Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Sep 2025, 01:46:09
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: srusio se makedonski mi-17  (Pročitano 23417 puta)
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

nisam ljubitelj moderatora....grrrr

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 629
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
SonyEricsson z1010

Mladicu
.
auuu..on je THE MLADIC ...hihihihihiih   Smile Smile
IP sačuvana
social share
Edit by Anea: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Lead me, follow me, or get out of my way

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 266
Zastava unknown
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Dealio
mob
SonyEricsson 
Citat: samuraj77 link=topic=302788.  msg4659578#msg4659578 date=1200349651
Tesko da je bio akt terorizma,da je tako sigurno Makedonska vojska i policija ne bi sedele skrstenih ruku :-k
Makedonija je bila na ivici gradjanskog rata pre par godina,verujem da bi tako bilo i sada da je Mi-17 oboren? :-k

Ochevidac kaze da je "zvuk helikoptera bio kao zvuk helikoptera, ali malo drugaciji.   Onda se zacula snazna detonacija, posle cega smo mi izasli iz kuca i potrcali ka mestu dogagjaja da spasavamo.  "

Helikopter nije eksplodirao u vazduhu, vec je posle udarca u blagu strminu, klizio 50-tak metara i onda eksplodirao.   To i fakt da su odmah na teren izbaceni najkrvolocniji specijalci vojske i policije (koji, btw, samo cekaju da neki kalimero pukne makar i iz kremenjache) koji su procheshljali ceo teren govori da Mi-8M nije skinut dejstvom sa zemlje. 

Slusaj decko ko tebe  daje  pravo  da vredjas Armiju republike makedonije?decki koje si ti opisao kao krvolocne specijalce rade svoj posao casno i odgovorno i nisu banda raspasenih bandita pa kad im prdne da idu i ubijaju kog god stignu.Oni su maksimalno profesionalna  jedinica koja ima svojih pretpostavljenih oficira zaduzenih da  izdaju potrebna naredjenja za dejstva.Bilo je mnogo vecih iskusenja ali nijednom nije regularna jedinica makedonske vojske  dejstvovala van svojih pravila sluzbe i dejstvovanja.Nek tebi sluzi na cast sto ih nazivas krvopijama.
2.Jesi li ti ikad bio na skopskom aerodromu gospodine vazduhoplovac?????kolko je daleko terminal gde slecuju i stoje helikopteri VV makedonije od civilnog dela?Jel tebi jasno da i civilne i vojne letelice koriste istu sletnu poletnu stazu?I da oupste ne postoji vojna kontrola leta nego da sva koordinacija ide preko tornja civilne kontrole leta?Cisto sumnjam da si ti ikada i bio na aerodromu,a kamoli da si i najmanje upoznat sa nacinom funkcioniranja ARM i njenog vazduhoplovstva.Profesionalna i odgovorna licnost nikada ne bi svoju vojsku nazvao krvopijama.(pod pretpostavci da si iz makedonije ako nisi onda ne znam sto i pricas uopste.)
3.Ceo razgovor ti je bio na medijima ....ja sam i celu temu otvorio za modernnizaciji bas ovih helikoptera....ako te interesuje ko sam i sta sam slobodno na pvt pa mozemo se i upoznati i licno pa da ocenis znam ili ne znam sta pricam.Pa i da vidis neke fotografije koje iz moralnih razloga ne bih mogoao prikazati ovdje,a koje licno necu nikad vise i da vidim.I ajde molim te bar opisi ocevidce recimo kazi kako su izgledala bar i sta su radila pa cu ti ja reci jesi ili nisi bio tamo?
4.Idi leci tvoje komplekse na drugo mesto.Za  informaciju oko teorije zavere o Siptarima,zao mi je ali ipak to nisu oni(ma koliko  mi hteli to).......I jos jedno na zakopu jednog od poginulih vazduhoplovaca(iz  obzira necu da navedem ime i prezime)u pocasnoj strazi i svim ceremonijama bili su 2 njegovih kolega siptara koji su ko mala deca plakali(mozes ti koga hoces da ubedjujes, to ne moze ni najveci glumac odglumiti ko hoce nek mi vjeruje ko nece nek zadrzi za sebe) normalnoniti jedan nije bio  hristijanin a prosli su kroz sve ceremonije cak i crkvenih obreda stojeci kraj njegovog kovcega(od 9 pa do 14 h skoro),uprkos sto je njegov zakop bio u gradu u kom nema ama bas ni jednog, bukvalno ni jednog Siptara nema i gde  pored svih tih spekulacija o obaranju od strane terorista,  nije bilo bas i prijatno biti u kozu nekog siptara ,ali eto oni su ipak dosli i bili tamo, jel uniforma veze ljude cak i onde gde izgleda nemoguce(ali ti sudeci po onom 'bivsi' izgleda propustio taj deo).
5.Ponovo ,daj ti meni dokaz za tvoje tvrdnje pa posle sudi ko sam ja i sta sam.Steta sto sam ja u takvoj situaciji da ne mogu da dam informacije i to sto znam,a znam mnogo vise od tebe,jel nismo mi milionska armija,svega nas je 8000.
6.Pilot je prijavio kako nesto nije u redu sa visinomerom a nije dobio prioritet sletanja,nego upute da namali svoju visinu,mozes to videti i iz razgovora koji su procurili po medijima(pokazace vreme jel to tacan transkript ili ne ali seti se pada aviona predsednika makedonije kod mostara,transkripti orginalni su mnogo interesantni,ali nato je nato,oni su odma znali da je avion pao ali nikome nije dozvoljeno da pridje nekoliko casova navodno nije se znalo gde je pao,a ovamo satelitima znaju i sta jedemo,nek to drugome pricaju).Naravno svi ce da negiraju da su to autenticni razgovor (ko i ja kad bi mene neko oficijalno pitao)ali veruj mi kod nas u ovako maloj zemji i armiji koja postoji tek 15 godina novinari su brzi od eksperata(pa a1 televizija je bila tamo pre policije bre a ministarstvo odrbrane je pad potrvdilo nekoliko casova posle pada).

"Ovaj detalj je veoma zanimljiv,vec su se desavale slicne nezgode zbog ne razumevanja na relaciji pilot-kontrola letenja,pitanje je po kom pritisku je bio podesen visinomer u trenutku nezgode?
Postoji mogucnost da je visinomer bio podesen po pritisku na srednjem morskom nivou a da je kontrolor podatke davao po pritisku sa referentne tacke aerodroma?
Naravno postoji i mogucnost otkaza visinomera sto je malo verovatno iz razloga sto ih ima sigurno bar dva koja svoje podatke dobijaju iz dva odvojena pito-staticka sistema."

samuraj potpuno tacno. to su upravo i inzinjeri i tehnicari na aerodromu u petrovcu razgovarali jel visinomer je podesavan po pritisku i meteo uslovima u sarajevu u 10 i 10 kad je helikopter poleteo i gde su vremenski uslovi su bili dobri i sasvim razlicni od onih u skoplju.

Moje izvinjenje svima i moderatorima ali ove neistinite tvrdnje stvarno ne idu nikome u prilog a ja nisam video ni jednu tehnicku informaciju gospodina kojom je on pobio bilo sta sto sam ja postovao na ovom forumu.Nisam ni ja vazduhoplovni tehnicar ili ekspert za ovu oblast ali osnovna znanja posedujem i sam u bliskim kontaktima sa ljudima koji rade u VV(opet kazem mi smo mala armija i svi smo manje vise blizu jedni drugima).Ja nisam ovu temu pokrenuo kako bi zaradio pocasti i pravio frajer na racun ljudi koji su poginuli jel znam lepo kako  je meni bilo da gledam cetvorogodisnjeg malisana kako spusta svog oca u zemlju.Temu sam cisto otvorio zato sto na ovom forumu ima dosta ljudi koji su upuceni o nauku tehniku a posebno u vazduhoplovstvo i  hteo da cujem mislenja.Mene ne interesuje ni politika ni nacionalizam,kao sto mozete i sami primetiti, jel uzivam u  srpskom forumu a nisam Srbin, i ne interesuje mene dali bilo ko s kim ovde imam cast da razgovaram,je Srbin Ili Crnogorac,Bosanac Bantu Siptar ili bilo sta.ZA mene je ovo prvoklasni forum sa prvoklasnim moderatorima,i tehnicki obrazovanih clanova koje ne bi sad nabrajao ali su mene ubedili da to jesu.

Opet moja zahvalnost svima..
« Poslednja izmena: 17. Jan 2008, 23:30:21 od NathanX »
IP sačuvana
social share
No bastard ever won a war by dying for his country.
He won it by making the other poor dumb bastard die for his country.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 266
Zastava unknown
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Dealio
mob
SonyEricsson 
11.46.40
Контролна кула: Запознаени ли сте со стандардна ИЛС процедура? (водење по оска на слетување - инструментално)
Букефал 01: Да

11.46.41
Букефал 01: Запознаени сме, но инструментот не ми покажува добра висина.
Контролор: Дајте ја висината и ќе одиме и по радар векторинг( водење со радар по простор и по висина).
Контролорот потоа неколку пати прашува за позицијата и за висината на Букефал 01
Букефал 01: Најдобро е да одиме по радар векторинг
И во вакво водење хеликоптерот два пати не ја погодил позицијата и висината

12.09.00
Контролна кула: Земи курс 310
(Хеликоптерот тогаш се наоѓа на курс 300)
Контролна кула (повторува): Земи курс 310!
Контролна кула: Лево си од локалајзерот!
Букефал 01: Вртам лево
Контролона кула: Ти си лево, оди десно! Прво на позиција 020, па потоа на позиција 040 (контролорот го врти надесно за да го исправи)

12.11.09
Контролна кула: Имате ли автоматско кепчување (фаќање на правецот)
Букефал 0: Не, нема

12.11.45
Букефал 01:Не. Немаме
Контролна кула Прејдете лево на 310
Букефал 01: Добро 310

12.12.15
Контролна кула: Која висина ја имате?
Букефал 0: (Нема одговор)

12.12.16 до 12.12.22
Контролна кула: Слободно снижување на 600 метри.
Букефал 01: (Нема одговор)

12.12.53
Букефал 01: (Нема одговор)
Во овој период контролорот 11 пати повторува: Букефал 01, дали ме слушаш?
Букефал 01:(Нема одговор)
Radar je za celo vreme hvatao helikopter sa neispravnim transponderom i morao je cekirati njegovu visinu konstantno......verujem da momci koji razume ovu tematiku shvatice nesto iz ovog razgovora....

Evo ako neko ima problema sa razumjevanjem slobodno recite....razjasnicemo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Futo fukutsu - Saburo Sakai

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3671
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
mob
SonyEricsson C702i
samuraj potpuno tacno. to su upravo i inzinjeri i tehnicari na aerodromu u petrovcu razgovarali jel visinomer je podesavan po pritisku i meteo uslovima u sarajevu u 10 i 10 kad je helikopter poleteo i gde su vremenski uslovi su bili dobri i sasvim razlicni od onih u skoplju.
Hm vidi se da smo ucili istu skolu verovatno,pa zato i slicno razmisljamo
@NathanX Nadam se da stavovi pojedinaca nece uticati na to da prestanes da nas informises o daljem toku istrage,ovo je zaista tuzan dogadjaj i ne treba ga koristiti za politicke prepirke.
« Poslednja izmena: 17. Jan 2008, 17:50:43 od samuraj77 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 266
Zastava unknown
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Dealio
mob
SonyEricsson 
NAravno da necu prestati da informiram zbog nekih takvih komentara i ljudi koji pate od balkanskog sindroma samounistavanja,ja sam rekao moje mislenje o forumu i vama,i naravno da ne nameravam da prestanem biti clan ovog foruma,naravno sve dok sam dobrodosao.

jos jednom pozdrav....
« Poslednja izmena: 17. Jan 2008, 17:39:58 od NathanX »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
@NathanX pratim sve od pocetka. Imas moju podrsku i sto se mene tice apsolutno si dobrodosao. Video sam slike, mladi ljudi bre. Nek im je laka zemlja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2567
Zastava Srbija(VS)
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Samsung U700
Slazem se sa Papaluom....Pratim celu pricu od pocetka ...samo sto nisam dovoljno kompetentan da se ukljucim u raspravu... ali izuzetno postujem sve pripadnike armije... i uzivam da citam sve njihove postove... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
NathanX-podrzavam te i ne slazem se sa glupim ili sujetnim komentarima nekih. Smile Smile Smile
Makedonci su nasa braca i prijatelji.to sto nemaju ista misljenja kao mi po nekim stavkama ne znaci da su protiv nas i da treba pljuvati ili kritikovati nesrecne vojnike! Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Makedonci su nasa braca i prijatelji.

makedonci su sve samo ne nasa braca i prijatelji
braca ne zatvaraju verske vodje svoje brace

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

nisam ljubitelj moderatora....grrrr

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 629
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
SonyEricsson z1010
Makedonci su nasa braca i prijatelji.

makedonci su sve samo ne nasa braca i prijatelji
braca ne zatvaraju verske vodje svoje brace

moracu da se slozim...
IP sačuvana
social share
Edit by Anea: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Sep 2025, 01:46:09
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.046 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.