Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sta ce biti sa Republikom Srpskom ?  (Pročitano 13841 puta)
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.53
Ode Srpska!
Odluka Ustavnog suda BiH da se zabrani korišćenje srpske zastave, himne "Bože, pravde" i dvoglavog orla korak ka potpunom ukidanju RS

BEOGRAD - Odlukom Ustavnog suda BiH o ukidanju srpskih obeležja u simbolima Republike Srpske obavljene su poslednje pripreme za stavljanje tačke na postojanje srpskog entiteta u BiH, upozoravaju srpski političari i analitičari. Rešenjem Ustavnog suda, koji je odluku o zabrani sadašnjih simbola RS - dvoglavog orla, srpske trobojke i himne "Bože, pravde" - doneo sa sedam glasova "za" i dva "protiv", najzadovoljniji je predlagač Sulejman Tihić, član Predsedništva BiH i lider Izetbegovićeve SDA.

Odlukom Ustavnog suda BiH, kojoj su se jedino usprotivila dva srpska člana tog tela, Republici Srpskoj je naloženo da sada već zabranjene simbole zameni novima u roku od šest meseci, što znači da grb, zastava i himna moraju da imaju elemente koji će predstavljati Bošnjake i Hrvate kao konstitutivne narode u srpskom entitetu.

Predsednik SRS RS Milanko Mihajlica upozorava da je odluka Ustavnog suda BiH nesmotrena i ishitrena i da će imati ozbiljne posledice po opstanak Srpske.
- Ukidanje MUP RS i ustavne promene u kojima bi RS izgubila zakonodavne nadležnosti predstavljaju brižljivo pripreman scenario za njeno gašenje i ukidanje njenih dejtonskih okvira - tvrdi Mihajlica.

Mladen Bosić, potpredsednik Srpske demokratske stranke, ocenjuje da se zabranom srpskih nacionalnih simbola vrši pritisak na RS. On ne veruje da će takva odluka uticati na pokušaj ukidanja srpskog entiteta.
- Čim dobijemo izvršno sudsko rešenje, SDS će zauzeti stav kako bismo sprečili stvaranje tenzija i političke posledice - kaže Bosić. Istovremeno, dok novi premijer RS Milorad Dodik, inače lider SNSD, najjače partije u RS, tvrdi da Ustavni sud BiH pokazuje da je političko, a ne pravno telo, visoki funkcioner njegove partije Krstan Simić kaže da će vlast u Banjaluci pokazati da je legalistička i da će sprovesti odluku Ustavnog suda, ali da će pokrenuti inicijativu za promenu simbola u Federaciji BiH, koji ne odgovaraju potrebama i nacionalnim osećanjima Srba.

- Pa, to je ono što je Tihić priželjkivao. On i ostale bošnjačke stranke i hoće da u celoj Bosni svi simboli budu jednaki, što treba da bude krunski dokaz BiH kao unitarne države - komentariše za Kurir neimenovani funkcioner Partije demokratskog progresa, koja sa Dodikovom SNSD čini okosnicu nove vlade u Banjaluci. Dok Srbi u RS nemoćno negoduju protiv odluke Ustavnog suda BiH, uzdajući se u Beograd, glasovi iz srpske prestonice očigledno se mnogo ne razlikuju od onih u Banjaluci.

Cvijetin Milivojević, direktor beogradske agencije "Pragma", nije iznenađen "skarednom" odlukom bosanskog suda da zabrani srpske nacionalne simbole. U tom sudu, podseća on, odlučuju stranci, predsedava sudija koji je nedavno izašao s robije, dok je inicijativu podneo Sulejman Tihić, predsednik muslimanske SDA.

Prema njegovim procenama, zabrana korišćenja srpskih simbola ne mora da znači težnju međunarodne zajednice da Srbima oduzme entitet i ukine RS, bez obzira na to što je ovoj odluci prethodilo ukidanje vojske.

Albijanić: Centralizacija

Miloljub Albijanić, šef poslaničke grupe G17 plus u Narodnoj skupštini, naglašava da su poslednjih meseci upadljivi pokušaji da se odnosi u BiH centralizuju tako što će se ukinuti državni elementi RS.
- U tom svetlu je i bosanska tužba za genocid, koja postoji i zbog toga da bi bila instrument pritiska. Međunarodnim institucijama bolje bi bilo da obezbede institucionalne garancije za Srbe na Kosovu nego da se bave ukidanjem Republike Srpske - poručio je Miloljub Albijanić.

Izvor: Kurir
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Staus Republike Srpske direktno zavisi od statusa Kosova, u tom smislu ce biti "izravnato"

Pa sad sta je "isplativije"??
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 82
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Nokia 3230
Sta ce biti izravnato ?  Smile
Kada se RS ukine ? kada se Srbi nasilu prisile da se izjasnjavaju kao bosanci ?   Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nisam ja to "izravnanje" izmislio, niti to na bilo koji nacin od mene zavisi, to je stav svih stranih diplomata(pa i Rusa)

Srbi zele da Republika Srpska postane samostalna drzava da bi se u sledecem trenutku pripojili Srbiji. Potpunu isti zelju imaju i Albanci sa Kosova, ako se jedno "ispuni" automatski se i drugo "ispunjava" u smislu medjunarodnog priznanja, tu iluzija ne treba imati!! O tome postoji jasan stav svih vodecih zemalja ali "nas nisu obavestili"

Svakako da je Kosovo "jako zgodna tema" za prikupljanje biraca za svoju sranku, ali je realnost drugacija.

Vodjenje politike u Srbiji koja niposto nije saglasna politickoj volji vodecih zamalja nanosi strahoviti stetu Srbiji. To me potseca na dete koje sebi cipa kosu da bi "kaznilo" roditelje! (ne daju cokoladu pre rucka)
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Ucesnik diskusija

ne sam Safete

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 188
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 7560s
Sta ce biti izravnato ? Smile
Kada se RS ukine ? kada se Srbi nasilu prisile da se izjasnjavaju kao bosanci ? Smile Smile
A kako treba da se izjasnjavaju?da nije mozda srborepublikanci Smile
A sto se tice trgovine RS za Kosovo Smile nece to ici bas tako lako
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1032
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
To ti je isto kao sa pijacom Markale za koju su svi vojni NATO strucnjaci rekli da bomba nije pala sa Srpske strane.
Samo zelim dodati NATO je rekao Da nije iskljuceno da bi moglo biti da granata ispaljena i sa teritorije pod kojom su drzale snage bosanske vojske na samoj liniji razgranicenja.Nikada ovo sto ti tvrdis (izvinjavam, se napisaso si da se nebi raspravljao o tome ali nekako mi je to paralo usi jer ipak medju nastradalim kobnog dana je bilo ljudi svih nacija)
IP sačuvana
social share
"Uspjeh nije slučajan"
"Uspjeh je stanje uma.
Ako želite uspjeti, sami sebe
počnite smatrati uspješnim"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Ucesnik diskusija

ne sam Safete

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 188
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 7560s
To ti je isto kao sa pijacom Markale za koju su svi vojni NATO strucnjaci rekli da bomba nije pala sa Srpske strane.
Samo zelim dodati NATO je rekao Da nije iskljuceno da bi moglo biti da granata ispaljena i sa teritorije pod kojom su drzale snage bosanske vojske na samoj liniji razgranicenja.Nikada ovo sto ti tvrdis (izvinjavam, se napisaso si da se nebi raspravljao o tome ali nekako mi je to paralo usi jer ipak medju nastradalim kobnog dana je bilo ljudi svih nacija)
Odavno se pokusava nametnuti potreba da se Muslimani moraju pravdati zato sto su ubijani.Ne bi sada ulazio u diskusiju o Markalama cg ac jer on ocito ne preze da iznosi iskrivljene dokaze,jer se nigdje ne moze procitati ovakva izjava.Ali kada se pocne pricati o zrtvama u Sarajevu,uvijek se spomenu Markale.A sta je sa ostalim granatama?Na makralama je poginulo"samo"60-tak gradjana.Sta je sa ostalim granatama koje su padale svakodnevno i od koji je ginulo po 2 ili 5 gradjana,to se ne racuna,to nije bitno,bitno je samo to da su Muslimani na Markale bacili granatu da bi izazvali NATO da bombarduje srpske polozaje,uvijek ista prica i uvijek djecija opravdanja za zlodjela srpskih snaga
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Mohaba ja to nisam rekao zbog toga sto eto ja mislim tako vec zato jer sam gledao jebanu emisiju koju je radila televizija BBC i gdje tadasnji general UN trupa za Bosnu kaze da po nalazima balisticara veca je mogucnost da je granata dosla sa Muslimanske strane to sto ne gledate emisije koje su naklonjene Srbiji vasa stvar. Ako ti nije jasno vrati se malo zbog cega sam to napisao jer za sve jebane stvari koje se desavaju krivite nas a nismo samo mi crni. Ja ne osporavam da su se u Sarajevu desavale razne stvari ali ja da dajem legimitet stradanju nasih snaga vasim muckim podvalama necu i uz to nisu samo srpske granate padale na Sarajevo.
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Ucesnik diskusija

ne sam Safete

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 188
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 7560s
CG AC
a cije su to jos granate padale osim srpskih.
sto se tice Markala,gledao sam ja masu emisija i svakakvih experata za minobacacke granate i svakakvih tvrdnji pa cak i da je mozda sa polozaja HVO-a ispaljena Smile
Ali samo je jedna istina ko je ispalio granatu
Vlada Srbije visoko ceni čin ove predaje i na prvoj sledećoj sednici izdaće sve potrebne garancije za eventualno puštanje na slobodu generala Miloševića do početka suđenja. Kao komandant Sarajevsko-romanijskog korpusa, Milošević je optužen za granatiranje Sarajeva a optužnica protiv njega podignuta je 24. marta 1998. ali je bila zapečaćena do 20. decembra 1998.

Milošević je rođen 4. februara 1942. godine u Murgasu, opština Ub, u Srbiji. Od marta 1993. bio je šef štaba komandanta Sarajevsko-romanijskog korpusa Stanislava Galića. U optužnici se navodi da je ta vojna formacija "usmeravala granatiranje i snajpersko delovanje na civile, koji su čekali u redu za hleb, sakupljali vodu, išli na sahrane, kupovali na pijacama, vozili se tramvajima, sakupljali drva, ili jednostavno šetali sa decom ili prijateljima". U Hagu je već izrečena jedna presuda za granatiranje Sarajeva, kojom je general Stanislav Galić osuđen na 20 godina zatv
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Gle nemam potrebe trositi rijeci na raspravljanje ali opet ti kazem granatiranje je bilo sa obje strane jer znam dosta Srba koji su poginuli i od snajpera, granata, sacekusa itd. to sto ti u svom mozgu ne mozes da dokucis tu cinjenicu tvoj problem. A tacno je da ima samo jedna istina ali ni ti ni ja je ne znamo vec zivimo u ubjedjenjima drugih. A to u vezi Milosevica su prazne price Haskih debila.
pozdrav jer mi je tesko da se ubjedjujem sa neSrbima
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 2.355 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.