Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 20:39:27
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sta nam je donio novi ustav?  (Pročitano 12738 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Apple 15
Nestručni političar Mlađan Dinkić
Dinkić predložio da se, ukoliko ne bude bilo dogovora, na Mitrovdan usvoji samo novi ustav, a ne i ustavni zakon, ali to nije moguće bez kršenja ustava

BEOGRAD - Predsednik G17 Plus Mlađan Dinkić najavio je da će ove nedelje biti raspisani izbori koji će se održati u decembru. On očekuje da se dogovor o tome postigne do srede, 8. oktobra.
- Bilo bi najbolje da se do tada stranke dogovore oko vrste i termina izbora. Ako se ne postigne dogovor oko ustavnog zakona, trebalo bi proglasiti novi ustav i raspisati izbore bez ustavnog zakona! Pa, neka ustavni zakon usvoji nova Skupština! Beskrajne polemike između stranaka su nepotrebne, jer se izbori raspisuju zbog građana, a ne zbog političara - rekao je Dinkić.
Međutim, Dinkić, koji se preko vikenda ponovo pojavio na stranačkim bilbordima ispod slogana "Stručnost pre politike", nije dovoljno stručan čim predlaže da se novi ustav usvoji bez ustavnog zakona! Bivši predsednik Ustavnog suda Srbije Slobodan Vučetić objasnio je da se zakon o sprovođenju ustava (ustavni zakon) "mora usvojiti istog dana kada se proglašava ustav".
- Proces usvajanja novog ustava mora da se završi do kraja po proceduri koja je predviđena još aktuelnim Ustavom. Njime je izričito predviđeno da se ustavni zakon usvaja dvotrećinskom većinom u parlamentu i jasno piše da taj zakon stupa na snagu istovremeno sa ustavom, što znači da se mora usvojiti na istoj sednici parlamenta. Dilema je samo u tome da li će se kršiti odredbe Ustava po kome je ceo proces izmene Ustava pokrenut ili ne - objasnio je Vučetić.
(R. P.)

Dulić-Marković: Izbori u decembru!

Potpredsednik G17 Plus Ivana Dulić-Marković kaže da se zalaže da parlamentarni izbori u Srbiji budu u decembru.
- Izbori moraju biti u decembru, jer Srbija u 2007. godinu mora da uđe politički stabilna - rekla je Dulić-Marković na Pokrajinskoj izbornoj skupštine G17 Plus u Somboru. Dulićeva je i jedini kandidat za predsednika Pokrajinskog odbora G17. Izbornoj skupštini, iako najavljen, zbog bolesti nije prisustvovao lider Mlađan Dinkić.

Izvor: Press
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Bog je kockar, Dokaz: kvantna mehanika

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.4
mob
Nokia 
NIN: Čeda u skupštini?

Pobuna, bes, ljutnja, srpski inat, nepristajanje – to su reči koje valjda mogu da objasne zašto je 890 ljudi u Srbiji zatražilo članske karte Liberalno-demokratske partije u ponedeljak i utorak, dan posle održanog referenduma, piše nedeljnik NIN u najnovijem broju i nastavlja:

Tih 890 novih članskih karata samo je jedna od poznatih u jednačini sa mnogo nepoznatih čijim se rešavanjem doznaje koliko antireferendumski blok dobija posle potvrđivanja Ustava na dvodnevnom referendumu.

mene bi bilo blam da ovo pisem da sam na tvom messtu.
ovo samo potvrdjuje to da ste pozvali na bojkot samo radi svog interesa, a da ste narodni intres stavili u drugi plan.
al dobro, sto bi rekla moja baba:"ko znade za sta je toj dobro" Smiley ja mislim da ja znam ;-)
al da ste govna, to stoji.
Šta nam je doneo novi Ustav:
znaš li prijatelju koliko su para dobile parlamentarne stranke za kampanju?

ja znam da je DS vratio sve pare koje su mu ostale od kampanje sa sve fiskalnim racunom Smiley
da li je jos neka stranka to uradila? Smile
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
ponosni neprijatelji zapada:
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ухапсите Младића!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 4971
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
Motorola V3i
mene bi bilo blam da ovo pisem da sam na tvom messtu.
ovo samo potvrdjuje to da ste pozvali na bojkot samo radi svog interesa, a da ste narodni intres stavili u drugi plan.
al dobro, sto bi rekla moja baba:"ko znade za sta je toj dobro" Smiley ja mislim da ja znam ;-)

mene ni malo nije blam. a ko odredjuje narodni interes? politicke partije ili narod? nasa parola je bila NE partijskom, DA gradjanskom ustavu Wink

a i narod je pokazao kakvo mu je (ne)interesovanje za ustav  Smile
IP sačuvana
social share
Vreme je za demonstracije.
- Sreda 20. Februar u 15h studentski protest na Platou kod Filozofskog fakulteta -
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ајде живота ти, шта је "грађански устав". Који уз то још није партијски?
Да ли су игде грађани директно одлучивали?!? Мислим да још од атинске демократије нису. А ни атинска демократија није укључивала жене, робове и странце (варваре) - дакле већину становништва.

Дакле грађани бирају партије које бране њихове партикуларне интересе (lat. pars - део). Парламент осликава слику народне воље (или ти воље грађана). Већина се постиже или већином једне партије или коалицијом кроз компромис. Тако се може покрити партикуларни интерес већине припадника једног друштва. Политика је уметност могућег.
А шта тек рећи ако се постигне консензус свих парламентарних странака? Зашто бежите од саборности која је саставни део народнох духа у Срба? Даража вам је револуција, а?!?
Најзад, консензус је проверен пред грађанима. Било је времена да се каже ко је за а ко против. И свако је рекао. Чак и нека удружења фегета и лезбијки. После су неки гласали за, неки против, неки нису ни гласали - и Устав је усвојен. Вољом грађана - дакле грађански је.

Чак и да добијете 7% на колико циљате, 93% ће добити странке које су подржале Устав. Мислите о том.
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 552
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Najgluplja stvar koju sam u zivotu doziveo je ova oko referenduma o ustavu. Naravno da nisam glasao i nije mi padalo na pamet.

Pre svega mnoooogo je glupo glasati (uopste polemisati) za nesto, za sta ne znas ni kako izgleda. Potpuno je jasno da od svih koji su glasali, njih mozda 4.1% je uopste i videlo sta je to ustav....da ne pricam o tome koliko je ljudi upoznato sa sadrzinom. Jednostavno, skroz je besmilsleno!

Tu naravno moze da pise "svasta" i ono sto je za nekog kao pojedinca dobro ili mozda lose.....medjutim, ovima ovde to uopste nije vazno. On/ona ce da glasa, zato sto je to "gradjanska duznost" (da, a ja sam kinez Smile), a o posledicam ne razmislja! To je jos jedan od pokazatelja primitivnosti atmosfere u Srbiji.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
Pre svega mnoooogo je glupo glasati (uopste polemisati) za nesto, za sta ne znas ni kako izgleda.

Извини, ко ти је бранио да прочиташ (тада предлог) Устава.
Ја сам га нашао у Политици и НИН-у, добио сам мејлом на посао (рек'о директор да се упознамо), на једном форуму је отворена тема са комплетним текстом Устава и била расправа око појединости...
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 552
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Znas kako, ako je vec duznost gradjana da glasa, onda je duznost i vlasti da ga informise o cemu se glasa, a ne samo reci "....o ustavu...".

I cela ta prica je besmislena, ustav je shit!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Znas kako, ako je vec duznost gradjana da glasa, onda je duznost i vlasti da ga informise o cemu se glasa, a ne samo reci "....o ustavu...".

I cela ta prica je besmislena, ustav je shit!

И даље тврдиш да ниси могао да пронаћеш текст Устава иако сам те демантовао.
А аргумент ти је да је устав "shit!" иако га ниси прочитао.
Хвала на дискусији.
Е много сте ми занимљиви ви чедоиди! Да ти није Велики Брат омиљена емисија?
IP sačuvana
social share
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 552
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
haha  Veliki brat je car! Smile

Ustav sam procitao, zasto pitas?

A kako si me demantovao, ne mozes ti da demantujes mnogo sto sta? Niko ne kaze da se ustav nije mogao kupiti, dobiti ili kako vec.

I ti si meni zanimljiv, rekao bih cudnovat. Smile

Demantuju se ljudi koji imaju slabije argumente od tebe. Sto se ove situacije tice, nemas sanse, veruj mi, znam sta govorim.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
Pre svega mnoooogo je glupo glasati (uopste polemisati) za nesto, za sta ne znas ni kako izgleda.

Ако не знаш како изгледа, онда

Citat
Ustav sam procitao, zasto pitas?

Значи прочитао си, а не знаш како изгледа...
Баба и деда су близанци... деда је најстарији јер је деда стар човек. Логично, нема шта.

Још ћу поверовати у оно што се прича о вама.
IP sačuvana
social share
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 20:39:27
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.