Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 12:54:02
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srpski piloti probali "F-16"  (Pročitano 24682 puta)
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Samsung S7
Јел' ово...?

To je  Smile
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
@211

Da citao sam to.Postoji Americki radio snimak kada su pogodili naseg mig-a.....samo treba da vidim gde je.F-15 ga je pogodio sa AMRAMOM,sa nekih 13 km.
Citat
osim u konstataciji da su bliske borbe stvar proslosti,, naime vecina obaranja nasih Mig-29
Pazi mislio sam onda na prebliske borbe....znaci gde bi mig mogao da pokaze svoju prevlast u ostrim manevrima........do toga jako slabo dolazi u novije vreme.

Pa to mogu da ti kazem iz iskustava nekih nasih pilota koje moj cale poznaje, uspevali su da izbegnu i po nekoliko raketa za redom pre nego sto bi ih oborili, ne znam da li to moze bas svaki avion danas. Ti verovatno mislis na dogfight. Ta vremena su nestala pojavom sverakursnih raketa sa IC navodjenjem. Pre njih morao si da udjes u rep protivniku kako bi raketa mogla da zahvati cilj. Danasnje rakete to ne moraju, dakle mozes tuci i u "celo". Do dogfighta bi moglo doci samo ako dva aviona dodju u extremno blizak kontakt kada je nemoguce bezbedno ispaliti raketu, znaci ispod 200m za R-60 recimo, ili ako top ostane jedino oruzje. Sve ovo se retko desava, ali nije nemoguce da se desi. Pa u prvom zalivskom ratu je jedan Mig-25 oborio amera u F-18 taranom, sta ces blize od toga Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Samsung S7
Citat
Pa u prvom zalivskom ratu je jedan Mig-25 oborio amera u F-18 taranom, sta ces blize od toga

Ja sam video snimak isto iz prvog zalivskog rata iz kabine mig 29,kako rostilja po F-16 ci ....kao u filmovima delovi samo otpadaju. Smile
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Samsung S7
Mada kad bi imali R77 rakete....i jedno 30 Migova ....e to bi bar malo moglo da ih ogrebe.I jos jedno 20 SU-a ,2 Awaksa .......i eto vec malo modernije avijacije.Doduse ne modernije ,ali u svakom slucaju spremnije...za neku odbranu.
I posle neka kombinacija sa S-300,Tungaskama.......malo igli ...i nema sta da leti........ma vrapci bi vadili pasose ako treba  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Qui desiderat pacem praeparet bellum

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 921
Zastava Olduvay-naucna kolonija na Marsu :)
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
HTC Touch Pro
 Smile
IP sačuvana
social share

Don't take this personal...            Не берите этот персонал...
i'm just doing my job...                я только делаю мою работу...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
I cekali u redu za vize  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
koliko mi je poznato ,jedini americhki avion koji je oboren od strane drugog aviona u 1.zalivskom ratu je f-18 koga je oborio mig-25 ali naravno ne topom nego pomocu aa-7 (verovatno ispaljene 2 rakete ,jedna  ir druga sarh ). jedan mig-29 je greshkom oborio mig-23 misleci da je americhki avion pomocu aa-11.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Samsung S7
koliko mi je poznato ,jedini americhki avion koji je oboren od strane drugog aviona u 1.zalivskom ratu je f-18 koga je oborio mig-25 ali naravno ne topom nego pomocu aa-7 (verovatno ispaljene 2 rakete ,jedna  ir druga sarh ). jedan mig-29 je greshkom oborio mig-23 misleci da je americhki avion pomocu aa-11.

Pazi snimak sam video(i to bas kako se trese kabina kad puca) , e sad ako je to neka montaza od ALJazire ...da ga ebem.Posto Aljazira tada nije postojala i ona se ogradila da je video materijal dobila od Sirijskog pilota koji je leteo za Iracku armiju.Naravno sve se to da montirati ,srediti,zamazati,nasminkati.....pa uvek uzmi 50% pa nadji sredinu.U ostalom za F-18 je jedini izvor USA....., a uostalom i sami smo se opekli kako oni izvestavaju.Mislim secate se kolone onih izbeglica i ostala sranja....ipak treba uzeti sa rezervom.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
nishta drugo nego kachi snimak Smile shto se tiche f-18 ,obaranje je potvrdila americhka vojska ,navodi se i ime pilota koji je mia (najverovatnije ipak zaginuo) . koliko se secam ,mig-25 je napao formaciju f-18 koja je izvodila nekav napad na zemaljske ciljeve (bili su naoruzani samo sa aim-9) . pratnju su chinili f-15 sa aim-7 koji su uspeli da lansiraju rakete na mig-25 ali im je ovaj zbrisao (outrun) .
pominje se josh jedna relativno uspeshna akcija mig-25 u kojoj su lansirali rakete na avione koji su bili na SEAD zadatku. nisu pogodili ,ali su avioni koje je ta SEAD misija pokrivala zbog toga doshli pod udar pvo koja je oborila jedan ,a oshtetila drugi avion.
inache ,mislim da su amerikanci uspeli samo jednom da obore mig-25 ,tako da je ovaj avion definitivno najuspeshniji od svih sovjetskih lovaca koji su se borili protiv amerikanaca u poslednjih 30-40 godina.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Samsung S7
Citat
nishta drugo nego kachi snimak

Nemam ga,ja sam to gledao u Jordanu 1998 god.Cak sam trazio na Arapskim forumima,ali ni traga o snimku,samo prica.Pogledacu na netu ili youtubbe,pa cu ti javnem. Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 12:54:02
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.