Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 02:09:52
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: srusio se makedonski mi-17  (Pročitano 23334 puta)
Jet set burekdzija

Дошао је тихо и отишао у легенду...

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 8641
Zastava Beograd - Dorćol
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 5610
Ne gusi vise sa politikom, imas forum za to pa pametuj tamo ovde se bavimo tehnikom.
Извини техничару!  Smile
IP sačuvana
social share
                         C' вером у Бога за Краља и Отаџбину - Слобода или смрт                              
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 609
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Извини техничару!  Smile
Ma ti si kralj
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
"Piloti ne umiru, oni samo odlaze i ne vracaju se."

http://www.morm.gov.mk:8080/morm/mk/homepage.html
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Nokia 6300
malo mi čudno, ovaj Mi-17 kao da je od kartona. kad nešto pogledam slike oborenog F-117 i Perićevog MiG-29 koji je pao u mine (pa opet ostao u većim delovima)  i ovaj Mi-17 koji kao da je izrendan malo se zapitam da li je došlo do tehničke greške ili su šipci malo pucali (čuo sam kako su helikopteri Mi-8/17 veoma osetljivi na malim visinama i da se mogu oboriti streljačkim naoružanjem) Smile inače neka je večna slava posadi i putnicima  helikoptera.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Futo fukutsu - Saburo Sakai

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3671
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
mob
SonyEricsson C702i
Tesko da je bio akt terorizma,da je tako sigurno Makedonska vojska i policija ne bi sedele skrstenih ruku Smile
Makedonija je bila na ivici gradjanskog rata pre par godina,verujem da bi tako bilo i sada da je Mi-17 oboren? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Nokia 6300
sumnja se na sabotažu u Mostaru i na dejstvo terorista (koliko mi je poznato albanija proizvodi neku Gožda PVO raketu) jel' opet onoliki Apači padali u iraku, i F-117 pogođen nevom i pao sa ogromne visine pa opet nije onako izrendan kao da je od kartona.  Smile mnogo je to meni sumnjivo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 64
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Nokia N73ME
Citat: samuraj77 link=topic=302788.  msg4659578#msg4659578 date=1200349651
Tesko da je bio akt terorizma,da je tako sigurno Makedonska vojska i policija ne bi sedele skrstenih ruku :-k
Makedonija je bila na ivici gradjanskog rata pre par godina,verujem da bi tako bilo i sada da je Mi-17 oboren? :-k

Ochevidac kaze da je "zvuk helikoptera bio kao zvuk helikoptera, ali malo drugaciji.   Onda se zacula snazna detonacija, posle cega smo mi izasli iz kuca i potrcali ka mestu dogagjaja da spasavamo.  "

Helikopter nije eksplodirao u vazduhu, vec je posle udarca u blagu strminu, klizio 50-tak metara i onda eksplodirao.   To i fakt da su odmah na teren izbaceni najkrvolocniji specijalci vojske i policije (koji, btw, samo cekaju da neki kalimero pukne makar i iz kremenjache) koji su procheshljali ceo teren govori da Mi-8M nije skinut dejstvom sa zemlje.  

Veceras je na tv-u bila zvanicna informacija direktora bolnice gde je vrsena obdukcija poginulih.   Potvrdjena je vest da su svi poginuli od udara helikoptera u zemlju, da su svi poginuli istovremeno i da na telima nema tragova nikakvih ubojitih sredstava.  

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Lead me, follow me, or get out of my way

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 266
Zastava unknown
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
SonyEricsson 
problemi sa visinomerom........preslusane su kutije...........
zadnji razgovor:kontrola pita za momentalnu visinu dobija odgovor 800 metara,i trazi da namale na 600m i gubi se kontakt.Inace  helikopter je trebao da sleti,ali su dali prednost civilnom avionu a ovaj na cekanje.........jbg mi smo jedina je.ena drzzava gde svi imaju prednost ispred vojske......s.anje.....
inace nema nikakvog terorizma........to je iskljuceno.......mnogo ocevidaca je bilo.....
IP sačuvana
social share
No bastard ever won a war by dying for his country.
He won it by making the other poor dumb bastard die for his country.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Futo fukutsu - Saburo Sakai

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3671
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
mob
SonyEricsson C702i
 Smile
Zaista tuzno...
Nadam se da mi necete zameriti,ako ne treba diskutovati neka modovi obrisu moj post bez ljutnje,nije mi cilj da bilo koga vredjam vec da sa tehnickog stanovista proanaliziram NatanX-ove podatke o nezgodi
Citat
problemi sa visinomerom........preslusane su kutije...........
zadnji razgovor:kontrola pita za momentalnu visinu dobija odgovor 800 metara,i trazi da namale na 600m i gubi se kontakt.
Ovaj detalj je veoma zanimljiv,vec su se desavale slicne nezgode zbog ne razumevanja na relaciji pilot-kontrola letenja,pitanje je po kom pritisku je bio podesen visinomer u trenutku nezgode?
Postoji mogucnost da je visinomer bio podesen po pritisku na srednjem morskom nivou a da je kontrolor podatke davao po pritisku sa referentne tacke aerodroma?
Naravno postoji i mogucnost otkaza visinomera sto je malo verovatno iz razloga sto ih ima sigurno bar dva koja svoje podatke dobijaju iz dva odvojena pito-staticka sistema.
Citat
Inace  helikopter je trebao da sleti,ali su dali prednost civilnom avionu a ovaj na cekanje.........jbg mi smo jedina je.ena drzzava gde svi imaju prednost ispred vojske......s.anje.....
Inace to sto je civilni avion imao prednost na sletanju je normalno jer je tako regulisano pravilima,tako da to nije slucaj samo u Makedoniji, ova odluka kontrole letenja bila ispravna...

« Poslednja izmena: 16. Jan 2008, 01:47:35 od samuraj77 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

....volim Republiku Srpsku.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3093
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Nokia 
Cenzura!
« Poslednja izmena: 17. Jan 2008, 00:12:36 od Herros »
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 02:09:52
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.048 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.