Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 21:05:53
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 60
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srpsko-Ruski odnosi  (Pročitano 101626 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1252
Zastava Pančevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
SonyEricsson z1010
Sa Rusijom treba biti oprezan. Naši političari treba da znaju da li su namere Rusa iskrene. jer može se desiti da poklonimo Nis a da i Kosovo odleprša.

Zaista je diskutabilno, da sada raspravljamo o vrednosto 51% Nis-a, u paketu sa Gasnim aranzmanom

Danas sam procitao negde, da je vrednost Gasproma, ako se ne varam oko 540 milijardi dolara Smile

Mislis da je njima zaista stalo do toga da spoljnu politiku Rusije, baziraju na nekim kasnije zakulisnim radnjama oko kupovine NIS-a? Smile

U celoj prici oko prodaje NIS-a, (iako za to postoji zasebna tema), mislim da zaista nemamo razloga za nezadovoljstvo..

Pogotovo imajuci u vidu, dugorocne interese, koje mozemo imati, zahvaljujuci tom sporazumu

Iako se ne slazemo, oko gledista na Srpsko-Ruske odnose, danas.

Moram ti napisati, da postujem tvoje glediste, koje je cini mi se oslobodjeno neke, nazovi ostrascenosti

Dakle , ti sumnjas u iskrene namere Rusa, to povezujes sa , prodajom Nis-a

I to je ok

Sta drugo reci...sem, vreme ce pokazati.

Smile

misliš da je 1 000 000 000 dolara nekome malo para, koliko god da ih ima.

Nis ima oko 500 pumpi, u nisovu pumpu kod nas je uloženo oko 1.5 miliona evra (aj da kažemo da su se pola razni ugradili), koliko je to para samo u pumpama, bez da uopšte ulazimo u analizu da će te pumpe za godinu dve zaraditi tih 500 miliona.

Gasovod kroz Srbiju koji nemamo pojma kako će da izgleda, koji ćemo špola mi finansirati da bi od njih kupovali gas.

KLauzula da još 2 (mislim) godine tržište nafte ostane zatvoreno!

Ne krivim ja ruse, oni rade posao, samo nemojte da se ložite da nas neko voli ili mrzi.

IP sačuvana
social share
Hajde da nadjemo stvari u kojima svi mozemo da dobijemo.
Hajde da ne nadjemo stvari, da se sporimo, gde neko moze da izgubi
Mi se lako ujedinimo protiv nekoga, a nikako da se ujedinimo za sebe. Hajde da se ujedinimo za sebe, pa kada uradimo sve sto mozemo za sebe, onda cemo se deliti. I taj dan nece nikada doci, jer cemo uvek imati sta da uradimo za sebe..." Zoran Djindjic
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Alcatel 
Nisam ja rekao da nas Rusi vole ili mrze, ja sam rekao da oni možda hoće da nas prevare. Ali to treba da shvate naši političari.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 624
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
A posle ce da traze telekom, jat i ostalo da nam vrate kosovo Smile

Vidi ti njega  Smile

Pa zar ti nisi krenuo, za Mesec  Smile

Mozda bi trazili i .... Sardit, Secerane, Cementare.... Smile Smile

Treba dati nesto onome ko moze da nesto za tebe uradi. E da smo se na vreme okrenuli americi....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Rusija je tajkunska država, mislim a Gasproma je državna firma
kojom rukovod državni vrh. Zašto nam ne bi vratili
Miru marković na vlast ? Imali bi jednu poslušnu,
siromašnu bana-državu na balkanu

ti si najpametan  
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1489
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia 
Nisam ja rekao da nas Rusi vole ili mrze, ja sam rekao da oni možda hoće da nas prevare. Ali to treba da shvate naši političari.

Ne možda, nego su to već uradili. A zahavljujući našoj rusofiliji
uradiće još par puta
IP sačuvana
social share
"Cogito, ergo sum"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Alcatel 

uradiće još par puta

Kad smo mi blesav narod , nismo pragmatični , već funkcionošemo po principu ljubavi i mržnje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1489
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia 

uradiće još par puta

Kad smo mi blesav narod , nismo pragmatični , već funkcionošemo po principu ljubavi i mržnje.

Tačno. I oni će to znati lepo da iskoriste. Ludi su ako to ne urade.
IP sačuvana
social share
"Cogito, ergo sum"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 3324
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Samsung 
Sa Rusijom treba biti oprezan. Naši političari treba da znaju da li su namere Rusa iskrene. jer može se desiti da poklonimo Nis a da i Kosovo odleprša.

Zaista je diskutabilno, da sada raspravljamo o vrednosto 51% Nis-a, u paketu sa Gasnim aranzmanom

Danas sam procitao negde, da je vrednost Gasproma, ako se ne varam oko 540 milijardi dolara Smile

Mislis da je njima zaista stalo do toga da spoljnu politiku Rusije, baziraju na nekim kasnije zakulisnim radnjama oko kupovine NIS-a? Smile

U celoj prici oko prodaje NIS-a, (iako za to postoji zasebna tema), mislim da zaista nemamo razloga za nezadovoljstvo..

Pogotovo imajuci u vidu, dugorocne interese, koje mozemo imati, zahvaljujuci tom sporazumu

Iako se ne slazemo, oko gledista na Srpsko-Ruske odnose, danas.

Moram ti napisati, da postujem tvoje glediste, koje je cini mi se oslobodjeno neke, nazovi ostrascenosti

Dakle , ti sumnjas u iskrene namere Rusa, to povezujes sa , prodajom Nis-a

I to je ok

Sta drugo reci...sem, vreme ce pokazati.

Smile

misliš da je 1 000 000 000 dolara nekome malo para, koliko god da ih ima.

Nis ima oko 500 pumpi, u nisovu pumpu kod nas je uloženo oko 1.5 miliona evra (aj da kažemo da su se pola razni ugradili), koliko je to para samo u pumpama, bez da uopšte ulazimo u analizu da će te pumpe za godinu dve zaraditi tih 500 miliona.

Gasovod kroz Srbiju koji nemamo pojma kako će da izgleda, koji ćemo špola mi finansirati da bi od njih kupovali gas.

KLauzula da još 2 (mislim) godine tržište nafte ostane zatvoreno!

Ne krivim ja ruse, oni rade posao, samo nemojte da se ložite da nas neko voli ili mrzi.

Vec sam napisao da postoji zasebna tema, o prodaji NIS-a...
Tako da nakon ove poruke, necu vise da ulazim u diskusije oko ovog pitanja..

Samo me zanima...
Kazes 1.000.000.000 dolara Smile
Kada se tako razbacujes ciframa,a zasto ne 2.000.000.000 ili 5.000.000.000$ Smile
Sta si uzeo kao osnov, da bi dosao do zakljucka da bi u Slucaju prodaje 51% Srbija bila ostecena za cak 1.000.000.000$ Smile

-"500 Pumpi" ...? Smile
Navedi mi koji si izvor informacija koji si koristio  , da bi naveo cifru od 500 pumpi? Smile

-" U svaku od 500 pumpi, ulozeno po 1.500.000eura"?!   Smile
Ako mozes , samo mi napisi, kako si izracunao da je u svaku od tih 500 pumpi ulozeno, oko 1.500.000eura, ili koji si izvor koristio da bi do takvog zakljucka dosao ?  Smile

- "Te pumpe ce za godinu, dve godine imati zaradu od 500.000.000 eura"  Smile
Kako se ti razbacujes sa ciframa  Smile
Na osnovu cega si izracunao da ce te pumpe za godinu ili dve dana, imati toliku zaradu? Smile

-"Gasovod kroz Srbiju koji nemamo pojma kako će da izgleda, koji ćemo špola mi finansirati da bi od njih kupovali gas"
A zasto uopste komentarises, oko Gasovoda... ako nemas pojma, o istom?!  Smile

-"Ne krivim ja ruse, oni rade posao, samo nemojte da se ložite da nas neko voli ili mrzi."
Ne krivim ni ja tebe... ukoliko si pola u prethodno napisanom u pravu.
Krivim nasu Vladu, jer te nije angazovala, kao vrsnog eksperta za Ekonomiju.
I na taj nacin ustedela Srbiji 1.000.000.000$

Ko zna sta bi tek bilo da su te konsultovali kod prodaje drugih firmi, Sartida, Secerana, Cementara...........i 90% ostalih? Smile
« Poslednja izmena: 13. Feb 2008, 22:29:33 od Maks 78 »
IP sačuvana
social share
Citat
Po sopstvenom priznanju,Tomislav Nikolić svoj politički život duguje Vojislavu Šešelju. Na njegovim delima vaspitavao se osamdesetih godina. Oduševljeno je čitao sve što je napisao.

Citat
Kad je Tomislav, član Narodne radikalne stranke, čuo Šešelja iz Četničkog pokreta uživo, uverio se da je to „najveći srpski intelektualac”.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9;M
mob
Nokia 
Ne znam kada ce mo mi Srbi da shvatimo da u svetu nema ni prijatelja , ni neprijatelja , vec da svetom vladaju interesi . I kako se menja situacija u svetu , tako se menjaju interesi , pa samim tim i prijatelji i saveznici .

O tome kako je Rusija nas vekovni prijatelj mogu da pricaju samo budale . I ako nas je neko pored Britanaca najvise u istoriji zajebo , to su bili Rusi . I za razliku od vecine , ja im to ne zameram , ljudi su pametno gledali svoje interese .

Pretpostavljam da ce da usledi replika : A gde su nas to zajebali ?

1) Prvi srpski ustanak , ostavili nas na cedilu . To sto ih je Napoleon napao nije opravdanje , mogli su pri zakljucenju mira sa Turcima da nam osiguraju bar  autonomiju unutar Turske i momentalni mir . Ali za to ih je bolelo uvo ;
2) u Balkanskim ratovima su aktivno podrzavali Bugare i njihov interes ;
3) u WWI su , umesto da nas podrze da okupiramo Bugarsku pre nego sto izvrsi mobilizaciju i napadne nas sa ledja , udarili zabranu zajedno sa ostalim saveznicima . Posledice znamo ;
4) 27. mart je bilo delo NKVD-a isto koliko i Mi-6 . Na demonstracijama su svuda prednjacili komunisti ;
5) rezolucija informbiroa i pretnje okupacijom ;
6) nedostatak prave podrske tokom celog raspada SFRJ , pa i pre i tokom bombardovanja .

Bilo je toga jos , ali ko ce svega da se seti .

Ja im to , medjutim , ne zameram , to je u tom trenutku bio njihov interes , i nije se poklapao sa nasim . Trenutno se poklapa , videcemo koliko dugo . A sto se NIS-a tice , nama je nuzno obezbedjenje trajnog sigurnog snabdevanja energentima , pogotovu zbog predstojece svetske energetske krize , i to ovaj ugovor omogucuje . Da li je moglo da bude bolje , moglo je , ali i ovako je to dobar dil . A moglo je da bude bolje da smo mi prethodno vec ulozili dovoljno para u programe stednje energije i obnovljive izvore energije . Posto to nismo uradili , ovo je za nas dobar ugovor bez obzira na nisku cenu za NIS .

To sto smo mi slicni po mentalitetu , sto smo sloveni , itd , to je druga prica . Mi mozemo tako da se volimo ili mrzimo koliko god hocemo , ali to sa politikom i drzavnim interesima nema veze .

A ako gledamo sa stanovista interesa i saveznistva , nama su najbolji saveznici i partneri u istoriji bili Nemci . To sto su nam oni nudli , niko nije , a sto to nikada nismo prihvatili , to je nas problem . Da smo bili u WWI i WWII kao Bugari na jednoj , pa na drugoj strani , sada bi nas bilo 20 miliona , imali bi razvijenu privredu i ne bi brinuli ni o cemu .

A Francuzi su najvece p.... na ovom svetu , kako su nas oni zajebali , niko nije . Pa ljudi , oni su nam kao saveznicima naplatili i pertle na cokulama koje su dali srpskoj vojsci po dolasku na Krf . A i kako da ocekujemo da nam saveznik u ratu protiv muslimana bude zemlja koja ima skoro 60% muslimanskog stanovnistva ?

Nista nisu bolji ni Britanci .

Prema tome , manite osecanja u politici i gledajte samo interese .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Alcatel 
Kada bi mi gledali samo interese onda bi nam Rusi možda nešto i pomogli. Ovako nas samo koriste , naivne .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 60
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 21:05:53
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.