Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Nov 2024, 04:43:40
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srpski nacionalisti i Tito  (Pročitano 19924 puta)
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Zastava in the back of your mind ;-)
Actually, in Mongolia even men have barely visible moustache -- so women cannot possibly have them. Moreover, the women with huge buttcheeks are fanied in Africa, not Mongolia.

Eventually, the biggest ever country in human history was a Mongolian empire. Mongolians continued ruling the most populous country in the world -- China -- for centuries.

In the West, which you seemt o fancy, most people who have been schooled further than highschool are well aware that cultures are not hierarchically/pyramidally structured, especially since post-Modernism took hold 25 years ago.

If you are unable to learn Serbian orthography, you should learn at least ONE language's rules and write in it.

Si tu veux, cela peut aussi etre le francais.

Of dat kan wel ook Nederlands zijn.

Eller skandinavisk -- det er alle tre ogsaa veldig pen spraak.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Wow,

Evo nam poliglote, blago nama!  Smile

Ti si majstor u tome da uzmes jedan podatak i pokusas da ga pokazes kao nesto drugo. Steta sto to ostane samo na pokusaju.

Da je drustvo jednakosti moguce postojalo bi mozda i danas u nekom znacajnijem obliku u nekoj velikoj drzavi, ali ne moze.

Kritikovanje tudjeg pravopisa je nekulturno. To sto te je costa vise puta argumentovano nadglasao moze da ti bude samo krivo, kad vec nemas sta pametno da doprineses diskusiji. Da podsetim, posto ko zna sta si ti procitao: tema je "Srpski nacionalisti i Tito" a ne "Da li postoji savrseno drustvo".

A cini mi se da su lepo i ruzno oduvek postojali kao pojmovi... 

I za kraj, umesto coste, evo ja cu:

Ti si rekao: the biggest ever country in human history was a Mongolian empire
Treba: the biggest country ever in human history was the Mongolian empire (tacno se zna na koju se imperiju misli)

Think before you post...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Za jednog ROKERA - 100 shabana.

Zodijak
Pol
Poruke 1329
@Tralala

Ti si stvarno neverovatan covek. Ajde analiziraj molim te svoje postove u zadnje vreme i pogledaj da li i jedan od njih ima bilo kakvog smisla? Ti se jednostavno uhvatis za jednu rec i onda istreses sve sto znas vezano za nju, a sto nema nikakve veze sa samom temom o kojoj pricamo. Cinjenica je da znas istoriju, ali do sada ni jednom je nisi iskoristio da bi nam nesto objasnio vezano za temu, vec iskljucivo pricas stvari koje totalno nemaju veze sa onim o cmeu pricamo.

You are really unbelievable man indeed. Come analyze all of your posts lately and check if there is only one which make any sense? You just red some word, and than say everything you know about that word and that doesn't have anything in related with topic we are talking about. You know the history, it is a fact, but you haven't used that at least once, to explain to us something in related with topic and you are only talking about some things which doesn't have anything with what we are talking about. It is also very rude saying to anyone that he-she doesnt know orthography. This is the place where we are all just talking about topics and we are not so carefully about orthography and grammar, because it would take us more time than it already taking from us. As you can see you are not the only one who knows some foreign language, but I can't see the purpose of that?

Vous êtes homme vraiment incroyable en effet. Venez analysent tous vos poteaux récemment et vérifient s'il y a seulement d'un qui semblent n'importe quel raisonnable ? Vous lisez juste un certain mot, et que l'entretien tout vous savent ce mot et cela n'a rien dans connexe avec la matière que nous parlons. Vous savez l'histoire, c'est un fait, mais vous n'avez pas employé cela au moins une fois, pour expliquer à nous quelque chose dans connexe avec la matière et vous parlent seulement de quelques choses qui n'a rien avec de ce que nous parlons. C'est également énonciation très grossière à n'importe qui que-ELLE doesnt connaissent l'orthographe. C'est l'endroit où nous sommes toutes les matières parlantes justes et nous ne sommes pas aussi soigneusement au sujet d'orthographe et de grammaire, parce que cela nous prendrait plus de temps que cela prenant déjà de nous. Comme vous pouvez voir n'êtes-vous pas le seul qui sait une certaine langue étrangère, est-ce que mais je ne peux pas voir le but de cela ?

Sie sind wirklich unglaublicher Mann in der Tat. Kommen Sie analysieren alle Ihre Pfosten kürzlich und überprüfen, ob es nur eins gibt, die jedes mögliches sinnvoll sind? Sie lesen gerade irgendein Wort und als Gespräch alles Sie in diesem Wort auskennen und das nicht nichts in in Verbindung stehendem mit über Thema hat, das wir sprechen. Sie kennen die Geschichte, ist es eine Tatsache, aber Sie haben nicht das mindestens einmal verwendet, um uns etwas in in Verbindung stehendem mit Thema und Ihnen zu erklären sprechen nur über einige Sachen, das nicht nichts hat mit, über was wir sprechen. Es ist auch sehr unhöflicher Saying zu jedermann, daß er-sie doesnt Orthographie kennt. Dieses ist der Platz, in dem wir alle gerechten sprechenden Themen sind und wir nicht so sorgfältig über Orthographie und Grammatik sind, weil es uns mehr Zeit als sie bereits nehmend von uns dauern würde. Wie Sie sehen können, sind Sie nicht das einzige, wer irgendeine Fremdsprache kennt, aber ich kann nicht den Zweck von dem sehen?
« Poslednja izmena: 25. Apr 2005, 10:57:41 od Ciklopentanoperhidrofenan »
IP sačuvana
social share
If ASSHOLES could FLY this place would be an AIRPORT.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Als ik heb al wel gezegd: ik schrijf voor deze die begrijpen en verwacht niet van de anderen om mijn teksten te lezen of te antwoorden -- zeker niet van mensen met nummers in hun nicks of nicks langer als een clause.

-----------

For those lacking in syntax and history:

A Mongolian empire -- ONE of a few of these empires, and indeed under a few dynasties -- was the biggest country ever in human history.

Not that it matters, really, except on those occasions when the ignorami take it upon themselves to venture into "cor-haha-recting" us who are in the know.

« Poslednja izmena: 26. Apr 2005, 03:34:44 od Tralalalala »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Divno je sto znate toliko jezika, ali ovo je forum na kome se pise na jezicima bivse Jugoslavije, tako da svi razumemo.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
@ SF - svega toga ne bi ni bilo da "neko" to nije zapoceo... A na off-topic provokaciju se odgovara off-topic provokacijom.

Au koliko daleko odlutasmo od originalne teme...

Nego, Tito i Mongolija... Sta imate na tu temu da ne propadnu coveku ovoliki postovi?

Vratio bih se na Shogunov mail od pre neki dan. Sta mislite koliko je Titova licnost i Titov uticaj bio bitan u organizovanju SFRJ? Cudno je da se sve raspalo zbog jedne osobe. Tom sistemu je falila cvrstina da opstane iz nekog razloga. (ovaj put ne kazem ni da je sistem bio los ili dobar, samo se cudim kako je cela ideja odjednom propala) Slicno je bilo kada su Djikija ubili, jeste da nije stigao da uradi mnogo, sasekli su ga u startu ali otislaje ideja i posle je sve krenulo nizbrdo. Glavno pitanje: da li je nama Srbima neophodan jak, harizmatican vodja? Zasto ne mozemo da se otarasimo tog kulta osobe?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Divno je sto znate toliko jezika, ali ovo je forum na kome se pise na jezicima bivse Jugoslavije, tako da svi razumemo.

Neki decko gore je rekao da ga -- ama bash ich -- ne interesuje pravopis srpskog, pa sam mu odgovorio na jezicima ciji pravopis ga mozda nekim cudom zanima. Cisto prijateljski gest s moje strane.

A ona su se nakacili neki drugi, valjda ogorceni sto nisam pokazao interesovanje da razvijam privatnu prepisku na njihove pozive na isto u privatnim porukama.

Ah well ...

Ooops, opet engleski. Htedoh reci: "Tja.."  Wink

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1737
mob
Nokia N95

Vratio bih se na Shogunov mail od pre neki dan. Sta mislite koliko je Titova licnost i Titov uticaj bio bitan u organizovanju SFRJ? Cudno je da se sve raspalo zbog jedne osobe. Tom sistemu je falila cvrstina da opstane iz nekog razloga. (ovaj put ne kazem ni da je sistem bio los ili dobar, samo se cudim kako je cela ideja odjednom propala) Slicno je bilo kada su Djikija ubili, jeste da nije stigao da uradi mnogo, sasekli su ga u startu ali otislaje ideja i posle je sve krenulo nizbrdo. Glavno pitanje: da li je nama Srbima neophodan jak, harizmatican vodja? Zasto ne mozemo da se otarasimo tog kulta osobe?

@marniko82
Nije se SFRJ raspala zbog Titove smrti vec zbog nacionalizma i nekih gresaka iz proslosti.
Po meni, najveca greska je to sto se, prilikom stvaranja republickih granica, nije vodilo racuna o tome da svi narodi imaju svoje republike.
Zbog proizvoljnog crtanja granica se desilo da je jedino srpski narod ostao najvise rascjepkan po republikama (Srbija, Hrvatska, BiH) dok su ostali narodi manje vise homogeni i kompaktni.
Da se vodilo racuna o tome, Srbija bi u SFRJ obuhvatala sve teritorije gdje su Srbi vecina, Hrvatska sve teritorije gdje su Hrvati vecina i stanje bi bilo OK.
Ako bi neka Republika i odlucila da se osamostali rata sigurno nebi bilo jer se nijedan narod nebi osjetio odvojen od matice i ugrozen.
To je po meni jedna opcija.
Drugo rjesenje bi bilo da Republike uopste nisu ni postojale tj. da nikada nisu stvorene vec da je cijela SFRJ bila jedna drzava sa potpuno istim uredjenjem na cijeloj teritoriji.
Jasno bi se trebalo reci koji su narodi konstitutivni u toj drzavi a ko su nacionalne manjine i onda vjerujem da nikome nebi padalo na pamet da ratuje jer nebi bilo nikakvih granica na koje bi se neko mogao pozivati kao na "drzavotvorne".
Titovom, smrcu je zaista nestao jedan jak autoritet koji je ujedno bio i jak kohezioni faktor ali, po meni, to nije bio glavni problem, glavni problem su bile Republike koje su po Ustavu iz 1974 dobile jake elemente samostalnosti sto se konacno SFRJ odbilo o glavu.
Dodatne greske (osim formiranja multietnickih Republika) su bile formiranje Pokrajina u Srbiji (za sta ja zaista ne mogu naci nijedan logican i normalan osnov) kao i priznavanje vjerske skupine (muslimana) kao nacije sto je presedan u svjetskim razmjerama.
Moje licno misljenje je da bi mnoge stvari danas bile izbjegnute (tu prvenstvenio mislim na gradjanski rat u SFRJ) da je uradjeno na jedan od dva nacina koja sam spomenuo i da muslimani nisu priznati kao nacija.
IP sačuvana
social share
Everything that has a beginning has an end. Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Lepo si to rekao... E tu smo mi Srbi lose odigrali zato sto se mnogo popustalo hrvatskoj struji u vlasti tada. Ali sladji je novac na polozaju nego briga zasopstveni narod, i tada i sada.

Mislim da nisu mogli da naprave po narodima podelu, posto tada ni Makedonci ni Crnogorci (pre '41.) nisu imali jasno definisan status naroda, vodili su se manje vise kao Srbi. Tako da bi 70% BiH, Krajina, CG, Makedonija sve isle u Srbiju sto bi poremetilo balans. E onda su nas zeznuli sa podelama i podelicama i nista od nas ne ostade... To je mozda i moja najveca zamerka i problem sa SFRJ. (ali smo mi sami krivi za to)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 673
@ ciklo
OK, pravo na izbor je jedna od tekovina kapitalističkih parlamentarnih demokratija za koju ja kao pravnik imam simpatije, ali samo do odredjene granice. Pravo na izbor nije dobro i nije logično ako postane samo sebi svrha. To što ću ja moći kao gradjanin da biram je ok, ali ako nakon tog izbora ne stvaramo mehanizam kojim možemo i da utičemo na ono što izabrani predstavnici rade, tj. da li rade u korist gradjana,onda pravo na izbor gubi svoj smisao. Mislim.. to se onda pretvara u ovo što imamo zadnjih 16 godina: svako svakom sve kaže, a svi rade po svom. Različitost u mišljenjima ima logike jedino ako vodi zajedničkom cilju. Sve ostalo su prazne priče, trošenje energije a ništa ne napreduje. U SFRJ je bio jednopartijski sistem, nekad oštriji, nekad liberalniji ali se bar znalo da funkcioniše u interesu većine gradjana. Što se Slobe tiče, on je priča za sebe, on je bednik najgore vrste, nema on veze sa Titom i SFRJ.
IP sačuvana
social share
O tempora o mores!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Nov 2024, 04:43:40
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.