Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 23:22:57
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 60
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srpsko-Ruski odnosi  (Pročitano 101633 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1272
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ma daj boze da je lose prevedeno,ali prije nekoliko dana je objavljeno da Rusija priprema posebne mjere u slucaju proglasenja Kosova,a sada kaze Lavrov da od tih mjera nema nista!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9;M
mob
Nokia 
Pa sad , ne znam sta sam tu toliko obojio . Ako u WWI ruski ambasador na audijenciji kod Pasica kaze : " Rusiji su na Balkanu na prvom mestu interesi Bugarske , pa interesi Rusije , pa tek onda interesi Srbije " , a za to vreme ta ista Bugarska mobilise vojsku kojom nam udari u ledja desetak dana posle toga , mislim da to nije bojenje situacije .

Ako mislis da je bojenje stav prema Nemcima , ne znam sta su oni zahtevali u Trojnom paktu od Srbije sto posle kada su nas okupirali nisu dobili . Mislim da su zahtevali mnogo manje , a to nisu radili sto su nas voleli , vec sto su nas se plasili ( pogotovu Hitler , koji je mislio da su WWI prakticno resili Srbi ) . To nisu price sta bi bilo kad bi bilo , vec realnost . Mi smo prakticno trebali da imamo status neutralne zemlje , jedino sto bi oni koristili rudnik bakra u Boru , rudnik boksita u Mostaru , i nasu teritoriju za prevoz trupa . Nismo morali da ratujemo za njih , niti bi nas okupirali . To je u ono vreme bio vise nego dobar dil . Verovatno bi kasnije u nekom trenutku na red trebalo da dodje na red i okupacija , ali bi imali slobodnog prostora da se bolje naoruzamo i pripremimo za rat . A imali bi i par ratnih godina manje , kao i mnogo manje gubitaka .

Ako pogledas realno , zeleznicu ne bi nikad imali da nas na gradnju nisu naterali Austrougari . Za industrijalizaciju Srbije su mnogo zasluzniji oni nego bilo ko . Francuzi su nam bili uzor u pravu i kulturi , ali u svemu ostalom austrijanci i nemci . I dok smo igrali na tu kartu mnogo bolje nam je islo .

Ipak , sve ovo nema mnogo veze sa glavnom poentom moje price : posto svetom vladaju interesi , moramo i mi da se ponasamo u skladu sa tim . Rusija trenutno ne brani Srbiju , vec svoje interese . A nas posao je da u svetu nadjemo sto vise saveznika i da svoje interese branimo na najbolji moguci nacin .

Sto se tice radovanja oko Kosova , to si u pravu . Ima mnogo Srba ovde koji ce se obradovati tome vise nego Albanci . Ali , to je na zalost realnost ove zemlje .

Mislim i da nepotpisivanjem sporazuma sa EU cinimo sebi madvedju uslugu . Taj sporazum nam nista ne smeta da branimo Kosovo . Mislim da je Zoran Zivkovic bio u pravu kad je rekao da smo misiju EU na Kosovu trebali da pozovemo sami . Time bi predupredili EU , preuzeli inicijativu , sprecili da ta misija postane deo priprema za nezavisnost Kosova , vec bi postala misija koja treba da efikasnije sprovede standarde na Kosovu od misije UN . Time bi omogucili da na Kosovo dodje kao misija koja ce po rezoluciji UN zameniti postojecu misiju i imati za zadatak ispunjenje standarda . Jednim udarcem bi ubili tri muve : ne bi smo morali da obustavimo potpisivanje sporazuma , naterali bi smo albance da dole ispune standarde , a sprecili bi smo da ta misija postane misija za pripremu nezavisnosti Kosova . A dobili bi na vremenu da i dalje lobiramo za nasu stvar , da pritisnemo albansku mafiju svuda u Evropi i time odsecemo finansiranje secesije , i jos mnogo drugih stvari .

Sad , sta je tu je . Sta je bilo , bilo je , tu smo gde smo , greske ne mozemo da ispravimo , mozemo samo da ucimo na njima i da se trudimo da ih vise ne pravimo .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 3324
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Samsung 
S obzirom da se ne snalazim najbolje sa hrvatskim recnikom  Smile
Citiracu ti isti taj intervju, ali na Srpskom.

RUSIJA I EU I DALJE RAZLIČITO O KIM
POLITIKA - SVET I MI - Sreda, Februar 13, 2008 16:01 
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je, posle sastanka sa 'trojkom' EU na Brdu kod Kranja, da Brisel i Moskva i dalje imaju različit pristup pitanju Kosova, jer se Rusija protivi nezavisnosti te pokrajine.

'Razlike nisu prevaziđene, ostajemo pri svojim stavovima', naglasio je Lavrov posle razgovora, dodajući da Moskva smatra da ne treba odustati od pregovora o statusu Kosova.

EU su u dijalogu s ruskim ministrom spoljnih poslova predstavljali visoki predstavnik za spoljnu politiku Havijer Solana, komesarka za spolje poslove Benita Ferero-Valdner, francuski državni sekretar Žan Pjer Žuje i šef slovenačke diplomatije Dimitrij Rupel.

Ponovivši čvrsto uverenje Moskve da bi proglašenje nezavisnosti Kosova bilo 'greška', Lavrov je kazao da Rusija neće pribegavati sankcijama prema Kosovu ili prema EU.

Proteklih dana se spekulisalo da bi Moskva mogla reagovati kaznenim merama prema zemljama koje priznaju nezavisnost Kosova, uključujući i prekid isporuka gasa, ali je Lavrov rekao da to 'zvuči besmisleno' i da Rusija ne pribegava 'merama kažnjavanja'.

Predstavnici EU su, pre sastanka, upozorili da je sadašnji status Kosova neodrživ i da, što pre, treba pronaći trajno rešenje.

Ferero- Valdner je, između ostalog, rekla da su u EU uvereni da Srbija neće prekinuti kontakte s Unijom zbog postojanja razlika u gledanju na kosovsku nezavisnost.

Na sastanku je puna pažnja posvećena odnosima Brisela i Moskve, pri čemu je izražena nada da će Evropska komisija uskoro dobiti mandat za početak dogovaranja o strateškom partnertsvu s Rusijom.

Ferero-Valdner je rekla da je deo sporazuma o partnerstvu sporazum o slobodnoj trgovini, za šta je potreban ulazak Rusije u Svetsku trgovinsku organizaciju.

Lavrov je podsetio da je Unija na sastanku na vrhu EU-Rusija saopštila da neće otežavati put Rusije u STO.

Ferero-Valdner je istakla da je na današnjem sastanku bilo reči i o pitanju carina i viza, odnosno dugoročnoj liberalizaciji viznog režima između Rusije i EU.

Potvrđujući da se razgovaralo i o energetici i transportu, ministar Lavrov je rekao da će ovaj dijalog doprineti razvoju saradnje.

.............................................................................................................................................................................................................

Konkretno u vezi , nazovi "sankcija" ili "kazni", nigde do veceras nisam naisao na podatak da bi zbog priznavanja Kosmeta Rusija, mogla da zemlje koje priznaju Kosmet, "kazni", obustavom gasa  Smile

Sto je i priznaces, zaista , besmisleno

Sa druge strane, ta ista Rusija je i jedini razlog zasto Kosmetski albanci ne mogu da proguraju svoju nezavisnost u Savetu bezbednosti Smile
Ta ista Rusija je ostala dosledna u podrsci Srbiji
I jedino ona je branik , otimanju Srpske zemlje
Mozemo mi diskutovati, o mnogim stvarima: o interesima, o NIS-u, o Istoriji...itd
Ali, ako realno pogledas, da ta ista Rusija nije danas na stanovistu, da je jedostrana nezavisnost , nistavna
Da se Srbiji ne sme otimati Kosmet.
Uzalud bi mi isticali da je medjunarodno pravo, na nasoj strani
Kosmet bi vec odavno, bio zaista nezavistan
IP sačuvana
social share
Citat
Po sopstvenom priznanju,Tomislav Nikolić svoj politički život duguje Vojislavu Šešelju. Na njegovim delima vaspitavao se osamdesetih godina. Oduševljeno je čitao sve što je napisao.

Citat
Kad je Tomislav, član Narodne radikalne stranke, čuo Šešelja iz Četničkog pokreta uživo, uverio se da je to „najveći srpski intelektualac”.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

ултра националиста

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 163
OS
Linux
Browser
Mozilla (Swiftfox)
Lavrov je veceras rekao da rusija nece preduzimati mjere protiv zemalja koje priznaju Kosovo!
Drugim rijecima "vi priznajte Kosova,a nama ce kao smetati i mi cemo se kao buniti ali nista necemo uraditi"!
Nista novo od "ruske brace"!

Ajde ostavi taj izvor!
Mislim, citiraj tekst

Maks 78, немој да се палиш  на трећеразредну пропаганду, на аматере! Smile Није "њима" први пут да дотичног погрешно цитирају, а касније преко својих апарата у Србији почну да спинују до бесвести ту исту лаж. Прошле године је Немачки, Дер Спигел направио један интервију са господином министром. Сорошева телевизија је тада измислила добар део интервију где наводи како је Путин рекао министру да није у његовом интересу да улаже вето.  Лавров то наравно није рекао већ су ови са Б92 "погрешно" пренели вест. Таквих је примера милијарду. Приче како смо продани за шачицу бомбона, повластице за приступање СТО, размештање радарских осматрачница ...итд мааааааа да не набрајам, опусти се и уживај Smile
IP sačuvana
social share

A riot is the language of the unheard.

Martin Luther King, Jr.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1489
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia 
Neće uraditi ništa
IP sačuvana
social share
"Cogito, ergo sum"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1272
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Daj boze da nam pomognu ali......
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1489
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia 
Daj boze da nam pomognu ali......

Nemaju interesa da uđu u sukobe zbog Srbije,
ništa ne bi dobili
IP sačuvana
social share
"Cogito, ergo sum"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 3324
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Samsung 
Pa sad , ne znam sta sam tu toliko obojio . Ako u WWI ruski ambasador na audijenciji kod Pasica kaze : " Rusiji su na Balkanu na prvom mestu interesi Bugarske , pa interesi Rusije , pa tek onda interesi Srbije " , a za to vreme ta ista Bugarska mobilise vojsku kojom nam udari u ledja desetak dana posle toga , mislim da to nije bojenje situacije .

Ako mislis da je bojenje stav prema Nemcima , ne znam sta su oni zahtevali u Trojnom paktu od Srbije sto posle kada su nas okupirali nisu dobili . Mislim da su zahtevali mnogo manje , a to nisu radili sto su nas voleli , vec sto su nas se plasili ( pogotovu Hitler , koji je mislio da su WWI prakticno resili Srbi ) . To nisu price sta bi bilo kad bi bilo , vec realnost . Mi smo prakticno trebali da imamo status neutralne zemlje , jedino sto bi oni koristili rudnik bakra u Boru , rudnik boksita u Mostaru , i nasu teritoriju za prevoz trupa . Nismo morali da ratujemo za njih , niti bi nas okupirali . To je u ono vreme bio vise nego dobar dil . Verovatno bi kasnije u nekom trenutku na red trebalo da dodje na red i okupacija , ali bi imali slobodnog prostora da se bolje naoruzamo i pripremimo za rat . A imali bi i par ratnih godina manje , kao i mnogo manje gubitaka .

Ako pogledas realno , zeleznicu ne bi nikad imali da nas na gradnju nisu naterali Austrougari . Za industrijalizaciju Srbije su mnogo zasluzniji oni nego bilo ko . Francuzi su nam bili uzor u pravu i kulturi , ali u svemu ostalom austrijanci i nemci . I dok smo igrali na tu kartu mnogo bolje nam je islo .

Ipak , sve ovo nema mnogo veze sa glavnom poentom moje price : posto svetom vladaju interesi , moramo i mi da se ponasamo u skladu sa tim . Rusija trenutno ne brani Srbiju , vec svoje interese . A nas posao je da u svetu nadjemo sto vise saveznika i da svoje interese branimo na najbolji moguci nacin .

Sto se tice radovanja oko Kosova , to si u pravu . Ima mnogo Srba ovde koji ce se obradovati tome vise nego Albanci . Ali , to je na zalost realnost ove zemlje .

Mislim i da nepotpisivanjem sporazuma sa EU cinimo sebi madvedju uslugu . Taj sporazum nam nista ne smeta da branimo Kosovo . Mislim da je Zoran Zivkovic bio u pravu kad je rekao da smo misiju EU na Kosovu trebali da pozovemo sami . Time bi predupredili EU , preuzeli inicijativu , sprecili da ta misija postane deo priprema za nezavisnost Kosova , vec bi postala misija koja treba da efikasnije sprovede standarde na Kosovu od misije UN . Time bi omogucili da na Kosovo dodje kao misija koja ce po rezoluciji UN zameniti postojecu misiju i imati za zadatak ispunjenje standarda . Jednim udarcem bi ubili tri muve : ne bi smo morali da obustavimo potpisivanje sporazuma , naterali bi smo albance da dole ispune standarde , a sprecili bi smo da ta misija postane misija za pripremu nezavisnosti Kosova . A dobili bi na vremenu da i dalje lobiramo za nasu stvar , da pritisnemo albansku mafiju svuda u Evropi i time odsecemo finansiranje secesije , i jos mnogo drugih stvari .

Sad , sta je tu je . Sta je bilo , bilo je , tu smo gde smo , greske ne mozemo da ispravimo , mozemo samo da ucimo na njima i da se trudimo da ih vise ne pravimo .

Ja cu sada ponoviti, da si izneo dosta istorijskih podataka, koje ti posmatras iz svog ugla
Da li je to "obojeno" ili nije je zaista manje bitno
Ono sto ti ne mogu osporiti, je tvoje misljenje i gledanje na neke istorijske dogadjaje iz tvog ugla
Sto je nista drugo, do samo tvoje glediste, ili tvoj stav
Sa nekim stvarima, se slazem sa tobom, a sa nekima ne
Dakle, postujem tvoje stavove, bez obzira da li su slicni mojima, ili ne
Ne ulazim u to da li su se neke stvari trebale dogoditi, na jedan ili drugi nacin
Sam nacin takve diskusije, bi nas isuvise odvukao u sirinu...i to bi se pre svega svelo na razmenu drugacijih ili istih gledista
Koji bi imali malo dodirnih tacaka, sa navedenom temom

Na trenutak se vratih na tvoj post i primetih da si navodio primere zeleznice i razvoj industralizacije u Srbiji..
Ne znam, mozemo i o tome da diskutujemo, ali priznaces da sama diskusija na taj nacin bi otisla u ...nedogled

Ono oko cega se mozemo u vecem delu slozti, bio bi sledeci citat, tvog posta.
"posto svetom vladaju interesi , moramo i mi da se ponasamo u skladu sa tim . Rusija trenutno ne brani Srbiju , vec svoje interese . A nas posao je da u svetu nadjemo sto vise saveznika i da svoje interese branimo na najbolji moguci nacin" .

Samo bih se nadovezao i postavio bi ti pitanje u skladu sa temom.
Koju drzavu ti danas u svetu smatras nasim saveznikom?

Deo oko potpisivanja sporazuma sa EU, je apsolutno van ove teme, a jeste deo vecine ostalih tema
I tu imamo ...blago je reci suprotna gledista
Pogotovo ako se tvoje stanoviste, ili tvoje glediste oslanja na stavovima Zorana Zivkovica

« Poslednja izmena: 14. Feb 2008, 00:39:07 od Maks 78 »
IP sačuvana
social share
Citat
Po sopstvenom priznanju,Tomislav Nikolić svoj politički život duguje Vojislavu Šešelju. Na njegovim delima vaspitavao se osamdesetih godina. Oduševljeno je čitao sve što je napisao.

Citat
Kad je Tomislav, član Narodne radikalne stranke, čuo Šešelja iz Četničkog pokreta uživo, uverio se da je to „najveći srpski intelektualac”.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 3324
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Samsung 
Neće uraditi ništa

A ti tj. tvoja malenkost, bi voleo da ucine nesto? Smile
IP sačuvana
social share
Citat

Citat
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9;M
mob
Nokia 
Iskreno , trenutno nam nije saveznik ni jedna . Rusija radi to sto radi ne zato sto nam je saveznik ili zato sto nam zeli dobro , vec zato sto je u njenom interesu da odbrani principe medjunarodnog prava po ovom pitanju pre svega zbog problema sa secesionistickim republikama i oblastima na njenoj vlastitoj teritoriji . Mada , s druge strane , ovde je Rusija u situaciji u kojoj ne moze izgubiti : s jedne strane , ako odbrani nas stav , zacementirala je separatisticke ambicije pojedinih delova zemlje zauvek , s druge strane , ako zapadne zemlje naprave presedan sa Kosovom , iskoristice ga za pripajanje odcepljenih oblasti Gruzije . Rusija ne gubi nista .

Ja ne bi vezivao EU za ovu temu , da ti nisi u startu vezao temu za Kosovo . A posto je trenutno aktuelna ta misija , nas stav prema njoj , kao i stav Rusije ( da li ce ona shvatiti potpisivanje sporazuma kao nase priznanje Kosova i prestati da nam daje podrsku u UN ) , ja sam spomenuo i to .

Sto se Zivkovica tice , ne zanima ko daje neku ideju , vec da li je ona dobra ili ne . Ako Tomislav Nikolic da dobru ideju , podrzacu je , ako je da Kostunica , takodje . Jednostavno mi se ideja ucinila zgodnim diplomatskim manevrom u datom trenutku , u konkretnoj situaciji . Ovaj stav koji smo zauzeli nije nimalo fleksibilan , oduzima nam inicijativu i tera nas da pasivno posmatramo sta ce uraditi Albanci , EU i SAD bez mogucnosti da uradimo nista znacajno i da uticemo na bilo sta , osim na priznanje u UN .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 60
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 23:22:57
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.