Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 12:31:41
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 44 45 47 48 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Šta je Ateizam???  (Pročitano 164460 puta)
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
LG 4X HD
Citat
'Si siguran ??  I jel' mora da su vernici ??  Smile
nisam siguran,a od ovih drugih,mislim nevernika, mi ne preti opasnost.

Citat
Pise sta pise, a sta ako ima drugo znacenje od onog koje je predstavljeno ??  Smile
Onda je to neshto drugo,ja sam se uvek i sukobljavao samo sa onima koji su to shto pishe shvatali bukvalno.

Citat
Ne znam za vas, ali ja se svakako osecam puno bolje kada verujem, i, iako se cesto zapitam da li postoji ista od toga u sta verujem, uvek nailazim na nove dokaze vere, na moje licne dokaze. Ako zelite da pitate koje dokaze, evo koje: izadjite na ulicu, samo na kratko zastanite, pa se prosetajte do obliznjeg porodilista, ustanite rako i gledajte Sunce kako se radja, zazmurite i samo mislite... Znam da je mnogima od vas ovo banalno, i da se citajuci smejete do suza, ali potreba da kazem ovom je pobedila,eto!  Smile
Nije banalne,to su fenomenalne stvari,jedina je razlika shto u tome ti prepoznajesh Boga a ja jednostavno Prirodu.
I mene i tebe to podjednako impresionira i ispuni.Ne mislim bukvalno na odlazak u porodilishte,nikada nisam bio tamo, vec na neke slichne stvari koje mene ispune nekim neverovatnim,neuhvatljivim osecajem spokoja i ...nemam prave rechi da opishem taj osecaj.

P.s. jarooko je prochitao   Smile   Smile Smile

Smile
« Poslednja izmena: 10. Apr 2009, 01:11:39 od arlekin »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Sony xperia
Citat
Nauka moze da ospori veru
Upravo suprotno radi.  Smile

@arlekin
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.18
mob
Apple 15
Anea, da li bi mi objasnila tu potrebu da verujes?

ne pitam iz pobuda osporavanja, vec me zanima iskreno. Zanima me onaj deo da se mora verovati u visu silu kao takvu... bez obzira na protone, drvece i ostalo... prosto cemu takva potreba u zivotu? Osim iz radoznalosti, sto bih potpuno razumeo.

I sa druge strane, ako nije vera u religijsku pricu/dogmu vec u visu silu, koji je poriv za verovanje i da li se ocekuje nesto od te vere obzirom da nema elemenata nagrade, zivota posle smrti itd. Ili je i pored toga potrebno imati sliku o nekoj svrsi koja se mozda i zavrsava ovozemaljskim zivotom ali i on takav ima neku svrhu?

Pa ja moram da ti odgovorim pitanjem - Zasto ti moras da delis osecanja sa drugim osobama, npr. da volis i budes voljen.
Iz istog razloga ja verujem u visu silu Smiley

A i pedeseti put kazem... vera nije isto sto i religija i crkva.. Smiley
Ako gledam veru kroz religiju, ispada da svi vernici odredjenih religija veruju u istu stvar, samo sto je drugacije nazivaju... Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Summoning sensation

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 894
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
SonyEricsson k810i
Citat
Ne znam za vas, ali ja se svakako osecam puno bolje kada verujem, i, iako se cesto zapitam da li postoji ista od toga u sta verujem, uvek nailazim na nove dokaze vere, na moje licne dokaze. Ako zelite da pitate koje dokaze, evo koje: izadjite na ulicu, samo na kratko zastanite, pa se prosetajte do obliznjeg porodilista, ustanite rako i gledajte Sunce kako se radja, zazmurite i samo mislite... Znam da je mnogima od vas ovo banalno, i da se citajuci smejete do suza, ali potreba da kazem ovom je pobedila,eto!  Smile
Citat
Nije banalne,to su fenomenalne stvari,jedina je razlika shto u tome ti prepoznajesh Boga a ja jednostavno Prirodu.
I mene i tebe to podjednako impresionira i ispuni.Ne mislim bukvalno na odlazak u porodilishte,nikada nisam bio tamo, vec na neke slichne stvari koje mene ispune nekim neverovatnim,neuhvatljivim osecajem spokoja i ...nemam prave rechi da opishem taj osecaj.

P.s. jarooko je prochitao   Smile   Smile Smile

Smile

Drago mi je sto mislis tako... Nije bitno da li je Bog ili Priroda, stvarno nije, kao sto si i sam rekao, prepoznajemo razlicite stvari, bitan je taj osecaj.  Smile

A i pedeseti put kazem... vera nije isto sto i religija i crkva.. Smiley

Slazem se i isticem da, ma koliko verovao u Boga, nikako ne mogu da se slozim sa delom, pa cak mozda i vecinom stvari vezanih za crkvu, i to ne zbog same institucije vec zbog odluka ljudi koji su u njenom vrhu.  Smile
« Poslednja izmena: 10. Apr 2009, 09:54:59 od Jarooko »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
sve,ali bukvalno sve sto je produkt ljudskih misli jeste i sredstvo sa kojim se moze manipulisati drugima...
u tom smislu,ideologija bilo koje vjere,nije nista drugacija od bilo kojih drugih uvjerenja,ideologija i misaonih postulata.
svaka ideologija ima svoje lice i nalicje.
primjera kroz istoriju...koliko god hoces.primjera iz sadasnjeg vremena...koliko god hoces.
zasto bi vjera bila drugacija?
To uglavnom i jeste moja poenta,nije drugachija.Ali treba to shvatiti.Treba odgledati "Balkanskog shpijuna" i treba shvatiti da ne treba da budesh Ilija Chvorovic.Bez obzira da li verujesh u Staljina ili u Boga.

Citat
ne moze svaki covjek da ubije i nece ubiti.
pretpostavka da vjernici ubijaju,jer je navodno najvise ratova koji se vode pod plastom vjere,jednostavno nije mi za prihvatiti...ljudi se ubijaju iz drugih pobuda...vjera je,rekoh,paravan.i osim toga,to i ne znaci da ce pravi vjernik i krenuti u rat...ja tvrdim da nece.a ostalih koji se deklarisu kao vjernici,a krecu u rat protiv onih druge vjere(samo iz tog razloga)...prosto se pitam koliko u biti i jesu vjernici.mislim da nisu.to je samo forma,tvrdim.
Pravi vernik mozda i nece,ali takvih je izuzetno malo, i ne mislim na pravog vernika koji veruje bezpogovorno,vec na onoga koji je shvatio pravu poruku,a to nije "Ilija Chvorovic" koji se upinje da dokaze kako je istina da ja Bog stvorio svet za 6 dana.Dokazivati i verovati u tako neshto je promashena poenta hrishcanstva.Priznajem da je moj stav donekle obojen,pa,slobodno mogu reci, strahom od svih oblika ekstremizma.Ja mogu da razumem kriminalca koji ubije nekoga zbog para,ali kada neko okachi na sebe 20 kila eksploziva i krene da digne u vazduh sebe i shto vishe "nevernika"...e to me vec plashi,ta nerazumnost,to jednoumlje,ta kategorichnost.Sve te stvari koje prepoznajem u veri.

Hocu da kazem, da pravi vernik,mozda i ne veruje u Boga? Mozda je vrhunski stupanj vere upravo saznanje, kroz veru, da Bog ne postoji, ali da to nije vazno?
A mozda i zbog toga shto je 45 min. posle ponoci i shto sam danas popio 7 kafa lupam gluposti.
Lomacha mi svakako sleduje,mozda me izvuche to shto vecina vernika sa ovog podforuma i ne chita moje postove.

Citat
i ne bih se slozila da toliko mnogo njih u bukvalnom smislu zamislja da Bog ima ljudski oblik i sjedi tamo gore.
vjerovao ili ne...pa ni u nasoj vjeri...
i ja sam to mislio...da ih nema mnogo,u medjuvremenu su me uverili u suprotno.

Sa svime ostalim se okvirno ili u potpunosti slazem.

O drugim verama i oblicima verovanja nazalost znam previshe malo da bih mogao da se upustim u bilo kakvu raspravu o njima.Nadam se da cu nekada imati vremena i volje da se pozabavim i time.
------------------------------------------------------------------

Visha sila...ok,i ja smatram da postoji razlog zashto je sve tako kako jeste.Za mene je Priroda ta visha sila,a mogu da razumem i prihvatim i da neko ima drugachije shvatanje te vishe sile.
Ono shto ne mogu da prihvatim je ono shto pishe u Bibliji.

uvijek citam tvoje postove.
tvrdim da su vrijedni paznje,pa cak i kada se ne slazem sa tobom Smile
znas ti to odlicno....

odgledala sam "balkanskog spijuna" Smile
ali uporediti ljude koji vjeruju sa Ilijom Cvorovicem....moglo bi da se protumaci kao uvreda.
znajuci tebe i citajuci pazljivo ono sto pises,koliko se covjek jasno moze i izrazavati na ovaj nacin,znam da nisi htio da bude uvreda...mada,takvu paralelu napravati izmedju vjernika i doticnog filmskog lika,ja se nikad ne bih usudila Smile
znamo sta u umjetnickog smislu predstavlja ovaj lik iz kinematografije,pa bi u tom smislu ta paralela mogla da bude odrziva i kada su ateisti u pitanju Smile
i to taj ateista ne mora vjerovati ni u Staljina,ne mora vjerovati niti u jednu osobu i sistem ili ideologiju.recimo,kao sto ti ne vjerujes u politicke ideologije i predstavike i vodje iste...
ako Ilija predstavlja tvrdoglavost,iskljucivost,ogranicenost u smislu "svi su u krivu,samo sam ja u pravu...svi su budale i zavedeni od strane ovih ili onih i svi su protiv mene,jer im je misljenje i stav drugaciji od moga..." Smile....pa,odrzivo...moze da bude...i kada su ateisti u pitanju ,zar ne?
ja znam i ateiste takvog kova Smile
ali ja ne generalizujem,jer znam,i iz vlastitog iskustva...da svi nisu i ne mogu po logici stvari biti takvi....

mene samo jedna stvar generalno kod ljudi buni i cini da se iskreno zacudim nad njima,bez obzira na uvjerenja i vjerovanja...a to je......
zasto se ima potreba za uniformisanost u stavu i misljenju po pitanju mnogo cega,pa i kada je vjerovanje u Boga u pitanju? Smile

na svijetu ima oko 7 milijardi ljudi.evo,jedna interesantna naucna cinjenica (posto se drzimo nauke kao pijan plota Smile)...od toliko ljudi na planeti ne postoje dva covjeka koja imaju isti otisak prsta.
zamislite to Smile
mene ta cinjenica nadilazi,meni je to nevjerovatni dokaz cinjenice da ne postoje na kugli dva indenticna ljudska stvora i to je,jedan od dokaza,neponovljivosti i unikatnosti ljudskog bica,razlicitosti,nase individualnosti,nase,na koncu svega,neponovljivosti Smile
u tom smislu svaka teznja za uniformisanost u stavu i misljenju kod ljudi je ravna...genocidu.

meni je potpuno normalna cinjenica,koja je potvdjena na koji god hocete nacin,da smo razliciti i po inteligenciji,i po nacinu na koji je koristimo i normalno mi je i da je emotivna inteligencija nas ponaosob drugacija,da smo na razlicitom stupnju duhovnog razvoja....i ne znam zasto bi mi bilo nelogicno da,neke stvari koje ja nisam u mogucnosti da pojmim,vidim i dozivim (iz ko zna kojih razloga) neko drugi moze i uspjeva.

rekoh jednom na istoj temi...covjek sadasnjosti gaji uvjerenje da je pametniji od covjeka proslosti,i ne samo od njega,nego li i od bilo koga od savremenika Smile
uhvatili smo se gugla i nauke(koja nam je hobi,ne i struka) i mislimo da smo popili svu pamet ovoga svijeta...ne znam na osnovu cega svi gajimo to uvjerenje...ali,ljudi smo....i to mi nije tesko za shvatiti Smile

kada se pomenu vjernici i duhovnici koji su zaduzili ovaj svijet svojim radom i naprednim idejama,uvijek se kaze...ma,to su ljudi iz proslosti.
ma,ta nemojte kasti? Smile

tvrdimo li mi to da danas nema vjernika medju naucnicima,umjetnicima,knjizevnicima,ljudi iz javnog zivota i javne dijelatnosti? Smile
pa,naravno da ima!
njihov broj je sve samo ne mali i zanemarljiv.
tvrdimo li mi to da su oni budale,ograniceni,primitivni ili da su slabog karaktera?
 Smile
nece biti da je tako... Smile

to sto ja,mozda ne mogu da ih shvatim,pojmim...ne znaci odmah i da su oni u zabludi.ne mora nuzno da znaci Smile
mislim,zalivam ja svoj ego da raste,ali ne bas na takav nacin....
mislim,bas da sam pametnija ili bolja kao osoba,boljih sposobnosti ili sposobnija za zivot u svakom smislu od jednog Orhana Pamuka,Matije Beckovica,Vladete Jerotica...(da ne nabrajam savremenike,a bili bi uglavnom iz svijeta literature,neuropsihijatrije...jer tu sam jedino dobro potkovana i to je ono sto po struci i pratim)...pa da li ces bas tako biti? Smile....
budale i zatucani...neobrazovani i primitivni...sasvim sigurno da nisu.
nesvrsishodni drustvu i neproduktivni clanovi svojih zajednica,svidjalo se nama ili ne ono sto rade,dijelili sa njima ili ne njihove stavove...e bogme,nece biti da su beskorisni i destruktivni Smile
napredni su u svojim idejama...fakat.

osim toga,licno u svom okruzenju poznajm puno ljudi od duhovnih stvari i vjere,ne samo pravoslavnog ucenja...intelektualci (to pominjem u slavu teze da ne morate biti primitivni i neobrazovani,a da bi ste i vjerovali)...koji se bave vrlo odgovornim poslovima koje traze zdravu logiku,opste obrazovanje i britkost i sirinu uma...i odlicno rade svoj posao.koliko vidim,ne da im ne smeta vjera,vec im...negdje i jako pomaze i cini ih kompletnim i zaokruzenim kao ljudima.neke stvari mozda ne razumijem,ali...sto bih ja po pravilu morala i trebala bas sve da razumijem?i za mene kao osobu...postoji granica do koje mogu da odem Smile

smije li to da bude znak moje navodne superiornosti kao saznajnog bica,a njihove nesavrsenosti? Smile
moze i obratno?

prije ce biti da smo razliciti i na razlicitim stupnjevima razvoja duhovnog....na koncu svega,razliciti smo kao ljudi,razlicite stvari i uvjerenja nam trebaju da bi smo se i potvdili kroz zivot....

nema potrebe da nad bilo kim stojim sa cudjenjem Smile

edit:

dokaz da Bog postoji vjernicima ne treba.
meni licno ne treba.
i znam ih jako puno kojima ne treba...
moj zivot ne bi bio posebno drugaciji i da se dokaze bilo sta...cak mi ni postovi na ovoj temi ne bi bili drugaciji.

kada se neko opase dinamitom i uleti u vrtic pod parolom borbe za vjeru,nije vjernik....
to je duboko poremecena osoba.
mentalno poremecena.
to je bolesnik.
pravi razliku izmedju vjernika i mentalnog bolesnika Smile

jer,mentalno oboljeli se sakrije iza svega...
eto,sinoc sam odgledala emisiju "rikoset"...odlicna za zeludac...pogledaj razloge(navodne razloge) zbog cega ce neko nekome da uzme zivot.... Smile
koliko ja mogu da vidim kod nas...rijetka su,skoro i da ih nema,ubistva na vjerskoj osnovi.
makar u mirnodopskom razdoblju.

da li to znaci,ako upotrebljavamo takvu logiku,da ateista koji ubije osobu ili masu njih...pa da li je to uradio jer ne vjeruje u Boga ili zato sto je poremecen...? Smile
ili da ateisti ne ubijaju,mozda?

« Poslednja izmena: 10. Apr 2009, 12:02:56 od sesircic »
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
LG 4X HD
Citat
da li to znaci,ako upotrebljavamo takvu logiku,da ateista koji ubije osobu ili masu njih...pa da li je to uradio jer ne vjeruje u Boga ili zato sto je poremecen...? Smile
ili da ateisti ne ubijaju,mozda?

Naravno da jeste poremecen, ali, ja nisam nikada chuo za sluchaj da je atesita ubio vernika samo
zato shto je ovaj bio vernik.A sluchajevi gde vernik ubija ateistu iliti nevernika samo zato shto je nevernik ili zbog toga shto smatra da je pomenuti na nekin nachin uvredio njegovog boga,nije  tako redak.
I nikada se ateisti nisu okupili da bi izvrshili masovno samoubistvo ili da puste gas u podzemnu zbog toga shto neveruju u neshto, a vernici jesu mnogo puta zbog toga shto veruju u neshto, tu stvarno nije vazno da li su oni verovali da je Koresh ili Asahara  mesija ili neshto drugo.Poenta je da ih je njihova vera odvela u besmislenu smrt.
Ok,ja znam da je to deformitet vere, i da to samo po sebi ne znachi da je vera neshto loshe,ali ipak...tanka je ta linija, previshe lako i previshe chesto se prelazi.
Ja ne vidim razliku izmedju toga shto je, recimo, pre par godina otac jedne devojke,jehovin svedok, zabranio da se toj devojci da tudja krv na operaciji (naravno, umrla je )i toga shto su rani hrishcani radije bivali ubijani po raznim arenama zato shto nisu zeleli da se odreknu svoje vere.I opet, ni ti hrishcani nisu ubijani od strane ateista, vec od strane onih koji su isto verovali, ali u nekog drugog Boga.
Vera jednostavno nije funkcionalna, umesto da zblizava ljude,ona ih uglavnom dovodi u sukobe.
Ne kazem da je to problem samo vere,taj problem se uvek javlja kada se ljudi dele na "mi" i "oni",i ti "oni" su uvek neka suprotstavljena grupacija,bilo da su to "grobari" i "delije" ,belci i crnci,hrishcani i muslimani ili neshto deseto.
Hmm,rasplinuo mi se post u raznim nekim pravcima.Dosta sam pisao...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
pa da...u principu...ako krenemo pojedinacne slucajeve ti i ja da nabrajamo...ima da se pisemo do besvjesti... Smile

ko bi mogao reci da bilo ko od nas dvoje grijesi u tim primjerima?
podrzavaju nasi primjeri nase stavove...fakat...

razlika izmedju mog i tvoga misljenja je samo u tome sto ja smatram da je problem u covjeku,a ti mislis da je u vijeri...

meni je jako blizak stav koji je u jednom od postova napisala Anea...nesto je jako dobro primjetila i time pogodila,po mom misljenju,u sustinu...

a rekla je otprilike da je covjek u oslobodjenju od vjerovanja u Boga pronasao oslobodjenje od stega,otklonio prepreke ka uzivanju...katarzu...bla,bla...i ustvari,grubo receno,jednu ovisnost samo je zamjenio drugom
 Smile

moze sad tome da se doda slijepo samoljublje i trista cuda za one koji vjeruju,ali samo vjeruju,da ne robuju nicemu...jer ne robuju nekom tamo Bogu.

a kad malo bolje i iskreno covjek razmisli...robuje se i mnogo gorim stvarima i ljudima i ono najgore...malim bogovima na zemlji...u ljudskom obliku...uuuu,kakva je to robija...

ali dobro....nesavrsenosti- ime ti je covjek Smile

kazes da je problem podijela na "mi","oni"...sve licne zamjenice Smile

pa,ako uklonis Boga...ostaje fudbal i navijaci Smile,pa bogati i siromasni,politika i politicke stranke,pa crni i bijeli,pa obrazovani i neobrazovani...da nabrajam dalje? Smile

jebi ga,svijet je sacinjen iz suprotnosti i razlika...ja u tome vidim ljepotu i slobodu,neko ce drugi razloge za sukobe i strah...sta da radimo? Smile

covjek,koliko volio da se razmnozava...izgleda da voli i da se dijeli...

opet dolazimo do toga...a da sklonimo covjeka...mozda bi svijet bio savrseno mijesto za zivjeti? Smile

ja tvrdim da bi tek onda bio.
drugacije...nema sanse.
« Poslednja izmena: 11. Apr 2009, 21:01:07 od sesircic »
IP sačuvana
social share
  napuni prazno.
  isprazni puno.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Summoning sensation

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 894
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
SonyEricsson k810i

opet dolazimo do toga...a da sklonimo covjeka...mozda bi svijet bio savrseno mijesto za zivjeti? Smile

Na zalost, trebala si bez ovog mozda, surova istina...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Poznata licnost

Када сам слаб онда сам силан.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3880
Zastava Београд је СВЕТ !
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
Citat
ja nisam nikada chuo za sluchaj da je atesita ubio vernika samo zato shto je ovaj bio vernik

Хм, па зар није комунистички режим у СССР прогањао и убијао вернике управо због њихове вере ?
Зар није такав сличан режим био и код нас и зар нису поједини верници и свештена лица хапшена, злостављана и убијана због своје вероисповести?

Ево нећу много да наводим, узећу за пример Павла Флоренског, теолога, свештеника, математичара. Завршио је и Духовну академују и физичко-математички факултет Ломоносов...
Који је прогањан, храм у коме је служио је затворен, ухапшен, осуђен на 10 година робије у Гулагу и који је стрељан 1937. године. (ова година је само претпоставка, јер зна се да је био у Сибирском прогонству, на Соловкама, Колими...).
Прогањан је и мучен због своје вере у Господа Исуса Христа.

Тако да примера има, и то много више него што је потребно, али то се лако превиди, а не би требало, па ипак се ови прогони нису тако давно дешавали, а неки од њих су и добро документовани...

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Pavel Florenski.jpg
(6.12 KB, 180x245)
Ovako je sizgledao posle hapsenja.jpg
(41.34 KB, 240x189)
« Poslednja izmena: 11. Apr 2009, 21:14:02 od Silvanus »
IP sačuvana
social share

Речи Светог Јована Лествичника: »Ко у разговору с другим људима упорно настоји да наметне своје мишљење, макар оно било и тачно, нека схвати да болује од болести ђавола.«

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Jarooko,

priznajem....mozda sam i trebala bez toga Smile

ali pogledaj ovu predivnu plavu planetu na kojoj smo....

jedina zvijer koja ne umije da zivi i koja je u suprotnosti sa prirodom koja savrseno funkcionise u svom ustrojstvu je covjek sam.

cinjenica je da bi se priroda i njeni resursi obnovili...prosto vapi za nasim nestankom...ali radimo na tome.

Silvanus,

jedino sto zamjeram covjeku,ajde...mnogo toga znam da zamjeram kao bicu(ali sam i popustljiva...volim ga,fakat)jeste kratko pamcenje.posebno je to karakteristicno za nas kao narod.

nisam za zlopamcenje...nikako...ali jesam za to da je covjek pamtilo,jer jedino na taj nacin mu nece pobjeci sustina i nece biti los djak kod uciteljice zivota Smile....a istorija jeste tu da nam bude ogledalo...
« Poslednja izmena: 11. Apr 2009, 21:12:43 od sesircic »
IP sačuvana
social share
  napuni prazno.
  isprazni puno.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 44 45 47 48 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 12:31:41
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.1 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.