Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Jul 2025, 19:51:55
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Šta znači biti Srbin?  (Pročitano 179691 puta)
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Лупетање.

Elaboriraj molim te, sta je tu lupetanje? Sve sto sam rekao je istina
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.27
Kao istoričar bi morao da znaš kakva vrednost leži u nacionalnom identitetu.
kao istoricar mogu da te podsetim da je u I svetskom ratu poginulo preko 15 miliona ljudi, uglavnom zalazuci se za svoje nacionalne identitete. daleko od toga da je to jedini takav rat. u II koji je izazvalo nacionalisticko ludilo nemacke, japana i italije, poginulo je preko 40 miliona. i nemci su pre tog rata osecali da im je ugrozen nacionalni identitet kao mnogi srbi danas

Заболе ме глава.
nisam rekao da je potpuno nebitno. skoro je nebitno

Људи су проливали крв да би МИ данас били слободни и осећали се тако. Да није било њих, ја бих данас био Турчин, као и сви ми. И зато се поносим што сам Србин.

Шта значи бити Србин? Има онај филм "Небеско краљевство"... када Орландо Блум пита Саладина шта значи Јерусалим... а Саладин му прво каже "натин", и окрене се... па сачека мало и каже - "евритинг". Људи су се борили за тај Јерусалим, тако се треба борити и за ову Србију, јер Србија није "натин". Онај ко схвати да је Србија "евритинг", тај зна да било које проливање крви није узалудно и да свако проливање крви има циљ.

pa sta i da si turcin? i da smo svi mi? jel bi zato bio neka niza rasa? jel bi bio losiji covek?

a to oko prolivanja krvi.
znas kako

ko mnogo prica o prolivanju krvi, mora da se zapita sta mu je

znam da si se potresao. ali nema razloga. to sto ne razumes nekoga, ne znaci da je nenormalan.
ja tebe razumem jer sam donekle slicno razmisljao pre mozda 10 godina. onda sam potpuno odrastao
mnogi ljudi nikada ne postanu individualisti
« Poslednja izmena: 04. Mar 2012, 06:06:28 od dabisha »
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.56
Лупетање.

Elaboriraj molim te, sta je tu lupetanje? Sve sto sam rekao je istina

Много битнијих ствари има којима би требало да се поноси један Србин.

Citat
skoro je nebitno

Није ни скоро.

Citat
to sto ne razumes nekoga, ne znaci da je nenormalan.

Citat
pa sta i da si turcin?

Вараш се батице... може да значи. Ниси ти чист.
« Poslednja izmena: 04. Mar 2012, 19:52:18 od Tepachenko »
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 17.0.963.56
mob
Samsung Galaxy S4 mini
dabisha: kao istoricar mogu da te podsetim da je u I svetskom ratu poginulo preko 15 miliona ljudi, uglavnom zalazuci se za svoje nacionalne identitete. daleko od toga da je to jedini takav rat. u II koji je izazvalo nacionalisticko ludilo nemacke, japana i italije, poginulo je preko 40 miliona. i nemci su pre tog rata osecali da im je ugrozen nacionalni identitet kao mnogi srbi danas

Kao neistoričar mogu da te podsetim da Srbi nisu vodili osvajačke ratove. Uglavnom su branili svoju teritoriju i svoj živalj. Vidim da imaš totalno iskrivljenu sliku o nacionalnom identitetu koji za tebe znači napasti nekoga i obavezno voditi rat.

A ona rečenica "a šta da si Turčin"?  Izvini molim te ja nisam primetila da Turci imaju problem sa identitetom. Ali sam zato primetila da reći da si Srbin kao da većinu za srce ujedaš. Zar smo mi toliko strašni da nas se čak i u manjini plaše?

Tepachenko, opsno si poJentiro prethodnim komentarem Smile
« Poslednja izmena: 04. Mar 2012, 22:31:51 od Arijada »
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.56
На овај интервју сам случајно наишао пре неког одређеног времена http://www.srpskadijaspora.info/vest.asp?id=6516 и изузетно ми је драго када неко, ко није имао срећно детињство, оствари своје циљеве и остане нормалан и поносит, пре свега на своје порекло.

Нема везе са темом толико ал чисто нако...
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 17.0.963.56
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Da, lepa priča, srećom sa happy endom. Nesrećom, jedna od mnogih ispričanih i neispričanih priča. Lepa Nikolina ide dalje a ono što je fascinantno i što se da primetiti kod osoba koje su prošle pakao, mahom, bežeći od ratne nemani, iza sebe ostavljaju i mržnju i bes.

E to je ono što odlikuje Srbe, veliko srce koje prašta i koje ne ume da mrzi. Srbin gotovo uvek prvi pruža ruku. To je veličina iako će neko reći da je glupost. Zaborav je jedno a oprost nešto sasvim drugo.
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.56
Она је сад тамо успешна манекенка тј. успешно се бави тиме. А и под тим околностима (околностима помоћу којих би могло да је заболе дупе за било шта) зна одакле је и сећа се свега. Није битна она толико у овој причи... она је само пример какав треба бити.

И опет да кажем, волим кад се таквим људима деси ствар о којој се до пре 6, 7, 8 година могло само сањати имајући у виду услове у којима се радило и живело. Дивим им се.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
@Tep
Cekaj malo, da li ti kazes da ja lupetam ili smatras da gorenavedeni razlozi su lupetanje?
Jer ja nesto ne verujem da sam pogresio u onome sto sam rekao. Mnogi Srbi se bas tim stvarima dice
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2137
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
mob
SonyEricsson 
zašto ste nacionalno to sto ješte?
sto vas odredjuje?
-zajednički jezik i teritorija?
-vera?
-genetika?
-zajedničko iskustvo/istorija?
-roditeljsko vaspitanje?
-ili nešto drugo?
IP sačuvana
social share
If electricity comes from electrons, does morality come from morons?
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
mob
LG Nexus 5
Ne lazume?

500 dinala da plevede na nasi jezicak, por favor?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Jul 2025, 19:51:55
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.