trosi gorivo tj.pare,ne zagadjuje okolinu itd...
Sve je to u redu što si napisao,biciklista je ravnopravni učesnik u saobraćaju,za njega važe isti propisi,a šta ako biciklista ne zna propise,npr.nikada nije polagao vožnju,uopšte nije upoznat sa znakovima i propisima u saobraćaju,kako neko takav može da vozi bicikl po gradu,zato kažem da bicikl teško da može da bude prevozno sredstvo ako pritom od vozača ne traži nikakvo poznavanje saobraćajnih propisa. Smile

I ne može isti režim za bicikliste da se primeni u Beogradu ili u nekom gradu u Vojvodini,nije isto okretati pedale po Subotici,i iz centra Beograda stići na Petlovo Brdo.Za kretanje po Beogradskim ulicama potrebno je poznavanje propisa a i kondiicja i dobar bicikl.

Ovo zadnje što si napisao potvrdjuje da je bicikl sredstvo za rekreaciju.Posle par sati okretanja pedala mrtav si umoran,bulja utrnula od sedišta,a prešao si samo par kilometara,i kako možeš da budeš pun energije posle par sati fizičkog rada i trošenja kalorija.Sa strane zdravlja naravno da je fizička vežba bolja od dodavanja gasa i menjanja brzina,ali ni bicikl nije baš sjajan po tom pitanju,ponovo sediš,ne rade svi mišići,postoje mnogo bolji i zdraviji načini da se održava kondicija.

Citat

Smile Smile

Citat

To sine nije problem biciklista nego vozača automobila Smile biciklisti imaju svako pravo da voze uz trotoar a to što ima idiota za volanom je druga priča.

A video bih tebe da imaš samo biciklu (ili da ne umeš kola da voziš) da li bi govorio da je bajs samo za rekreaciju i ništa više Smile

Citat
pogledaj Svedsku,Holandiju,Francusku itd...

Ne mora tu... bliži mu je Novi Sad Smile
Kad nemaš auto,ili nemaš dozvolu,koristiš gradski prevoz,čike pre više od sto godina izmislile gradski prevoz,pa lepo sačekaš autobus i prevezeš se,a ne da okrećeš pedale satima i na kraju dodješ tamo gde si hteo,sav znojav i mrtav umoran.A mogao si busom da doješ za 20 minuta kao čovek. Smile

A prvi citat o skretanju u jednosmernu sam naveo kao sumanutu ideju da se biciklisti tretiraju kao motorna vozila a ne kao pešaci,tako bi izgledalo kad bi biciklisti morali da poštuju sve propise.

I ono što si citirao u prošlom postu da biciklista u momentu silaženja sa bicikla postaje pešak,i to sam naveo kao kretensku ideju davanja biciklistima prava kao i ostalim vozačima i sa te strane je interesantno samo si ti pogreššno skapirao.

I kako si baš Novi Sad spomenuo,što ne spomenu Užice,ili bilo gde južnije od Beograda.

Bicikl je sredstvo za rekreaciju,sve ostalo je proseravanje.

« Poslednja izmena: 29. Jun 2011, 22:54:39 od diletant »
IP sačuvana
social share
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero
prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji
a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti.
Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
Citat
A prvi citat o skretanju u jednosmernu sam naveo kao sumanutu ideju da se biciklisti tretiraju kao motorna vozila a ne kao pešaci,tako bi izgledalo kad bi biciklisti morali da poštuju sve propise.

A kako bi izgledalo kad bi SVI poštovali sve propise?

Citat
I kako si baš Novi Sad spomenuo,što ne spomenu Užice,ili bilo gde južnije od Beograda.

O majko moja.

Citat
Kad nemaš auto,ili nemaš dozvolu,koristiš gradski prevoz,čike pre više od sto godina izmislile gradski prevoz,pa lepo sačekaš autobus i prevezeš se,a ne da okrećeš pedale satima i na kraju dodješ tamo gde si hteo,sav znojav i mrtav umoran.A mogao si busom da doješ za 20 minuta kao čovek.

Znaš kako, najbolje je imati svog vozača koji će te čekati ispred kuće u tačno vreme... i da samo presedneš iz fotelje na zadnje sedište BMW-a.
A da li si se zapitao da neko možda voli da vozi biciklu i da će pre ići biciklom do određenog mesta nego autobusom? Ili da će pre krenuti biciklom nego busom jer mu bus ne treba za 2 kilometra puta?

Citat
Bicikl je sredstvo za rekreaciju,sve ostalo je proseravanje.

Razumeli smo Smile
« Poslednja izmena: 29. Jun 2011, 23:52:18 od Tepachenko »
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
Citat
bicikl nije baš sjajan po tom pitanju,ponovo sediš,ne rade svi mišići,postoje mnogo bolji i zdraviji načini da se održava kondicija.

Smile

Na primer kenjanje po forumima o tome kako je fizicki najzahtevniji sport sranje i kako je bicikl smetnja u saobracaju...

sta ces ti na ovoj temi uopste  Smile

Idi rekreiraj se ... na bolje nacine... odvozaj kamion sa dve prikolice do frankfurta , da se rekreiras malo, ubi te ovo sedenje za kompom  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Chrome 12.0.742.112
kao neko ko je presao dosta kilometra biciklom,motorciklom,automobilom kamionom,i nesto malo traktorom primetio sam vise gresaka koji biciklisti prave

-ima onih koji jedu govna pa nemaju svetla sa prednje i zadnje strane u danasnje vreme kad su bljeskalica sa led diodama oko 200dinara sumanuto je to ne kupiti

-nepravilno prestrojavanje (nedavanje znakova)i prolazak na crveno

-voznja van kolone tj cetovanje i voznja jedan pored drugog cesto na neosvetljenom putu bez zanje bljeskalice,da napomenem da imam istu proizvodjaca cat eye koja sa svezim baterijama omogucava vidljivost na sigurno kilometra i vise tako da vozaci zaobilaze takav bicikl u sirokom luku

-voznja van biciklisticke staze ako takva postoji je takodje prekrsaj,ali ovde uzimam u obzir da su takvu stazu okupirali pesaci tako da u ovom slucaju pesaci koji idu tom stazom treba budu sankcionisani

-nemosenje zastitne opreme tj kacige koja je po novom zakonu obavezna ali je svi policajci zasada tolerisu

-neispravnost bicikla tj njegovog kocionog sistema

sve ovo se odnosi takodje i na vozace motorcikla i skutera koji su dosta opasnije prevozno sredstvo zbog brzine koju razvijaju posto vozim motor skoro svaki dan imam po par situacija oduzimanja prava prvenstva prolaza,naglih skretanja od strane vozaca drugih vozila bez ukljucivanja pokazivaca

misljenja sam da ovaj novi zakon o saobracaju nista novog nije doneo i da je sve isto kao i ranije mozda i gore,dali je razlog u primeni ili u vozackoj nekulturu rekao bih u oba,recimo u svedskoj nije nista cudno videti kolonu automobila kako vozi iza bicikla par kilometra cekajuci dozvoljeno mesto da bi ga obisli
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
Citat
-nepravilno prestrojavanje (nedavanje znakova)i prolazak na crveno

Vrlo često Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.50
можете ви како хоћете али дилетант у неким стварима има право...бициклиста би морао да познаје саобраћајне прописе невезано да ли вози по градским улицама или бициклистичкој стази
треба увести неки вид полагања вожње бицикла и познавања саобраћајних прописа...да полажу курс од 15 дана и да после добију сертификат да су оспособљени за вожњу бициклом
а и као у еу...кациге и штитнике за колена и лактове да обавезно носе
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.155 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.