Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3 4 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: STOP..nasilju nad ženama...!!!!  (Pročitano 26833 puta)
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86
Ovo gore je bilo za Leonoru, molim moderaciju da ne brise ovo kao dupli post  Smile

I ja sam imala ideju da otvorim temu gde bih "skupila" slucajeve porodicnog nasilaj u 2015-oj, ali s obzirom na tretman ovde takvih, i pored odobrenja Celavog  Smile, sam odustala.

Samo da podsetim, od pocetka godine je u porodicnom nasilju ubijeno 33 zene kao i 3 bebe (podatak iznela Vesna Stanojevic).

Sa neta, primer jednog od "uvazenih" koji zivi tu medju nama

Citat
Prijatelju moj,sta si ti ocekivao od zene.Samo kada je slaba zena ume da voli jednog muskarca,jaceg od sebe.Dati je lufta,pritom ima dobar posao i platu to je samoubistvo.

"Nalažući ženama kao obavezu, bez obzira na sve loše osobine muža, da bude poslušna i da mu čini ustupke, hrišćanstvo vidi u tome sredstvo za ukorenjivanje mira u bračnim odnosima i ponovno uspostavljanje bračne sreće". (Patrijarh Pavle, Da nam budu jasnija neka pitanja naše vere, Beograd 1998.)

Priznajem da mi je ova gore recenica bila shok, zbog osobe koja ju je napisala (ok, znala sam da tretira zene nesto drugacije, ali opet, za mene je ovaj partrijarh bio nesto drugaciji od ostalih crkvenjaka).

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
Crkvenjaci, sta ocekivati od njih.  Smile

Sto se tice nasilja, treba da se razmisli, jer to nasilje zbog same sredine u kojoj ljudi zive ili je zbog drustvenog uredjenja.  Srbija je pod stresom godinama, rat za radom, i beda za bedom, a pri tome pritisak kulture sa Zapada gde je novac najvaznija stvar, i gde je prestiz i status nesto najvaznije i najpotrebnije za srecan zivot.

Tokom moje poslednje posete Srbiji ove godine, mogu da zakljucim da su zene mnogo vise u ZAapadnom stilu nego sto su u bilo kojem drugom, i to ne samo u smislu odevanja, ponasanja, nego i razmisljanja.  Dok u Americi su musko-zenski odnosi dovedeni do absurda, gde zena moze da tuzi muskarca za "ocno silovanje" ili "silovanje ocima" i da dobije na sudu, u Srbiji vlada malo drugacija situacija.

Sto se normalnih zena u Srbiji tice, ja sam ih video mozda samo par, inace kada vidis kakve muskarce ribe furaju pored sebe sve ti je jasno. I kao sto sam vec navodio, zene u Srbiji ce ostati sa nasilnikom ako on ima neke pare i neki status, sto je opet neki fenomen.  Da nam je pravosudje u Srbiji banana, to jeste, da je murija nezainteresovana i to jeste, ali da i zne doprinose svemu tome sto se deshava, doprinose itekako.

Kada je ribama neki degenerik poput Kristijana olicenje pravog muskarca, a takav stan je medju mladjom generacijom sta tu imamo dalje da pricamo.  Drugo, muskarci su fizicki nasilni, dok su zene psihicki i verbalno ali o tome se ne prica.

Meni nije jasno zbog cega se devojka iz nasilne veze vraca nasilniku, ili trazi nekog slicnog takvog osim toga sto su "dobri" momci dosadni i predvidivi.  Kada zene budu konacno skapirale sta hoce, onda tek mozemo napraviti neki pomak ka boljem.  Sto se muskaraca tice, ja se uopste ne chudim, jer ja nisam video mnogo pravih musharaca u Srbiji. Video sam ili metrosexualne ficfirice ili propalitete, retko sta se nalazilo izmedju.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.11.1
Browser
Safari 601.2.7
mob
I-mate 30 Pro
Ovde covek kad cita sta pisu ove zene ispada da su sve udate za malog princa...

Onda otvore ovakve teme...ispadne da i sve neko muci mlati i cepa sve sa njih...

Mozda da se skontate sta je...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.86
Dok u Americi su musko-zenski odnosi dovedeni do absurda, gde zena moze da tuzi muskarca za "ocno silovanje" ili "silovanje ocima" i da dobije na sudu, u Srbiji vlada malo drugacija situacija.
daj nemoj zezati. mislis na dvoje zaposlenih u istoj firmi recimo, gde muskarac cesto bulji
iskreno, ne verujem
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1516
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86
nasilje nema veze sa muško-ženskim odnosima u tom kontekstu, pričom šta žene žele, golubovićem i sl. sranjima... što više stereotipa to se više udaljava od suštine. a to je da žrtva može da bude bilo ko, bilo kad i od strane bilo koga, prvi put sigurno. kako ćeš se ti dalje nositi sa tim u svojoj glavi, i šta ćeš konkretno uraditi povodom toga je stvar tvoje prisebnosti i lične patologije, msm na ove večite nedoumice zašto neke žene ostaju sa takvim partnerima, a razloga je puno i svaki pojedinačan slučaj je poseban.

tako da se ne slažem da geografija i kultura imaju neki veliki doprinos u procentualnoj zastupljenosti porodičnog nasilja, oduvek ga je bilo i biće, svuda, razlika je samo u transparentnosti. mislim na civilizovano društvo, jer da nema i ovo malo zakona, pa iako se nažalost slabije reaguje na pozive u pomoć, verovatno bismo se ubijali na ulici zbog najdebilnijh sitnica, ona "if murder was legal" priča. ništa finansije, obrazovni profil, ili fizički izgled kao odrednica profila nasilnika, ili žrtve. postoje samo šabloni u ponašanju nasilnih osoba, kao i neka slika o njihovom odrastanju, kao nešto na osnovu čega može da se napravi statistika i eventualno spreči mogući užas.

i žene, odnosno žrtve, ničim i nikako ne mogu da doprinesu tome, jer nijedna žena ne želi da bude sa nasilnikom  Smile osim ako ih to ne uzbuđuje, al to je druga priča...  Smile

pod ovim podrazumevam i obostrano nasilje i to spomenuto "psihičko", jer za njega nije lek bilo kakav drugi oblik nasilja... takve veze i uopšte odnosi su prosto bolesni, i ako je jedna strana iole razumna i zdrava udaljiće se na vreme  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86
Evo i brojki, koliko je zena ubijeno u porodicnom nasilju, cak 6 ih je pretuceno na smrt, imate ovde i statistike po godistima, a vise od pola nasilnika je bilo prijavljeno "nadleznim institucijama"

Klik
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
bit cu njezan i probat cu bit fin .. Smile zbog divnog bica ...leonore  Smile Smile Smile Smile Smile
je l kapirate da se uglavnom radi o ljudima sa jbn selendri  Smile
to ne zemo niko zaustaviti
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
Dok u Americi su musko-zenski odnosi dovedeni do absurda, gde zena moze da tuzi muskarca za "ocno silovanje" ili "silovanje ocima" i da dobije na sudu, u Srbiji vlada malo drugacija situacija.
daj nemoj zezati. mislis na dvoje zaposlenih u istoj firmi recimo, gde muskarac cesto bulji
iskreno, ne verujem
Ja sam ozbiljan. Na tome se radi u Kaliforniji, a cim krene tamo, zahvatice ostatak USA. Canada nije nista bolja zbog feministkinja i njihovih gluposti.

i žene, odnosno žrtve, ničim i nikako ne mogu da doprinesu tome, jer nijedna žena ne želi da bude sa nasilnikom  osim ako ih to ne uzbuđuje, al to je druga priča... 

pod ovim podrazumevam i obostrano nasilje i to spomenuto "psihičko", jer za njega nije lek bilo kakav drugi oblik nasilja... takve veze i uopšte odnosi su prosto bolesni, i ako je jedna strana iole razumna i zdrava udaljiće se na vreme 

Ne mogu da doprinesu chemu tacno?  Nasilju?  Kako da ne  Smile

E tu dolazimo do te vazne stvari "uzbudjenje" tako da se tacno vidi i tu problem sa zenskom psihom.

IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
zene dok god maju normalne sise ja cu uvjek bit na njihovoj strooni  Smile
salim se ja malo  Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile

Smile

ove neke zenturace forumske  :chuckel:znaju jbg...kad (ne do bog i nedelja sveta  Smile)
budu imale problem sa nekom budalom...  Smile
da trebaju poslat pm 14 ipo x vecoj budali  Smile
i onda ce ta neka mala budala iznenada promjenit sexualnu orjentaciju  Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.86
Ja sam ozbiljan. Na tome se radi u Kaliforniji, a cim krene tamo, zahvatice ostatak USA. Canada nije nista bolja zbog feministkinja i njihovih gluposti.
ah znaci nije jos. videcemo. vrlo sam zainteresovan za to da li ce gledanje postati zlocin
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.098 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.