Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Stravicno: Pijani vozac ubio dvojicu biciklista!  (Pročitano 10575 puta)
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
LG Nexus 5

Biciklisti izadju na ulicu i misle da imaju sva prava kao i vozači,a u debeloj su zabludi.

Da znas o cemu pricas, znao bi i to da je biciklista punopravni ucesnik u saobracaju ako vozi bajs ulicom iliti kolovozom.

Ja ti govorim o propisima ,znači,biciklista je isto što i pešak,i za njega važe ista pravila kao i za peaške,isto tako bi i oni što voze rolere,trotinete,sjejtove i razne druge rekvizite za rekreaciju i sport mogli da izadju na ulice i da izigravaju prevozna sredstva.

Biciklista može u nekoj sumanutoj vožnji da pokupi pešaka i da pobegne,skrene levo,i kroz park,i eto ga u drugoj ulici,i kako će da ga nadjemo,nikako,da mu zapišemo broj patike. Smile

Zato bolej tišina,to što ti voziš biciklu to me zabole qrac,ja govorim uopšteno.

Ti govoris o propisima koje si smislio ili izmislio. Priupitaj obliznjeg saobracajca ili kupi testove za polaganje voznje. Edukuj se malo.

To sto ima debila medju biciklistima, to nikako ne znaci da su biciklisti isto sto i pesaci i da imaju ista prava.

Dva posta, dve vanserijske odvale...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
HTC Tattoo
U pravi si,izvinjavam se.

Oprema

Zakon pod biciklom smatra prevozno sredstvo sa najmanje dva točka, koje se pokreće snagom vozača, odnosno, putnika, koja se pomoću pedala ili ručica prenosi na točak, odnosno točkove.

Bicikl koji učestvuje u saobraćaju mora da bude tehnički ispravan. Mora imati ugrađeno jedno belo svetlo na prednjoj i jedno crveno na zadnjoj strani.

Biikl u saobraćaju na putu ne mogu imati uređaje, sklopove i opremu čija upotreba može ugroziti, ometati ili izazvati zabunu drugog učesnika u saobraćaju.

Bicikl ne sme na prednjoj strani da ima uređaje ili materije koje daju, odnosno odbijaju svetlost crvene boje, a na zadnjoj strani koje daju, odnosno odbijaju svetlost bele boje, kao ni trepćuće svetlo koje nije predviđeno propisima. Na vozilu se ne smeju nalaziti niti koristiti uređaji koji daju, odnosno odbijaju svetlost vidljivu učesnicima u saobraćaju u bojama koje nisu predviđene propisima.
Ponašanje biciklista u saobraćaju

Kada vozač sedi na biciklu i vozi ga, on ima status vozila u saobraćaju i na njega se odnose propisi na isti način kao i na druga vozila. Kada biciklista gura bicikl pored sebe, tada ima status pešaka i na njega se odnose propisi isto kao i na pešake.

Biciklista je dužan da postupa u skladu sa svojim statusom i propisima o pravilima saobraćaja, saobraćajnom signalizacijom i naredbama ovlašćenog službenog lica.

Biciklista je dužan da se u saobraćaju ponaša u sladu sa okolnostima na takav način da ne izaziva opasnost i ne ometa druge učesnike u saobraćaju.

Vozač bicikla je dužan da upravlja vozilom na način koji ne umanjuje stabilnost vozila i neometa druge učenike usaobraćaju, a naročito ne sme da: ispušta upravljač iz ruku, sklanja noge sa pedala, se pridržava za drugo vozilo, vodi, vuče ili potiskuje druga vozila, odnosno životinje, osim da vuče priključno vozilo za bicikl,  dopusti da vozilo kojim upravlja bude vučeno ili potiskivano, ili prevozi predmete koji mogu da ga ometaju tokom upravljanja.

Biciklista ne sme da u toku vožnje koristi telefon, odnosno druge uređaje za komunikaciju ukoliko ne koristi opremu koja omogućava da obavlja razgovore tako da su mu obe ruke slobodne. Takođe ne sme da koristi audio ili video uređaje na način koji ga onemogućavaju da čuje i vidi  druge učesnike u saobraćaju ili na drugi način ometaju njegovu pažnju prilikom upravljanja biciklom. Vozač bicikla ne sme držati slušalice na oba uva.

Prilikom skretanja biciklista je dužan da ostalim učesnicima u saobraćaju to najavi odručivanjem ruke na onoj strani na kuju namerava da skrene.

Prilikom uključivanja u saobraćaj, biciklista mora da se uveri da time neće ometati druge učesnike u saobraćaju.
Kretanje bicikla po putu

Biciklistima je zabranjeno kretanje autoputem i motoputem. Na javnim putevima nije zozvoljeno upravljanje biciklom decimlađojod 12 godina. Izuzetno u pešačkoj zoni i zoni usporenog saobraćaja, biciklom mogu upravljati deca starija od devet godina ako su pod nadzorom osobe starije od 16 godina.

Biciklista za kretanje mora koristiti onu površinu koja je za njega namenjena. Dužan je da se kreće desnom stranom kolovoza u smeru kretanja. Na putevima koji nemaju posebnu traku ili stazu za bicikle, biciklista je dužan da se kolovozom u širini od najviše jedan metar od desne strane kolovoza. Kada biciklista gura bicikl pored sebe dužan je da se kreće desnom ivicom kolovoza.

Ako se biciklista kreće sporo i time ometa normalan saobraćaj, dužan je da na prvom odgovarajućem mestu omogući da ga drugo vozilo pretekne, obiđe ili prođe.

Ako se dva ili više vozača bicikala kreću u grupi, dužni su da se kreću jedan za drugim.

Od sumraka, noću i do svitanja, kao i danju u uslovima smanjene vidljivosti, na biciklu moraju biti uključena jedno belo svetlo na prednjoj strani  i jedno crveno svetlo na zadnjoj strani.

Vozač bicikla stariji od 18 godina može an biciklu prevoziti dete do 8 godina starosti, ukoliko je na bicikl ugrađeno posebno sedište za tu namenu.

Vozač bicikla ne sme da prevozi lice koje je pod uticajem alkohola, psihoaktivnih susptanci ili iz drugih razloga nije sposobno da upravlja svojim postupcima.

Bicikl u saobraćaju na putu može imati priključno vozilo na dva točka, namenjeno za prevoz tereta, priključeno tako da je obezbeđena stabilnost vozila. U priključnom vozilu se ne smeju prevoziti putnici. Priključno vozilo ne sme biti šire od jednog metra, a na zadnjoj strani mora imati poziciono svetlo crvene boje ili trouglasti katadiopter.
Kretanje biciklističkom stazom

Biciklistička staza je put namenjen isključivo za kretanje bicikala. Njom se ne smeju kretati motorna vozila i pešaci.

Ako na kolovozu postoji obeležena traka za bicikle ili pored kolovoza postoji biciklistička staza, biciklista je dužan da ih koristi.

Biciklista se mora kretati desnom biciklističkom trakom u odnosu na smer kretanja saobraćaja.

Biciklista se biciklističkom stazom ne sme kretati brzinom većom od 35 km/h. Na biciklistikoj traci, biciklista se mora kretati desnom stranom u odnosu na smer kretanja.
Obaveze vozača bicikla prema pešacima

Vozač je dužan da zaustavi vozilo ispred pešačkog prelaza, kada mu je svetlosnim signalom ili nardbom policijskog službenika zabranjen prolaz. Ako mu je prolaz dozvoljen vozač je dužan da propusti pešaka koji je stupio na pešački prelaz ili pokazuje nameru da to učini.

Vozač koji skreće na bočni put je dužan da propusti pešaka koji je stupio ili na kolovoz ili pokazuje nameru da to učini, bez obzira da li se tu nalazi obeležen pešački prelaz.

Ukoliko su pešaci deca, nemoćna lica, slepe osobe, osobe u invalidskim kolicima, ili koriste druga pomagala za kretanje, vozač je dužan da zaustavi vozilo prilikom propuštanja.

Vozač ne sme vozilom da preseca organizovanu kolonu pešaka koja se kreće po kolovozu.
Svetlosna signalizacija

Za regulisanje vozila se koristi trobojna svetlosna signalizaija. Značenja svetala su sledeća:

- crveno svetlo – zabranjen prolaz,
- žuto svetlo – zabranjen prolaz, osim u slučaju kada se vozilo ne može bezbedno zaustaviti ispred navedenog znaka,
- zeleno svetlo – dozvoljen prolaz,
- istovremeno uključeno žuto i crveno svetlo – zabranjen prolaz i nagoveštaj da će se uključiti zeleno svetlo,
- trepćuće žuto svetlo – obaveza za sve učesnike u saobraćaju da se kreću uz povećanu opreznost,
- trepćuće zeleno svetlo – dozvoljen prolaz i nagoveštaj skorog prestanka dozvoljenog prolaza uključenjem žutog, a zatim crvenog svetla.

Vozač ne sme proći svetlosni saobraćajni znak kada mu je tim znakom zabranjen prolaz.

Semafor sa trobojnim svetlima može da ima dodatni svetlosni saobraćajni znak u obliku zelene strelice (uslovni znak) koji označava da vozač može vozilom da prođe svetlosni znak samo u pravcu označenim strelicom i za vreme dok je upaljeno crveno ili žuto svetlo pri čemu mora da propusti sva vozila koja se kreću po putu na koji ulazi kao i da propusti pešake koji prelaze preko kolovoza.

Original source: Peđa Supurović, beležnica » Закон о безбедности саобраћаја и бициклисти

Ja sam bio ubejden da se biciklisti tretiraju kao pešaci,čini mi se da je u starom zakonu bilo tako.

Zakon je teška budalaština,biciklisti u saobraćaju moraju da poštuju propise isto kao i vozači,što onda znači da bi biciklisti morali da polažu poznavanje saobraćajnih propisa.
Interesantno je da kad gura bicikl onda ne važe ista pravila,nego se tretira kao pešak,znači biciklista vozi bicikl,naidje na uzbrdicu,umori se,sidje sa bicikla i gura,ali onda bi po propisima morao da predje na drugu stranu kolovoza,jer se pešaci kreću levom stranoom u susret vozilima.

Isto tako po ovom zakonu biciklista ne bi smeo da vozi po trotoaru,nego samo da gura bicikl.

« Poslednja izmena: 29. Jun 2011, 02:05:28 od diletant »
IP sačuvana
social share
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero
prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji
a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti.
Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0

Biciklisti izadju na ulicu i misle da imaju sva prava kao i vozači,a u debeloj su zabludi.

Citat
,znači,biciklista je isto što i pešak,i za njega važe ista pravila kao i za peaške

Što znači da je i vozač mešalice za beton isto što i pešak i da za njega važe ista pravila kao i za pešake, jel?

Edit: Sad videh da si se ispravio Smile

Citat
Interesantno je da kad gura bicikl onda ne važe ista pravila,nego se tretira kao pešak

Pa normalno da se tretira kao pešak... kao da guraš kolica s krompirom Smile

Citat
Isto tako po ovom zakonu biciklista ne bi smeo da vozi po trotoaru,nego samo da gura bicikl.

Srećom pa je retkost da biciklista udari pešaka na trotoaru pa se progleda kroz prste. Još samo fali da i za to kažnjavaju.
« Poslednja izmena: 29. Jun 2011, 03:05:33 od Tepachenko »
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
Pusti ga, izlupeto se decko i ostao ziv  Smile

Najbolje bi bilo kad biciklistima uopste ne bi bilo dozvoljeno da ucestvuju u saobracaju, to bi on izgleda najvise voleo... a i to je moguce, neka finansra neku deonicu biciklisticke staze... recimo od Galenike do hotela Jugoslavija... da se sastane sa postojecom biciklistickom stazom  Smile

Mi bre na magistralnom putu za Novi Sad nemamo zaustavnu traku, nego imamo pola ... ne mogu dva auta da se preteknu ako jedan ne ode do pola u kukuruz... o cemu vi pricate, koje strogo pridrzavanje propisa  Smile

Izadji sad na raskrsnicu u kneza milosa i zaustavi jedno po jedno vozilo, da vidim koliko njih ce da imaju cebe.

Prema tome... aj ne serite na temi gde je pijani vozac ubio dva dvadesetogodisnjaka na biciklima ko 1+1  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 12.0.742.112
mob
Nokia krntija
Majke mi, ja se divim tim ljudima koji voze bas putevima po mraku. Jednom sam to radio, išao na basket u Rudovce (imaju jako dobar teren) pa se vraćao do grada. Bila noć između petka i subote i nisam ni prošao kilometar već neki retardirani mongoloid umalo da me udari, neki beli kec, puna kola pijandura koji se deru kroz prozor. I u nastavku stalno sam tokom tog puta od oko petnaestak kilometara razmišljao da me ne zvekne neka druga pijana budala. Ceo put sam vozio u strahu i reko sam - nikad više. Zajebi ti to. Još ako put nije osvetljen, kao što je bio taj, a verovatno i ovaj de su ovi ljudi poginuli...

Citat
Zbog osnovane sumnje da je izvršio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja Mirko G. je uhapšen i priveden na saslušanje nadležnom istražnom sudiji.

E kukavac sinji... ubio dva čoveka zbog svoje gluposti, a verovatno mu nije bilo ni na kraj pameti. Još će da zaglavi robiju. Eto... i taj život je verovatno upropašćen. Šteta.
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
A mene onaj gore kaznio kad sam prvi put hteo da se popenjem na trotoar... tek što sam hteo da se popenjem puče volan Smile
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 12.0.742.112
mob
Nokia krntija
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
 Smile

ozbiljno... uvek sam vozio ulicom bajs... ili po stazici ispred zgrade... ili po travi... ali kad sam hteo prvi put na trotoar da se popenjem, puko mi je volan Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 12.0.742.112
mob
Nokia krntija
ja te uopšte nisam bio razumeo šta si rekao... niti ko je taj "onaj gore" što te kaznio, niti šta si hteo da popenješ, a tek nisam ukapirao šta ti kojikurac bi da staviš onaj odvratni ček-da-ti-kažem-glupane-nemaš-ti-pojma prosvetljujući smajli.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
Koji ti je đavo sad, kakav glupan Smile

A "onaj gore" je Svevišnji Smile
« Poslednja izmena: 29. Jun 2011, 04:30:36 od Tepachenko »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.