Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 22:38:10
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 38 39 41 42 ... 323
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbija u EU  (Pročitano 636999 puta)
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6230
@DJedai
Da li ti znas sta potpada pod UK? I da znas da je Engleska clan EU.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Future Sound Of London

Zodijak
Pol
Poruke 1283
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
 Моја грешка, занела ме чињеница да нису усвојили еуро валуту , толико да сам заборавио. Smile Због чега ме питаш шта спада под UK?
Па Велика Британија и Северна Ирска.
    Велика Британија обухвата Енглеску, Велс и Шкотску.Зашто?
« Poslednja izmena: 22. Apr 2007, 22:53:44 od DJedai »
IP sačuvana
social share

There's danger on the edge of town
Ride the kings highway, baby
Weird scenes inside the gold mine
Ride the highway west, baby
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6230
Моја грешка, занела ме чињеница да нису усвојили еуро валуту , толико да сам заборавио. Smile Због чега ме питаш шта спада под UK?
 Па Велика Британија и Северна Ирска.
 Велика Британија обухвата Енглеску, Велс и Шкотску.Зашто?
Pod Uk spadaju i Australija, Novi Zenland, Kanada, Gibraltar, Folklandi i jos par ostrva.(Britanska Kruna)
Najbogatiji , kako da ih nazovem, jevreji, masoni sve u svemu najbogatiji drze pare u UK jer bez obzira sto su Ameri, nemaju poverenja.
Sva dogovaranja oko nekih svetskih akcija imaju zacece u UK.
Veoma su jaki, a uopste ne gresim ako kazem da ih se i Ameri boje.
Jedina nacija pred kojom su Nemci frustrirani su Englezi.
Neki su strucnjaci proracunali, da imaju para, ako bi 80 godina ne bi radili, da zive sadasnjim standardom.
Hocu da kazem da su uzasno velika sila.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Future Sound Of London

Zodijak
Pol
Poruke 1283
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
 Pa to su zemlje Britanskog komonvelta ali se ne podrazumevaju pod UK.  Smile u stvari, neke zemlje Britanskog komonvelta i ostale zajedno pod nazivom Britanske krune.Ma, ok je to o snazi, ionako preferiram Britaniju. Samo kažem da je Bler kreten.   kapiram poentu, samo kažem šta se podrazumeva pod UK. Pod skraćenicom UK se podrazumeva United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland i teritorije koje su obuhvaćene tim nazivom.
  Sa answers.com :
    The United Kingdom is a political union made up of four constituent countries: England, Scotland, Wales and Northern Ireland. It occupies all of the island of Great Britain and the northeast part of the island of Ireland, sharing a land border with the Republic of Ireland.
The United Kingdom also has fourteen overseas territories, including Bermuda, Gibraltar, the Pitcairn Island group, British Indian Ocean Territory, the Falkland Islands, and British Antarctic Territory among others.

Ali se Kanada i Australija sigurno ne podrazumevaju  pod UK.
« Poslednja izmena: 22. Apr 2007, 23:40:47 od DJedai »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6230
Pa to su zemlje Britanskog komonvelta ali se ne podrazumevaju pod UK. Smile Ma, ok je to o snazi, ionako preferiram Britaniju. Samo kažem da je Bler kreten. u stvari, neke zemlje Britanskog komonvelta i ostale zajedno pod nazivom Britanske krune. Ali to nije UK. kapiram poentu, samo kažem da to nije UK. Pod skraćenicom UK se podrazumeva United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland i teritorije koje su obuhvaćene tim nazivom.
To je Britaknska kruna, a zemlje komonvelta su jos Indija, Pakistan, Banglades i sve bivse kolonije sem Nigerije koja je za sada izbacena.
Kanada i Australija i N Zenland nemaju predsednika jer su pod krunom. To su takozvani Britanski Dominioni.
Kada UK udje u rat tu su uvek obavezno i Australijanci i Kanadjani. Imaju veoma siroku nezavosnost, ali im je armija kraljevska, kao sto i u ustavu imaju tu stavku ugradjenu da su pripadnici Britanske Krune. To recimo nemaju Hindusi ili ostali.
Imaju emisije koje se zovu: dogadjaji ili vesti iz imperije.
Imaju poseban kanal koji prenosi: sta je danas kraljica radila?
Ludi englezi to prate i vise im je interesantno to, od rusenja bliznakinja kod yenkija.
'Danas je dva metra od kralkjicinog prozora sleteo golub'.
'Kraljica se pojavila na trenutak na prozoru u roze haljini. i slede komentari' Smile Smile Smile
Ameri su za njih jenki (primitivci) a Nemci krauti(kobasicari).
Nikada nisu imali raspad sitema i zbog toga svi cuvaju pare kod njih. Loyd i HSBC su najjace banke u svetu.
Celu Kanadu, ameri ne mogu da primirisu. A znas kolika je.
Mi se strasno zavaravamo kada ih smatramo malim i tamo nekim levim smetalima.
Nasi idioti nikada nisu znali da koriste srdacno pruzenu ruku engleza. A englesko zalaganje znacilo bi deset puta vise od amera ili rusa.
Izvini za ovu disertaciju, ali video sam da malo si govorio sa nipodastavanjem o njima.
« Poslednja izmena: 22. Apr 2007, 23:42:34 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Future Sound Of London

Zodijak
Pol
Poruke 1283
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
 Grešiš... sa nipodaštavanjem ne. Britaniju izuzetno cenim. A što se tiče Blera, već postoji spot na tu temu. Vezanost Australije za Britaniju ne osporavam, samo umeju da zbune neke stvari. Politička "parcela" na mapi sveta je jedno a Monarhija drugo Smile Npr. zvanično, Austrlija se zove Commonwealth of Australia. imaju australijsku himnu i himnu kraljevine "God Save The Queen."
   Razumemo se, samo je zbrka u zvaničnim terminima.
   Izmenio sam prethodni post, pogledaj nisam hteo dapišem dva za redom
« Poslednja izmena: 22. Apr 2007, 23:57:36 od DJedai »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6230
Grešiš... sa nipodaštavanjem ne. Britaniju izuzetno cenim. A što se tiče Blera, već postoji spot na tu temu. Vezanost Australije za Britaniju ne osporavam, samo umeju da zbune neke stvari. Politička "parcela" na mapi sveta je jedno a Monarhija drugo Smile Npr. zvanično, Austrlija se zove Commonwealth of Australia. imaju australijsku himnu i himnu kraljevine "God Save The Queen."
 Razumemo se, samo je zbrka u zvaničnim terminima.
 Izmenio sam prethodni post, pogledaj nisam hteo dapišem dva za redom
Sto se tice Blaira, on sada daje ostavku. Vec je upozoren da je mnogo na vlasti i da je postao dosadan.
Mozda nisi bio tamo. Ja sam tamo ziveo neko vreme a i hocu sada na jesen da odem ponovo.
On bi bio izabran sto puta. Neverovatno je razvio socijalu na racun bogatih i to englezima prija.
Recimo cim kupis limuzinu, porez skace neverovatno. Za mala kola porez je minimalan.
Do 120000 funti vrednost kuce, ili tranzakcije ne placas nista. Preko toga dere 30 do 50%.
Stiti nezaposlene, ali ih tera na traininge i da se angazuju. Ali zato ako nemaju posao placa im stan i jednu svotu novca za zivot.
U Engleskoj danas nadjes posao na svakom koraku.
Kritikovan je da kurazi nerad, ali Boze sacuvaj da dodju konzervativci.
Najverovatnije da ce ga naslediti Gordon Braun.
Sve u svemu tamo se mnogo radi, pristojno zaradjuje, a mogucnosti su siroke ako znas umes mozes i hoces.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Future Sound Of London

Zodijak
Pol
Poruke 1283
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Sto se tice Blaira, on sada daje ostavku. Vec je upozoren da je mnogo na vlasti i da je postao dosadan.
On bi bio izabran sto puta. Neverovatno je razvio socijalu na racun bogatih i to englezima prija.
Recimo cim kupis limuzinu, porez skace neverovatno. Za mala kola porez je minimalan.
Do 120000 funti vrednost kuce, ili tranzakcije ne placas nista. Preko toga dere 30 do 50%.
Stiti nezaposlene, ali ih tera na traininge i da se angazuju. Ali zato ako nemaju posao placa im stan i jednu svotu novca za zivot.
U Engleskoj danas nadjes posao na svakom koraku.
Kritikovan je da kurazi nerad, ali Boze sacuvaj da dodju konzervativci.

Da, nisam bio u Britaniji... A te Blerove "tekovine" podržavam. Samo bih se malo razočarao da se previše "Amerikanizuju", da postanu Jenki ,što mi se činilo mogućim sa Blerom. Smile
 Imaju previše vrednu kulturu da bi se tako nešto desilo. Dakle, što se tiče poreza na luksuz, to odobravam, nije da sam komunista, nego, ta praksa ublažava preterane socijalne razlike, mnogima je od pomoći a ekstremno bogate sigurno neće osiromašiti...
Možda, generalno, Ameri deluju kao primitivniji ali opet je velika zemlja i sve što vredi i tamo ima svoj život, samo što se to možda ne vidi na površini. Druga stvar vezana za USA je što tamo ne možeš da  budeš stranac Smile  Nema građana drugog reda na osnovu nacionalnosti, na osnovu toga što su pridošlice. A i lakše upadneš tamo, nije neka procedura.
Takođe, iz brojnih izvora (mnogih poznanika koji idu u USA bar jednom godišnje na neko vreme) znam da posla stvarno ima na pretek. Malo su me aktuelne priče o većoj nezaposlenosti u Evropi obeshrabrile, mada i ne znam da li se tu uzima u obzir UK. Eto. ti kažeš da ima poslova na svakom koraku. Ne znam kako je u odnosu na USA ali je opet ohrabrujuće... Nisam pametan... sad, kaže mi drugarica da to nije više onaj London, da su samo"masni Grci" koje viđa bogati. Da se za diplomiranje kupuju pokloni tipa zlatne kajle, da je London postao "zeldi" i tako to... Ma, skeptičan sam u odnosu na tu priču, nije mi baš logična al dobro..znam da ume biti ekstremna Smile ... A kako utiče njihova klima na raspoloženje? Ima li Londonske magle i depresije? uhhh...odo ja baš off topic
    A ono.."London je srce Srbije"...bilo bi lepo. Englesko zalaganje pre Amera i Rusa bih takođe izabrao...kad bih mogao Smile
« Poslednja izmena: 23. Apr 2007, 04:58:09 od DJedai »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6230
Pa za to smo mi krivi. Prosecan Englez, kada pricas sa njim zna da su Hrvati bili nazi. Ostao sam bez teksta.
A sto se tice da nema gradjanina drugog reda, nema jer je filozofija da onaj ko placa porez ima jednaka prava.
Zapadna Evropa ide krupnim koracima ka multikonfesionalnosti i multinacionalnosti, kao i multirasialnosti.
Svi imaju u ustave ugradjen suverenitet gradjanina, drzava postoji zbog tebe a ne ti zbog nje.
To je vrhunsko dostignuce civilizacije.
Javnim poslovima, ne moze da se bavi covek ni sa najmanjom mrljom u proslosti.
A narocito sto je lepo je izrecena rec. Svuda ono sto kazes se veruje do prve lazi. Posle nemoj vise govoriti jer ti vise niko nece verovati.
Posla ima koliko hoces, ali moras imti komunikaciju i moras da se izboris. Dokumenta su veci problem od posla. Naravno posao moras znati.

Ovde ne shvataju da za desetak godina evropa nece vise biti ono sto je bilo.
Samo kada pogledas Berlin, ima sve rase sveta sa vec svojim kvartovima specificnim zivotom i sve se to sliva u jedan javni koristan zivot.
Radi, placaj porez, postuj zakon je jednostavna filozofija zivota a ostalo koliko te pamet vodi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Naš glas u Evropi
B. POPOVIĆ, 23. april 2007

SAVET za regionalnu saradnju predstavljaće novu organizovanu formu lobiranja država regiona pred EU, ali i pred svim ostalim međunarodnim institucijama. Cilj ovog projekta je da se potakne "regionalno vlasništvo", da države same preuzmu odgovornost za određivanje oblika saradnje, a ne da se više iz Brisela govori šta i kako bi trebalo da se radi - izneo je, ukratko, za "Novosti" koncept rada novog multilateralnog regionalnog tela Milan Simurdić, kandidat Vlade Srbije za mesto prvog čoveka te organizacije.
To će, objasnio je Simurdić, da bude najjača regionalna organizacija, koja se, ipak, ne može odvojiti od nečega što je politički okvir saradnje u regionu - Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi.

Kako tumačite činjenicu da je izbor Vlade Srbije pao baš na Vas? Navodno je Brisel bio za Svilanovića...
- Moja kandidatura za mesto sekretara Saveta za regionalnu saradnju podnesena je prošlog četvrtka hrvatskom predsedavanju procesa o saradnji u jugoistočnoj Evropi. Pretpostavljam da je Vlada imala u vidu moje diplomatsko iskustvo u regionu.

Koliko naš čovek na mestu sekretara Saveta može da doprinese ubrzanju Srbije na evropskom putu?
- Svakako da bi kandidat iz Srbije, ukoliko bude
prihvaćen, bio u prilici da svojim radom i angažmanom doprinese pospešenju i evropskih aspiracija Srbije. Takođe, to bi bila i prilika da u dogovoru sa ostalim akterima,
pošto je to multilateralno telo, poradi na povećanju atraktivnosti regiona, i u ekonomskom smislu i u smislu poboljšanja infrastrukture, povećanja bezbednosti.

Da li će novi koncept regionalne saradnje značiti i stavljanja bivših jugoslovenskih republika u isti paket, kada su u pitanju evropske perspektive?
- Mislim da se ovde ne radi na pripremi uključivanja balkanskih zemalja u paketu u EU, ali sam sklon da kažem da je reč o projektu koji će smanjiti vremensku distancu u tim procesima za pojedine zemlje.

Da li bi, gledano iz ugla interesa Srbije, važnije bilo da Beogradu pripadne uloga grada domaćina novoj organizaciji, ili da prvi čovek Saveta bude naš čovek?
- Najbolje bi bilo da Beograd dobije i jedno i drugo. Međutim, realnost je nešto drugo. Krajem aprila trebalo bi da se održi sastanak političkih direktora ministarstava inostranih poslova zemalja članica, kada će se o tome odlučivati. Svi imaju jednake početne pozicije.

Koliki će da bude budžet Saveta?
- Pakt za stabilnost uložio je u proteklih pet godina, kroz donacije, oko pet milijardi dolara, ali se više neće raditi na takav način. Cilj je i da se podstakne saradnja nedržavnih aktera, od velikih kompanija do institucija civilnog društva. Države članice izdvojiće ukupno milion evra godišnje za funkcionisanje nove organizacije, dok bi EU trebalo da nadopuni njen budžet sa još oko 2,5 do tri miliona evra.

55 MILIONA LJUDI

TERITORIJA koju će da pokriva Savet ima tržište od 55 miliona ljudi. Savet će da objedini Sporazum o energetskom tržištu sa EU, i na osnovu tog dokumenta, pogotovo kad se radi o struji i gasu, ovo tržište je praktično integrisano u EU. Sporazum CEFTA takođe će da omogući nesmetanu trgovinu sa EU, kao i saradnju na pitanjima migracija, azilanata, slobode kretanja, bezbednosti granica, borbe protiv organizovanog kriminala.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 38 39 41 42 ... 323
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 22:38:10
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.