Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Jul 2025, 13:55:21
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srpsko Junastvo  (Pročitano 40825 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1052
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6230
Samo mala ispravka oko kosovske bitke. Srbija nije odmah potom pala pod Turke, jer su ovi bili prinudjeni, sto zbog gubitaka, sto zbog toga sto je Bajazit hteo da ucvstri vlast, da se povuku u malu Aziju. Pokoravanje Srbije je dovrseno tek 50-ak godina kasnije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia ispo iz modu
u povijesti je poznati i čak i kod nas postoji izreka "najebo si ko srbi na kosovu"...ne razumijem to sa kosovom.

turci su pobijedili u toj bitci a vi ju stalno spominjete...

shto sve nema ama bash nikakve veze sa junashtvom, i vatrogasac na duznosti mozhe da nastrada spashavjuci tebe od vatre pa je svakako junak bez obzira shto je izgubio zhivot i nije ti spasao kucu da ne izgori. to junashtvo nas Srbe je samo koshtalo glave, da se ja pitam mi smo trebali samo da se pomerimo u stranu da truci proshetaju kroz Srbiju i raskantaju celu jebenu evropu a ne da stanemo na vrata evrope i zaustavimo njihov pohod a kao hvala za to da nas kasnije kroz vekove jebu evropske "sile".
inache kroz istoriju imash gro primera srpskog junashtva samo se malo potrudi da provedesh vremena citajuci poneshto o bitkama koje su Srbi vodili kroz istoriju npr. uzmi samo pa citaj o prvom svetskom ratu. Wink
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Да су нам преци јунаци, јесу. Ал и да су били глупи у неким ситуацијама, јесу.... Код нас ти је све ишло по  фазону: не може то тако, макар црко (погинуо), а данас видимо докле нас је таква политика довела.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Samsung S7220
Evo jedna pjesma od djordja Balasevica, itekako ima istine:

O nisu krivci primitivci sto su pokupili mast
korov nikne digod stigne, ma svaka njima cast

Krivi smo mi

Otkud svi ti paraziti sto su nam zagustili
nemoj stari moj, krivi smo mi sto smo ih pustili

Ma sta su znali djenerali i brkati majori
jedino da vicu: pali ali nisu najgori

Krivi smo mi

Ni svi ti silni infantilni sto su puske sanjali
ne, ne derane, krivi smo mi sto smo se sklanjali

Putuj Evropo, nemoj vise cekati na nas
ne pitaj mnogo, dospeces i ti na rdjav glas
Putuj planeto, super smo se druzili
nama je lepo, taman kako smo zasluzili!
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 283
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Vindex ima zaista mnogo primera za srpsko junastvo da bi se sad svako pojedinacno nabrajalo. Ne moramo toliko bezati u proslost. Evo ti nekih svezijih primera: I svetski rat - bitka na Ceru, kolubarska bitka, proboj solunskog fronta, odbrana (unapred osudjena na propast pa bi se shodno tome pre mogla nazvati samoubistvom) Beograda pod komandom majora Gavrilovica, a da se radilo o velikom junastvu, to svakako potvrdjuje gest nemackog komandanta Makenzena koji je podigao spomenik palim srpskim borcima na kome velica njihovo junastvo.

Jedan od najsvetlijih primera nase herojske proslosti i neprihvatanja tudjina na nasoj zemlji je visevekovna borba crnogorskih plemena protiv Turaka (gde je taj razmer koji pominjete debelo bio na turskoj strani). Crnogorci se nikada nisu povlacili, jer je izvuci se (pobeci) netaknut iz bitke bila gora kazna od smrti. Gubitak casti, javno zigosanje, pa cak i osveta su se desavale prema kukavici. Bitka na Mojkovcu izmedju Austrijanaca i Crnogoraca u prvom svetskom ratu isto potvrdjuje sve sto sam malopre naveo.

Hrvatska je gotovo celu istoriju provela pod vlascu tudjina. Nemoj se uvrediti, sam to rekao , ali to je cinjenica, koja vazi i za sve ostale u okolini pa dobrim delom i za Srbe. Srbi su takodje velik deo svoje istorije proveli pod stranim silama, konkretno Turcima, ali Turska u periodu kad je pokorila Srbiju pa sve do konacnog osvajanja Balkana i kasnijih napada na Bec je bila najmocnija drzava, a vojno daleko najnaprednija, u svetu. I bez obzira na to nikada se nije desilo da svi Srbi budu pod turskim jarmom, jer nikada nisu uspeli (bolje receno njihove okolne pase nisu uspele) da do kraja nametnu svoju vlast u Crnoj Gori.

Sve u svemu na kraju smo dobili drzavu i zasrali stvaranjem Juge, ali sta je tu je. Vi ste kroz istoriju postupali mudrije. Isli ste lagano, da tako kazem i dobijali sve veca ovlascenja i samoupravu pisanim dogovorima sa Madjarima i Habzburgovcima, mi smo bili malo nestrplijviji pa smo slobodu trazili sabljom. Jedini izuzetak toga ti je 2. srpski ustanak i Milos Obrenovic koji je mesanim sredstvima, ali opet vise upotrebljavajuci diplomatiju, postigao cilj.

Pa rekao bih da je točno da je Hrvatska provela mnogo vremena pod vlašću tuđinskih naroda no i u okviru tih država je pokazalo mnogo toga. O srpskoj povijesti ne znam puno pa neću o tome pisati ali ću zato reći da od 1102. kada smo dobili prvoga zajedničkoga kralja Kolomana, dakle prvi Hrvatsko-ugarski kralj pa sve do raspada Austro Ugarske, a zatim Kraljevine Jugoslavije, pa kasnije SFRJ i do na koncu neovisne Republike Hrvatske smo prošli dug i krvav put koji je zaista pokazao mnogo junaštva.

Bitka kod Sigeta.

Pogledajte na Internetu pa bih volio da netko stavio. U toj bitci je poginuo sam Šubić Zrinjski da bi zaustavio turske horde prema naletu na Beč. Bez te bitke Beč bi pao. Hrvatska je dugo nosila naziv predziđe kršćanstva i upravo je ona odbila tursku vojsku tijekom dugih 250 godina opasnosti.

Ipak bih trebao reći da Hrvatska nije bila osvojena od strane Turske...dok Srbija recimo je...

Ako odemo u dalju povijest...istaknuo bih još jednu činjenicu koja je poznata malom broju ljudi a tiče se kraja II. sv. rata...
Naime, kada se vojska NDH predala kod Bleiburga jedan dio vojske predvođenih Rafaelom Bobanom je odbio predaju i započeo proboj. Oko 300 ljudi je sudjelovalo u tome i probijen je partizanski obruč. Nažalost, preživjelo je svega 20 boraca, a za sudbinu Bobana se ni dan danas ne zna,

Mislim da nisam otišao u off je i Bitka na Kosovu dio teme o srpskom junaštvu pa eto toliko od mene.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Samsung S7220
Hrvatska je dugo nosila naziv predziđe kršćanstva i upravo je ona odbila tursku vojsku tijekom dugih 250 godina opasnosti.
  Smile

Natrag na srpsko junastvo...
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
jel junaštvo kad su se promatrači eu-a vezali za odašiljače, antene i ostale objekte da ih nato avioni ne bi bombardirali?
IP sačuvana
social share
...snaga udarca mi varira...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Србија

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 7739
Zastava Apatin
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Nokia 
Naravno da jeste.Treba imati hrabrosti uraditi i tako nesto posto posledice mogu biti kobne.
Umorni deluje mi da pokusavas da provociras sa takvim pitanjima...
Zna se sta je tema a to nema veze sa EU posmatracima   Smile
IP sačuvana
social share
Leeds United....Movin' On Up

“Jedan za sve – svi za jednoga” lozinka nasa “Smrt ili slavu”
Boze daj nam snage da stvorimo otadzbinu pravu.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ekstrem

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6621
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 5.0
promatraci un su bili ratni zarobljenici, ljudi koji su ucestvovali u vazdusnom udaru na ciljeve RS, oficiri i vojnici koji su navodili napade...

IP sačuvana
social share

ma taj eduardo je cigan obicni. bilo bi super da mu je noga ostala u terenu. ili jos bolje, taylor trci, a eduardova noga se zapetljala u pertle u vuce se za njim... ili da je ostala na stadionu, pa da se igra umjesto charity shielda, Kup eduardove noge... da pobjednik u finalu dobija nogu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
a junaštvo je zarobljenike vezati za antene?
IP sačuvana
social share
...snaga udarca mi varira...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Jul 2025, 13:55:21
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 1.348 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.