Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Jul 2025, 12:25:36
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Šta znači biti Srbin?  (Pročitano 180052 puta)
Svedok stvaranja istorije

"Ко не поштује свог генерала,поштоваће туђег"

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 18095
Zastava Rotterdam
OS
Windows XP
Browser
Chrome 23.0.1271.97
Aj braćo  Smile

Komunizam nas je izmanipulisao što mu je i bio cilj.
Ako mislimo dalje, to mora da se prevazidje.
Jedino kod nas je ostao taj duboki trag podeljenosti na koji treba već jednom da se stavi tačka.  Smile

@Arijada
Ja nisam opredeljen ni za jedne..Rekao sam zasto sam ponosan sto sam Srbin i da volim mog djeda Vodvodu Momcila Djujica  Smile

Smile
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
Citat
To nije istina uopste da su cetnici klali Srbe...To su izmisljali komunisti..

па сад...четници су поклали скоро комплет фамилију моје бабе  само зато што су баба и њен брат били у партизанима Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 23.0.1271.97
To je sve lepo, i zvuci skoro idilicno, zato se pitam da li je sa istom merom poklao Srbe koji nisu bili Chetnici ili koji su ne daj boze bili komunisti, kao sto je to na primer Kalabic radio?

To nije istina uopste da su cetnici klali Srbe...To su izmisljali komunisti..
Koliko su oni srpskog naroda spasili na manjaci,Kninu,Liki,Bosni i Dalmaciji od ustaskog napada..
Znas kako ja sam ponosan sto sam Srbin,i volim svoj narod bili to partizani ili cetnici..A eto nekako najvise me je zanimala istorija o Vojvodi Momcilu Djujicu..  Smile

Imam neka pitanja za tebe;
Jesi ti Srbin?
Ako jesi jesi ponosan i zasto?
 Smile
Vidis to je interesatna perspektiva, jer vecina Chetnika ili podrzavalaca Chetnickog pokreta govore nesto drugacije.  Oni se cak i hvale ubijanjem Srba koji su bili nazovi komunisti ili jednostavno nisu bili pripadnici nijedne grupe, jer imamo dosta ultra nacionalista koji smatraju sve one koji nisu pravoslavci, i koji nisu Chetnici izrodima koje treba ubiti.  Ali ti se do sada razlikujes od vecine.  Ja znam da u okolini Arandjelovca, Kragujevca to jest Shumadije bilo je kasapljenja na sve strane, a znam to iz pouzdanih izvora, zato sam te i pitao. Da li ti znas te podatke o tome iz knjiga, iz predanja ili iz necega treceg?

Ja sam Srbin.
Ponosan sam zbog toga sto smo kao narod bili mnogo bolji davnih godina, ne ovo u sta se pretvaramo polako.  Ponosan sam zbog istorije, duha i snage, jer posle svega smo jos uvek tu gde smo manje vise bili.  Isto tako sam ponosan na nashu kulturu, obicaje, pisce, jezik i muziku iako je dosta toga bilo pod uticajem neke trece strane.  Uostalom moje osecanje Srpstva i ponosa, se ne moze opisati recima, to mi je u srcu i to mi je u dushi.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 18095
Zastava Rotterdam
OS
Windows XP
Browser
Chrome 23.0.1271.97
Da li ti znas te podatke o tome iz knjiga, iz predanja ili iz necega treceg??

@RavenDark

Moj deda je 1920.god i hvala Bogu jos je ziv,on mi je dosta stvari pricao o cetnicima najvise o Drazi Mihajlovicu,al kao sto sam gore naveo mene je najvise zanimao Vojvoda Djujic prosto zato sto je bio svesteno lice i odrekao se te ''uniforme" i krenuo da brani svoj narod u Kninu i Bosni.To me je bas zainteresovalo i deda mi je govorio o njemu,pa sam i neke knjige citao,nesto na netu,pa su pre bili neki spisi,i eto znam o njemu dosta stvari..Nesto najbolje od njega je da je uspeo pod njegovom komandom da spasi 12 000 ljudi...

Znam dosta stvari o njemu,dosta toga sam procitao..Prosto ponosan sam sto sam Srbin i sto smo imali takvu "figuru" u proslosti...
« Poslednja izmena: 10. Jan 2013, 22:40:48 od KingCyborg »
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 17.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Iako sam, s jedne strane, iz razgranate loze Mišića, nisam samo zato verna svojoj naciji i tradiciji. Svi su u II sv.ratu odlazili tamo gde je trenutna situacija nalagala. Očevi i sinovi su ponekad bili na suprotnim stranama.
Sve to nam ne daje za pravo da se i dalje cepamo kao narod jer je istorija podelila isuviše lekcija. Svi rokovi popravnih ispita su odavno prošli. Nema se vremena za prazne priče i mlaćenje istorijske slame koja nikad neće biti umlaćena do kraja.
Bilo šta je bilo, ono što nam (trenutno) niko nije još uvek uzeo, to je budućnost. A stvaramo je mi...nadam se.
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 23.0.1271.97
Da li ti znas te podatke o tome iz knjiga, iz predanja ili iz necega treceg??

@RavenDark

Moj deda je 1920.god i hvala Bogu jos je ziv,on mi je dosta stvari pricao o cetnicima najvise o Drazi Mihajlovicu,al kao sto sam gore naveo mene je najvise zanimao Vojvoda Djujic prosto zato sto je bio svesteno lice i odrekao se te ''uniforme" i krenuo da brani svoj narod u Kninu i Bosni.To me je bas zainteresovalo i deda mi je govorio o njemu,pa sam i neke knjige citao,nesto na netu,pa su pre bili neki spisi,i eto znam o njemu dosta stvari..Nesto najbolje od njega je da je uspeo pod njegovom komandom da spasi 12 000 ljudi...

Znam dosta stvari o njemu,dosta toga sam procitao..Prosto ponosan sam sto sam Srbin i sto smo imali takvu "figuru" u proslosti...
Kod mene je vise is predanja, to jest oracije mojeg dede i babe, i njihovih rodjaka i komsija.  Ja ne kazem, verovatno je bilo ljudi koji nisu pravili sranje, ali ima ljudi po Shumadiji koji jos strahuju od Chetnika, sad kome vise verovati.

Sto se tice Djuica, ja ne znam mnogo, ali kada budem mogao pozabavicu se tematikom.
Iako sam, s jedne strane, iz razgranate loze Mišića, nisam samo zato verna svojoj naciji i tradiciji. Svi su u II sv.ratu odlazili tamo gde je trenutna situacija nalagala. Očevi i sinovi su ponekad bili na suprotnim stranama.
Sve to nam ne daje za pravo da se i dalje cepamo kao narod jer je istorija podelila isuviše lekcija. Svi rokovi popravnih ispita su odavno prošli. Nema se vremena za prazne priče i mlaćenje istorijske slame koja nikad neće biti umlaćena do kraja.
Bilo šta je bilo, ono što nam (trenutno) niko nije još uvek uzeo, to je budućnost. A stvaramo je mi...nadam se.
Nazalost Arijada, Srbi vise vole da rovare po proslosti nego da stvaraju buducnost, i ne verujem da ce to ludilo prestati skorije iako bih to voleo.  Srbi treba da brane Srbe, bez obzira na sve, jer nas je malo ostalo.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 18095
Zastava Rotterdam
OS
Windows XP
Browser
Chrome 23.0.1271.97
@RavenDark

Kad budes imao vremena,nadji negde i procitaj o Djujicu.Neces se pokajati..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 18.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini

Nazalost Arijada, Srbi vise vole da rovare po proslosti nego da stvaraju buducnost, i ne verujem da ce to ludilo prestati skorije iako bih to voleo.  Srbi treba da brane Srbe, bez obzira na sve, jer nas je malo ostalo.

Čemu onda ova četiri slova?

[/img]

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.97
Да се одрекнеш Гуче
кајмака и раџе
а толеришеш Хрвате
Борку, геј параде
ма јебеш Левијеве документарце....
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 18.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Bitku dobija mudar strateg a rat mudar političar.

Usijane glave nikada nikome dobrog nisu donele.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Jul 2025, 12:25:36
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.