Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Шта да кувамо данас?  (Pročitano 141575 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 36.0.1985.143
mob
Nokia krntija
Бамп  Smile

Ја сам и заборавио да сам отворио ову тему.  Smile

Нисам знао шта да једем и гледам фрижидер и замрзивач и видим да у замрзивачу имам коре и пилеће бело, а у фрижидеру паковање шампињона и сетим се да направим питу. Не сећам се одакле сам ћапио тај рецепт... углавном у тефтеру ми је.

Управо сам је извадио из рерне и док чекам да се олади, поделићу са вама тајну како спремити ово ремек дело  Smile Smile

Пола киле пилетине исећи на ситне коцкице и само кратко пропржити на уљу. Извадити је из шерпе и у то исто уље ставити ситно сецкани лук (ја сам ставио и ситно сецкану црвену паприку, јер ми је остала једна од пре неки дан... али капирам да уместо паприке може нешто друго, а не мора и ништа). Мало продинстати, па вратити пилетину и убацити шампињоне (ја убацио цело паковање од 400 грама). Динстати све то ђутуре око 45 минута.

Кад је готово, коре... на прву празну кору се стави следећа коју сам премазао павлаком. И онда још два таква слоја, а на последњем сам нарендао качкаваља онако домаћински, ставио пилетину и шампињоне из шерпе и смотао у ролат. Имао сам довољно пилетине и шампињона за још један.

На крају опет мало премазати ролат павлаком, нарочито крајеве да не буду онако превише хрскави.

Пећи у рерни на 200 степени око 40 минута.

И тако... као што видите, пис оф шит кејк  Smile
« Poslednja izmena: 28. Avg 2014, 00:54:17 od bookee »
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 31.0
Pravila neki hlepcic sa bananom (ili od banane  Smile ) pa sam je se setila - mislim teme - ali reko' ma nezanimljivo vecini - mada vidim lepo si napredovao  Smile  Smile

Mnogo mi ovo tvoje hevi - ali pita sa pecurkama i prazilukom - e to je :fali-smajli-koji-se-oblizuje:  Smile

I da, kako to drzis kore u zamrzivacu?  Smile

(mislim, nemoj mi samo reci lepo  Smile hocu reci pitam te na sta to lici kada se odledi Smiley )
« Poslednja izmena: 29. Avg 2014, 01:48:58 od krouli »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 36.0.1985.143
mob
Nokia krntija
Личе на нормалне коре.

А ставим их у замрзивач у ситуацијама када ми остане вишка или их купим, а испостави се да ми не требају уопште из овог или оног разлога...  чисто да им мало продужим рок трајања. Ал не ваља ни да буду дуго смрзнуте.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 31.0
Ok

Thnks Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 34.0
"Sta kuvamo nocas"  Smile - prebranac (u skladu sa praznicima kao  Smile )

(inace, sto se mene tice, "nocas" najbolje vreme za ta "dugo mi treba" jela)

Pravila sam ga prvi put  Smile  Smile  Smile, pa ajd negde da ga zabelezim, posto sam miksovala neke preporuke sa interneta (kad vec onaj zbog kog je i pravljeno kaze da je ispao dobro  Smile )

Anyway, ja nisam bas i neki ljubitelj pasulja, volim da pojedem ali par puta godisnje i dosta od mene. Ponajvise volim onaj crveni u fazonu salate sa prazilukom ili mladim lukom (to je moja baka pravila i to je odlicno). Ove druge varijente bas retko spremam. No, nesto sam bila u fazonu "dobre zenice"  Smile pa sam odlucila da napravim sacekusu sa puta. Kupila sam i one glinene posudice za rernu za spremanje i salatice, da bude sve po p.s.-u.

Recept (ja cu ovde navoditi u razmeri za kg pasulja, meni je tako lakse da pamtim, pa posle se samo sracunam u kolicini koju pravim, mada kod kuvanja obicno idu te odokativne metode):

kg pasulja tetovca
kg luka (ja sam koristila praziluk, jer ga volim a i luk mi pravi probleme, mada vidim po netu zene koriste varijacije na temu, samo crni luk, mix u nekoj svojoj po zelji razmeri praziluka i crnog luka, crveni luk...)
80-100 g. mlevene crvene paprike slatke
lovor
biber
vegeta (so nisam stavljala, slanocu sam resila komplet vegetom)
ulje - e sad, tu je isla ona odokativno metoda - rasprava kaze da je to i najproblematicniji deo ovog jela, ako ga ima malo ne valja, ako ga ima vise isto ne valja - ja sam se uzdala u srecu i ispade dobro  Smile

Pasulj se skuva zajedno sa biberom (isto odokativna metoda) i lovorovim listom (odokativno tj po ukusu ali ne treba preterati, mrzim kada prevladaju zacini). Recept je bio u fazonu da je to jednom dovoljno, ali ja sam cim je prokljucala voda, nju bacila i stavila jos jednom da prokljuca. Tu vodu od pasulja ne baciti, jer ce zatrebati.

U drugu, vecu serpu (zbog kasnijeg sjedinjenja sa skuvanim pasuljem) dinstati luk (ja sam bas zalila dno uljem, iako obicno dinstam na vodi, ali kao sto rekosmo, recept za uspeh ovog jela je ulje). Po potrebi dodati pomenutu vodu od skuvanog pasulja i dinstati tako da se luk raskuva, sto bi jedna kolezinica sa neta rekla "dok se ne stvori masa nalik dzemu". E da, u procesu dinstanja luka sam stavila u njega vegetu.

Tada se luku doda skuvani pasulj (ocedjen) - ja sam stavila sve dzuture sa onim biberom i lovorom sa kojim se pasulj i kuvao. Doda se vegete, mlevene paprike i kuva. E sad koliko, pa ono po slobodnoj proceni. Ja sam dok mi nije izgledalo da se lepo sjedinilo, tj dok inace beli pasulj nije lepo poprimio boju od zacina kao i sam luk.

Zatim se uzme glinena posuda za pecenje, dobro se oblozi masnocom (uljem jer se prebranac i zaliva uljem). I postupak je sledeci - stavi se red te "smese" pa se dobro zaliije uljem (slobodno to tako, meni se malo kosa digla na glavi vise puta u toku kuvanja zbog tog ulja, jer izbegavam masnocu u svom kuvanju a i masno mi ne prija da konzumiram), zatim sledeci red i opet se zalije uljem (meni je vec u tom trenutku ulje sa donjeg "sprata" pocelo da preliva na "drugi", i posto sam ja imala prostora za jos jedan red, i treci, samo bez zalivanja uljem jer je u tom trenutku vec sve plivalo u njemu (trenutak poslednjeg dizanja kose  Smile  Smile ).

(E sad, na ovo se moze dodati po zelji, slanina, kobasice i sl. - ja nisam htela takvu opciju, ali ko voli...  Smile )

Samo za one koji mozda ne znaju (kao npr ja  Smile ), glinene posudice se stavljaju u iskljucivo hladnu rernu, naglaseno mi je da se prvo ona sa zeljenim "stvarcicama" prvo stavi u rernu, zatvori, pa tek ukljuci na zeljenu temperaturu, inace ce da posuda pukne.

Ja sam to tako drzala na 200 stepeni, sat, sat i deset i onda ostavila da se u rerni i ohladi. E sad, vidim po komentarima da drugi smatraju da je gotovo i za pola sata ali eto meni je bio ovakav osecaj a i za pola sata, da budem iskrena, nikakva potrebna korica mi se nije uhvatila.

Sto se tog pomenutog ulja tice, koleginice i kolege sa neta su bili u pravu, jer da je bilo manje bilo bi suvo, a da je bilo vise plivalo bi mi (sto bi meni licno posebno smetalo) - e sad, kao sto rekoh, to je bila neka sac metoda odredjivanja potrebne litraze

E, slike nemam, jer jos malo pa nestalo  Smile

« Poslednja izmena: 24. Dec 2014, 21:26:22 od krouli »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 34.0
E, slike nemam, jer jos malo pa nestalo  Smile

Rekli mi da ipak i za to malo stavim sliku  Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

IMG_20141224_203141.jpg
(1213.75 KB, 2592x1944)
« Poslednja izmena: 24. Dec 2014, 20:35:15 od krouli »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.1
Browser
Safari 600.1.25
mob
I-mate 30 Pro
« Poslednja izmena: 24. Dec 2014, 21:58:44 od inicio »
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.95
Ma idi begaj, ne vjerujem dok ne probam  Smile
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Linux
Browser
Safari 533.1
mob
Nokia krntija
Ja pasulj spremam skoro svake nedelje Smile

Ako je rostilj/pecenje cale, pasulj je keva. Pravio sam skoro sve vrste, cak sam probao da rekonstruisem onaj vojnicki iz vremena jna lol, s tim sto otkad se lozim na zdrav zivot, teretanu bleju i to, uglavnom pravim dijetalni, bez ulja, zaprske i mesa.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 34.0
Ma idi begaj, ne vjerujem dok ne probam  Smile

Smile

Sta mi ondak ostaje nego da se izorganiziram za neku degustaciju Smile

Ja zaprsku ni ne znam da napravim  Smile Jos dok mi je mama bila tu, sam je zamolila bez toga da kuva

A za regularan pasulj sam naletela na odlican recept nekog tipa na netu, on isto pravi bez zaprske ali na kraju, kada je vec sve skuvano, umesto nje rastopi na vodi stanglicu dve (zavisi sad od kolicine pasulja koja se skuvana) cokolade za kuvanje i ubaci u gotov pasulj. Moram da priznam da mu je fora odlicna. Malko ga potamni (dobro nece ga sad zgusnuti kao zaprska naravno), nista ne promeni u ukusu, jer da ne znas da je stavljena cokolada nikad ne bi ni provalio.

« Poslednja izmena: 24. Dec 2014, 23:21:44 od krouli »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.