Patriotizam je kada želiš da zapališ Američku ambasadu, a onda se setiš da će 100 000 Srba zbog toga sutra živeti lošije pa je ne zapališ. Patriotizam je kada rodiš, podigneš i školuješ decu iako je to teško i skupo, iako to znači da nećeš voziti dobra kola i ići na letovanje na Ibicu. Patriotizam je kad ne mora neko da ti kaže da kupuješ domaće proizvode u domaćim prodavnicama. Patriotizam je kad ne pklaćaš porez Kanadi za bombardovanje Srbije i kad brineš o svojim ostarelim roditeljima.
Patriotizam nije da zapališ zastavu SAD pa odeš na koka-kolu. Patriotizam nije da se tučeš sa navijačima Dinama. Patriotizam nije da se istresaš na druge koji govore o bolnoj realnosti nego da je sagledaš.
Patriotizam je kada želiš da zapališ Američku ambasadu, a onda se setiš da će 100 000 Srba zbog toga sutra živeti lošije pa je ne zapališ. Patriotizam je kada rodiš, podigneš i školuješ decu iako je to teško i skupo, iako to znači da nećeš voziti dobra kola i ići na letovanje na Ibicu. Patriotizam je kad ne mora neko da ti kaže da kupuješ domaće proizvode u domaćim prodavnicama. Patriotizam je kad ne pklaćaš porez Kanadi za bombardovanje Srbije i kad brineš o svojim ostarelim roditeljima.
Patriotizam nije da zapališ zastavu SAD pa odeš na koka-kolu. Patriotizam nije da se tučeš sa navijačima Dinama. Patriotizam nije da se istresaš na druge koji govore o bolnoj realnosti nego da je sagledaš.
ovakve odgovore sam ocekivao kada sam poceo temu... hvala ti
patriotizam nije kad ubijes 500.000 vijetnamske dece patriotizam nije kad ubijes 200.000 iracke dece patriotizam nije kad bombardujes neku zemlju 78 dana
da li bi se prosecan amerikanac slozio sa ovakvim tvrdnjama?.....hm...no way pedro....
patriotizam je kada tacno znas ko ti je neprijatelj i zbog te cinjenice mu ne okreces i drugi obraz vec mu uparkiras putnicke avione u nebodere
Lepo rečeno,samo ovo za Dinamove navijače nije istina,sa njima kad se sretneš,možeš da pokušaš da se ne tučeš sa njima,ali onda računaj da će oni tebe da tuku.E,sad ako pobegneš,izbegao si tuču,ali da li si patriota???Mada ovo nije pravi primer patriotizma,loše poređenje.
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti. Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."
slika br 1 u prvom postu je iz nemacke, sa svetskog prvenstva, tamo je bilo svega par hiljada ljudi koji su dosli bas iz srbije... a zasto nas nije bilo 20-30 hiljada? zato sto vecina ljudi nije imala para da dodje, nazalost
Па зашто онда у Србији на утакмицама те исте репрезентације није јагма за картама?
zato sto je kod nas patriotizam otici na koncert baje malog knindze, a ne na utakmicu svoje reprezentacije... tuzno je to
Биће да није то проблем. За кога да навијам и кога да гледам? Оне манекене који уместо да гину за национални дрес који треба да им буде светиња, шетају се као да су на миланској модној писти? Оне јајаре који плаћају терзићу да би играли за репрезентацију јер ће се тако боље продати?
Citat
Patriotizam nije da se tučeš sa navijačima Dinama.
Можда није ал било би до јаја да их бар још једном изгазимо.