Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 11:53:04
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 43 44 46 47 ... 323
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbija u EU  (Pročitano 637517 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Европска Унија мора дефинитивно понудити Србији европске изгледе изјавила је данас у Бриселу Дора Бакојани, министар иностраних послова Грчке, говорећи о Косову и Метохији на састанку шефова дипломатије 27 земаља-чланица ЕУ.

Министри Уније састали су се да би разговарали о европском Уставу, о припремама за самит ЕУ-Русија, о односима Уније и Србије и о ситуацији на Блиском Истоку, подсетила је грчка новинска агенција АНА.

Министарка Бакојани је истакла да у светлу најновијег развоја догђаја на српској политичкој сцени, ЕУ треба да Београду пружи одређене европске изгледе и подвукла да Атина чврсто подржава ту опцију.

Немачко Председништво ЕУ, Високи представник ЕУ за спољне послове и безбедност Хавијер Солана и европски комесар за проширење Оли Рен већ су поздравили договор у Београду и изразили наду да ће нова влада повући потезе који ће довести до наставка преговора о Споразуму о стабилизацији и придруживању(ШП) са ЕУ.

Наставак замрзнутих преговора о ШП ће, према Председништву ЕУ, зависити о "релевантних реформи" у Београду, док за исти исход комесар Рен очекује "опредељеност и очекиване одлуке нове Владе" по питању сарадње с Хашким трибуналом.

Izvor: Tanjug
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Србији је јако потребна европска перспектива сложили су се данас у Варшави словеначки премијер Јанез Јанша и највиши пољски званичници са којима се током једнодневне посете Пољској срео.

Јанша је о реформи европских институција, али и горућим питањима развоја на Балкану у Варшави разговарао са пољским премијером Јарославом Качињским, председником Лехом Качињским, шефом Сејма Лудвиком Дорном и председником горњег дома пољског парламента Богданом Борушевичем.

Јанша и Борушевич сложно су оценили, разговарајући вечерас о актуелном тренутку на Балкану, да је "Србији јако потребна европска перспектива", јавља пољска новинска агенција ПАП.

Председник владе Словеније нагласио је да његова земља осећа обавезу због интереса који за њу представља западни Балкан да помогне тим земљама да граде демократију и бољу будћност.

"Као што Пољска помаже демократију у Украјини и Белорусији, тако и Словенија жели да игра сличну улогу на западном Балкану", рекао је Јанша.

Пољски званичници истакли су да за њих "Словенија представља прозор на Балкан" и да зато вреди узети у обзир оцене Љубљане о збивањима и приликама у региону.

Izvor: Beta
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Apple 15
Solana protiv povezivanja SSP i rešavanja statusa Kosmeta
Autor: Tanjug | 14.05.2007 - 20:13

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana izjavio je danas u Briselu da ne bi trebalo "direktno povezivati" pregovore o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) sa procesom rešavanja statusa Kosova i Metohije.
- Ne bih želeo da direktno povezujem ove događaje (...) oni se dešavaju u isto vreme, ali ni u čemu nisu povezani, izjavio je Visoki predstavnik Solana po završetku sastanka Saveta ministara EU.
Solana je, takođe, istakao da proces rešavanja statusa Kosmeta nije pod kontrolom EU, i da stoga ne može da proceni kada bi moglo da dođe do rezolucije u Savetu bezbednosti UN. Sa druge strane, Solana je istakao da nastavak pregovora o SSP zavisi od toga koliko brzo će nova Vlada početi da funkcioniše i kakve će mere najpre usvojiti.
- Želeo bih da vlada sutra bude izabrana u Skupštini (...) učinio sam što sam mogao da ubedim, ali nisam nikome ništa nametao jer ja ne mogu nešto da nametnem nekome u nekoj državi, naglasio je Solana.
- Imam, međutim, pravo da kažem šta je po meni bolje, a to je postoji vlada koja ima proevropski program, zaključio je Visoki predstavnik EU.

Rupel: EU podržava novu vladu, ali misli i na Kosovo

Slovenački ministar spoljnih poslova Dimitrij Rupel izjavio je u Briselu da je na današnjem sastanku Saveta ministara Evropske unije izražena podrška formiranju nove Vlade Srbije, ali da ministri EU u isto vreme misle i na rešavanje statusa Kosova i Metohije u Savetu bezbednosti UN.
- EU će izraziti očekivanje da će biti formirana nova Vlada Srbije, rekao je Rupel novinarima i dodao da su ministri spoljnih poslova EU na sastanku bili "zadovoljni što su se stvari u Srbiji tako završile", s obzirom na prošlonedeljna dešavanja u Skupštini Srbije.
- S jedne strane EU će da podrži političke događaje u Srbiji, ali ona mora da misli i na Savet bezbednosti UN, odnosno na proces rešavanja statusa Kosmeta, istakao je Rupel.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Apple 15
Ren sutra u Beogradu o nastavku pregovora Srbije i EU
Autor: Beta | 15.05.2007 - 17:00

Evropski komesar Oli Ren sutra će u Beogradu sa srpskim zvaničnicima razmotriti kako bi, po formiranju nove vlade Srbije, najbrže i najdelotvornije mogli "oživeti" odnosi Srbije i EU, uključujući i obnovu pregovora o pridruživanju, preneli su agenciji Beta evropski izvori u Briselu.
Renov portparol Kristina Nađ je potvrdila da evropski komesar "predviđa da otputuje u Beograd da bi sa srpskim političkim ličnostima razgovarao o najnovijem unutrašnjepolitičkom razvoju i sledećim etapama u razvoju odnosa EU i Srbije".
Ren će u Beogradu razgovarati s predsednikom Borisom Tadićem i premijerom Vojislavom Koštunicom.

O viznim olakšicama sutra u Briselu

Predstavnici srpske vlade i Evropske komisije sutra će u Briselu parafirati sporazume o viznim olakšicama i readmisiji, koji će omogućiti da se besplatno odobravaju vize studentima, naučnicima, poslovnim ljudima i još nekim kategorijama srpskih građana.
Ti sporazumi EU i Srbije treba da budu potpisani najesen i da krajem godine stupe na snagu. Sutra će sporazume parafirati Tanja Miščević, direktorka kancelarije za evropsku integraciju vlade Srbije, i direktor u Evropskoj komisiji Žan-Luj Brauer.
Tehnički pregovori EU-Srbija su završeni još u martu, ali je parafiranje u dva navrata odloženo zbog primedbi koje je srpska strana imala na jednu odredbu predloženog teksta sporazuma o readmisiji. Ona se odnosila na obavezu Srbije da primi nazad lica koja ilegalno s njene teritorije dođu u neku zemlju EU.
Na poslednjim pregovorima u Briselu srpski pregovarači nisu mogli da prihvate nejasnoće koje bi, da su ostale u tom članu, Srbiju dovele u situaciju da mora da prihvati državljane trećih zemalja koji nikad nisu ni bili u Srbiji, a nekad su, recimo, dobili vizu Srbije ili bivše SR Jugoslavije koju nikad i nisu iskoristili.
Prema sporazumu o readmisiji, u Srbiju bi bilo vraćeno između 100.000 i 150.000 državljana Srbije koji ilegalno borave u EU.
Vizne olakšice uživaće poslovni ljudi, državni službenici, studenti, postdiplomci, stručnjaci, profesori univeziteta, predstavnici verskih zajednica i pripadnici slobodnih profesija, kao i advokati i lekari.
U tu grupu srpskih državaljana spadaju i "humanitarne kategorije" - lica koja idu na lečenje i invalidi kojima je potrebna pomoć u EU, a po olakšanoj proceduri vize će dobijati i članovi najuže porodice građana koji rade i žive u državama EU.
Kako je objasnila Tanja Miščević, vizne olakšice treba da obuhvate i novinare, aktiviste civilnog društva, učesnike sportskih takmičenja, omladinskih susreta, razmene gradova i saradnje i bratimljenja regiona, isto kao i penzionere i decu do šest godina.
Srpska delegacija je izdejstvovala da se za vizne olakšice traži minimum zaista nužnih dokumenata.
Vize po olakšanoj proceduri davaće se i u neke turističke svrhe, pod uslovom da turističke agencije garantuju za te turiste.

Ren: Nastavićemo saranju sa Srbijom

Ren je juče, po završetku zasedanja šefova diplomatija EU, izrazio uverenje da će nova vlada u Beogradu "dati prostor" za to da se odmah obnove pregovori o sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju. On je ponovio da to, čim se sprovedu nužne reforme, Srbiji otvara vrata i za dobijanje statusa kandidata i pregovore o članstvu u EU.
- Kada se nova vlada bude angažovala na načelima za nastavak evropskih integracija, na saradnji s Haškim tribunalom i ekonomskim reformama, moći ćemo da oživimo evropsku perspektivu i integraciju Srbije, rekao je Ren.
- Uvereni smo da će program nove vlade i očekivane odluke dati osnovu da se pregovori o sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju nastave odmah, ocenio je evropski komesar.
Dodao je da će on "pre toga, zajedno sa svojim timom, veoma pažljivo oceniti šta se nalazi u programu nove vlade, koje se odluke donose u vezi sa koordinacijom bezbednosnih struktura i koje se konkretne akcije preduzimaju da bi se ostvarila saradnja s Haškim tribunalom".

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Европски комесар за проширење Оли Рен изјавио је вечерас у Београду да ће преговори Србије и ЕУ о споразуму о асоцијацији и стабилизацији бити обновљени "врло скоро" и поздравио формирање нове српске владе.

У интервјуу за РТС, Рен, који се у току дана састао са највишим српским званичницима, рекао је да је "бела шенгенска листа" следећи циљ после потписивања споразума ЕУ и Србије о визним олакшицама.

"Драго ми је што је формирана нова влада, нова влада која је посвећена европским интеграцијама и економским реформама на корист грађана", рекао је он.

На питање када би могли да буду обновљени преговори о споразуму о асоцијацији и стабилизацији, он је одговорио: "Врло скоро. Данас смо парафирали олакшице за визе, у Бриселу. Да би то било примењено, а то је јако важно за грађане Србије, ми зато припремамо план за визне олакшице - другим речима, оно што је потребно да би се предузео следећи корак, у смислу докумената, граничне контроле и других мера које ће убедити ЕУ и министре унутрашњих послова".

Рен је казао да је то тежак посао и да ће ЕУ учинити све да обезбеди визе за грађане Србије и западног Балкана.

Према његовим речима, бела шенгенска листа је следећи циљ који може бити постигнут онда када ЕУ и њене чланице буду сигурне да су издавање докумената и гранична контрола безбедни.

"То су техничке ствари, то није политичко питање које захтева извесне ствари. То није нека свемирска технологија, то може бити учињено и зато припремамо план да бисмо предузели тај следећи корак ка визним олакшицама".

Рен је подсетио да су студенти, научни радници, ученици, изузети од плаћања виза, а за друге ће цена остати иста, а не бити већа као за друге земље.

Он је изразио уверење да преговори Србије и ЕУ о споразуму о асоцијацији и стабилизацији могу бити обновљени "врло брзо, онда када влада стриктно примени програм који је добар и јасна је посвећеност европским интеграцијама".

"Када почну, рекао бих да ће технички преговори трајати неколико месеци. Тешка су питања правне безбедности и пољопривреде, али сигуран сам да моземо брзо закљуцити разговоре када почну", рекао је европски комесар, истакавши да је тај споразум "прекретница на путу Србије ка ЕУ, јер је улаз за статус кандидата за Унију".

Европски комесар је навео да је ЕУ недавно одлучила да повећа финансијску помоћ Србији и за наредне три године одвојила око 600 милиона евра за економски развој, изградњу институција и постизање европских стандарда.

Да би преговори били настављени, указао је, треба да се осети посвећеност завршетку сарадње са Хашким трибуналом и конкретна акција.

"Закључак преговора захтева потпуну сарадњу, а то ће водити хапшењу (Ратка) Младића и других оптужених. Видели смо посвећеност у владином програму и то је добро и веома важно, то је прекретница. Видели смо већ неке озбиљне акције, али треба сада да проценимо како ће нова влада да примени тај програм и онда ћемо видети ускоро да обновимо разговоре".

Поводом решавања статуса Косова, Рен је истакао да ЕУ жели да види одрживо решење за Косово и без неопходног одлагања, као и да је то питање у рукама Савета безбедности УН. Оценио је да се треба фокусирати на рад Савета, додавши да је то "тест ефикасности мултилатерализма, јер су позиције Београда и Приштине дијаметрално супротне".

Izvor: Beta
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Амбасадор Велике Британије у Србији Стивен Вордсворт данас је, поздрављајући формирање нове владе Србије, изразио наду да ће се разговори Србије и ЕУ "одмрзнути", што ће, како је рекао, створити боље услове за улагања на српском тржишту.

На пријему у британској адвокатској канцеларији "Харисонс Солиситорс" у Београду где су се окупили представници британског бизниса у Србији и њихови локални партнери, Вордсворт је рекао да очекује да ће се убрзо видети напредак нове владе ка испуњењу услова Европске уније, пре свега када је реч о пуној сарадњи Србије са Хашким трибуналом.

"Нова администрација има људе на важним положајима који су искрено опредељени да остваре напредак", истакао је британски амбасадор.

Вордсворт је рекао да су се времена променила и да очекује да ће представници британских компанија доћи у Србију да испитају тржиште и виде шансу за улагања.

Директор "Делта инвестмента" Радмила Бајевић најавила је да ће сутра бити потписан уговор између британске компаније "Интерконтинентал" и компаније "Делта холдинг"о изградњи хотела са пет звезда у блоку 20 на Новом Београду.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Немачко председништво ЕУ поздравило је вечерас формирање нове демократске владе Србије и чињеницу да је премијер Војислав Коштуница уврстио сарадњу с Хашким трибуналом међу приоритете своје Владе.

"ДС, ДШ, НС и Г17 су поновиле своју жељу за реформама и намеру да наставе проевропску политичку агенду и тиме су задовољили један важан услов за интензивирање односа ЕУ и Србије", истиче се у саопштењу немачког председништва.

"Председништво поздравља чињеницу да је премијер Војислав Коштуница уврстио сарадњу с Хашким трибуналом као један од пет најважнијих приоритета своје владе", додаје се у саопштењу.

"Конкретне ефектне мере у овом правцу ће омогућити да се преговори о споразуму о стабилизацији и придруживању наставе што је пре могуће", истиче се у саопштењу и наглашава да је европски комесар за проширење Оли Рен поновио ову понуду Европске уније током данашњих разговора с новом владом у Београду.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Apple 15
Oli Ren u poseti Beogradu
Optimizam, uz fudbal i muziku
Autor: E.B. | 17.05.2007 - 09:36

Evropska komisija spremna je da vrlo brzo obnovi pregovore sa Srbijom o sporazumu o stabilizaciji i asocijaciji, kada vidi rigoroznu primenu programa nove vlade koji se odnose na evropske integracije i punu saradnju sa Hagom“, rekao je juče u Beogradu evropski komesar za proširenje Oli Ren, koji se sastao sa predsednikom i premijerom Borisom Tadićem i Vojislavom Koštunicom. Ren je nakon sastanka s Tadićem rekao da u vezi sa obnovom pregovora postoje tri činjenice.

„Prva je jasna predanost vlade da radi o tom pitanju, što postoji, druga je koordinacija službi bezbednosti i novog Saveta za nacionalnu bezbednost i treća saradnja sa Tribunalom, u čemu postoji napredak“, objasnio je Ren.
Predsednik Tadić rekao je da je komesaru poručio da bez članstva Srbije u EU ona nije kompletna.
Upitan o saradnji sa Hagom i hapšenju Ratka Mladića, Tadić je naglasio da će se na tom pitanju raditi svom snagom i svakog dana. Tadić je, posle otvaranja skupa Partije evropskih socijalista rekao da će Mladić biti uhapšen ako je u Srbiji.
„Ako nije u Srbiji, bićemo u prilici da ponudimo valjane dokaze o tome“, rekao je on. Komentarišući akciju potrage za Mladićem, Tadić je kazao da se svakog dana kreće u akcije za hapšenje preostalih optuženika.
Tadić i Ren našalili su se povodom predstojeće fudbalske utakmice između Finske i Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. godine. Na konferenciji za novinare, Tadić je rekao da se nada da će Srbija pobediti u Helsinkiju, a Ren je na to kazao da ne veruje da će fudbaleri Finske učiniti isto što i ljubitelji muzike, koji su Srbiji na takmičenju za „Pesmu Evrovizije“ dali 12 bodova.
Sa Renom je razgovarao i premijer Vojislav Koštunica. Iz Vlade je saopšteno da je Ren rekao da bi sporazum mogao biti potpisan za nekoliko meseci.
Ren se jsastao i sa šefom diplomatije Vukom Jeremićem i sa ministrima Božidarom Đelićem i Mlađanom Dinkićem.
U Beogradu je boravio i šef slovačke diplomatije Jan Kubiš koji je razgovarao sa državnim vrhom.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Apple 15
Slovačka podržava Srbiju na putu ka EU
Autor: Beta - Tanjug | 16.05.2007 - 17:29

Šef slovačke diplomatije Jan Kubiš izjavio je danas u Beogradu da Slovačka u potpunosti podržava Srbiju na putu ka evropskim integracijama, jer je "to i jedan od prioriteta nove Vlade Srbije".
Srpski premijer je tokom sastanka sa Kubišem naglasio da je Vlada Srbije potpuno spremna da preuzme svoj deo odgovornosti i istakao da je putem novih razgovora moguće pronaći kompromisno rešenje za prihvatljiv oblik autonomije za Kosovo i Metohiju unutar Srbije. Koštunica je naglasio da je Kosovo i Metohija, saglasno Povelji UN i Ustavu Srbije, sastavni i neotuđivi deo Srbije.
Nakon razgovora s premijerom Srbije, Kubiš se sastao i s ministrom spoljnih poslova Srbije Vukom Jeremićem i tom prilikom rekao da njegova zemlja podržava nastavak pregovora o sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju.
"Takvu sam poruku već preneo Briselu u ponedeljak i to ću činiti i drugim evropskim partnerima", rekao je Kubiš.
Slovački ministar je rekao da je njegova zemlja angažovana u procesu konsultacija u Savetu bezbednosti o pitanju rešavanja statusa Kosova, pošto je nestalna članica Saveta bezbednosti.
"Slovačka će učiniti sve da interesi Srba i Albanaca budu poštovani u rezoluciji Saveta bezbednosti UN o Kosovu", rekao je Kubiš.
Jeremić je posle razgovora rekao da je od Kubiša tražio podršku Slovačke "za nastavak pregovora o sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju, kao deo nastavka procesa evropske integracije Srbije".
Jeremić je rekao je Slovačka važna zemlja za rešavanje pitanja Kosova pošto je nestalna članica Saveta bezbednosti UN.
"Po pitanju politike nove Vlade Srbije, treba reći da je to vlada kontiuineta i da nema promena kad je u pitanju stav o Kosovu", rekao je Jeremić i dodao da Beograd čeka nastavak pregovora o Kosovu, jer je predlog specijalnog izaslanika UN Martija Ahtisarija neprihvatljiv.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Директорка Канцеларије Владе Србије за придруживање Европској унији Тања Мишчевић најавила је данас да ће споразуми о визним олакшцицама и реадмисији са Унијом бити потписани у јулу и да ће ступити на снагу 1. јануара 2008. године.

Мишчевићева је рекла да "визне олакшице нису саме по себи циљ", већ постизање потпуне либерализације визног режима за грађане Србије и стављање наше земље на "белу шенгенску листу".

Она је на скупу у чешкој амбасади у Београду подсетила да су јуче у Бриселу, након вишемесечних преговора, ти споразуми парафирани и да су тиме решене спорне тачке које се тичу дела споразума о реадмисији у којем се регулише прихват држављана трећих земаља који су илегално ушли у ЕУ.

"Нашли смо компромис тако што је унет кључни елемент који се тиче директног, односно транзитног уласка држављана трећих земаља преко Србије у ЕУ", рекла је Мишчевићева и додала да ће у том случају бити обавеза Србије да прихвати држављане трећих земаља и спроведе даљу процедуру.

Коментаришући најаву европског комесара Олија Рена да ће данас у Бриселу почети разговори о потпуној либерализацији визног режима са Европском унијом, она је потврдила да је унутар ЕУ почела расправа о либерализацији визног режима са земљама западног Балкана које нису на "белој шенгенској листи".

Мишчевићева је објаснила да није реч о расправи на нивоу министара спољних послова, већ министара унутрашњих послова, указујући да је реч о другачијој врсти расправе.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 43 44 46 47 ... 323
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 11:53:04
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.