Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srpski vozač novi heroj u SAD  (Pročitano 979 puta)
14. Apr 2014, 09:18:38
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
Browser
Chrome 34.0.1847.116
Uvek sam spreman da pomognem, pa i po cenu života, kaže Nišlija Ivan Vasović, koji je u SAD dobio „Gudjirovu“ nagradu „Heroj autoputa“.

Nesreća 27. oktobra prošle godine

Prestižno priznanje Vasović je dobio za poduhvat spasavanja vozača iz zapaljene cisterne 27. oktobra prošle godine, koji ga je umalo koštao života.

Srbiju je napustio razočaran stanjem u zemlji nakon ubistva premijera Zorana Đinđića i već 11 godina živi i radi u Americi, gde je prvo bio vozač kamiona, a danas ima svoju kompaniju „Boulevard Way Inc“. Nagrada mu je donela neviđenu popularnost i nadimak Supermen, a kompanija s kojom sarađuje je ustanovila godišnju nagradu koja će nositi ime po njemu.

Ivan Vasović dobio nadimak supermen

- Bio sam u kamionu u centru Los Anđelesa ispod nadvožnjaka autoputa kada je cisterna izletela s kolovoza i zapalila se. Kabina i prednji deo su visili s nadvožnjaka, a zadnji deo se zadržao. Gledao sam odozdo dramu: požar je zahvatio kabinu u kojoj se nalazio vozač. Mislio sam da će izgoreti, ali je on iskočio iz kabine sa oko deset metara visine. Prilikom pada, slomio je noge i nastavio da gori. Šestoro ljudi je stajalo sa strane i snimalo telefonima. Nisam ni sekund razmišljao, pritrčao sam i počeo da ga gasim - priča Ivan.

Nagrada koja će nositi ime hrabrog Nišlije

Pored povređenog vozača nije se moglo stajati duže od nekoliko sekundi zbog ogromne vreline koja je dolazila iz zapaljene cisterne iznad njih. Svakog trena cisterna je pretila da padne i usmrti ih.

- Pomogao je još jedan prolaznik, ali nismo mogli da ga dovučemo na sigurno jer je toplota bila neizdrživa. Uzeo sam vodu iz kamiona i polio se, a onda se vraćao još dva puta do povređenog, svaki put ga povlačeći pomalo. Iz četvrtog puta smo uspeli da ga izvučemo. Nepun minut kasnije, na mesto gde smo stajali srušila se zapaljena cisterna. Sekunde su nas delile od sigurne smrti, što sam video tek posle na TV snimcima - priča Vasović.

On bi događaj smestio u sećanja da ga menadžer kompanije s kojom sarađuje nije predložio za nagradu „Heroj autoputa“, koja se u Americi dodeljuje 31 godinu.
- Iznenadio sam se kada sam saznao za kandidaturu, a potom i da sam ušao u najuži izbor sa četvoricom kandidata - priča Vasović.

Posle svega, prepoznaju ga ljudi na ulici.

„Hub Group Tracking“, jedna od najvećih kompanija u SAD za transport robe, ustanovila je nagradu „Ivan Vasović - heroj“, koja će se dodeljivati svake godine.

Opet bih uradio isto

- Porodica je vrlo ponosna na mene, ali ne i iznenađena, a nisu ni ljudi koji me poznaju jer je to bila normalna reakcija i siguran sam da bih opet isto reagovao. Majka Milica, koja živi u Nišu, zamolila me je da to ako mogu više ne radim - priča Ivan. Milica Vasović kaže da je proživela pravu dramu videvši na TV-u snimke spasavanja i da danima nije mogla da spava zbog toga.
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 34.0.1847.116

Smile

Citat
Srbiju je napustio razočaran stanjem u zemlji nakon ubistva premijera Zorana Đinđića

Smile
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 34.0.1847.116
mob
Samsung SGH-E590
A Stanislav i Franjo su jos tu. Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
mob
LG Nexus 5
Ne moze bas svako da vozi kamion. Wink

Svaka cast nasem heroju.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 28.0
mob
Nokia 
A Stanislav i Franjo su jos tu. Smile

Nemamo srece Smile

Inace, sere mi se od prica "otisao posle Djindjicevog ubistva"...jbt....kao da su Isusa ponovo razapeli Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 33.0.1750.154
Svaka cast coveku.  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Ovde nismo culi za njega. Heroj indeed
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.53
srbi su najbolji vozaci i jeba+++  Smile
to je nauka dokazala... Smile  Smile

nema te nauke koju nismo izvozali pa joj onda jebali materu... Smile
prvo vozamo pa onda jeb+++  Smile
tako cemo i sa amerima...ima sve da ih jebe+++  Smile

a inace sto se teme tice... Smile
sa ovih nasih "seoskih" puteva uletiti na americke autoputeve i njihove jbn petlje... Smile
i medju njihove ogromne masine... Smile i tu dobiti neku zaslugu vezanu za voznju... Smile
pa to ti je ravno nobelu... Smile Smile

svaka njemu cast...vidi se da je binsr... Smile stasau bi tu samo proso..icka mu materina... Smile   

Smile

IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

'bem li ga

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9627
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
mob
SonyEricsson xperia m2
Citat
Srbiju je napustio razočaran stanjem u zemlji nakon ubistva premijera Zorana Đinđića

Nek' vam bode lepo oci.
IP sačuvana
social share
"Da je ustaša rođen u Srbiji bio bi četnik. Da je četnik rođen u Hrvatskoj, bio bi ustaša. Da je hrišćanin rođen pre 2500 godina u Grčkoj, verovao bi u Zevsa. Da je musliman rođen pre 3500 godina u Egiptu, verovao bi u Ozirisa. Vaša nacionalnost i veroispovest zavise od vremenskog i geografskog položaja na kojem ste rođeni. Nacije i religije su izmišljene da vas razdvajaju, da se zbog istih ubijate, a da se ratnoprofiterska bagra bogati na vašim jeftinim životima."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 34.0.1847.116
mob
Samsung SGH-E590
Bode tebi oci jer je on napustio, a ti si ostao razocaran. Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: voza heroj

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.