ma taj eduardo je cigan obicni. bilo bi super da mu je noga ostala u terenu. ili jos bolje, taylor trci, a eduardova noga se zapetljala u pertle u vuce se za njim... ili da je ostala na stadionu, pa da se igra umjesto charity shielda, Kup eduardove noge... da pobjednik u finalu dobija nogu
Ovo je izvadjen deo od jednog mog posta u drugoj temi ali odgovara za ovo pitanje. Pravi patriota ili pravi Srbin ako hocete taj termin je onaj covek koji voli svoju zemlju, postuje svoje pretke, voli svoj narod i nosi sve to u svom srcu i dusi. A to ne znaci ako si 100% Srbin (ako tih jos ima sto ja cisto sumnjam) da si ti veci Srbin od mene zbog toga. Ja bih mogao imati 1% Srpske krvi i opet biti veci rodoljub od tebe koji si 100%. Patriota je onaj koji zeli za svoj zemlju i svoj narod najbolje. Patriota je isto i onaj koji se bori za svoju zemlju kada za to prilika nalaze.
Nešto sam razmišljala...i pitam se da li je patriotizam(jedan gest patriotizma) dizati tri prsta?!(nemojte me pogrešno shvatiti, nemam ja ništa protiv toga). Baš me interesuje kako se jedan Srbin osjeća kada digne tri prsta?! Da li baš tada osjeti još veću ljubav prema svojoj domovini???!!! Da li se tada osjeća posebno ponosnim na svoju domovinu i svoj narod??!!
patriotizam je kada te bombarduju i truju, kada ti pobiju 2,500 hiljade ljudi, kada ti otimaju teritoriju- a ti kazes : Evropa nema alternativu
A kakve veze ima bombardovanje i želja naroda da živi bolje? Ti ili ne znaš šta je patriotizam, ili ne kontaš da evropa nije mesto gde se ide, nego bolji način života i drugačiji sistem vrednosti, nego što su trenutno u Srbiji!! Biće da ne znaš ni jedno ni drugo? Ali, ajde ako ne želiš sebi bolju budućnost, što hoćeš da povučeš sa sobom i rođeni narod, da on ispašta zbog toga šta su nekolicina porodica učinili ovoj zemlji? Što ti i još koliko vas ima "patriota" ne prezmete odgovornost na sebe, pa živite u blatu u koje su nas sps i radikali uvalili, a ne pustite ostali srpski rod da bar proba da izađe iz te učmalosti?
Ti si tu derane očigledno pobrkao lonce i šerpe, ili si samo pripadnik još jedne u nizu samoubilačkih srpskih generacija "patriota"! To nije pošteno, ovaj narod se već isuviše napatio
I nije Evropa nema alternativu, nego: "Evropa" nema alternativu !!! Ja neću da menjam državu, hoću samo da živim bolje, sa gomilom prava, obaveza i odgovornosti na leđima. Hoću da to što radim bude korisno za Srbiju i za mene naravno. Neću da podkradam, kradem i lažem sopstveni narod. Dosta je ova država bila na dnu svih lestvica, osim po stopi korupcije, kriminala, sive ekonomije, saobraćajnih udesa, tu je uvek prva! Za mene je ipak to patriotizam, a ne brojati decenijama ko je koga i koliko ubio! Jel među Srbima nema ubica, koji su isto tako ubijali nevine ljude i decu, kada ćeš shvatiti da ubica nema nacionalnost, svi oni su potpuno isti, a sa druge strane smo mi normalni ljudi koji bi da rade, da se žene i udaju, da rađaju decu, a ne da ih šalju u ambasade da ginu, zarad čega? Kako će i da li je uopšte Koštunica, roditeljima tog momka, objasnio zbog čega im je jedno dete mrtvo, zbog čega policija nije sprečila tu decu da uopšte uđu u ambasadu ili zbog čega pojedini ministri i dalje gaze preko srpskih leševa i pravdaju te bahanalije. Jel to patriotizam?
Nešto sam razmišljala...i pitam se da li je patriotizam(jedan gest patriotizma) dizati tri prsta?!(nemojte me pogrešno shvatiti, nemam ja ništa protiv toga). Baš me interesuje kako se jedan Srbin osjeća kada digne tri prsta?! Da li baš tada osjeti još veću ljubav prema svojoj domovini???!!! Da li se tada osjeća posebno ponosnim na svoju domovinu i svoj narod??!!