Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: STOP! policijskoj brutalnosti  (Pročitano 61186 puta)
Zvezda u usponu

nja,nja

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1323
Zastava Beograd
OS
Windows NT 4.0
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 

Ti si bolesnik! Smile Smile Smile Smile Smile Smile

A ti bolid Smile Smile, poshto ne razlikujesh zezanje od ozbiljne price.Smile Smile Smile

Reci cu samo, tri karte za Holivud, ko razume shvatice.  
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Who the fuck is Bugs Bunny?!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 4047
Zastava Beograd, trenutno...
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
Nokia 6630

Ti si bolesnik! Smile Smile Smile Smile Smile Smile

A ti bolid Smile Smile, poshto ne razlikujesh zezanje od ozbiljne price.Smile Smile Smile

Reci cu samo, tri karte za Holivud, ko razume shvatice. 

Otkud ja da znam da je to zezanje, mozda se rodio jos jedan srkich!  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Бог вас клео, погани изроди, што ће турска вјера међу вама?"

Remember, if you shake it more than twice, you're playin' with it!
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Hoce li ovo nekada proci?

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 3760
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
BlackBerry 
Citat
Otkud ja da znam da je to zezanje, mozda se rodio jos jedan srkich!  Smile Smile Smile
I ja isto....  Smile
IP sačuvana
social share
Ко рескира профитира... Србија Србима, Европа Европљанима...
Heart Breaker...

U kafileriji se neprekidno ubijaju psi i to ne agresivni,
već SVI.
Štenci stari mesec, dva, veliki, mali, mešanci i rasni, bez izuzetka, posle sedam dana biće ubijeni injekcijom otrova!
U proseku između 50 do 200 pasa ubiju nedeljno!
Više od 7 000 pasa ubiju godišnje u kafileriji u Beogradu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
Apple 15
Bolest nije imati sopstveno misljenje  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Who the fuck is Bugs Bunny?!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 4047
Zastava Beograd, trenutno...
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
Nokia 6630
Jeste ako je to misljenje bolesno i izuzetno pogresno...  Smile
IP sačuvana
social share
"Бог вас клео, погани изроди, што ће турска вјера међу вама?"

Remember, if you shake it more than twice, you're playin' with it!
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Apple 15
Optuženi sudija i trojica policajaca

SMEDEREVO - Okružno tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužnicu protiv Marine Jovanović-Bajević, sudije Opštinskog suda u Smederevskoj Palanci, koja se tereti za kršenje zakona od strane sudije.

Prema navodima optužnice, sudija Marina Jovanović-Bajević pokušala je prošle godine da zataji detalje incidenta u sportskom klubu „Selevac“. Tada je Nikola Šljivić, policajac iz Smederevske Palanke, nakon svađe udario Milorada Mijailovića (52), koji je zadobio teške telesne povrede. Vinovnici incidenta bili su i sudijin suprug Zoran Jovanović, komandir stanice policije u selu Selevac i policajac Dejan Mašić. Oni su se, prema optužnici, dogovorili da posvedoče kako je čovek sam pao i udario glavu, što je kasnije sudija i napisala u izveštaju.

Policajci su kasnije priznali su da je Mijailović povrede zadobio nakon udarca, dok sudija Marina Jovanović-Bajević i njen suprug i dalje poriču da su prećutali istinu.

J.I.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Apple 15
U poslednjih 20 meseci
Krivične prijave za 530 policajaca

BEOGRAD - U 2005. godini i za devet meseci ove godine otkriveno je i prijavljeno 928 krivičnih dela policijskih službenika, među kojima su ubistva, primanje mita, zlostavljanja i mučenja, teške krađe i razbojništva - saopštio je juče načelnik Uprave za poslove unutrašnje kontrole policije Marko Osmajlić.

Predstavljajući izveštaj o izvršenim krivičnim delima, prekršajima, disciplinskoj i materijalnoj odgovornosti i drugim težim povredama radnih obaveza policijskih službenika u tom periodu, Osmajlić je precizirao da je policija podnela 458 krivičnih prijava protiv 530 svojih radnika.

„Prijave su podnete protiv 454 uniformisana policajaca, 37 službenika sa statusom ovlašćenog službenog lica i još 39 radnika policije“, kazao je Osmajlić. On je naveo da je 115 policijskih službenika udaljeno iz MUP-a, 41 je uhapšen, dok je protiv 25 određen pritvor.

Osmajlić je naveo da je kabinetu ministra policije u 444 izveštaja predloženo preduzimanje mera prema odgovornim policijskim službenicima, ali je Sektoru unutrašnje kontrole policije odgovoreno samo u 327 slučajeva. Osmajlić je zamerio kabinetu ministra što nije povratno informisao sektor u 117 slučajeva. (Tanjug)

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 924
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
bolesno misljenje a moji navijaci kad sam ja pricao da policija bije sve one koji treba da dobiju batine ja sam bolestan!
pa evo vam ga primer cacak rad itd sve jadna maloletna deca koja dobivaju nevini batine od murije ijao pa malo bre milicija bije malo ta msaloletna goveda koju vi nazivate deca da nije bilo policije ko zna sta bi se desilo pa klali bi se sa novo pazarcima i ubili bi crnca evo pre neki dan citam neznam gde bese kako covek koji se slucajno nasao u autobusu gde su se klinci vracali sa tekme svi izmedju 14-16 god maltretirali su sve zivo trazili nekoga da se biju maltretirali decka i bili zato sto je nosio nesto crveno dirali neduzne devojke koje su se nasle u busu i to sve nevina i jadna decica koju bije brutalna policija!
sta su uradila ta tvoja deca gurovicu ispred stana verovatno tako neki maloletnici jadnici more sto nisam ministar policije pa bi ih vesao za muda po knez mihajlovoj pa bi viseli onako po 3 dana za primer i onda nijednom klincu nebi vise palo napamet to da radi a i ovim forumasima ovde koji ih brane!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10766
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
more sto nisam ministar policije pa bi ih vesao za muda po knez mihajlovoj pa bi viseli onako po 3 dana za primer i onda nijednom klincu nebi vise palo napamet to da radi a i ovim forumasima ovde koji ih brane!

Smile Uvek me nasmejes sa svojim stavovima... Ti stvarno zelis da budes ministar policije?! Smile Moras prvo da obijes trafiku...
« Poslednja izmena: 28. Okt 2006, 14:17:15 od zoki82 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Apple 15
 Slučajevi brutalnog prebijanja ljudi od 1991. do 2000. uglavnom zastareli
Pendrečili i napredovali u službi

Batinaši u policijskim uniformama iz Miloševićevog vremena nisu odgovarali za premlaćivanja građana od 1991. do 2000. godine zbog dugogodišnje opstrukcije tužilaštva i policije. Interesa da se kazne policajci, koji su počinili ovakve brutalnosti, nije bilo u vreme Miloševića, ali ni nakon 5. oktobra u sve tri demokratske vlade.

Zahvaljujući nedostatku političke volje mnogi od tih slučajeva su pravno zastareli pa Miloševićevi batinaši i dalje bez posledica rade u MUP Srbije. Izvesne šanse da se pokrene postupak imaju žrtve koje su preživele torturu od 1996. pa nadalje, jer za njih još ne važi apsolutna zastarelost. Ti ljudi moraju da se interesuju u tužilaštvima da li je i kako postupano po njihovim krivičnim prijavama protiv policijskih nasilnika. Ukoliko su tužilaštva odustala od krivičnog gonjenja, žrtve mogu pokrenuti postupak po privatnoj tužbi.

Profesor Goran Ilić, sa Pravnog fakulteta u Beogradu, objašnjava za „Blic“ da postoje dve vrste zatarelosti: relativna - koja se računa od vremena izvršenja krivičnog dela i apsolutna - koja dva puta duža od relativne i računa se takođe od izvršenja krivčnog dela, ako se preduzme neka procesna radnja u cilju gonjenja učinioca.

- Ako je propisana kazna veća od tri godine, što je verovatno slučaj sa batinanjem građana, relativna zastarelost je pet godina, a apsolutna zastarelost je deset godina. Tako da su batinanja građana sa demonstracija 1996/97. na granici apsolutne zastarelosti, a sve pre toga je zastarelo - istakao je profesor Ilić.

Vladan Batić, ministar pravde u prvoj demokratskoj Vladi Srbije, nakon pada Miloševićevog režima tvrdi da u tadašnjoj vladajućoj koaliciji nije postojala jedinstvena politička volja da se policajci batinaši privedu pravdi.

- Da je to moglo da se uradi, uradilo bi se, ali ja sam bio usamljen u nastojanjima da se pred sudom nađu predstavnici bivšeg režima koji su prekršili zakon, kao i policajci koji su premlaćivali građane - kaže Batić za „Blic“. Upitan zašto u vreme dok je bio ministar pravde sudovi nisu rešavali slučajeve policijske brutalnosti koji tada još uvek nisu bili zastareli, Batić kaže:

- Ne znam. Znam samo da su razni slučajevi stigli do tužilaštva i stajali po fiokama, ali ja nisam mogao da utičem na tužilaštvo.

Mirko Brborić, šef Biroa sektora unutrašnje kontrole MUP-a Srbije, kaže za „Blic“ da je jedan broj policajaca koji je učestvovao u batinanju ostao u policiji i da je u mnogim slučajevima nastupila zastarelost.

Ona takođe objašnjava da je njegova služba otkrila oko desetak najviših policijskih starešina, koji su rukovodili akcijama premlaćivanja građana i zahvaljujući tome su napredovali u službi.

Vesna Pešić, direktorka Centra za antiratnu akciju, podseća da je zastarela tužba koju je podnela protiv tadašnjeg načelnika zemunske policije zbog brutalnog ponašanja u protestima 2. februara 1997.

- Taj policajac se nikada nije pojavio na sudu i tužba je zastarela - kaže Pešićeva i ističe da ne može da ospori činjenicu da je njena tužba, kao i mnoge slične zastarela, ali da najveći problem predstavlja to što su takvi ljudi i dalje ostali na svojim položajima u policiji, ili su čak i napredovali.

Ona tvrdi da je ministar policije Dragan Jočić tokom svog mandata smenio oko 600 ljudi u policiji vrativši tako na posao mnoge stare kadrove iz vremena Slobodana Miloševića koji su bili izvršioci i nalogodavci premlaćivanja protestanata.

Slobodan Homen, funkcioner DS-a, kao lider „Otpora“ i sam je bio žrtva policijske brutalnosti kada su ga na Terazijama pretukli i slomili mu nogu. On takođe smatra da bi najefikasniji način kažnjavanja ovih policajaca bio da se primeni Zakon o lustraciji.

- Zakon o lustraciji postoji, ali se ne sprovodi. Evidentno je da zbog političke volje Zakon nikada nije primenjen i da ova vlada nema nameru da ga primeni. Bojim se da je sada za to kasno - kaže Homen.

Ivana Cvetković - Vuk Z. Cvijić

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.