Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Jul 2025, 02:48:11
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Šta znači biti Srbin?  (Pročitano 179649 puta)
Zvezda u usponu

Kada bi samo ljubit znala...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2387
Zastava Italy
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 17.0.963.56
Svakodnevno vidim da srbin srbinu zabija noz u ledja i usput se dici time...neka je srecno sa temom ,jer nemam volje razglabati oko covjecnosti Smile
IP sačuvana
social share
"Zasto trazis harizmu u sebi punjena ptico,mogucnost prosvjecenosti u razvratu...miris zemlje,koncentricni krugovi gluposti,ne znanja...ona dalje ne razumiju, izgleda mi da je mrtva straza...
Rekoh sebi moj Boze koliko demagogije...koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim mrznje,sujete,vlasti, i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge, i kakve zone prepoznavanja dovedu nas do istine prevare...
Jer rijeka nije bila rijeka u samom pocetku,i nije nuzno da ne bude ponornica do kraja...
Sta se dogadja kad' mrtvi fazani lete,kad' mrtvi fazani lete al' nijedan ne pada..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1661
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Motorola 
Svakodnevno vidim da srbin srbinu zabija noz u ledja i usput se dici time...neka je srecno sa temom ,jer nemam volje razglabati oko covjecnosti Smile

Jel to ona ''ruka spasa'' sto je 10 000 sarajevskih Srba odvela u smrt?

Nama ste vi ''braca'' zabadali noz u ledja i to vise puta,iako smo vam posle prvog puta oprostili i nastaviti ziveti zajedno. Covek je mio ma koje vere bio,ali za neke nacije ta poslovica ne vazi.
« Poslednja izmena: 03. Mar 2012, 18:17:49 od Don Shone »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2387
Zastava Italy
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 17.0.963.56
Nisi me ni pitao ko sam a vec sudis...da li smijem pitati zasto i da li znas kome sudis?
IP sačuvana
social share
"Zasto trazis harizmu u sebi punjena ptico,mogucnost prosvjecenosti u razvratu...miris zemlje,koncentricni krugovi gluposti,ne znanja...ona dalje ne razumiju, izgleda mi da je mrtva straza...
Rekoh sebi moj Boze koliko demagogije...koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim mrznje,sujete,vlasti, i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge, i kakve zone prepoznavanja dovedu nas do istine prevare...
Jer rijeka nije bila rijeka u samom pocetku,i nije nuzno da ne bude ponornica do kraja...
Sta se dogadja kad' mrtvi fazani lete,kad' mrtvi fazani lete al' nijedan ne pada..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1661
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Motorola 
Zato sto pokusavas na perfidan i lukav nacin,provlaciti kroz teme kako su Srbi najveci krivci,i o Bosni kao celovitoj i nedeljivoj.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 44033
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
mob
Samsung Galaxy S lll
eve sad ce...

Biti srbin znaci pricati jedno., misliti drugo, raditi trece...biti prvi il' poslednji...ili voljem ili koljem...
IP sačuvana
social share
Nek stoje prijatelji...zlu ne trebali...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2387
Zastava Italy
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 17.0.963.56
Zato sto pokusavas na perfidan i lukav nacin,provlaciti kroz teme kako su Srbi najveci krivci,i o Bosni kao celovitoj i nedeljivoj.

Taj citat ne postoji gdje sam rekao ko je kriv i stvarno me ne zanima ko bi kriv.Kada svatis da je brat na brata pucao u Bosni tada ces svatiti o cemu pisem.Moji drugovi,rekao bih moja braca Milja i Ridja...jedan je otisao u cetnike drugi je ostao u Sarajevu,na liniji jedan drugog dozivase kroz suze i samo jedno rekose "neka ovo ludilo sto prije prestane brate",a mnogi su bili takvi poput ova dva brata.Jos nesto opet veze nemas ko bi Lapsus i koje nacije,koje vjere,koji ideal i opet sudis...kao sto si Ti Srbin iz Srbije tako je i Lapsus Bosanac iz Bosne,kao sto Ti ne das da se Srbija dijeli ,tako niti ja ne dam da se Bosna dijeli.Nacija je jedno i moja je bosanska,za vjeru ili veru nisi pitao a mozda je ista kao tvoja...pravoslavna.

Ja sam oprostio svaki zvizduk metka i svaku granatu iznad glave koji su bili za dobro jutro 4 godine...onaj ko zeli ponovo rat neka ga ima na svom pragu...daleko od mene.Mozda tada se svati ono sto se suti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 17.0.963.56
mob
Samsung Galaxy S4 mini

Prvo, čovek čoveku danas zabija nož u ledja ne pitajući za naciju.

Drugo, to "neka je srećno sa temom" je kao da si prošao livadom, obavio nuždu i rekao "u zdravlje". Znači bez cinizma molim.

Treće budi dosledan pa se ne upuštaj u "razglabanje" jer sve ovo ostalo i jeste razglabanje i razvodnjavanje teme.

I četvrto, najvažnije, ovde tema nije Bosna. Ovde je tema , da te opet podsetim, šta je biti Srbin, a ako u Bosni iko ostvari pravo da bude Bosanac, poštovaću tu odluku naroda. A do tada znam da su tamo Srbi, Bošnjaci i Hrvati. I oni koji su izmešani. Logikom stvari , takvi  žele da budu Bosanci.
Tako da...Babe i žabe se ne mešaju, meša se samo malter.
« Poslednja izmena: 03. Mar 2012, 22:39:34 od Arijada »
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 17.0.963.56
I ti si, kao i nikola, jedno žalosno biće svoje nacije. Skrećeš sa teme pričom o ličnom identitetu i žalosno je što vi takvi odlično podpadate pod zastavu onih koji od Srbije žele samo jednu pokornu, skromnu provinciju.

Lično se itekako radujem svakom pojedinačnom Srpskom uspehu ne zbog svojatanja već zbog potvrde uloženog truda tog pojedinca da opstane u globalnoj Srbomrzačkoj politici pa se još i istakne. Mnogo je lakše drugima da postignu uspeh bez prepreka koji ima svaki Srbin, pa je zadatak duplo teži.

Biti svestan gde živiš, ko su ti predci, biti svestan istorije tla odakle potičeš je nešto što što pojedinci žele da ti izbrišu iz svesti kako bi tobom lakše manipulisali. U tom slučaju, ako se uspe u takvoj nameri, sutra možeš da se izjašnjavaš i kao Tajlanđanin. Što je opet tvoje pravo.
ja sam istoricar. vrlo dobro znam sta su mi preci radili.
moras da iskuliras sa osecajem ugrozenosti. odustani od tako snaznog prijanjanja za kolektivni identitet i bice ti lakse. bices slobodnija. bices vise svoja
sem ako ne zelis, nego vise volis da si deo stada
e pa onda ako pljuju po stadu, kupi kisobran
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 17.0.963.56
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Ja se malo družim sa istoričarima, dobrim, pravim istoričarima koji potiču iz prave škole. Kao istoričar bi morao da znaš kakva vrednost leži u nacionalnom identitetu. Kao istoričar, kako kažeš da jesi, bi trebalo mnogo bolje da znaš čemu vodi ideja obezvredjivanja identiteta. A pošto nemam razloga ni da ti verujem ni da ti ne verujem da si istoričar, tvoj stav svrstavam u stavove malobrojnih koji misle da su se izdigli iz situacije a zapravo nemaju nikakve argumente sem poistovećivanja psiholoških sa socijalnim momentima. Za mene uvek bila i biće prazna priča. Ako je istorija učiteljica života onda onda si ti jako loš djak. Bez ljutnje.
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.56
Sta znaci biti Srbin?
Nista, jer ako se ovako nastavi nece biti ni nacije ni zemlje ni jezika.

Trenutno znaci sisati tuki Amerima i guziti ti se Rusima, velicati Arkana, Mladica i Karadjica, krstiti te sa tri prsta, biti pijan svakog petka, subote i nedelje, ici u crkvu (ako se neko seti) paliti svecu i slusati liturgiju na jeziku koga ne razumes, pevati "Od Topole sve do Ravne Gore" kukajuci za danima kada su svi bili beda i jeli proju pod Kraljem koji je pobegao kada je Srbima bio najpotrebniji ali zato imamo "S verom u Boga za Kralja i Otazbinu," jer je taj kralj uradio isto toliko kao i bog, ispiskio se i iz kakio i otisao, ali da se ne brinemo jer "Bog cuva Srbe" zato ih je ostalo manje od 6 miliona u jos manjoj otazbini, ali necemo o tome, ajdemo u kladionicu da gledamo par kretena kako sutiraju loptu karaju najbolje pick' i dobijaju extra lovu, dok ludi Srbi koji nemaju ni ovako pale svakog drugog meseca svoj grad, a posle se zale jer nemaju, ali dobro da ne pricamo o tome, jer Samo Sloga Srbina Spasava, zato smo svi tako bliski i jedva cekamo jos jedan rat da secemo jedni drugima vratove, palimo jedni drugima kuce zarad "Velike Srbije" i ludacke ideologije, ne videci da jedino kada smo slozni je kada nas naslazu u jamu i zakopaju.  I Hristos Voskrese, uzivajte u postu, jer vec postite godinama, crkve gore, popovi pljuju po jedan drugome  i izjavljuju da nema boga, ali to nije vazno jer su krivi Albanci i kurta i murta, jer su oni stvorili da budemo ono sto jesmo, zavedena stoka koju svako vorta zarad svojih ciljeva, jer je tako lakse. 

Sta znaci biti Srbin?  Ne znaci vise nista, jer smo postali bleda slika karbon kopije nas samih

Лупетање.

Samo se ovde ljudi sa lošim identitetom, sumnjivim korenima i biografijom, razne podkupljive nakaze, stide toga sto su Srbi i prodali bi je za udobno smeštanje pozadine u neku fotelju ili nešto slično.

Ustvari možda i nisu Srbi? Smile
slazem se sa nikolom. narocito insistiraju na nacionalnom identitetu oni koji nemaju dovoljno sopstvenog.

nemamo pravo da se ponosimo onim sto je djokovic uradio, bar ne u velikoj meri, jer to je uradio on a ne mi.
nisam ja osvojio vimbldon
postignite nesto sami pa se time ponosite

a ti Arijada strasno gresis ovom zadnjom citiranom recenicom.
ne budi paranoik koji upire prst u izdajice
ako mozes

vazno je ko je kakav a ne koje je nacije vere i boje
i dete to razume, ali neke ljude treba podsetiti

da se ne lazemo vazno je i koga poznajete, u kojoj ste stranci, koliko imate para, koju diplomu itd. sto stati na naciji Smiley kakav mobilni imate, kakva kola? jesu li vam plave oci? sa koliko ste izgubili nevinost?

Дете свашта разуме... па чак и спорт. Колико су ми дојадили они који дођу да дрве о томе како "нама није битно кад неки Србин узме медаљу" јер, пази молим те, он је то учинио за себе. Шта је Саша Ђорђевић учинио за себе? Јел за СРЈ играо због својих муда или за народ? Је ли бре жалости једна?
Смучи ми се све кад ми неко кења како спорт није битан и да од тога нема нико ништа. Маче с прага ниси шутнуо а дошо си да дрвиш овде о небитности спорта. Иди потрчи мало, саплети се који пут... па да видиш шта људима у овој земљи значи спорт и колико.

Јел је небитно и то што су наши студенти освојили прво место у Лондону тј. одбранили ту титулу? И то ко јебе, јел?

Заболе ме глава.

А ово је најтачнија ствар и нешто најбоље што постоји код једног народа

Citat
A složnost se najbolje pokazuje u vanrednim situacijama kada se ujedinjuje kao ni jedan narod na svetu.

Срби су, такође, непоправљиви оптимисти, ма у каквим условима живели. Кад сам био клинац и не толико упућен у историју своје земље, говорио бих себи како бих био срећнији да сам се родио негде другде. Како је време одмицало и како сам учио и учио, та жеља је потпуно нестала.
1389. Преко 600 година је прошло а и даље се све памти. Од Немањића је прошло преко 800 година. И даље говоримо поносно о династији и првим српским државама. Од Устанака је прошло 200 година. Првог cветског рата 100 година. Људи су проливали крв да би МИ данас били слободни и осећали се тако. Да није било њих, ја бих данас био Турчин, као и сви ми. И зато се поносим што сам Србин.

Поносим се што смо јадни, поносим се што смо тако јадни јаки, поносим се што не дамо на себе, поносим се што би сваки Србин исто тако дао крв као и њихови преци да би одбранили своју земљу, част и поштење, поносим се сваким успешним Србином, јер знам кроз које муке свако пролази (поготово ти "небитни" спортисти) да би постао успешан, поносим се својим дедом који је ратовао и крв просипао да би мене данас његова ћерка могла да прехрани, поносим се спрским изрекама које ме воде кроз живот, племенитим људима, поносан сам на Српског Патријарха Светог, на парче земље које се круни и које саможиви људи разбацују где год да оду а праве се паметни, на Гаврила Принципа, Путника, Мишића, Бојовића, Степу... наше војводе, на српске цареве, жупане, краљеве, кнезове...

Шта значи бити Србин? Има онај филм "Небеско краљевство"... када Орландо Блум пита Саладина шта значи Јерусалим... а Саладин му прво каже "натин", и окрене се... па сачека мало и каже - "евритинг". Људи су се борили за тај Јерусалим, тако се треба борити и за ову Србију, јер Србија није "натин". Онај ко схвати да је Србија "евритинг", тај зна да било које проливање крви није узалудно и да свако проливање крви има циљ.

Ајд уздравље.
« Poslednja izmena: 04. Mar 2012, 03:02:35 od Tepachenko »
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Jul 2025, 02:48:11
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.