Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Sep 2025, 20:57:56
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 48 49 51 52 ... 323
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbija u EU  (Pročitano 639039 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Onda bi se radikali organizovali u tri grupe: jedni seru, drugi skupljaju govna i stavljaju u kazan a treca ta ista dele kutlacama zarucak ( Jorgovanka, Gordana, Natasa i draga nam Lidija).
Zvalo bi se to: Radikalska reciklaza.Ala bi strvine uzivale. Smile

Ако би остало што гована... с обзиром на то колико брзо ти "скупљаш"...  Smile
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6230
@dulisha opet te hvata alergija na zdravo razmisljanje.
Mogao bi malo kod Chede na spric, da ti bude lepse.

Srbija da postane zemlja sa institucijama, to moze samo tu gde su svi narodi evrope nasli sebe.
Inace ostaces dementna drzava, sa dementnim narodom kojeg podvode polticke harambase da  brane, mrze, velicaju i da krive sve i svakoga za zlu sudbinu.
By the way, jel si kupio mesto u nebesku Srbiju?
« Poslednja izmena: 05. Jun 2007, 09:25:37 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Inace ostaces dementna drzava, sa dementnim narodom kojeg podvode polticke harambase da  brane, mrze, velicaju i da krive sve i svakoga za zlu sudbinu.
By the way, jel si kupio mesto u nebesku Srbiju?

Nisam, samo sam rezervis'o mesto u loži...  Smile
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Apple 15
Ovog meseca odluka o nastavku pregovora
Srbija kandidat za EU 2008. godine
Autor: I. C. | 05.06.2007 - 08:32

Zeleno svetlo za nastavak pregovora o stabilizaciji i pridruživanju sa EU Srbija će iz Brisela najverovatnije dobiti u drugoj polovini juna, dok bi status kandidata naša zemlja mogla da dobije krajem 2008. godine.

Nastavak pregovora sa Srbijom, ukoliko ocena Karle del Ponte o saradnji sa Hagom bude pozitivna, šefovi diplomatija zemalja članica EU odobriće najverovatnije na sastanku 18. i 19. juna, ili će takvu odluku doneti šefovi država ili vlada zemalja Unije koji će se sastati 20. i 21. juna.
Tanja Miščević, šefica Kancelarije za pridruživanje EU, za „Blic“ kaže da je Srbija završila 80 odsto teksta sporazuma i da će preostali deo završiti u kratkom roku.
- Preostalo je da se završe dve glave teksta sporazuma, o pravosuđu i unutrašnjim poslovima i institucionalnim i završnim odredbama. Preostaje nam da u aneksima do kraja definišemo liste proizvoda i tempo liberalizacije carinskih stopa, kao i period kada će one biti u potpunosti ukinute - objašnjava Miščevićeva i ističe da srpske vlasti u protokolima moraju da se obavežu kada će se u određenim oblastima usvojiti odgovarajući zakoni.
Nakon potpisivanja sporazuma, koje bi moglo da usledi do kraja godine, naredni korak je podnošenje kandidature za članstvo u EU.
- Srbija bi mogla da se ugleda na Sloveniju koja je podnela kandidaturu za članstvo u momentu potpisivanja sporazuma - kaže ona uz ocenu da je podnošenje kandidature odluka Vlade i da može da usledi u bilo kom trenutku nakon potpisivanja sporazuma. Nakon toga, Evropska komisija će Srbiji poslati upitnik koji se ne odnosi samo na ekonomiju, već na sve oblasti.
- Zemlje u regionu su ovaj upitnik popunjavale u proseku šest meseci, ali mislim da bismo mi to mogli i brže zato što smo sve izveštaje EK slali u formi takvih i stekli smo neophodno iskustvo - kaže Miščevićeva. Zatim će, kako kaže, EK oceniti popunjeni upitnik uz eventualna dodatna pitanja i doneti pozitivnu ocenu koju će uputiti Savetu ministara EU. Kako ističe, Savet zatim treba da donese jednoglasnu odluku o statusu i datumu početka pregovora o članstvu u EU.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
 KACIN: NA SRBIJI NAJVEĆI DEO ODGOVORNOSTI ZA ULAZAK U EU

Izvestilac Evropskog parlameta za Srbiju Jelko Kacin, koji boravi u trodnevnoj poseti Beogradu, rekao je da na samoj Srbiji leži najveći deo odgovornosti kada se radi o njenom ulasku u porodicu evropskih naroda.

'U vašim rukama je osamdeset odsto odgovornosti i mogućnosti, a na našoj strani je ostatak. Možemo i jedni i drugi da se potrudimo, ali vi treba da dokažete da je Srbija spremna i sposobna da učini mnogo više od onog što je učinila do sada', rekao je Kacin novinarima posle sastanka sa predsednikom Skupštine Srbije Oliverom Dulićem.

Kacin je istakao da je cilj njegove posete da dobije informacije iz prve ruke na osnovu kojih će završiti izveštaj o napretku pregovora o asocijaciji i stabilizaciji, dodajući da bez pune saradnje Srbije sa Haškim tribunalom neće biti moguće potpisivanje sporazuma.

'Nadamo se da će koraku iz prošle sedmice slediti novi, koji će omogućiti Evropskoj komisiji i komesaru Oli Renu da, na osnovu procene haškog tužioca Karle Del Ponte i onoga što ću mu ja reći, donese odluku da se uspostave mogućnosti za početak pregovora', rekao je Kacin.

Predsednik Skupštine Dulić rekao je da je Kacinu tokom sastanka pružio čvrsta uveravanja da će Skupština učiniti sve što je u njenoj moći da ne usporava proces integracije i ne bude usko grlo.

'Evropskom izvestiocu sam dao čvrsta uveravanja da će parlament biti motor koji će podsticati sve ono što je neophodno da Srbija snažno krene u procese integracija, a naši ljudi osete dobre stvari tog procesa', rekao je Dulić.

On je izrazio nadu da će u narednih nekoliko godina 'Srbija postati bolja i lepša zemlja, u koju će prijatelji iz EU dolaziti sa mnogo lepšim temama'.

Izvor: RTS
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
 DEL PONTE NAJAVILA POZITIVAN IZVEŠTAJ SAVETU BEZBEDNOSTI UN

Izveštaj koji će 18. juna podneti Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija o saradnji Vlade Srbije sa Haškim tribunalom biće pozitivan, izjavila je u Beogradu glavni tužilac Haškog tribunala Karla del Ponte.

'U izveštaju ću objasniti pozitivne korake koje je preduzela ova vlada', rekla je Del Ponte na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem, napominjući da očekuje 'dodatne pozitivne korake u saradnji'.

Del Ponte, koja u Beogradu boravi od ponedeljka, rekla je da je u dosadašnjim razgovorima sa zvaničnicima Srbije primetila 'ozbiljnu opredeljenost za saradnju'.

'Imamo prve konkretne znake napretka u saradnji u formiranju Saveta za nacionalnu bezbednost i hapšenju generala [Zdravka] Tolimira. To su pozitivni pomaci u saradnji, ali potrebno je uhapsiti druge begunce, posebno [Ratka] Mladića čije hapšenje očekujemo veoma, veoma skoro', rekla je Del Ponte.

Glavni tužilac Trubunala je dodala da je šefu Bezbednosno-informativne agencije Radetu Bulatoviću čestitala na saradnji iskazanoj prilikom hapšenja optuženog generala Zdravka Tolimira.

'Uvek sam spremna da čestitam na dobroj saradnji kao što sam spremna i da kritikujem', rekla je ona dodajući na srpskom jeziku: 'Hoću rezultate. Pitanje je kada, odgovor je - sada'.

Predsednik Srbije Boris Tadić istakao je da će insistirati na tome da se saradnja sa Haškim tribunalom okonča u najskorijem roku, a to, prema njegovim rečima, podrazumeva lociranje, hapšenje i prebacivanje svih optuženika.

Tadić je naglasio da su srpske vlasti odlučne da sarađuju sa Tribunalom zbog 'sopstvene budućnosti i pomirenja sa svim susedima, a ne zbog Haškog tribunala ili Evropske unije'.

'Za mene kao predsendika Srbije završetak sradnje sa Haškim tribunalom ima posebnu vrednost. Smatram da ne možemo postići društvo ekvropskih standarda ukoliko oni, koji su optuženi za zločine protiv čovečnosti, ne odgovaraju pred Haškim tribunalom', rekao je Tadić.

Predsednik Srbije je u tom smislu kao posebno značajno naveo formiranje Saveta za nacionalnu bezbednost koji će 'u tehničkom smislu obezbediti koordinaciju svih službi i formiranje svojevrsne obaveštajno-bezbednosne zajednice'.

'Prvi rezultati rada Saveta vidljivi su u činjenici da je u saradnji službi Srbije i Republike Srpske uhapšen general Tolimir i u tom smislu ćemo nastaviti dalju saradnju, ne samo sa službama unutar Srbije, nego i sa službama regiona', rekao je on.

Del Ponte, koja je, kako je rekla, 'prvi put pozvana doputovala u Srbiju', u ponedeljak se sastala sa premijerom Srbije Vojislavom Koštunicom, šefom diplomatije, Vukom Jeremićem, predsednikom Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasimom Ljajićem i tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem.

U utorak je imala sastanak sa operativcima koji rade na lociranju i hapšenju haških optuženika, a posetu će okončati sutra konferencijom za novinare.

Izvor: RTS
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
'Uvek sam spremna da čestitam na dobroj saradnji kao što sam spremna i da kritikujem', rekla je ona dodajući na srpskom jeziku: 'Hoću rezultate. Pitanje je kada, odgovor je - sada'.

Smile  Smile  Smile

Karla Del Ponte - glavni krivac za neuspeh tužbe BiH...  Smile  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Дел Понте: Даћу зелено светло за наставак преговора са ЕУ

Главна тужитељка Хашког трибунала Карла дел Понте најавила је данас у разговору са потпредседником српске владе Божидаром Ђелићем, да ће дати "зелено светлио" за наставак преговора Србије и ЕУ о Стабилизацији и придруживању.

Како је саопштено из Владе Србије, Дел Понтеова је истакла да је веома задовољна досадашњим састанцима у Београду и показаном вољом српских званичника за пуну сарадњу с Хашким трибуналом, али да очекује и друге позитивне кораке.

Божидар Ђелић истакао је да је завршетак сарадње Србије са Трибуналом један од најважнијих приоритета нове владе.

Izvor: Beta
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Apocalypse Now Redux

Zodijak
Pol
Poruke 8213
Zastava 0
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
hahahahha... mi kao deo teritorije erope ne ulazimo zbog karle hahahahahaah... dodji juce po pare... a to sto imamo i dalje odnose sa sirijom, libijom, iranom, kazahstanom [ovo ja znam] a EU ima ogranicene  Smile

ko koga ovde krade, ko preko cije teritorije prevozi sta boga pitaj .... ako postoj bog  Smile

ustvari bio tile.. jbg opet cemo biti most ka nesvrstano-neprihvatljivim osobama   Smiley 1
IP sačuvana
social share
Smile
Deadwood
ako moze Maradic mogu i  Ja
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Budimo ljudi i ako smo Srbi ! Grobari Šabac

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 182
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Motorola V3
Shkorpion,obuzdaj strasti!Poštuj sve Srbe,majmune!
IP sačuvana
social share
Republika Srpska je Srbija nikad B i H !!! S.R.S !!! Partizan !!! Šabac !!!
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 48 49 51 52 ... 323
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Sep 2025, 20:57:56
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.