Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 18:22:02
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 37 38 40 41 ... 323
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbija u EU  (Pročitano 637310 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
SonyEricsson k800i i D820
Parivodić: Srbija želi da uđe u EU do 2012.
Autor: Beta | 13.04.2007 - 11:11

Ministar privrede Srbije Milan Parivodić izjavio je za austrijske medije da Srbija do 2012. godine želi da postane članica Evropske unije (EU), kao i da namerava da u narednih deset godina, uz Grčku, postane vodeća industrijska zemlja na Balkanu.
Kako prenosi bečki dnevnik "Prese", Parivodić je u razgovoru sa austrijskim novinarima istakao i da je za razliku od političkog stanja praćenog problemima, privredna situacija u Srbiji dobra.
"Mi živimo u dva sveta. Od političkih problema jedva da se vide privredni uspesi", naveo je ministar, ukazujući na prosečni godišnji privredni rast od oko 5,5 odsto i utrostručenje društvenog bruto proizvoda sa 1.400 na 4.300 dolara po glavi stanovnika od 2000. do sada. Austrijski list preneo je i Parivodićeve reči da su inostrane investicije u Srbiji porasle sa jedne milijarde u 2004. na 5,5 milijardi dolara u prošloj godini.
Ministar privrede je rekao i da je "od 2002. do 2006. godine samo Austrija u Srbiji investirala 1,5 milijardi evra", kao i da "i oni koji tek sada dođu, mogu da naprave veliki novac, kao što je slučaj sa austrijskim bankama".
"Za deset godina Srbija treba, zajedno sa Grčkom, da bude vodeća industrijska zemlja na Balkanu. Mi želimo i da 2012. budemo u EU", rekao je Parivodić.
List "Prese" je citirajući ministra naveo i da je "do sada svako približavanje Srbije Evropskoj uniji blokirano zbog političkih sukoba" i da je "pitanje da li će se to ubuduće promeniti".
"Mi nikada nećemo priznati nezavisno Kosovo. Samo možemo da prihvatimo de fakto situaciju", rekao je Parivodić. Nagovestio je da bi izručenje za ratne zločine optuženog generala vojske bosanskih Srba Ratka Mladića moglo da potraje, rekavši da Beograd "ne zna gde je Mladić" i da "ne može da ga pribavi čarobnim štapićem".

Izvor: Blic

Ovo je vic dana...

Jedan dobar komentar na to...
Drugim recima, Parivodic kaze:
1. mi smo super uspesni samo se to ne vidi zbog nekih tamo problemcica. Ekonomija nam cveta i to sto je ova godina izgubljena jer nemamo vladu i sto investitori najavljuju napustanje Srbije i sto su mnogi vec otkazali ulaganja nema veze.
2. potraga za Mladicem ce "potrajati" tj necemo ga hapsiti.
3. bez obzira na to hocemo u EU i to za nekih 4-5 godina iako nismo jos potpisali ni SAA. Bas nas briga koliko taj proces normalno traje i sta sve treba u medjuvremenu da postignemo.
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6230
Parivodic, kao i svi ostali tehnicari veoma neodgovorno se izjasnjavaju, ali razumem ga. Hteo je reci: nista ne brinite, svi cete brzo u Evropi, ali sacekajte malo da vas skroz oljesimo.
Da parafraziram: Ne moze jedan narod da 20 godina bira mutante a da pri tom ne trpi posledice. Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla ImageShackToolbar
mob
Apple 15
Parivodic se za razliku od drugih gologuzana bavi se politikom zato sto je na neki nacin prevaren... a, ne zato sto mora da finansira skupe lose navike...

Ren: Vlada što pre
Ž. PANTELIĆ, 16. april 2007

Od stalnog dopisnika - Brisel
KOMESAR za proširenje EU Oli Ren apelovao je na lidere demokratskih snaga u Srbiji da što pre formiraju novu vladu.
- Više ne možemo pričati o brzom stvaranju nove vlade, jer je proteklo gotovo tri meeca od izbora. Svaki dan, svaka nedelja, svaki mesec, izgubljeni zbog odugovlačenja u formiranju, umanjuje šanse za mogućnost brzog nastavka i završetka pregovora o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju. Taj sporazum otvara vrata za dobijanje statusa kandidata i otvaranje pregovora o članstvu u EU. Tako bismo mogli ozbiljno da razmotrimo nastavak pregovora o SSP i da utvrdimo dalji put Srbije ka EU. Uslovi za to su poznati, i povezani su sa saradnjom sa Haškim tribunalom - rekao je Ren.
Komesar za proširenje EU je takođe izrazio žaljenje što Srbija nije u grupi zemalja koje su već zaključile pregovore o viznim olakšicama i sporazumu o readmisiji. Ipak, Ren je izrazio očekivanje da će Srbija vrlo brzo potpisati oba sporazuma:
- Reč je o tehničkim pitanjima koja su sprečila zaključivanje pregovora i lično sam uveren da ćemo moći vrlo brzo da pronađemo izlaz iz nastale situacije i da će Srbija moći da zaključi vrlo brzo pregovore.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
 DEJVIS: VLADA SRBIJE ISKORISTIĆE PREDSEDAVANJE KOMITETU MINISTARA SE

Generalni sekretar Saveta Evrope Teri Dejvis ubeđen je da će srpska Vlada iskoristiti predsedavanje komitetu ministara Saveta Evrope kao šansu za poboljšanje svog međunarodnog ugleda.

Dejvis je rekao da se iz nedavne posete Beogradu vratio impresioniran tehničkim pripremama i učešćem civilnog društva i nevladinih organizacija u tom procesu. 'S druge strane, tu je proces formiranja nove vlade, mogućnost raspisivanja novih izbora, nerešen status Kosova, kao glavne teme koje dominiraju političkom scenom Srbije uoči njenog predsedavanja. U svakom slučaju, ubeđen sam da će srpska vlada, bilo sadašnja bilo buduća, prepoznati pruženu priliku da poboljša svoj međunarodni imidž', rekao je Dejvis.

Parlamentarna skupštine Saveta Evrope predložila je Komitetu ministara da Crnu Goru pozove u članstvo te panevropske organizacije. Za usvajanje mišljenja kojim se preporučuje prijem Crne Gore u Savet Evrope glasalo je 106 poslanika parlamentarne skupštine SE, jedan poslanik je bio protiv i jedan uzdržan.

Izvor: RTS
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6230
Parivodic se za razliku od drugih gologuzana bavi se politikom zato sto je na neki nacin prevaren... a, ne zato sto mora da finansira skupe lose navike...

A ko kaze da mora?
Dakle mora da protivustavno koriscenje budzeta objasnjava sa: a kako biste vi?
Dakle mora da kaze nesto u stilu: Sve u stvari u drzavi cveta, samo prividno zbog kosovskog problema se ne vidi!
Dakle kao i svi, ne da nema morala nego i misli da njegove izjave mogu stvarno da dovedu u zablude da se drugacije ne moze?

Hajde da parafraziram Djindjica, kada su mu spomenuli moral. Znate sta je odgovorio?
Moral trazite u crkvi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 3
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
srbija nikad neće ući i ne treba da uđe u eu. mi ne trebamo njima oni ne trebaju nama!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6230
srbija nikad neće ući i ne treba da uđe u eu. mi ne trebamo njima oni ne trebaju nama!
Malo si ga zbrzao. Uclani se kod Draskovica. On je video Srbiju u kojoj Svajcarci cuvaju krave po sumadiji.
« Poslednja izmena: 20. Apr 2007, 20:52:07 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Future Sound Of London

Zodijak
Pol
Poruke 1283
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
 Паа.. ући ћемо у Европу, кад је растуре, како су почели.  Ући ћемо кад свим чланицама буде интерес да напусте Унију. Ма...ту смо где смо, ко хоће он ће да оде (нпр. највероватније и ја). Могли би ми некако да се снађемо и без уласка у ЕУ и без Томиних пријатеља Лилипутанаца и осталих.. Али.. неће моћи..све док Мишко и компанија убирају харач и бране да се нормално живи док Тома, Сеља, Воја и Свињкић мажу наше очи говнима... Цепај батоооооо, обори! Уопште се не надам уласку у ЕУ, бар док то има неког смисла...него да урадимо шта се тражи од нас, да мало развијемо сарадњу са светом и толико
« Poslednja izmena: 21. Apr 2007, 02:14:36 od DJedai »
IP sačuvana
social share

There's danger on the edge of town
Ride the kings highway, baby
Weird scenes inside the gold mine
Ride the highway west, baby
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6230
A zasto bi Evropa propala?
Moze svako kako hoce, samo da ne ratuje. Moze i da se isclani bez problema.(Norveska).
Mi samo moramo da se odreknemo komunizma i primice nas.
Ali kako izgleda, sada ce se odbrana nacionalnog ponosa preneti na vehabite i vojvodjanske separatiste. Vehabiti postoje 13 vekova ali su se tek sada poceli baviti terorizmom.
Vojvodjana koji se bune protiv kradja ima koliko hoces, tako da izvora separatizma imas koliko hoces.
Treba patriotama kuce za useljavanje, imovine za pljackanje i naravno da brane od izdajnika.
Tesko da ce Srbija doziveti Evropu. Sve se mislim da je Prokic u pravu. Srbija ce biti demokratska, sa ili bez Srba u njoj.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Future Sound Of London

Zodijak
Pol
Poruke 1283
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
A zasto bi Evropa propala?
  Pa nisam mislio tipa sutra, nego nekad.. sve više gubi svoj evropski identitet, pogledaj Blera koji se ulizuje Bušu (dajem primer, iako se ne radi o članici EU) ali je Britanija jedno vreme bila zemlja mojih snova...Oni su prilično zatvorena zemlja, koja baš zbog te zatvorenosti i uspela da odneguje svoju kulturu, meni fascinantnu. Međutim, nešto mi to ne ide na dobro u poslednje vreme...upravo zbog postupaka koji se tiču odnosa sa USA.  USA nije zemlja plodna za nacionalističke gluposti i klanja, napravljena je na principima interesa i ekonomije. Ali, zato, bes, nezadovoljstvo ekstremnijie grupe potomaka   bivših francuskih kolonija,vandalizam koji se nedavno dešavao širom francuskih gradova  me plaši . Samo u par gradova su belci u većini. Marsej, Pariz...novi Alžir i Maroko.Nisam rasista ali pričam o tome jer to nije više ona Francuska. Kad se do skoro mislilo na Pariz i Francusku, prva asocijacija su bile umetnost i kultura koje su negovali tokom proteklih 400 godina(naravno i Pariz kao prestonica ljubavi i romantike) a novonastala situacija nije produžetak te tradicije. U Nemačkoj je takođe napeto. Zbog toga sam pričao o propadanju Evrope...Kao da je  spoljna politika USA pomalo srozava( kao što je slučaj sa Britanijom). A tu je i taj problem velike stope nezaposlenosti (naravno da ne poredim sa Srbijom). Ali, možda preuveličavam, možda to nije ništa od sudbinske važnosti za budućnost Evrope.
« Poslednja izmena: 22. Apr 2007, 20:35:35 od DJedai »
IP sačuvana
social share

There's danger on the edge of town
Ride the kings highway, baby
Weird scenes inside the gold mine
Ride the highway west, baby
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 37 38 40 41 ... 323
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 18:22:02
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.