Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 84
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Шта мислите о ''историчару'' Јовану Деретићу  (Pročitano 166709 puta)
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Flock 2.6.2
ne. obicna kineska.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

olovka.jpg
(41.35 KB, 540x720)
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Jeste, da je ruska, bila bi veca  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 926
Zastava Vanuatu, međ' šljivama
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Nokia 3720c
Pokušao sam, sasvim laički, da pronađem sva ta silna mesta koja Deretić pominje po Persiji i Mesopotamiji koja i danas nose nazive po Srbima. Moram reći da je sve bilo bezuspešno. Deluje mi pomalo neozbiljno i svakako pretenciozno ta njegova tvrdnja da su Srbi najstariji narod.

A opet, sama činjenica da se danas u školama uči da su najstarije civilizacije nastale na području Nila, Tigra i Eufrata je poražavajuća. Mi ne koristimo dovoljno ni postojeća saznanja, a kamoli da ih proširujemo, kada je reč o Vinči, Vinčanskoj civilizaciji. O Lepenskom Viru, i dr.

Smatram da postojeća prihvaćena bečko-berlinska škola ima mnogo mana i nedostataka.

Sam tzv. "dolazak Slovena na Balkan" je čudan i neobjašnjiv. Prostom logikom, nije mi jasno zašto bi neko sa plodne ravnice i černozema, ničim izazvan pokrenuo toliki narod na toliki put u nepoznato. Pritom, nisu bili samo zemljoradnici, već i vrsni ratnici ( o čemu svedoče neki spisi o dubokim prodorima na Vizantijsku teritoriju ), te su mogli da se brane od sporadičnih najezdi tatarskih plermena.

Dalje, činjenica da su Etrurci sebe nazivali Rašanima ( Raška ), da su imali pismo čitljivo zamenom sa ćiriličnim znakovima i mnoge druge stvari dosta podrivaju postojeće naučne dogme.

Ipak, uzevši i sve to u obzir, mislim da Deretić preteruje.
« Poslednja izmena: 09. Maj 2012, 16:53:30 od Gibanichar »
IP sačuvana
social share
Mene sve rane moga roda bole,
I moja duša s njim pati i grca.

Neću da budem Švabo, u životu i u kinu

Naše će sjene hodati po Beču, lutati po dvoru, plašeći gospodu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Flock 2.6.2
Citat
Sam tzv. "dolazak Slovena na Balkan" je čudan i neobjašnjiv.

Sloveni nisu niotkuda došli. oni su oduvek ovde.
mislim ovde su od iskrcavanja sa Atlantide.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 926
Zastava Vanuatu, međ' šljivama
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Nokia 3720c
Citat
Sam tzv. "dolazak Slovena na Balkan" je čudan i neobjašnjiv.

Sloveni nisu niotkuda došli. oni su oduvek ovde.
mislim ovde su od iskrcavanja sa Atlantide.

Tebi, kao svedoku stvaranja istorije, moram verovati.
IP sačuvana
social share
Mene sve rane moga roda bole,
I moja duša s njim pati i grca.

Neću da budem Švabo, u životu i u kinu

Naše će sjene hodati po Beču, lutati po dvoru, plašeći gospodu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Flock 2.6.2
vaistinu.

ne možemo verovati divljem germanskom plemenu nastalom u africi.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 147
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 18.0.1025.168
Ja verujem samo onim sto vidim i sto postoji i sto je dokazano da je autenticno,nas najveci problem je nedostatak materjalnih dokaza ali tamo gde oni postoje trebaju biti uvazeni i prihvaceni .

Golbeki Tepe 35 km od Sirije u Jugo-Istocnoj Turskoj  je najstariji grad na svetu i pripadao je lovcima a ne zemljoradnicima kao sto je to slucaj u Sumeriji . U zadnjih 15 godina smo duplirali ljudsku istoriju sa Sumerijskih 6 hiljada na 12 hiljada godina.
Prva Slova ,Prvi Monoliti perfektno obradjeni po 15 do 50 tona sa izgraviranim zivotinjama a ne glupavo kamenje poput Stone Hendza,samo je 5% otkriveno i otkopano u zadnjih 15 godina ali indikacije po tome kako je grad organizovan po arhitekturi su takve da verujem da ce tamo biti nadjen srpski grb koji reprezentuje 4 ognjista .

Ja sam bre gledao ove crteze nekih ratnika stare grcke i tu se jasno vidi na njihovoj odeci izvezen srpski grb ,
mislim ovo je starije od hriscanstva . Srpski Krst nije hriscanski krst vec prikazuje jasnu podelu cetri plemenskih porodica ili ognjista .
Krst i cetri slova nije to ni latinica S ni cirilica C  nego vise ovako lici ( > ) ili ( < ) na cetri strane.
Druga stvar je popis naroda u rimskim legijama iz 14 godine posle Hrista ,opet su tu Srbi medju legionarima.
Treca stvar je ova mapa iz Holandije iz 15 veka Dusanovog carstva i ono je tu dva puta po povrsini vece od onoga sto su nas ucili .

sto opet ne mora da znaci da su srpski znakovi, prvo su (ajde ovako ukratko) sumerci razvijali svoju kulturu, na njihovim temeljima asirci, pa onda vavilonci, zatim medjani i persijanci, zatim grci, posle njih rimljani, pa dolazi vizantija... svaka od ovih kultura nastajala je na znajnu ove prethodne  i apsorbovala njena znanja, elemente... a kada su srbi Dosli na balkan i oni su sto-sta primili od vizantije, pa izmedjuostalog, dvoglavog orla, krst sa ocilima, mnogobrojne crkvene i gradjanske zakone... a sto se tice pomena srba nemam nista protiv, ali da se pomenu kao srbi... ne kao tracani, sarmati... ne po onom sistemu, nije tracani, nego rascani, ovo T su dodali dusmani... i te seme...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 147
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 18.0.1025.168
Ali, on dokazuje jednu bitnu stvar - Istorija nije egzaktna nauka.

Tumacenje istorijskih...am... cinjenica je krajnje subjektivno... i zavisi od trenutne drustveno-politicke potrebe...
nije egzaktna nauka, kao sto covek nije egzaktno bice, a istorija je nauka koja se vecim delom bazira na covekovu delatnost... istoricar maksimalno gledaju da isprave te istorijske falsifikate dokazima koje traze na razlicitim mestima... pa npr. u srbiji za osmi vek nema nikakvih pisanih dokaza, stoga bi trebali reci da su srbi tu zamrli i ucutali... ali nije kraj tu, traze se arhive carigrada, franacke, u kojima ima nekih podataka, oni se ukrstaju i kritikom tih izvora(da li je to moguce ili ne, zasto, kako) dobijamo koliku toliku celinu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 147
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 18.0.1025.168
Пре него што доносите такве закључке о човеку, прво прочитајте шта је написао!
А можете и да прочитате какву историју данас уче у школи и да је упоредите са оном што сте некада учили!

to sta smo ucili proteklih pedeset godina neuporedivo je gore od ovoga sta sada ucimo, i zbog toga je ovaj post totalno nebitan i nevazan.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 147
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 18.0.1025.168
Pokušao sam, sasvim laički, da pronađem sva ta silna mesta koja Deretić pominje po Persiji i Mesopotamiji koja i danas nose nazive po Srbima. Moram reći da je sve bilo bezuspešno. Deluje mi pomalo neozbiljno i svakako pretenciozno ta njegova tvrdnja da su Srbi najstariji narod.

A opet, sama činjenica da se danas u školama uči da su najstarije civilizacije nastale na području Nila, Tigra i Eufrata je poražavajuća. Mi ne koristimo dovoljno ni postojeća saznanja, a kamoli da ih proširujemo, kada je reč o Vinči, Vinčanskoj civilizaciji. O Lepenskom Viru, i dr.

Smatram da postojeća prihvaćena bečko-berlinska škola ima mnogo mana i nedostataka.

Sam tzv. "dolazak Slovena na Balkan" je čudan i neobjašnjiv. Prostom logikom, nije mi jasno zašto bi neko sa plodne ravnice i černozema, ničim izazvan pokrenuo toliki narod na toliki put u nepoznato. Pritom, nisu bili samo zemljoradnici, već i vrsni ratnici ( o čemu svedoče neki spisi o dubokim prodorima na Vizantijsku teritoriju ), te su mogli da se brane od sporadičnih najezdi tatarskih plermena.

Dalje, činjenica da su Etrurci sebe nazivali Rašanima ( Raška ), da su imali pismo čitljivo zamenom sa ćiriličnim znakovima i mnoge druge stvari dosta podrivaju postojeće naučne dogme.

Ipak, uzevši i sve to u obzir, mislim da Deretić preteruje.

istina je ne pominje se lepenski vir, iz razloga sto na njegovom podrucju nije nastala nikakva civilizacija, naslednica te kulture, vec dolazi do naglog zamiranja oko 5500 g p.n.e. ostaci jesu dobri i ne iskorisceni u nauci, ali kada se na podrucju egipta, mesopotamije, reke inda inda razvijaju velike civilizacije, sa naprednim sistemima urbanog zivota, i velikim spomenicima poput piramida, na balkanu i lepenskom viru nema apsolutno nicega sem dve tri zemunice. zbog toga se malo lepenski vir gura pod tepih...
- a o dolasku (tesko objasnjivom) slovena, srba na balkan; tesko se mogu sva ta znanja ubaciti u edan udzbenik ili casopis... niko nije rekao od vodecih istoricara(pravih) da je bilo striktno tako i tako. tek u knjigama do kojih se dolazi na fakultetu na 300 stranica je objasnjeno "sta,gde,kud i kako" srbi dodjose na balkan. tako da je to izlaganje koje bi tajalo jedno 3-4 sata govora.
- A da su sebe etrurci nazivali rascanima ako nadjes uklesano na kamenu iz tog perioda verovacu, ali posto nema, i to su neke teorije... etrurski jezik je nepoznat, a fore sa citanjima u ogledalu zmurenjem i tim forama ne verujem, kao ni ozbiljni naucnici.

- deretic svojim teorijama, omalovazava svakog istoricara, jer po njemu ispade da svi istoricari rade na teoriji zavere protiv srba... ispade da je samo on u ovoj nasoj srbiji rodoljub. koliko ljudi je posvetilo svoj zivot i svoja  dela istrazivanju istorije srba, i da im neko kaze da su radili protiv naroda.
« Poslednja izmena: 10. Maj 2012, 09:05:42 od supilulijum »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 84
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.134 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.