Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 18:40:31
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 60 61 63 64 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Šta je Ateizam???  (Pročitano 165319 puta)
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
U gornjoj islustraciji ti fali perspektiva vernika, koji bi za razliku od obojice,
ponudio - 'dodji i vidi'.

Trazite jedni od drugih dokaze

Ako je do svadje, lako je ljudima da nadju razlog.

A što se tiče dokaza - nije li dokazano da čaj od nane godi, prija, leči ....
Da li ga pijemo svaki dan?

Nama ljudima i kada se nešto dokaže - ipak ostaje neprikosnovena slobodna volja
da život promenimo u skladu sa tim ili da ostanemo da sedimo na svom 'carskom tronu'.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia 
 Smile Hvala Ares da si reagovao na moj post.
I upravo to kažem da vernicima nije dostupno realnost, jednostavno zato jer veruju u veru. Danas to i to znači da znaju da ništa nije desilo posle Isusov smrt(odnosno ne veruju u Bibliju ili na klasičnog načinu nisu vernici), al zbog toga jer emocionalno lakše begati od realnost tako da veruju u jednog veru i ne moraju sa svojom stvarnom emocionalnom realnostom konfrontirati se( katexa)i u društveni životu sa lakšem dušom grade n.p. i državnog terora ili zgaze ljude(koje isto veruju u veru Smile ). I da ima puno sličnost sa narkomanijom i izmedju vera.Jer sa tome zajedno dodje i samomržnja koju stvarno već nisu u mogućnosti upoznati kod sebe, i kroz projekcija, ili reakcija jednostavno zgaze još jače ostale sa njih identične ljude.
Jednostavnije sasvim je formalna današnja vera i društvena atmosfera oko njih, i u verskim zajednicima isto su formalne ljudske veze, sa tome nasuprot jednino atomističke porodica ostaje informalna. I naravno verska zajednica i ulaže u tome puno novac da to samo pogaršava se dalje.A dok to nIje svesno emocionalno mnogo lakše lebditi u nešto što ne postoji.
Ja nisam protiv veru, to je stvarno lična stvar. Al ko danas je vernik napravi etički grešku.
« Poslednja izmena: 06. Maj 2009, 20:45:26 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
RavenDark nista te ne razumem, svasta si napisao.... Ja sam svoje dokaze izneo e sad sto ih ti tumacis kako tebi odgovara to je druga stvar. Rekao sam ti tvoje tumacenje mi deluje kao kad se ubica brani da je nevin a dokazi govore suprotno, tako da...Sto se nedaca i ratova tice, koliko sam uponzat sa Svetim pismom u njemu se kaze da ce se bozije lice pojaviti onda kada coveku bude najteze, gde ti majke ti vidis apokalipsu? Smiley
 E sad da ne bude da pogresno tumacis moje beleske, ja se slazem da je moguca verzija lightsoft-a, ali ne verujem u to iz svojih razloga.
 Sto se tice jagnjadi za prethodni post, rekao bih nesto ali bice vredjanje, tako da... Prvo realan svet zive i vernici. Drugo u vezi stavljanja boga pre porodice i svoga zivota, deluje mi kao da sam neki narkoman, pa razmisljam u fazonu da se bacim sa zgrade i spasce me bog, ako je o tome rec posto stvarno ne razumem delove teksta. Vernik veruje i to je jedna strana zivota, a druga je njegova realnost i borba za zivot. Vera pomaze coveku da ostane ciste duse i tezi da sto manje greha napravi, mislim mozemo do sutra o ovoj temi. Hajde da ispostujemo temu o kojoj se ovde radi. Smile
Sta si izneo?  Ja ne vidim nikakve dokaze? (milsim oslabio mi je vid, ali ne bas toliko)
Gde ja vidim apokalipsu? Svuda oko sebe.  Gde sam je jos video?  U mom zivotu, i nikakva pomoc nije stigla dok sam verovao, dakle dok nisam sam preduzeo neke korakem mogao sam da cekam do smrti na "divine intervention"  A to za ovce je istina, gde jedna ovca ide, ostale prate a ni same ne znaju zasto.
Cekam dalje informacije....
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Summoning sensation

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 894
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
SonyEricsson k810i
RavenDark nista te ne razumem, svasta si napisao.... Ja sam svoje dokaze izneo e sad sto ih ti tumacis kako tebi odgovara to je druga stvar. Rekao sam ti tvoje tumacenje mi deluje kao kad se ubica brani da je nevin a dokazi govore suprotno, tako da...Sto se nedaca i ratova tice, koliko sam uponzat sa Svetim pismom u njemu se kaze da ce se bozije lice pojaviti onda kada coveku bude najteze, gde ti majke ti vidis apokalipsu? Smiley
 E sad da ne bude da pogresno tumacis moje beleske, ja se slazem da je moguca verzija lightsoft-a, ali ne verujem u to iz svojih razloga.
 Sto se tice jagnjadi za prethodni post, rekao bih nesto ali bice vredjanje, tako da... Prvo realan svet zive i vernici. Drugo u vezi stavljanja boga pre porodice i svoga zivota, deluje mi kao da sam neki narkoman, pa razmisljam u fazonu da se bacim sa zgrade i spasce me bog, ako je o tome rec posto stvarno ne razumem delove teksta. Vernik veruje i to je jedna strana zivota, a druga je njegova realnost i borba za zivot. Vera pomaze coveku da ostane ciste duse i tezi da sto manje greha napravi, mislim mozemo do sutra o ovoj temi. Hajde da ispostujemo temu o kojoj se ovde radi. Smile
Sta si izneo?  Ja ne vidim nikakve dokaze? (milsim oslabio mi je vid, ali ne bas toliko)
Gde ja vidim apokalipsu? Svuda oko sebe.  Gde sam je jos video?  U mom zivotu, i nikakva pomoc nije stigla dok sam verovao, dakle dok nisam sam preduzeo neke korakem mogao sam da cekam do smrti na "divine intervention"  A to za ovce je istina, gde jedna ovca ide, ostale prate a ni same ne znaju zasto.
Cekam dalje informacije....

Cekaj,ti dok si verovao si samo tako verovao i nista nisi cinio za sebe,cekao si cuda,sta? Ne,ozbiljno pitam,necu da zezam ili nista slicno,jel ne razumem bas. Sedeo si samo tako,verovao i nikom nista,pa tek kad si prestao da verujes si krenuo da radis za sebe nesto?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia 
I u naljboljem slučaju, vera je pozajamno vreme i od sebe i od svog bitnijeg ljudima. To je taj vreme kad boli boli psihe al do svest ne stiže to. naravno taj pozajamno vreme može da bude za psihijatrima vredno dok leče. Al to u stvarnom svetu tako izgleda da taj pozajamno vreme iskoriste za to da urade sa nama što ne želimo. Ko nema novac ili nema šta da gubi, no te ljudi može da pozajmuju vreme koliko žele, jer od njih ne može pljačkati.
Pa sećam na tome da kod evangelistima to je bilo fazon, kad sveštenik to da neko izgubi celo bogastvo , a naravno to zbog svoje istinski veru, tako predstavio kao najveći vrednost. Naravno i to je za crkvu....
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ovako pratio sam doslovce hristovo ucenje. Kada te neko udari okreni drugi obraz, nisam se svetio, svima sam pomagao kada god sam mogao, i naravno molio sam se kada mi je bilo tesko.  Ali to ne znaci da nisam radio na sebi, na protiv religija ili vera su bile stvari koje su limitirale moje postupke pa kao takve kada sam ih odbacio bilo mi je mnogo lakse.  Nisam cekao cuda, cekao sam pomoc, ali onda sam shvatio da mi je um, neka unutrasnja sila govorila da gresim u svom verovanju, i otkada sam prestao da verujem i da pratim, nista se nije promenilo u smislu da se osecam lose, da me je bog kaznio, nego se osecam jace i bolje u psihickom smislu, ali problemi ce na kraju krajeva ostati sa tobom bio vernik ili ateista, samo dok si ateista shvatas da sve sam moras da uradis i dok cekas na boga nista nece biti jer zasto?  Jer nije tu, ili ga boli kita.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia 
Raven Dark nema Bog. Al naravno raditi može i bez Boga, i napraviti vrednost i dece i ljubav i sreću.Sa verom ili bez verom biće državni teror, bar još malo dok ne svate da suviše lako zaradjuju neki, suviče puno novac. To se desi u tim slučajevima uglavno u svetu ekonomiju da menjaju pravile igre, da ne budu idealne nego optimalne Smile
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
O tome pricam.  Jebiga I am an Existentialist
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC One
Citat
neka unutrasnja sila govorila da gresim u svom verovanju

Auuuu, pa tebe je zaposeo djavo  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Summoning sensation

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 894
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
SonyEricsson k810i
...samo dok si ateista shvatas da sve sam moras da uradis...

Ali ja kao vernik to shvatam. Da li mene to onda cini ateistom?  Smile
   Mozda si dozvolio da te proguta Hristovo ucenje,nisi bio spreman,limitirao si se previse i samo je nesto puklo. Ja licno sam poceo da citam Novi Zavet sa nekih 13 godina,Sveto Pismo sa 16,i verujem u Boga dugo,pa sam opet gresan do bola u smislu seksa,poroka,provoda i ostalih mladalackih stvari. Naravno,ne ubijam,kradem,cinim preljubi itd.,ali ne dozvoljavam sebi da me vera previse udalji od realnog zivota,a opet verujem. Da li gresim,cini li me to licemerom?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 60 61 63 64 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 18:40:31
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.