Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 16:52:25
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 59 60 62 63 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Šta je Ateizam???  (Pročitano 165313 puta)
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
 "Ateista","Vernik","Agnostik".... Ništa od toga nije potrebno biti da bi se spoznalo šta jeste.
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Sony xperia
Citat
Kako objasnjavas postanak svega oko nas, pocevsi od one jedne cestice vodonika? Ko je to stvorio?
Mozda bi pomoglo ako bi procitao nesto o superstrunama. Naime, kvantna fizika daje mnoge odgovore. Hoce li od nekih osoba biti prihvaceni, zavisi samo od tih osoba.
Mozda za "obicnog" coveka nije bitno sta ga prorma kada se uhvati za kabl pod elektricnim naponom, elektroni ili neka sila, ... ali za spoznaju sveta, tim osobama je bitno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 309
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia 6120
Citat
Kako objasnjavas postanak svega oko nas, pocevsi od one jedne cestice vodonika? Ko je to stvorio?
Mozda bi pomoglo ako bi procitao nesto o superstrunama. Naime, kvantna fizika daje mnoge odgovore. Hoce li od nekih osoba biti prihvaceni, zavisi samo od tih osoba.
Mozda za "obicnog" coveka nije bitno sta ga prorma kada se uhvati za kabl pod elektricnim naponom, elektroni ili neka sila, ... ali za spoznaju sveta, tim osobama je bitno.

Ovo mi deluje kao jedno od ok misljenja, i sam sam razmisljao o tome nekad. Medjutim kao sto rekoh za mene je ta sila bog, dok se suprotno ne dokaze, jer pored svih dokaza osecam nesto i u dusi, a to do sada me je uverilo u vise navrata da je za sada nemoguce dokazati kvatnom fizikom i ostalim naukama. Na polju kvantne fizike bio je jedan naucni rad koji se bavio tokovima i razmisljanja razlicitih ljudi. Dva razmisljanja koja teku razlicitim putevima mogu da se u buducnosti spoje, a i da se razdvoje. Da skratim tvoje misljenje vodi necemu moje takodje ide drugim putem, mozda se nasa razmisljanja u buducnosti sretnu. Smile Smile

IP sačuvana
social share
,,Oni koji umeju da govore, govore kratko.'' Dostojevski

Oni koji se pretjerano bave malim stvarima često postaju nesposobni za velike.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Sony xperia
Sada si me podsetio na jedan od osnovnih postulata kvantne fizike. Taj postulat, zakon, kaze da se neki dogadjaj u subatomskom svetu nalazi u svim mogucim stanjima, sve dok ga posmatranje ili nekakvo merenje ne "zamrzne". U nauci se to naziva kolaps talasne funkcije.
Medjutim, stvar je u tome, sto se u jednacinama ne uzima u obzir i posmatrac. Pa po tome ispada da zakon ne vazi, da je pogresan, pada u vodu. Jer ako nema posmatraca, nema dogadjaja. Jer prema matemaci, taj svet je savrsen, cist, ... a postaje stvaran, tek kada bacimo pogled na njega. A opet u zavisnosti od nase percepcije, vidjenja i svesti, stvori ta i takva realnost, svodi se na to, da svi mi gledamo jedno isto, samo sa svojim nacinom gledanja, i time stvaramo svet onako kako ga mi zamisljamo.
A to je onda fizicare dovelo do raznih pitanja, dokle se siri nase telo ?? Ima li nasa svest osobine kvantnih polja ?? Ako ima jel' to ona omogucava uticaj na siri svet oko nas ??
Jer ocigledno nije isto biti aktivan posmatrac ili pasivan. A time vec fizika pooooodobro zalazi u neke stvari. I ne samo da zalazi, vec se slaze podrobno sa nekim stvarima iz Svetih knjiga. A onda opet pitanje, a odakle su za to znali pisci Svetih knjiga ??
Pa jos ako se doda i sa strane fizike gledano, da nas Isus nije mozda pozvao i ponudio odlazak sa mesta aktivnog, na mesto pasivnog posmatraca ??
Za sada izgleda, svi smo mi aktivni posmatraci, koji gledmo jedno isto sa razlicitih pozicija. A time, najverovatnije, vidimo istu stvar, razlicito je interpretirajuci.

Ha, cudni su putevi Fizike.  Smile
« Poslednja izmena: 04. Maj 2009, 03:35:30 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0

Bog postoji zato sto postoji, jer ne mozemo dokazati da ne postoji.

Svidja mi se recenica, voleo bih da vidim ateiste kako dokazuju svoj ateizam. Pored svoje duhovne vere, verujem u boga jer poznajem toliko cinjenica o njegovom postojanju, koje su delom pomenute na ovom forumu. Nisam primetio da su ateisti logicki objasnili svoje verovanje. Imam utisak da ateisti stvarno malo poznaju sveti stvari oko sebe pa zato tako razmisljaju.
 Ko je ateista nemoj da mi ,, sere'' kako je vera duhovna i bla bla, jer ja pored toga kao sto rekoh verujem i sa vrlo opravdanim razlozima.
 Ne zelim da vas pocenjujem, ali voleo bih da mi objasnite na cinjenicnom primeru zasto bog ne postoji i zasto je moje verovanje u boga bezveze? pa hajde... Smile

Pa da vidimo.
Posasti od kojih umiru ljudi
Ratovi od kojih umiru ljudi
Religija zbog koje umiru ljudi
I cisto onako da napomenem ako se dobro secam.  U starim vremenima bog se javljao svaki put kada je neko nesto zajebao, danas smo jos gori a njega nema.  Gde je otisao na odmor?
I nemoj da sam cuo opravdanja "ja osecam boga."  I mene neki put zaboli oko srca i mislim srcka, kad ono podrignem i eto vazduha  Smile
Prvo, cini mi se da nisi dobro razumeo Raven-ove reci, u stvari siguran sam da nisi.

Sa druge strane, umesto sto nas kulturno cascavas sa tim da neke "sere" i trazis objasnjenje zasto bog ne postoji, ti nam iznesi svoje dokaze da postoji, ti kazes da ga ima ne mi )mislim ateisti koje pominjes).

Pa lepo, pocni... izneses misljenje, pa ga argumentujes, pa potkrepis cinjenicama i onda lepo to dokazes bez da mi kazes "zato sto verujem" ili "zato sto tu i tu pise to i to tako i tako".

Tacno tako, hvala na asistenciji.  Sto lepo kaze gosn runner, onaj koji pokusava dokazati nesto mora dokazati postojanje a ne dokazivati ne postojanje.  Ja ne mogu da dokazem fizicki da bog ne postoji, ali isto tako ne mozete ni vi da dokazete da bog postoji.  Osim ako nemas neku divine intervention?
Нема шта теби да се објашњава и доказује да ли постоји Бог,иди лепо позајми од неког или купи "Чуда Божија у 20" и "Чуда Божија у 21 веку" и све ћеш лепо да сазнаш
Isto tako idi lepo i kupi knjigu Richard Dawkins-The god delusion
Нема шта теби да се објашњава и доказује да ли постоји Бог,иди лепо позајми од неког или купи "Чуда Божија у 20" и "Чуда Божија у 21 веку" и све ћеш лепо да сазнаш

Opet taj nepobitni dokaz "pise u knjizi". Jel to jos nesto u nizu tipa "desilo se cudo, video taj i taj" ili se pominju i neki [b]cvrsti dokazi[\b]?
Pise i u Mein Kompfu, da li to znaci da je ispravno?  I on je govorio da je bio nadahnut sa necim  Smile
I za kraj  Smile
« Poslednja izmena: 05. Maj 2009, 19:28:04 od RavenDark »
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia 
Vernici su jagnje. Smile
U režimima najviše ljudi ubijeni su na kraju. Jagnje na svoj način a ateisti isto na svoj način...
Biti ateista i to znači da upoznaš da živiš u realnom svetu, od koju tebe puno ljude hoće da otudjuju...Jagnje skoro ni nije živo biće, nema samosvest, nikad ne kapira da može i da se samoubije, i na taj način neće moći iz njihove meso jesti.i na taj način može bar svoje preci spasiti. ateisti to kapiraju. Za vernicima bitnije njihove simulakrum od svoje živote, i od svoje porodicu, zato su i jagnje.
« Poslednja izmena: 05. Maj 2009, 20:54:08 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 309
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia 6120
RavenDark nista te ne razumem, svasta si napisao.... Ja sam svoje dokaze izneo e sad sto ih ti tumacis kako tebi odgovara to je druga stvar. Rekao sam ti tvoje tumacenje mi deluje kao kad se ubica brani da je nevin a dokazi govore suprotno, tako da...Sto se nedaca i ratova tice, koliko sam uponzat sa Svetim pismom u njemu se kaze da ce se bozije lice pojaviti onda kada coveku bude najteze, gde ti majke ti vidis apokalipsu? Smiley
    E sad da ne bude da pogresno tumacis moje beleske, ja se slazem da je moguca verzija lightsoft-a, ali ne verujem u to iz svojih razloga.
   Sto se tice jagnjadi za prethodni post, rekao bih nesto ali bice vredjanje, tako da... Prvo realan svet zive i vernici. Drugo u vezi stavljanja boga pre porodice i svoga zivota, deluje mi kao da sam neki narkoman, pa razmisljam u fazonu da se bacim sa zgrade i spasce me bog, ako je o tome rec posto stvarno ne razumem delove teksta. Vernik veruje i to je jedna strana zivota, a druga je njegova realnost i borba za zivot. Vera pomaze coveku da ostane ciste duse i tezi da sto manje greha napravi, mislim mozemo do sutra o ovoj temi. Hajde da ispostujemo temu o kojoj se ovde radi. Smile
IP sačuvana
social share
,,Oni koji umeju da govore, govore kratko.'' Dostojevski

Oni koji se pretjerano bave malim stvarima često postaju nesposobni za velike.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 23
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
ja sam jednom rekao na ovom hm bese li to 99` ili 2000-neke!
uostalom to nije bitno,kao i ...
da rekao sam to,da medjutim:ko smo mi da kazemo da nesto postoji ili vec u ostalom da kazemo da nista ne postoji.
U ostalom ja znam da moram spavati,jesti i ostalo obavljati, a ostale relativne apstrakcije su samo to i ne bjeze odatle vec 6660 godina i samo su to i nista vise.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC One
Citat
Ja sam svoje dokaze izneo e sad sto ih ti tumacis kako tebi odgovara to je druga stvar. Rekao sam ti tvoje tumacenje mi deluje kao kad se ubica brani da je nevin a dokazi govore suprotno, tako da...

Dokazivanje je na tebi, a ti nisi dokazao apsolutno nsita osim sto si pomenuo neka cuda i rekao "a da ne pocinjem sa desavanjima u vezi sa Ostrogom"... mozda ja gresim, ali ti ni d od dokaza nisi izneo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Summoning sensation

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 894
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
SonyEricsson k810i
I za kraj  Smile

Smile
   Istinita ilustracija...

Vernici su jagnje. Smile
U režimima najviše ljudi ubijeni su na kraju. Jagnje na svoj način a ateisti isto na svoj način...
Biti ateista i to znači da upoznaš da živiš u realnom svetu, od koju tebe puno ljude hoće da otudjuju...Jagnje skoro ni nije živo biće, nema samosvest, nikad ne kapira da može i da se samoubije, i na taj način neće moći iz njihove meso jesti.i na taj način može bar svoje preci spasiti. ateisti to kapiraju. Za vernicima bitnije njihove simulakrum od svoje živote, i od svoje porodicu, zato su i jagnje.

Trivijalizacija vere. Meeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!  Smile

Citat
Ja sam svoje dokaze izneo e sad sto ih ti tumacis kako tebi odgovara to je druga stvar. Rekao sam ti tvoje tumacenje mi deluje kao kad se ubica brani da je nevin a dokazi govore suprotno, tako da...

Dokazivanje je na tebi, a ti nisi dokazao apsolutno nsita osim sto si pomenuo neka cuda i rekao "a da ne pocinjem sa desavanjima u vezi sa Ostrogom"... mozda ja gresim, ali ti ni d od dokaza nisi izneo.

Pazi sta vi radite?! Trazite jedni od drugih dokaze: "Ha,ha,ti dokazi!","Ne,nego ti dokazi!","Ne,nego..."?! Ma dajte,ljudi... Ni jedna ni druga strana nema nikakvih dokaza,nikakvih,a to sto neko umislja da bas za njegovo (ne)verovanje postoje dokazi,to je...ne znam. A to sto vernici misle da je na ateistima da dokazu nepostojanje Boga,a ateisti suprotno,to je prosto smesno. Nije dokazivanje ni na njemu,ni na tebi,ni na kome.
« Poslednja izmena: 06. Maj 2009, 08:04:55 od Jarooko »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 59 60 62 63 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 16:52:25
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.079 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.