Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Okt 2025, 00:23:12
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Srbi su u stvari:

Glasanje završeno: 24. Maj 2008, 20:24:44

Kelti
3.6%  (2)
Sloveni
63.6%  (35)
Arijevci
9.1%  (5)
Iranci
1.8%  (1)
Etrurci
1.8%  (1)
Indoevropljani
7.3%  (4)
nista od pomenutog
12.7%  (7)
Ukupno glasova: 55
Idi dole
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 29
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srpski koreni - odakle smo u stvari?  (Pročitano 104191 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Moja teorija je da su se srbi raseljavali sa ovog prostora a ne doseljavali odnekud ovde.

Oduvek sam imao utisak da istorija koju smo učili u školi nije baš "čista". Ajde da pođemo od teorije da Deretićeva teorija jeste 100 % tačna. Ko najviše skače protiv nje? Narod? Naravno ne. Narodu je potrebna samo normalna država da bi normalno živeo. Deretićeva Srbija je imala više potencijala da bude normala i snažna zemlja. Ko su oni koji su najviše skočili na njegovu teoriju? Oni istoričari koji nas godinama uče "zvaničnoj istoriji" a u Srbiji i sa tom istorijom nam nikada nie bilo dobro. Sve nam je gore i gore.
Ajde da pođemo od teorije da je Deretićeva teorija 100% netačna. E u to baš nisam  siguran. Stara poslovica kaže, gde ima dima ima i vatre. Sve što je izneo, uvek se poziva na knjige i podatke antičkih pisaca, bla, bla, bla... Pa to je bar lako uporedivo. Uzme se bilo koji podatak koji je izneo i uporedi se za izvorom na koji se poziva. Pa ako je lagao onda ajde da ga zaboravimo. Ali šta ako je njegova teorija istinita? Ko će od "nove istinite istorije" imati najviše koristi? Narod? Narod će imati samo više samopouzdanja u sebe. Znaćemo ko smo. Pravo je pitanje ko će imati štete ako se njegova teorija prihvati kao istinita. Pa štetu će imati svi veštački stvoreni narodi. Narodi nastali od srba koji su promenili religiju i koji su promenili jezik ali je koren jezika ipak ostao srpski. Štetu će imati globalizacija jer pokušava da satre srpski narod. Štetu će imati svi koji sistematski pokušavaju da nas okarakterišu kao zločince samo zato što ne damo svoje.
« Poslednja izmena: 13. Jul 2010, 06:44:18 od Sasha019 »
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
Moja teorija je da su se srbi raseljavali sa ovog prostora a ne doseljavali odnekud ovde.

Oduvek sam imao utisak da istorija koju smo učili u školi nije baš "čista". Ajde da pođemo od teorije da Deretićeva teorija jeste 100 % tačna. Ko najviše skače protiv nje? Narod? Naravno ne. Narodu je potrebna samo normalna država da bi normalno živeo. Deretićeva Srbija je imala više potencijala da bude normala i snažna zemlja. Ko su oni koji su najviše skočili na njegovu teoriju? Oni istoričari koji nas godinama uče "zvaničnoj istoriji" a u Srbiji i sa tom istorijom nam nikada nie bilo dobro. Sve nam je gore i gore.
Ajde da pođemo od teorije da je Deretićeva teorija 100% netačna. E u to baš nisam  siguran. Stara poslovica kaže, gde ima dima ima i vatre. Sve što je izneo, uvek se poziva na knjige i podatke antičkih pisaca, bla, bla, bla... Pa to je bar lako uporedivo. Uzme se bilo koji podatak koji je izneo i uporedi se za izvorom na koji se poziva. Pa ako je lagao onda ajde da ga zaboravimo. Ali šta ako je njegova teorija istinita? Ko će od "nove istinite istorije" imati najviše koristi? Narod? Narod će imati samo više samopouzdanja u sebe. Znaćemo ko smo. Pravo je pitanje ko će imati štete ako se njegova teorija prihvati kao istinita. Pa štetu će imati svi veštački stvoreni narodi. Narodi nastali od srba koji su promenili religiju i koji su promenili jezik ali je koren jezika ipak ostao srpski. Štetu će imati globalizacija jer pokušava da satre srpski narod. Štetu će imati svi koji sistematski pokušavaju da nas okarakterišu kao zločince samo zato što ne damo svoje.

Mozda su postojali preci Srba koji su ziveli na Balkanu samo sto nisu govorili srpskim jezikom nit su sebe smatrali Srbima.  Smile
Srbi su dosli sa severa, imas jos dan danas Sorbe u Nemackoj. A kad su se Madjari i Bugari mogli naseliti u relativno kratkom vremenu tamo gde su danas mogli su i tadasnji juzni Sloveni.
A Srbi su se naravno dosta izmesali sa domacim stanovnistvom i preuzeli mnostvo obicaja koje su starosedeoci odrzavali.
A Deretic naravno tvrdi da ima dokaze da je Titio spijun CIA-e ali eto ljudi kao on sto pisu o piramidama, chemtrailovima, vanzemaljcima i ostalima mogu sasvim logicno da zive od svog pisanja.  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

I have more jewels then your jeweler

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1819
Zastava Finland
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Samsung i9300
Tito bio CIA spijun  Smile Pa ta agencija je osnovana tek posle drugog svetskog rata. Pre ce biti da je bio covek austorugarske/nemacke ili neke engleske sluzbe.

kad se vec tito spominje iako nema veze za istorijom Srba, vise puta sam cuo da je covek koji se borio u II sv. ratu koji se tako zvao i covek koji je posle postao predsednik FNRJ nije isti covek, da nisu licili. Sad.. koliko je i to istina, ko ce ga znati.

Smile Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2137
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
SonyEricsson 
Citat
Moja teorija je da niko ne zna (naročito pseudo-istoričari) kako su nastali narodi, čak ni sam Bog.
Onaj ko kaže bilo šta, da su preci nekom narodu pre mnogo hiljada godina su bili ovi i oni, taj laže.
Zar nekoliko sličnih reči ili slova ili ukrasa znači da eto, to su naši preci?
K*r*c znači!
Sve je to nagađanje i zbog toga dolazi do pizdarije. Koji kurac ja moram znati ko su mi bili preci pre 10000 godina?!
Ubiti istoričare i umesto njih postavljati "budućnostičare"!
Da već jednom gledamo unapred...
« Poslednja izmena: 21. Jul 2010, 00:33:22 od digiman »
IP sačuvana
social share
If electricity comes from electrons, does morality come from morons?
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Computer nerd

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 51
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
Samsung S3370
Mi smo iz karpati
IP sačuvana
social share
Don't drink and drive.
Take a joint and fly!
-------------------------------
JANTE
1. Ne misli da si neko i nesto.
2. Ne misli da si isto velik kao sto smo mi
3. Ne misli da si pametniji od nas
4. Nemoj da si uvrtis u glavu da si bolji od nas
5. Ne misli da znas vise od nas
6. Ne misli da si vise od nas
7. Ne misli da tezis necemu
8. Ne smej nam se
9. Ne misli da je nekoga briga za tebe
10. Ne misli da mozes necemu da nas naucis
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4960
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.7
ja mislim da smo iz jaja
IP sačuvana
social share
NAPUŠTEN PROFIL
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.7
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Citat
Moja teorija je da niko ne zna (naročito pseudo-istoričari) kako su nastali narodi, čak ni sam Bog.
Onaj ko kaže bilo šta, da su preci nekom narodu pre mnogo hiljada godina su bili ovi i oni, taj laže.
Zar nekoliko sličnih reči ili slova ili ukrasa znači da eto, to su naši preci?
K*r*c znači!
Sve je to nagađanje i zbog toga dolazi do pizdarije. Koji kurac ja moram znati ko su mi bili preci pre 10000 godina?!
Ubiti istoričare i umesto njih postavljati "budućnostičare"!
Da već jednom gledamo unapred...
Smile
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

dobrovececece

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 120
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.11
mob
Nokia 7360
Nemam nista protiv toga da smo Slovenskog porekla i to je verovatno i tacno . ali prosto je nemoguce da su tamo neki sloveni pre nekoliko hiljada godina krenuli u migraciju i stigli na ove prostore cisti i netaknuti , ta migracija izazvana nasilno ili prosto u potrazi za boljim trajala je mozda i vekovima i ko zna sta sta smo sve usput zakacili i sa kim smo se izmesali i kakve smo obicaje i jezike doneli ovde. Pored toga i kada smo dosle ovde gde smo sada svi mi sloveni vrlo je moguce da smo nekoga vec tu zatekli , pa sad mozda smo se malo i sa tim starosedeocima , ako ih je bilo , izmiksovali. Dakle nemoguce je reci da smo cisti sloveni , sta se izdesavalo usput do ovde , nema teorije da se ikad sazna , sve ce zauvek ostati u domenu nagadjanja i predpostavki ......
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
ja mislim da smo iz jaja
А ја мислим да смо до јаја  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 263
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
A država nam je nastala u Jajcu. Sve u svemu, do jaja!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 29
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Okt 2025, 00:23:12
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.