Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 05. Avg 2025, 21:23:23
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 198 199 201 202 ... 323
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbija u EU  (Pročitano 632498 puta)
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.1
Kacin: Podrška Srbiji

Strazbur - Izvestilac Evropskog parlamenta (EP) za Srbiju Jelko Kacin izjavio je da je uveren da će Nacrt Izveštaj o napretku Srbije u evropskim integracijama biti usvojen ogromnom većinom na zasedanju Odbora EP za spoljnu politiku 1. marta.

Kacin se tokom plenarnog zasedanja EP u Strazburu sastao sa izvestiocima u senci za Srbiju radi usaglašavanja amandmana na Izveštaj o napretku Srbije.

- Sastanak je bio vrlo koristan i ohrabrujući. Podrška koju Srbija ima u najvećim političkim grupama u Evropskom parlamentu je jasno pokazana konstruktivnošću predstavnika EPP, S&D, ALDE i Zelenih - rekao je Kacin i dodao da su njihove sugestije i predlozi dopuna Nacrta bili realni i mahom afirmativni i pozitivni.

Prema rečima Kacina, postignut je čvrst konsenzus u vezi sa tekstom rezolucije o reformi pravosuđa, važnosti nezavisnih tela za razvoj institucija Srbije i značaju regionalne saradnje.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.1
Varikio: Italija želi Srbiju u EU

Beograd -- Italijanski ambasador u Srbiji Armando Varikio preneo je stav italijanske vlade da će "sve učiniti da Srbija 1. marta na Savetu Evrope dobije status kandidata.“

"Nova italijanska vlada na čelu sa premijerom Mariom Montijem sačinjena je isključivo od eksperata. Iako je premijerova agenda prepuna, budite sigurni da uvek nađe prostora i insistira da Srbija bude jaka u evropskim razmerama jer on veoma dobro zna kakvi su razvojni potencijali Srbije i koliki je obim naše privredne saradnje", rekao je ambasador Varikio.

"Dakle, ova vlada koja ima mandat da do 2013. godine sprovede privredne reforme, Srbiju vidi kao veoma respektabilnog partnera", zaključio je Varikio u razgovoru sa ministrom sa infrastrukturu i energetiku Milutinom Mrkonjićem.

"Za nas je taj datum od ogromne važnosti. Verujemo u vašu iskrenu nameru da nam pomognete da dobijemo status kandidata. Uvereni smo da stav koji iznosite nama u svakodnevnim kontaktima, veoma uspešno i sugestivno kazujete i ostalim evropskim političarima i diplomatama", rekao je Mrkonjić

"Upravo, zbog toga naše ministarstvo zakazalo je za 22. februar veliki ambasadorski skup na kojem će se govoriti o razvojnim projektima Srbija na planu putne i energetske infrastrukture. Želimo da od visokih evropskih predstavnika čujemo kako nas oni vide u ovom segmentu, kao budućeg kandidata i u perspektivi ravnopravnog člana Evropske unije", rekao je ministar Mrkonjić.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.1
Volstrit Žurnal: Prepreka na putu Srbije ka EU

Srbi na severu Kosova su na referendumu nadmoćnom većinom odbacili vlast Prištine na tom delu teritorije, komplikujući na taj način etničke tenzije i postavljajući tako još jednu prepreku na putu Srbije ka Evropskoj uniji, piše "Volstrit Žurnal".

List navodi da referendum, iako nije pravno obavezujući, pokazuje duboko neverovanje i neprijateljstvo koje i dalje postoji na Kosovu, posle više od decenije od ulaska NATO trupa i pokušaja SAD i zapadnih saveznika da izgrade Kosovo.

Njujorški dnevnik ocenjuje da su prištinske vlasti napravile pomak u integrisanju srpske zajednice u južnom delu Kosova, ali da Srbi sa severa, koji su dobijali značajnu političku Iiekonomsku pomoć od Beograda, ne priznaju nezavisnost Kosova proglašenu 2008. godine.

List podseća da je sever Kosova bio poprište serije sukoba između lokalnih Srba i NATO snaga od sredine prošlog leta, kada su kosovske vlasti pokušale da prošire svoju vlast na teritoriju gde Srbi čine većinu.

"Volstrit Žurnal" navodi da su ti sukobi unazadili šanse Srbije da dobije status kandidata za članstvo u EU i da sada evropski lideri od Beograda traže da se situacija smiri i da se poprave odnosi sa Kosovom.

U tekstu se ističe da je predsednik Srbije Boris Tadić pozvao kosovske Srbe da ne održe referendum, rekavši im da on šteti srpskim interesima, kao i da uklone barikade.

Američki dnevnik ocenjuje da je Tadićeva politička budućnost tesno povezana sa napretkom Srbije ka članstvu u EU, i dodaje da bi u slučaju da Unija i u martu odloži dodeljivanje statusa kandidata Srbiji to pojačalo poziciju nacionalističke opozicije pred parlamentarne izbore.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.1
Bilt: Srbija zaslužuje status kandidata za članstvo u EU

Beograd - Srbija zaslužuje status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, izjavio je ministar inostranih poslova Švedske Karl Bilt, predstavljajući saopštenje o vladinoj politici o medjunarodnim odnosima u švedskom parlamentu, navedeno je danas u saopštenju iz ambasade Švedske u Beogradu.

Predstavljajući ciljeve Švedske politike u svetu u debati održanoj 15. februara u parlamentu, Bilt je rekao da vrata saradnje EU moraju ostati otvorena za sve evropske demokratije koje žele i mogu da ispune obaveze koje idu uz članstvo.

- Pozdravljamo činjenicu da će Hrvatska uskoro postati 28. članica naše unije. To šalje snažan signal i drugim zamljama u regionu - rekao je Bilt.

On je kazao da bi u relativno skoroj budućnosti trebalo da počnu pristupni pregovori sa Crnom Gorom i da se nada da bi nova vlada Bosne i Hercegovine mogla da preduzme mere neophodne za podnošenje molbe za članstvo u EU.

Bilt je rekao i da bi nakon odluke Međunarodnog suda pravde trebalo da bude stvorena mogućnost da otpočnu pregovori sa Makedonijom.

Što se tiče Albanije i Kosova, prema njegovom mišljenju, njima je potrebna podrška EU da krenu istim putem, navedno je u saopštenju iz ambasade Švedske u Beogradu.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.1
Sarkozi će podržati kandidaturu Srbije u EU

Pariz - Francuska će učiniti sve što je u njenoj moći da bi pomogla Srbiji da krajem ovog meseca dobije status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, potvrdili su savetnici predsednika Nikole Sarkozija u razgovoru s predstavnicima srpske dijaspore u Parizu.

Delegacija petnaestak predstavnika srpskih aktivista iz Pariza razgovarala je u sredu u Jelisejskoj palati s političkim i diplomatskim savetnicima predsednika Sarkozija - Damjanom Lorasom i Olivieom Bjankarelijeom.

Na susretu predstavnika srpske dijaspore sa Sarkozijevim savetnicima, u trenutku kada se predsednik Francuske zvanično kandidovao za novi mandat, bilo je reči i o evropskim integracijama Srbije i kandidaturi za članstvo u EU, saopštili su predstavnici srpske dijaspore u Parizu.

- Francuska je obećala da će sve učiniti da Srbija krajem februara dobije status kandidata. Zvanični Pariz će otići i dalje i tražiti od Nemačke da se direktno i konkretno izjasni pre odlučujućeg ministarskog sastanka u Briselu po pitanju kandidature Srbije - istakao je Zoran Milinković, predsednik Srpskog instituta za javnu diplomatiju, koji je učestvovao u razogvorima u Jelisejskoj palati.

Savetnici predsednika Sarkozija su istovremeno poručili da očekuju da Srbija uradi svoj deo posla, kada je reč o daljoj normalizaciji odnosa u regionu.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.1
Litvanija:EU treba da traži od Srbije da ispuni sve uslove

Litvansko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da Evropska unija treba da zatraži od Beograda da ispuni sve uslove iznete na samitu u decembru kako bi sledećeg meseca Srbija mogla da dobije status kandidata za članstvo u EU.

Agencija Frans pres navodi da bi Litvanija mogla da uloži veto na dodeljivanje statusa kandidata Srbiji na samitu Unije u martu, ali predstavnica za štampu litvanskog ministarstva Margarita Butkiene nije htela o tome da govori.

"Mislimo da EU treba da traži od Srbije potpuno ispunjavanje navedenih uslova", rekla je Butkiene agenciji AFP. Prema njenim rečima, Litvanija žali što "nijedan od uslova postavljenih na decembarskom samitu Evropskog saveta nije u potpunosti ispunjen". Ona je naglasila da Srbija nije uspela da ispuni zahteve koji se tiču napretka u dijalogu s Prištinom.

Francuska agencija ocenjuje da je Srbija naljutila Litvaniju odlukom da kandiduje svog ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića za predsedavajućeg Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, kao protivkandidata Litvaniji.

Butkiene je rekla da je taj potez Beograda "neobičan" imajući u vidu da je Litvanija objavila svoje namere još 2004 i "do pre nekoliko nedelja nije imala konkurenciju".

Prema pravilima izbora, mesto predsedavajućeg Generalnoj skupštini UN u 2012. i 2013. godini treba da pripadne istočnoevropskom kandidatu. U slučaju da Jeremić bude izabran, on bi Generalnu skupštinu UN predvodio jednu godinu, a prvo pojavljivanje bi bilo na zasedanju u septembru.

Protivkandidat Jeremiću je ambasador Litvanije pri UN Dalije Leinarte. Funkciju predsednika Generalne skupštine UN trenutno obavlja predstavnik Katara Nasir Abdulaziz al Nase.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
Na tekst objavljen na NSPM-u, "Boris Tadić: Srbija će dobiti status kandidata, ispunila je sve uslove" napisao sam komentar:

Hoće dobit'.  .  .   neće dobit'???
Noćna mora svake aktivne djevojke.  .  .   i Borisa Tadića.  

Obrisano.  

Prekjuče, na neki tekst o previranjima u SPO sam quotao i komentarisao jedan od prethodnih komentara na taj tekst u kojem je čovjek, pun kajanja izjavio kako je jednom davno jako pogriješio i glasao za SPO.   Moj komentar je izgledao ovako:

Ma pusti bolan, ne vrijedi se sekirat' zbog toga.  .  .   ja sam jedne prilike bio ubijeđen da je Kandićka trudna sa Čedom Jovanovićem, kad ono.  .  .   ispostavilo se da nije.   A ja već svima rastrubio.  

Obrisano.  

Na tekst u kojem Andželina Džoli izjavljuje očiju punih suza kako su joj Sarajlije promijenile život komentarisao sam:

Promijenila si i ti Sarajlijama.  .  .   eno Reis up'o u sevdah, nije mogo dihat.   I ne samo Sarajlijama.  .  .   Šerbedžija razvuk'o žvale od uva do uva.  .  .   k'o da je na spidu.  

Obrisano.  

Bilo je još nekih komentara koje su mi obrisali.   Da se razumijemo.  .  .   NSPM smatram i dalje odličnim sajtom ali sam zbog rigidnosti administracije odlučio da više tamo ne postavljam komentare.   Pravim ja i normalne komentare ali počesto mi se tema zbog stalnog prežvakavanja i svoje banalnosti smuči pa onda moram ovako.   Koliko ovakvi moji komentari imaju duha ili ga nemaju, koliko su neuljudni, nepristojni ili sirovi, neka cijene oni koji pročitaju.   Meni jednostavno sjevne neka budalaština kroz glavu i ja moram to napisati.  

Ovo mi je prvi post mada sam odavno registrivan.   Volio bih da mi neko od administracije odgovori na post i kaže da li na ovom forumu tolerišete ovakav stil pisanja i nivo zajebancije? Ukoliko ne tolerišete da ne gubite vrijeme ni vi sa mnom ni ja s vama.  

P.  s.   Pravilnik sam pročitao ali on je previše uopšen i rastegljiv da bih čitajući ga dobio odgovor na ovo pitanje.  
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
Pa ukoliko prosaras po ostalim temama i postovima unazad videces da je forum dosta liberalan po tom pitanju sve dok je u granicama normale i ljudskosti i sve dok to ne ugrozava tok rasprave na samoj temi
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
Реч и мисао дана  Smile

За неки миленијум (а можда и пре)

Венсан Дежер За неколико година, а можда већ следеће, надам се да ћу видети Србију ангажовану у разговорима о придруживању са ЕУ.

Венсан Дежер, шеф делегације ЕУ у Србији, "Данас"
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
Moja zamlja "krvi, meda i međeda" nije ispunila ni jedan uslov za početak pristupnih pregovora za ulazak u "Dom za vješanje".   Naša delegacija nije valjda znala čitat "mapu puta".  .  .   zabasali negdje u šumu.  .  .   jedva ih našli poslije dva mjeseca.   A mi smo možda najspremniji od svih zemalja Zapadnog Balkana.   Ovih dana čitam šta se traži od Grčke i kontam u sebi; "pa mi smo to davno ispunili, niko nije mor'o da traži.   Plate i penzije skresane davno, za trinaestu platu čuli tek kad je krenulo ovo u Grčkoj.  .  .   naši slave kad doguraju do 4-5 plata godišnje, sve što se moglo otpustit davno otpustili, uspješnom tranzicijom sve privatizovali tako da sad ništa ne radi.  .  .   baš kako sad traže od Grka.   Uspješno se i dalje zadužujemo.  .  .   ama baš sve smo uradili kako treba tako da ne bi ni osjetili neku razliku sutra da uđemo.  
Nije da se 'falim al' smo spremni, al' ono.  .  .   baš spremni.  
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 198 199 201 202 ... 323
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 05. Avg 2025, 21:23:23
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.