Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 84
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Шта мислите о ''историчару'' Јовану Деретићу  (Pročitano 166740 puta)
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Linux
Browser
Chrome 19.0.1084.41
mob
Nokia C5-00
@supilulijum

Веровао или не могуће је цитирати више саговорника у једном посту...

Када већ тако добро познајеш историју, могао би и са правилима форума да се упознаш, да употпуниш знање...  Smile

Пре него што доносите такве закључке о човеку, прво прочитајте шта је написао!
А можете и да прочитате какву историју данас уче у школи и да је упоредите са оном што сте некада учили!

to sta smo ucili proteklih pedeset godina neuporedivo je gore od ovoga sta sada ucimo, i zbog toga je ovaj post totalno nebitan i nevazan.

И овај цитирани је исто тако небитан и неважан, ако уз њега не дође образложење шта је то погрешно...
Иако се донекле слажем са тим, ипак мислим да треба то образложити, можда ми рецимо уопште не мислимо да исте ствари...  Smile
IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 12.0
O doeljavanju ima valjda zapisnika iz Vizantije. Drugo, mnoga plemena su htela malo da se poguraju na jug, neki milom, neki silom, kad pogledas upade u rimsko carstvo, bilo ih je nebrojeno. Razlog, uglavnom toplija klima a sa tim i sve bogatije, bolji prinosi...
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Chrome 18.0.1025.168
mob
Samsung 111111
To je mnogo dug period.I uglavnom svaki istoricar moze da nadje ili protumaci odredjeni dokaz.To je ono sto mi se generalno i ne svidja kod istorije.
Doduse ja nisam nikakav kurac da pricam o istoriji kad je slabo i poznajem,samo odgovaram u skladu sa temom.
Reci da je Deretic indijanac,a oko nas kvazi drzave koje prave istoriju po svome,nije na mestu.
Odgledao sam par klipa i vide se da covek tumaci stvari kako njemu odgovaraju,ali to ne radi samo on.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 147
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 18.0.1025.168
@supilulijum

Веровао или не могуће је цитирати више саговорника у једном посту...

Када већ тако добро познајеш историју, могао би и са правилима форума да се упознаш, да употпуниш знање...  Smile

Пре него што доносите такве закључке о човеку, прво прочитајте шта је написао!
А можете и да прочитате какву историју данас уче у школи и да је упоредите са оном што сте некада учили!

to sta smo ucili proteklih pedeset godina neuporedivo je gore od ovoga sta sada ucimo, i zbog toga je ovaj post totalno nebitan i nevazan.

И овај цитирани је исто тако небитан и неважан, ако уз њега не дође образложење шта је то погрешно...
Иако се донекле слажем са тим, ипак мислим да треба то образложити, можда ми рецимо уопште не мислимо да исте ствари...  Smile
hvala bato, ne provodim mnogo vremena na forumu, pa nisam upucen... imacu ova grupna citiranja u vidu...
a sto se tice onog nevazeceg posta

ajde, procitali smo sta je napisao... srbi podigli piramide osvoili svet od evrope do kine, podigli vavilon, osnovali dve drzave u indiji (e sad negde pri pocetku svoje knjige, tvrdi da je svet nastao oko 4500 god p.n.e. a ovamo u sredini kaze da su srbi imali drzave u indiji oko 5000 god pne. sto je jako zavidan podatak, jer imali smo drzavu pre adama i eve Smiley ) pa onda da je isus hrist bio srbin... i da ne nabrajam vise... po tome svaki covek koji ima iole malo razvijeno logicko razmisljanje, stavlja ovu literaturu iza bajki brace Grim.
- a sto se tice istorije koju su nas ucili, pa dajte, da pocnemo od tih majmuna koji su pisali da su nastali od istog, dok je bilo jugoslavije, hrvati su tvrdili da su Goti... pogledajte istorijski atlas iz 1958/68 i ovaj danas, videcete koliko su ostetili Srbe na racun Hrvata, pa o NOB-U gde su hrvati nasa braca, a nigde se nije smeo pomenuti Jasenovac, ni imena koljaca, ni lazna sudjenja, a sve smo gutali. pa ni u knjigama iz vremena kraljevine nismo mogli naci nikakve slicne tvrdnje dereticevaca, iako je poznato da je kraljevina, pogotovo ona posle 1918 tezila da dublje zadje u istoriju. Istina je da su nam sistematski unistavali i unistavaju istoriju, ali ne u dereticevskom obimu

« Poslednja izmena: 10. Maj 2012, 14:39:53 od supilulijum »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Citat
a nigde se nije smeo pomenuti Jasenovac, ni imena koljaca, ni lazna sudjenja, a sve smo gutali.

Da nisam isao u skolu za vreme SFRJ pa da poverujem. Elem, gledali smo film o Jasenovcu na projektoru u valjda 6 razredu osnovne na casu istorije  Smile

Citat
- a sto se tice istorije koju su nas ucili, pa dajte, da pocnemo od tih majmuna koji su pisali da su nastali od istog, dok je bilo jugoslavije, hrvati su tvrdili da su Goti.

Isto fail, ucili smo da su svi juzni Sloveni, pa i Hrvati, "Gotska varijanta" se pojavila pred sam raspad u njihovoj bulevarskoj stampi gde su pisali njihovi "Deretici"  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 926
Zastava Vanuatu, međ' šljivama
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Nokia 3720c

istina je ne pominje se lepenski vir, iz razloga sto na njegovom podrucju nije nastala nikakva civilizacija, naslednica te kulture, vec dolazi do naglog zamiranja oko 5500 g p.n.e. ostaci jesu dobri i ne iskorisceni u nauci, ali kada se na podrucju egipta, mesopotamije, reke inda inda razvijaju velike civilizacije, sa naprednim sistemima urbanog zivota, i velikim spomenicima poput piramida, na balkanu i lepenskom viru nema apsolutno nicega sem dve tri zemunice. zbog toga se malo lepenski vir gura pod tepih...
- a o dolasku (tesko objasnjivom) slovena, srba na balkan; tesko se mogu sva ta znanja ubaciti u edan udzbenik ili casopis... niko nije rekao od vodecih istoricara(pravih) da je bilo striktno tako i tako. tek u knjigama do kojih se dolazi na fakultetu na 300 stranica je objasnjeno "sta,gde,kud i kako" srbi dodjose na balkan. tako da je to izlaganje koje bi tajalo jedno 3-4 sata govora.
- A da su sebe etrurci nazivali rascanima ako nadjes uklesano na kamenu iz tog perioda verovacu, ali posto nema, i to su neke teorije... etrurski jezik je nepoznat, a fore sa citanjima u ogledalu zmurenjem i tim forama ne verujem, kao ni ozbiljni naucnici.

- deretic svojim teorijama, omalovazava svakog istoricara, jer po njemu ispade da svi istoricari rade na teoriji zavere protiv srba... ispade da je samo on u ovoj nasoj srbiji rodoljub. koliko ljudi je posvetilo svoj zivot i svoja  dela istrazivanju istorije srba, i da im neko kaze da su radili protiv naroda.

Vidi, nisam stručnjak u ovoj oblasti. Moje polje delovanja je sasvim drugačije ( prirodne nauke, poljoprivreda ).
Ono što znam jeste da se uz Vinču pominje sintagma "vinčanska kultura", da je dokazano i u Vinči u i Lepenskom viru da su to bila "gradska" naselja, sa malom okućnicom, što znači da su se bavili trgovinom, a ne zemljoradnjom i lovom. Postoje dokazi da su Vinčanci stigli svojom trgovinom  čak i do Soluna i Jadrana. E sad, ne želeći da se bavim teorijom zavere, možda jednostavno ova civilizacija nije imala potrebu za megalomanskim građevinama, piramidama i slično. Možda su živeli skromno u suživotu sa prirodom. Seti se Slovenske mitologije, koja je iako još uvek dosta nepoznata, mnogo više verovala u drveće, vetar i vode, nego u kamene hramove. Sloveni su svoje umrle spaljivali, nisu im pravili grobnice. Negde sam čitao da je i sama reč Sloven pogrešna. Nešto kao "rom", termin "sloven" je označavalo čoveka, "pismenog" ili "pametnog, svesnog" čoveka, nasuprot "Nemcu" koji je nerazumljiv...
Baš sam jutros gledao na netu "Ćirilicu" ( iako mi je Marić ogavan ) u kojoj su gostovala dva istoričara, tačnije jedan arheolog, drugi istoričar. Ovaj prvi je izneo pretpostavku da je "Slovenima" prapostojbina bila dolina Dunava, Save, Drine i Morave. Pretpostavlja da su pod nekom velikom najezdom ( Kelti?) morali da prebegnu za Karpate, pa su se kasnije vratili.
Malo je neobično da su rusku državu stvorili zapravo Vikinzi i to u Kijevu. Dakle i ti današnji kijevski Rusi nisu bili tu domaći, nego su morali doći od nekud...a odakle da dođu ako ime je Dnjepar i Dnestar bio prapostojbina?

Ne znam, kažem dosta puštam mašti na volju...ali ne možete reći da nema bar promil mogućnosti da se nije tako desilo.

Što se tiče Etruraca, čak se i u vikipeidiji navodi da su u najstarijim spisima nazivani "Etrusci". Možda, kažem možda,  je ovo derivat od Rusi, Rasi... Postoji neka priča da je Svetislav Bilbija video etrursku sliku na kojoj zmaj bljuje vatru na čoveka i pročitao: "Ala sipa žar na Peruna" Da li je tačno, ili nije, ne znam. O tome je objavio knjga i knjiga, ali je delom jer je bio četnički emigrant, delom što je to potiralo nekoliko vekova proturanu istoriju, ostao skrajnut.
IP sačuvana
social share
Mene sve rane moga roda bole,
I moja duša s njim pati i grca.

Neću da budem Švabo, u životu i u kinu

Naše će sjene hodati po Beču, lutati po dvoru, plašeći gospodu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Citat
E sad, ne želeći da se bavim teorijom zavere, možda jednostavno ova civilizacija nije imala potrebu za megalomanskim građevinama, piramidama i slično. Možda su živeli skromno u suživotu sa prirodom

Pa dosta plemena do skorasnjih dana je zivelo skromno bez piramida i megalomanija  Smile
IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 926
Zastava Vanuatu, međ' šljivama
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Nokia 3720c
Htedoh da kažem da je moguće da je postojala "civilizacija" i bez monumentalnih građevina
IP sačuvana
social share
Mene sve rane moga roda bole,
I moja duša s njim pati i grca.

Neću da budem Švabo, u životu i u kinu

Naše će sjene hodati po Beču, lutati po dvoru, plašeći gospodu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Htedoh da kažem da je moguće da je postojala "civilizacija" i bez monumentalnih građevina

Pa sad, zavisi sta podrazumevas pod "civilizacijom", za vecinu je civilizacija tekuca voda, pravni sistem, pismo, arhitektura, nauka, filozofija, knjizevnost, tehnologija...
Sad, rastegljivo je to i malo njih smatra da je civilizacija recimo kod urodjenika u Amazoniji. Uglavnom, civilizacija po meni da bi se zvala tako treba da ostavi nesto iza sebe materijalno, ili nesto zivo, sto je i dan danas aktuelno kao recimo rimsko pravo, grcke drame, putevi ili mostovi koji se jos od antickih vremena koriste dan danas. Recimo, ja sam obisao praslovensko naselje, ali koje je napravljeno na osnovi arheoloskih iskopina, znaci rekonstrukcija, uz nesto grncarije i vrhova koplja dok sam recimo hodao preko mosta koje su napravili Rimljani i koji se dan danas koristi kao pre 2000 godina
IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Monkey see, monkey do.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 25164
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Samsung 
To je mnogo dug period.I uglavnom svaki istoricar moze da nadje ili protumaci odredjeni dokaz.To je ono sto mi se generalno i ne svidja kod istorije.
Doduse ja nisam nikakav kurac da pricam o istoriji kad je slabo i poznajem,samo odgovaram u skladu sa temom.
Reci da je Deretic indijanac,a oko nas kvazi drzave koje prave istoriju po svome,nije na mestu.
Odgledao sam par klipa i vide se da covek tumaci stvari kako njemu odgovaraju,ali to ne radi samo on.

Срби, па амебе. Па тек онда остали. Толико.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 84
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.