Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 20:08:13
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Bosna je Srpska...
iz X vijeka dolaskom srpskih plemena
krunisanjem Tvrtka I Kotromanica
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srpska Bosna  (Pročitano 27683 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 148
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
Tako rano, a Srbe već proganjaju i iseljavaju na različita mjesta! Kasnije dolaze Turci i Srbija više niti ne postoji na kartama Europe! Hrvatska plača krvav danak u ratovima s Turcima, ali NIKAD nije okupirana do kraja!

Kako smo oduvijek bili snažni, pa gdje toga još ima?   Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Područje današnje Bosne i Hercegovine je naseljeno od doba Neolita. U bronzano doba, neolitsko stanovništvo su zamijenili Iliri, narod koji je govorio zajednički indoevropski jezik. Treba napomenuti nekoliko ilirskih plemena na području današnje Bosne i Hercegovine. Glavni od njih, Dalmati, od kojih je vjerovatno nastala riječ Dalmacija, su živjeli širom zapadne Bosne, dok su u srednjoj Bosni bili Desitijati.

Liburni su vjerovatno povijesno najpoznatije ilirsko pleme na ovim prostorima. Oni su živjeli u sjeverozapadnoj Bosni i bili su čuveni pljačkaši. Ardani su živjeli južno od Liburna, a Antiari su živjeli još dalje prema jugu. Druga ilirska plemena koje treba pomenuti su Labodi i Daorsi. Migracije Kelta u četvrtom i trećem stoljeću prije naše ere su izbacile mnoga ilirska plemena sa bivših teritorija. Ipak, neka keltska i ilirska plemena su se miješali, kao što su Skordisci, mješovito ilirsko-keltsko pleme iz sjevernoistočne Bosne.

Prvi sukobi Ilira i Rimskog carstva su se dogodili 229. godine prije naše ere. U Ilirskim ratovima koji su trajali od tada do 219 p.n.e., Iliri su izgubili dolinu Neretve. U narednih 200 godina, brojne su bune i ustanci Ilira koji su pod rimskom upravom, i jedan takav ustanak je podignut i 6. godine n.e., u okolini Vareša i Vranduka (pod vodstvom Botona i Pineza) ali je žestokom akcijom Rimljana ugušen 9. godine n.e. u tako da za vrijeme cara Tiberija (9. n.e.), sve ilirske teritorije konačno prelaze pod rimsku upravu.

izvor http://bs.wikipedia.org/wiki/Historija_Bosne_i_Hercegovine

ipak znaci iliri imaju pravu na tu zemlju.pogotovo ovi Liburni cuveni pljackasi..kada se pogleda koliko lopova imamo u Bosni i Hercegovini nije ni cudo...necemo uvijek da istorija pocinje kada to vlado hoce..sto se ne vratimo skroz nazad..ili cak u doba dinosaorusa ??? 

« Poslednja izmena: 10. Okt 2006, 17:03:32 od SavoNaSavi »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Samsung S7220
Vladika znas sta je nesto najtuznije u zivotu
Kad umres i saznas da ti je zivot bio prevara
Nemoj da budes tuzan  Smile
ako mu još i bitku kod nikopolja spomeneš skamenit će se na mjestu Smile Smile
ako mu još i bitku kod nikopolja spomeneš skamenit će se na mjestu Smile Smile

Ova gornja karta mi više liči na to da su Bugari zauzeli najveći dio Srbije, a Srbi pobjegli preko Drine u Bosnu  Smile

Tamo gdje bi trebao biti Beograd piše BULGARIA !

a di je banja luka piše hrvatska Smile Smile Smile
A vidi bogati pa Srbija manja nego sad
Bolje nekopaj Vladika vise istoriju nece nas biti ni u alijnom fildjanu
Tako rano, a Srbe već proganjaju i iseljavaju na različita mjesta! Kasnije dolaze Turci i Srbija više niti ne postoji na kartama Europe! Hrvatska plača krvav danak u ratovima s Turcima, ali NIKAD nije okupirana do kraja!

Kako smo oduvijek bili snažni, pa gdje toga još ima?   Smile Smile

Gomila glupih komentara od ljudi koji previse gledaju filmove i koje ne treba komentarisati...   :blahblah: :blahblah: :blahblah:
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Hoce li ovo nekada proci?

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 3760
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
BlackBerry 
Srpska je Srbija!!!  Smile
IP sačuvana
social share
Ко рескира профитира... Србија Србима, Европа Европљанима...
Heart Breaker...

U kafileriji se neprekidno ubijaju psi i to ne agresivni,
već SVI.
Štenci stari mesec, dva, veliki, mali, mešanci i rasni, bez izuzetka, posle sedam dana biće ubijeni injekcijom otrova!
U proseku između 50 do 200 pasa ubiju nedeljno!
Više od 7 000 pasa ubiju godišnje u kafileriji u Beogradu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Samsung S7220
Jedini ovdje sa kojim se vrijedi raspravljati i koji misli glavom je @SavoNaSavi... Sta bih ja bez tebe Savo... Samo druze moj sto to citiras Bosnjacku Wikipediu zivota ti. http://bs.wikipedia.org/wiki/Historija_Bosne_i_Hercegovine
Pa zar ne vidis sta ti ja pokazujem svo vrijeme. Ja mogu da iskopam brdo Srpskog materijala, ali ne zelim nego citiram "neutralce". Ti nisi procitao tekst do kraja, vidjeo bi da ovaj tekst laze mnogo. Pa pogledaj samo kako je ocrnio Hrvate! Toliko gluposti... boze sacuvaj. Sledeci put bar citiraj svoje... ako nemas sta drugo i procitaj tekst do kraja.

PS Kakvi crni Iliri... Ponovo ti kazem uzmi World history source... odnosno De administrando imperia...
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Jedini ovdje sa kojim se vrijedi raspravljati i koji misli glavom je @SavoNaSavi... Sta bih ja bez tebe Savo... Samo druze moj sto to citiras Bosnjacku Wikipediu zivota ti. http://bs.wikipedia.org/wiki/Historija_Bosne_i_Hercegovine
Pa zar ne vidis sta ti ja pokazujem svo vrijeme. Ja mogu da iskopam brdo Srpskog materijala, ali ne zelim nego citiram "neutralce". Ti nisi procitao tekst do kraja, vidjeo bi da ovaj tekst laze mnogo. Pa pogledaj samo kako je ocrnio Hrvate! Toliko gluposti... boze sacuvaj. Sledeci put bar citiraj svoje... ako nemas sta drugo i procitaj tekst do kraja.

PS Kakvi crni Iliri... Ponovo ti kazem uzmi World history source... odnosno De administrando imperia...

evo sad i na engleskom http://en.wikipedia.org/wiki/Illyria
ovdje isto daje refernce knjizi Wilkes, John. The Illyrians. 1992, Blackwell Publishing, 

P. Cabanes, Les Illyriens de Bardylis à Genthios: IVe – IIe siècles avant J. – C., Paris 1988 (ethnic Illyrians and Illyrian kingdom up to 168 BC) .....

A. Benac, 'Vorillyrier, Protoillyrier und Urillyrier' in: A. Benac(ed.) Symposium sur la delimitation Territoriale et chronologique des Illyriens a l’epoque Prehistorique, Sarajevo 1964, 59-94

pa ostali su tragovi od njih..zna se i koji su jezik pricali itd itd..nemozes protiv istorije
« Poslednja izmena: 10. Okt 2006, 21:42:26 od SavoNaSavi »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
vladek drž se ti kompjutera i gamerskih tema Smile
IP sačuvana
social share
...snaga udarca mi varira...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Samsung S7220
vladek drž se ti kompjutera i gamerskih tema Smile
Za razliku od tebe, meni su svi forumi strucno zanimanje...  Smile

evo sad i na engleskom http://en.wikipedia.org/wiki/Illyria
ovdje isto daje refernce knjizi Wilkes, John. The Illyrians. 1992, Blackwell Publishing, 

P. Cabanes, Les Illyriens de Bardylis à Genthios: IVe – IIe siècles avant J. – C., Paris 1988 (ethnic Illyrians and Illyrian kingdom up to 168 BC) .....

A. Benac, 'Vorillyrier, Protoillyrier und Urillyrier' in: A. Benac(ed.) Symposium sur la delimitation Territoriale et chronologique des Illyriens a l’epoque Prehistorique, Sarajevo 1964, 59-94

pa ostali su tragovi od njih..zna se i koji su jezik pricali itd itd..nemozes protiv istorije

E super sad kad si to fino dokazao. (Znao sam to samo sam htjeo da tebe namucim) Kakve veze imaju Iliri sa Bosnom? Imaju i te kakve, ali su bili na ovome tlu prije 2000 godina, a mi ovdje pricamo o Slovenskim plemenima. Ja tebi dokazujem da je veci dio sadasnje Bosne kroz istoriju i pre Turaka i poslije Turaka bio Srpski... Pobijam onu tezu da Srbi nisu nikada presli Drinu, koju su izvalile i ostale zive neke kolege ovdje... Kako objasnti da toliko Srpskog stanovnistva zivi na ovim prostorima. Lijepo! Iznio sam dokaze...  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
cijela je amerika pripadala indijancima a sada žive u rezervatima

ti u prošlost ideš onoliko godina unazad koliko tebi paše,
o veliki stručnjače i poznavatelju
IP sačuvana
social share
...snaga udarca mi varira...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
eh pa vlado nemogu ja da kontriram tvoje argumente koji su beznazdeni. jbga sada...nemozes reci da je bosna srpska samo zato sto zive srbi u njoj, to vec prelazi na ono "velika srbija", gdje ima srba tu je i srbija..znaci po toj nekoj teoriji oni gastarbajteri iz srbije sto zive i rade u njemackoj ce moci za jednu 1000 godina proglasiti teritoriju na kojoj oni zive srpskom jeli su oni tu dosli i razmnozili se, a nemaju nikakvo pravo ...glupost cista..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 20:08:13
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.381 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.