Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: СТРАШНО, УЖАС, КАТАСТРОФА у Народном Фронту  (Pročitano 6366 puta)
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
O tom odvajanju oceva i majki postoji tema. I u pitanju je notorna glupost.
Kao da ljudi dolaze u bolnicu sa bolesnim detetom da se svalerisu.

Pre ce biti da su neki lekari i sestre mega zatucani.... ili sto je izvesnije - traze pare.
« Poslednja izmena: 29. Jan 2017, 23:41:13 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
mob
LG Nexus 5
Zalosno je sto toliko decenija u Beogradu postoji isti broj (drzavnih) porodilista, a na godisnjem nivou se doseli po 10-20 ili xx hiljada ljudi.

Ako se redovno premasuje kapacitet nekog porodilista, a NF je redovno preko kapaciteta, ne znam sta je jebeni problem da jedan sprat neke bonice preurede u porodiliste, ako treba nek nadzidaju jedan sprat, redovno se nadzidjuju zgrade po Beogradu, ima tu iskusnih izvodjaca radova.

Sa druge strane, tacno je da se rodi u Beogradu oko 60 beba, to stoji, ali treba na taj broj dodati i zene koje su smestene pred porodjaj, pa neke mogu da budu tu i po nekoliko dana, pre nego sto se porode. Pa dodati broj zena koje su se porodile pa leze u bolnici x dana, a u nekim slucajevima i dvocifren broj dana.

Da li je tviterasica u pravu, moze da se raskenjava na forumu do sutra. Da se kojim slucajem doktor drznuo da kaze da nemaju kapaciteta i da joj pokaze izlazna vrata, pa da se kojim slucajem porodila u kolima, bilo bi definitivno opasnije i po nju i po dete. Ne treba da se sutira u dupe od srece, naravno da je zalosno da bleji u hodniku 7 sati ali je totalna glupost da je neko sobu pored zakupio za pare i tu se baskari u 50 kvadrata.

Takodje je najobicniji mit da u drzavnim porodilistima ima ogroman broj apartmana sa djakuzijima i ostalim zajebancijama gde se mame poradjaju sa osmehom na licu i gde pljuste evrici na sve strane. Trudnica kada ode na prve preglede u neko od beogradskih porodilista, obicno doktor koji vrsi taj pregled, prati njenu trudnocu do kraja pa je na kraju i poradja, ako je u smeni. Tako da i prica gde porodilja ni mesec dana pre porodjaja ne zna gde ce se poroditi jednostavno ne pije vodu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
mob
Apple 15
I dalje tvrdim da bi joj ekspreso nasli krevet da je tutnula 300-1000e doktoru na ruke.

Da se ne lazemo, to je prakticno tradicija po beogradskim bolnicama... i ne radi se ovde samo o porodiljama... isti slucaj je i na Klinickom, Zvezdari, Bezaniji, Zemunskoj...

A meni je posebno simpaticna ona krvna ucena - ako nemas 5 davalaca odredjene krvne grupe, nema operacije. To zaista nema nigde u svetu.

Sto se tice razvoja bolnica.. odakle? Na 10 krntija ce dati 185 miliona eura, crkva kao najveca NVO odbija da placa porez. Na svake dve godine se odrzavaju izbori da bi se bustovao ponos lopovima... Drugi projekat razvoja zdravstva je zajam od 30 miliona eura... i time treba da bude pokrivena obnova izgradnja bunkera za zracenje u KC...
A imamo i ono ruglo od glavne zgrade KC koja je i proglasena neuslovnom... jednostavno... zbog godina stajanja vise i ne moze da se privede potrebama...
« Poslednja izmena: 30. Jan 2017, 10:31:41 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
mob
LG Nexus 5
I dalje tvrdim da bi joj ekspreso nasli krevet da je tutnula 300-1000e doktoru na ruke.

Da se ne lazemo, to je prakticno tradicija po beogradskim bolnicama... i ne radi se ovde samo o porodiljama... isti slucaj je i na Klinickom, Zvezdari, Bezaniji, Zemunskoj...

A meni je posebno simpaticna ona krvna ucena - ako nemas 5 davalaca odredjene krvne grupe, nema operacije. To zaista nema nigde u svetu.

Sto se tice razvoja bolnica.. odakle? Na 10 krntija ce dati 185 miliona eura, crkva kao najveca NVO odbija da placa porez. Na svake dve godine se odrzavaju izbori da bi se bustovao ponos lopovima... Drugi projekat razvoja zdravstva je zajam od 30 miliona eura... i time treba da bude pokrivena obnova izgradnja bunkera za zracenje u KC...
A imamo i ono ruglo od glavne zgrade KC koja je i proglasena neuslovnom... jednostavno... zbog godina stajanja vise i ne moze da se privede potrebama...

Ovo sto si nabrojala je tuzno ali istinito. Fascinantno je koliko se para i raznih donacija u zadnjih 20 godina slilo u Tirsovu, a zgrada se raspada, manje vise kao i svaka bolnica. Bukvalno moze da se snimi horor film u njoj. Za "krvnu ucenu" sam se licno uverio, tj kazu rodbini da je pacijent na cekanju dok ne dobiju odgovarajucu krvnu grupu, a moze i odma' ako se nadje 5 davalaca te i te grupe. Ajd da je retka krvna grupa vec nulta pozitivna.

Zdravstvo i skolstvo, dve divne besplatne komunisticke tvorevine su zbog tranzicije takve kakve jesu. Privatizacija zdravstva se ne bi svidela barem 60-70% populacije, pa se ovako taljiga dok se sve ne urusi, jer kompromis ne postoji, bar ne u nekom doglednom vremenu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
mob
LG Nexus 5
Elem:

Напредак Србије на европској здравственој лествици

Према најновијем извештају Европског здравственог потрошачког индекса, Србија је значајно напредовала на ранг-листи здравствених система. У рангирању за прошлу годину је заузела 24. место од оцењиваних 35 земаља, сазнаје РТС.

Србија је у најновијем оцењивању претекла чак осам земаља Европске уније, међу којима су Пољска, Мађарска, Грчка, Румунија...

Подсетимо, после два последња места, па онда 33. места, наш здравствени систем је за прошлу годину добио око 200 бодова више него 2015. године, па је пласман Србије на европској здравственој лествици значајно бољи.

И даље најбоље здравство имају Холанђани и Швајцарци, са 927 односно 904 бодова од максималних 1000 поена. Србија је за прошлу годину добила 670 бодова.

Здравствени системи се проверавају у неколико области, међу којима су поштовање права пацијената и информисаност, време чекања на поједине операције и прегледе, исход лечења, превенција, доступност услуга и лекова...

Izvor: RTS

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
cista pijaca voda i uslovi u kojima ljudi zive...

nije poenta leciti ljude nego uciniti sve da se ne razbole...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
Прича ми један пријатељ који је био неколико година био у Америци. Био је на црно и тамо му је жена затруднела. Порађала се у некој, не бих рекао да је болница, верзији бесплатне клинике...нисам га добро разумео. У суштини...каже да је болница у Зрењанину хотел са 17 звездица у односу на ту клинику Smile

Мој став је да се укине обавезно здравствено осигурање и државно здравство. Па ко преживи причаће Smile
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
Moja nana se operisala i ja sam doveo 5 ljudi da daju krv a oni su mi rekli da ne treba da i da imaju dovoljno zaliha i da dodjemo nekad kad budu pozivi da su smanjene zalihe. Bolnica sama po sebi izgleda solidno ali je oprema u jadnom stanju.

Imam i dvojicu drugova koji su imali neke operacije u americi, jedan prilicno ozbiljnu, i nikakve zalbe osim finansijske nisu iznosili.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
mob
Apple 15
Citat
Прича ми један пријатељ који је био неколико година био у Америци. Био је на црно и тамо му је жена затруднела. Порађала се у некој, не бих рекао да је болница, верзији бесплатне клинике...нисам га добро разумео. У суштини...каже да је болница у Зрењанину хотел са 17 звездица у односу на ту клинику Smile

Jebe mi se za Ameriku.. ne moramo uvek da se ugledamo na najgore...
U besplatnu kliniku je isla jer nemaju zdravstveno osiguranje...

Ali, opet... u ovoj zemlji se decenijama odvaja za zdravstvo, nema razloga da stanje bude ovakvo.

Citat
Мој став је да се укине обавезно здравствено осигурање и државно здравство. Па ко преживи причаће

Pa, vecina ljudi koji kazu - sta se dere, bi u tom slucaju bila usivana kudeljom...

Citat
Moja nana se operisala i ja sam doveo 5 ljudi da daju krv a oni su mi rekli da ne treba da i da imaju dovoljno zaliha i da dodjemo nekad kad budu pozivi da su smanjene zalihe. Bolnica sama po sebi izgleda solidno ali je oprema u jadnom stanju.

Eto, za svaku osobu koju ja znam... a koja je operisana u Beogradu u prethodnih x godina trazi se 5 davalaca. Jedino ako je stanje bas takvo

A da stvar bude jos gora, Institut za transfuziju Srbije krvne derivate izvozi u inostranstvo...

Inace, citava ova zavrzlama je nastala zbog alavosti ovih iz Instituta koji dobrovoljne davaoce tretiraju sramno... i naravno... opet korupcije...

I da zavrsim... ono sto svi moramo da budemo svesni je da je Srbija nacija koja stari. Mozda smo svi relativno mladi i relativno zdravi, ali prognoza za nasu generaciju je da ce do 50-ih godina 50% da oboli ili umre od nekog oblika karcinoma, pojekcija u Srbiji za prezivljavanje posle lecenja je 5-10 godina, a oni koji se dokopaju sezdesetih i penzije, imaju dobru sansu da zavrse na operacionom stolu zbog ugradnje pejsmejkera ili aneurizma.

Znaci, mozda nekome nije problem sto se trudnica poradja u hodniku, ali velika je sansa da ce tebe jednom neko da zasiva u hodniku...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
Ne znam kako je po ostalim gradovima, ali kod nas je ginekologija cela renovirana. I uslovi su manje vise dobri. Sala za porodilje je velika, sobe su isto ok. Mislim zena se poradjala sa drugim klincem tamo i nije imala zamerki. Osim sto nije imala topla voda par puta.
Sa prvim klincem je vec bilo problema jer se tada obnavljala ginekologija, pa je privremeno bila na danasnjoj intezivnoj koja nije bila primerena i bili su losi uslovi.
Sadasnje stanje je veoma dobro da se tako okarakterise...i naravno opet ogradjujem se ovde je tako ipak je renovirano u skorije vreme i dosta toga dobro uradjeno.
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.383 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.