Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 18:03:48
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srpski nacionalisti i Tito  (Pročitano 21382 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 137
dali ti to pokusavas da mi kazes da se americki budzet ne zasniva na porezima

inace to je ono malo humanosti o cemu sam ti pricao po meni je savim u redu da svi mi izdvajamo po nesto malo para za ljude koji ne mogu sami sebi da obezbede neke elementarne stvari
IP sačuvana
social share
Srdacno vaš Mrsko
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Jeste naravno zasnovan na porezima ali je % koji se odvaja za socijalu zanemarljivo mali.

izdvajati za takve ljude je OK, a sta ako trecina stanovnistva ocekuje takvu pomoc? Tu vec nastaje problem!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 137
pa pazi ako drzava moze da idvaja za njih a da meni to ne optereti budzet onda mi je ok, i nemoj samo da mi kazes kako je SFRJ ubijala neke tamo gadne poreze i pljackala narod jer ja kolko se secam nikome to tada nije smetalo. a inace me bas interesuje nasta to ameri trose pare iz budzeta kad to nisu besplatni stanovi skolstvo i zdravstvena zastita da ne trose pare mozda na noruzanje, vojnu tehniku i ostale stvari koje sluze za ocuvanje " demokratije " i stvaranje novih kolonija i to sve samo zarad dobrobiti modernog covecanstva
IP sačuvana
social share
Srdacno vaš Mrsko
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Oni trose puno na oruzje ali opet mali % (jer im je GDP ogroman pa je to mnooogo para). Trose na puteve, na pomoc drugim drzavama, na svoju korist sve u svemu. Njihov problem je sto mnogo koristi od toga svega ne vide gradjani USA ali ovde ljudi imaju trip da treba da spasu covecanstvo. Malo bezveze, posteno.

Ne znam kakvi su porezi bili, ne verujem da su bili ni mali (da bi se sve finansiralo) ali ni veliki (jos niko nije bio pomenuo tu temu a ja se ne secam). Tu je dosta para koje su trebale da idu na modernizaciju proizvodnje (iz kredita) otisle na plate. Pominjao sam to u nekom od onih maratonskih postova ranije danas, nadji i procitaj ako zelis.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 137
ja samo tvrdim da je u SFRJ bilo lepse za zivot pre 20 godina nego sto je sada u americi sa svom tom tehnologijom i "demokratijom"  a sto se tice njihove pomoci covecanstvu mogli bi da pitamo nekog iracana koliko je sretniji od kako je oslobodjen i od kako nema sadama prosto ne znaju sta ce od silne srece pa iz dosade kokaju americke vojnike. tolko od mene pozdrav
IP sačuvana
social share
Srdacno vaš Mrsko
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
@Malaj

Pre nego sto ispises opet te svoje dugaceke postove koje nemam nameru citati, procitaj prvo malo moje prethodne postove. Trudio sam se da nikoga ne pljujem, nego na normalan nacin da iznesem svoj stav koji opet ponavljam, SFRJ je bila kakva je bila, i naravno da je bolje bilo onda nega sada u Srbiji, ali opet nemojte porediti SFRJ sa zapadnom evropom, jer su te dve stvari ne merljive.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Ne znam bas, sreca je relativna stvar... Ko voli da ladi jaja da izvinete mogao je tada u SFRJ vise da uziva nego sad u USA. Malo je bez veze uporedjivati babe i zabe, koliko ljudi toliko cudi. Tebi bi bilo lepse tad, meni sad, ja sam u pravu za sebe a ti za sebe. A kao narod mnogo smo lose prosli bas zbog raznih Titovih malveracija, sto je i izvorni topic.

A ne branim Amere nimalo, nego ti i ne citas sta ja pisem, odgovaras po automatizmu... Nema veze.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
Citat: elmrsomudo
ja samo tvrdim da je u SFRJ bilo lepse za zivot pre 20 godina nego sto je sada u americi sa svom tom tehnologijom i "demokratijom" a sto se tice njihove pomoci covecanstvu mogli bi da pitamo nekog iracana koliko je sretniji od kako je oslobodjen i od kako nema sadama prosto ne znaju sta ce od silne srece pa iz dosade kokaju americke vojnike. tolko od mene pozdrav

To je opet samo tvoja stvar, i mozes da je posmatras subjektivno. O toj lepoti i bogatstvu mozes samo da pricas u kontekstu filozofije, tj "Bogat je onaj ko je zadovoljan sa onim sto ima". Nacelno i Busamni su zadovoljni svojim zivotom. Jedu sirovo meso, nemaju odece, namaju kuca, zive u zemunicama i njima je super. Ako tako geldamo onda su busamani najbogatiji ljdi nas svetu. No ako bi busamne sa takvim zivotom stavio u civilizaciju, ne izbezno bi bilo izumiranje u vrlo kratko vreme. E ta vasa SFRJ je bila "Busmanska zemlja" u civilizovanom svetu. Lepo je vama bilo, ali nezibezan je bio krah.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Ljudi ne zavaravajmo se...
Komunizam u teoriji je savrseno drustvo...
Problem je u nama...
U cinjenici da su ljudi stoka kojoj ako das mogucnost da nekoga zavrsnu u velikom procentu ce to i uraditi, ako im das priliku da ne rade nista, oni su vec napravili meso za noge na stolu.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Za jednog ROKERA - 100 shabana.

Zodijak
Pol
Poruke 1329
Vidim da je malaj ponovo bio u svom elementu i zaista nemam zivaca da to citam.

Sa costom i marnikom se slazem potpuno.

elmrsomudu bih zeleo da kazem neke stvari. Vidis, tvoji stavovi najbolje govore u prilog moje teze da nas osnovni problem nije ni ekonomska beda ni sudstvo ni kosovo, vec je nas osnovni problem nas mentalitet. Analiziraj samo malo svoje postove. Napao si marnika kako on ima dve kuce, kako je njemu lako i tako dalje, a pritom uopste ne poznajes coveka i ne znas cime je i kako on dosao do tih kuca. Pritom pricas o blagodetima jugoslavije kada je bilo super jer je svako dobijao svoj stan od drzave za dz. To je, nemoj ovo shvatiti kao uvredu, klasican komunisticki nacin razmisljanja. Znaci ja nemam, ti imas, ti si lopov, treba ti to uzeti i kazniti te zato sto imas. Upravo zato je komunizam i propao jer su svi oni koji su zeleli nesto da pomere u pozitivnom pravcu bili umesto nagradjivani, kaznjavani i na kraju je ostao go olos i sirotinja uz par ultra bogatih ljudi. To me je podsetilo i na primer moje porodice. Recimo posle drugog svetskog rata moj deda je dobio silna priznanja za hrabrost, za ovo za ono i kao takav mogao je da dobije od drzave stan gde god je hteo kao sto su dobijali i svi ostali koji nisu ni priblizno bili do te mere nagradjivani i priznavani od strane drzave, a koji su bili jednostavno lojalni, odnosno clanovi komunisticke partije. Onda je moj deda odbio sve ponude od strane drzave jer je to smatrao necasnim, verovali ili ne i odlucio da nece da bude kao svi ostali i da hoce da gradi svoju kucu. Onda je on krenuo bukvalno iz nicega da sve to gradi i ceo svoj zivot se mucio i bio gladan jer je svaki dinar ulagao u tu kucu, spavao nocima na otovrenom, smrzavao se i tako dalje. Za svo to vreme jedan njegov kolega iz rata koji nije imao pritom ni jedno priznanje, ali eto bio je u ratu, je dobio od drzave stan, sve sa grejanjem centralnim i tako dalje i to na par desetina metara od mesta gde je moj deda kupio plac. Onda je taj tip svaki dan dolazio po deset puta sa rukama na ledjima kod mog dede, gledao ga kako se muci, nije mu palo na pamet da mu nesto pomogne i jos ga je zajebavao kako je on lud, kako se zeza a mogao je da dobije stan za dz i tako dalje. Moj deda je samo cutao i radio danonocno. Onda je posle 30 godina mucenja zavrsio kucu i bio ponosan na to. Znas sta je onda bilo? Onda je isti taj komsija sa nizom drugih sa istom zivotnom pricom dolzaio svaki dan kod mog dede na rakijicu i kafu i onda se to njemu svidelo i onda je bas on i jos mnogi drugi poceli da sire pricu kako je lako mom dedi, kako on ima, kako on gradi kucu, kako oni jadni zive u nekim stanovima a on se baskari po kuci i tako dalje. Moj deda je onda popizdeo i sve ih razjurio i zabranio im da prilaze vise ikada. Malo je duza prica, ali poenta je upravo to da ljudi i dan danas, to si i ti dokazao svojim postom, razmisljaju na isti nacin, znaci daj sve za dzabe i pljuj svakoga ko je nesto napravio makar malo vise od tebe. To je taj problem i dok se toga ne resimo nema nama napretka.

Druga stvar koja me je takodje dosta pogodila je ta prica kako je za vreme jugoslavije bilo lepo. Meni nije jasno kako ne mozete da shvatite tako proste stvari. Ako pretpostavimo da je bilo dobro sa cime se takodje nikako ne bih slozio, onda je to samo zato sto je tito uzimo kredite i davao narodu deo, a drugi deo uzimao za sebe, odnosno za razne plave vozove,bele dvorove, brione i slicno. Vi kada kazete kako je vama bilo dobro i kako vas bas briga za sve vi biste opet tako, da li vi shvatate da vi na taj nacin vredjate sve nas koji tek treba da zivimo i koji nismo imali tu srecu da zivimo, bar ne suze vreme u toj socijalnoj utopiji. Upravo zato sto je vama bilo lepo, nama je danas ruzno. Upravo zato sto je tito uzimao sve te kredite, mi i danas moramo ponovo da se zadzuujemo kako bi vracali kamatu, jer krediti nisu bili besplatni. Upravo zato sto je tito gradio sve te fabrike potpuno stihijski nasa privreda je danas na nuli. Sta mislite vi da je tito recimo te pare umesto sto je isplacivao plate i trosio na slet i stafete, ulagao planski u privredu, ali ne tek da otovri neke totalnon eprofitabilne fabrike koje proizvode gubitke samo da bi narod mislio da radi nesto korisno i da je vazan, vec da je ulagao u nesto sto bi tek danas pocelo da donosi plodove? Sta mislite gde bi mi danas bili? Mi bi danas bili Svajcarska i mogli bi kao i oni da odbijamo ulazak u eu i ako nas ona to moli, a ovako smo gola govna. Ne mogu da shvatim kako vi ne razumete da he t bilo jedno vreme gde su bile sve jake sile, sssr i usa i tito je taj kratak period iskoristio kako bi balansirao izmedju njih i za to dobijao kredite, koje mi danas vracamo. Cim se ta ravnoteza izgubila zbog raspada sssr-a mi vise nismo bili interesantni, odnsono bili smo, ali vise nije bilo potrebe da nam se iko uvlaci vec smo od tada mogli da ili saradjujemo ili trpimo posledice. Mi naravno nismo shvatili to na vreme, nego smo se kurcili i zato smo prosli ovako kako smo prosli. I kazete kako je vama bilo lepo jer ste isli na letovanje i kupovali nova kola. Na letovanje ste isli upravo zahvaljujuci tome sto je 90 ljudi islo na hrvatsko primorje, a automobile ste kupovali opet uglavnom domace kojima je opet diktirano koliko moraju da ksotaju i to opet na kredite. Znaci mis mo jednostavno trosili to sto smo imali i posle toga niko nije razmisljao sta ce da bude. Sto vise ovo pisem sve sam skloniji razmisljanju da je tito to namerno i napravio jer je znao da ce biti ok dok je on na vlasti, a da ce posle nastati potop ali njega to vise nije bilo briga.

Sto se nostalgije i sete tice, to je posebna prica. Svako se seca svoje mladosti kao lepe ma kakva ona bila. Recimo ja se secam sa setom kako smo se mlatili protiv miloseviceve policije, a u sustini to je bio najcrnji period srpske istorije i mogao sam svaki put da okoncam svoj zivot. Ali eto svako se seca proslosti kao nekog lepog perioda ma kakav on zaista bio.
IP sačuvana
social share
If ASSHOLES could FLY this place would be an AIRPORT.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 18:03:48
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.