To sto bih ja rado sravnio vecinu, ako ne sve crkve sa zemljom, to je moja stvar. Pre svega jer ne mislim da treba religija da se mesa sa politikom, i vodjenjem drzave, postavljanje morala, i drugih stvari. Ali to je do mene, i..
Како мислиш да ће неко са тобом озбиљно разговарати када би сравнио цркве са земљом? И да ти набројим позитивне стране цркве ти ћеш из себи знаних разлога контрирати. Јесмо се мало пецнули на форуму и то је то... Немам ништа против тебе ни твог мишљења. Али исто тако не видим зашто очекујеш да вјерници одговарају на твоја питања. Живи, пусти друге да живе и свима ће бити супер.
« Poslednja izmena: 04. Mar 2014, 14:52:33 od Magic Master »
Niko nije obavezan da mi odgovori.. ja vernike ne smaram o njihovoj veri, neces me videti da kazem licno njima da je ta njihova vera pogresna, jer je to moje misljenje. Cela tema je otvorena vise iz frustracije prema idiotima (u ovom slucaju odredjenim popovima) koja me je navela da razmisljam malo dalje.
Nigde nisam rekao da treba sravniti crkve, vec da je to moje misljenje, i sta bih ja uradio da mogu, iz gore navedenih razloga. Ne zbog religije, jer protiv toga nemam nista. Vec zbog mesanja religije i politike, sto me strasno iritira, i sto po mom misljenju, nikada ne bi trebalo da se desi.
I ovo je bilo uopsteno pitanje, a ne samo pitanje za vernike.
Magic, ja protiv tebe nemam nista.. mozda si se bio nasao uvredjen nekim stvarima, al' jebiga.. niti mi je pre pa ni sada namera da bilo koga vredjam.
да неко у конверзацији са мном употреби ово добио би васпитну преко лапрдаљке моментално небитно да ли се прича о цркви,спољном дугу гватемале или буџету новог спајдермена
Mislim da me nisi razumeo.. nije me briga. Svoje probleme resavaj u svojoj glavi, a mene se mani. Vaspitnu mozes da udaris svom sinu, a da mene udaris.. heh. Ja sam mnogo stvari, ali budala nisam, i sranja ne trpim, pogotovo ne od ljudi kao sto si ti. Kapiras, ili hoces da ti prevedem na Engleski?
Ako nemas nista da dodas na temu, zaobidji, ili citaj i cuti.
Ako citiras deo onoga sto je neko napisao, onda je ocigledno da se obracas toj osobi. Dobro sam ja procitao, ali nije ti prvi put
Zato sto sam hteo. But, don't worry... nemam nameru ikada u zivotu vise tebi ista da odgovorim.
« Poslednja izmena: 04. Mar 2014, 19:43:16 od pleybeck »
crkva da pocne da placa porez i to retroaktivno, posto polaze prava na imovinu, a svu crkvenu oduzetu imovinu pretvoriti u dobrotvorne fondove a sta je dobro donela, ne znam individualno je
nekim ljudima je donijela mir..spokoj...vjeru u nesto cisce i ljepse..vislje..od pokvarenih i nakardnih ljudi...
nisam neki vjernik....u smislu...koji redovno ide u crkvu....svake nedjelje...i zbog vjere.... imam ja vjeru i bez crkve...bilo gdje god da sam ona je sa mnom....
moje posjete crkvi se baziraju na datumima nekim vezanim za mene i porodicu i prijatelje.. drugare.,.kolege i tako... tj ...vjencanja i krstenja...i slicni normalni dogadjaji ljudski... i neki vazniji vjerski datumi u nasim zivotima ...
postujem i volim crkvu i njen smisao....ali znam da mi tamo mjesto nije....
obisao sam nekolicinu samostana i nekoliko crkvi..i molitvista....i upoznao neka svestena lica...iz znatizelje... i svaki put kad se zadesim na tim predjelima..obavezno cu da posjetim te samostane i crkve i crkvice....
svaki put posle razgovora sa tim divnim ljudima...otisao sam kuci mnogo bogatiji...jaci...snazniji... i naravno sa proljecem u dusi...
a sama politika crkve...i nacin njihovog "poslovanja" i opstanka....sto se tice meterijalne strane... ni meni nije po volji.. ali kada skapiras...da je drugacije... nasa crkva i nasa vjera ne bi ni opstali...
sve da bi opstalo...i da bi neku bastinu i bilo sta sacuvalo za naredne generacije...to treba novac.... mnogo novca....
ljudi nisu upuceni u neke stvari oko crkve...ni u sam njihov humanitarni rad... crkva mnoge siromasne i bolesne pomaze....
crkva da pocne da placa porez i to retroaktivno, posto polaze prava na imovinu, a svu crkvenu oduzetu imovinu pretvoriti u dobrotvorne fondove a sta je dobro donela, ne znam individualno je
Ne znam cemu ova tema ali izgleda da neki moraju da lece komplekse pa im je trebala jedna ovakva